X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus w sumie racja...
    W domu ciepło. Mam kombinezony dwa. Śpiworka do wózka nie mam.
    W domu to chyba bede zakładać bawełnianego pajaca i cienki kocyk.
    Wyjdzie w praniu;)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o właśnie kombinezon, na jaki rozmiar kupiłyście?

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena ja mam 3 takie welurowe pajace, ale w zasadzie nie wiem po co, bo w domu ciepło, a na dwór to znowu kombinezon założę i kocyk, także nie dokupuję.
    Ja zaczęłam mierzyć brzuchol i jak widzę cm do przodu to spokojniej, a mąż też mi mówi, że widać, że idzie do przodu hehe :) Śpiworka też nie mam do wózka.
    Sylvu kombinezon mam jeden 56, dwa 62.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 13:40

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden dostałam na 56 drugi kupiłam tez na 56. Ale ten co dostałam wydaje sie byc większy sporo....

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek to mam bardzo mało ubranek 56 i zastanawiam się czy dokupić jeszcze pare szt. czy dać sobie spokój? Mój Wituś jest duży więc zastanawiam się czy jest sens. A może poczekać do do października i wtedy podjąć decyzję na podstawie wymiarów z USG?

Ja kombinezony mam w rozmiarach 56 i 62

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 13:42

njr11rs.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 56 kupuję mniej ubranek (tak abym miała w co ubrać synka w szpitalu), bardziej się szykuje na 62, rękawki można podwinąć a tak boję się, ze 56 wszystkich nie założę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 13:44

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba faktycznie jej niewygodne było, i mi tez, od razu ulga ,bo mnie juz tak nie dusi pod zebrami ;) oby więcej takich numerów nie robiła ;)

mada_lena, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie nie mam nawet zestawu 56 do szpitala ale jak sobie pomyślę, że kupię a mały się nie zmieści do tego to bedzie mi szkoda, że nawet raz nie włożyłam na niego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 13:48

njr11rs.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata92 wrote:
    Co do ubranek to mam bardzo mało ubranek 56 i zastanawiam się czy dokupić jeszcze pare szt. czy dać sobie spokój? Mój Wituś jest duży więc zastanawiam się czy jest sens. A może poczekać do do października i wtedy podjąć decyzję na podstawie wymiarów z USG?

Ja kombinezony mam w rozmiarach 56 i 62

u mnie synek ur się 55 cm i jedyne ubranko które leżało idealnie miało rozmiar 46.. po tygodniu pasowały mu pajace z rozmiaru 50.. 56 oczywiście zależy od firmy ale się topił - pomagaly skarpetki na nogi bo się same nie trzymały nóg.. kombinezon też miałam 68 i był taki że synkowi nawet ręce nie wchodziły tak gdzie miał mieć ręce ani nogi tam gdzie nogi przez większość zimy..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Brzuszki :) wczoraj u nas na szkole rodzenia ktos zapytal wlasnie o wprowadzanie niemowlakow do domu gdy mamy zwierzeta i w przypadku psa tatus musi wczesniej zanim wyjdziesz ze szpitala przyniesc mu uzywane pieluchy tetrowe albo ubranka dzieci do powachania, zeby zapoznal sie z zapachem. I potem jak juz jestescie w drodze do domu ze szpitala przed samym wejsciem tatus musi wyprowadzic psa poza dom, w tym czasie wchodzi sie z dziecmi i dopiero pies wraca do domu jak juz dzieci w nim sa.. Wiadomo ze czasem jest to trudne do skoordynowania, ale ponoc skuteczne dla zwierzat i zeby to w miare mozliwosci zrealizowac :) chodzi o zazdrosc i jakis rozne dziwne zachowania, warczenie. Wiadomo ktosc wlazi na jego teren ;)

Aaaa i zeby nie pozbywac sie zwierzat jak rodza sie niemowlaki bo one sie przyzwyczajaja w brzuszku do nich. Do glosu, do mialczenia, szczekanaia itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 13:57

Madlen222, ÓptimusPrime, Agata92 lubią tę wiadomość

• Maga31 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prania, to użyłam mleczka do prania Lovela i prałam w 50 st.C, ale do płukania nie dawałam już niczego. Wrzuciłam razem białe i jasne kolory (niebieski, żółty) i nic nie pofarbowało, więc jest OK :D

wff2trd8302o6ogx.png
  • Agusia ;) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm myślę, że jednak jeden zestaw to potrzebny, mimo ze dziecko może urodzić się duże to waga mu spada w pierwszej dobie, dla mnie trochę śmiesznie wyglądała taka kruszynka w dużym ubraniu...z tego co obserwuję moje koleżanki max 2 tygodnie po porodzie zakładały 56, później już 62 wchodziło :)

Ja podejrzewam, że mój synek do małych nie będzie należał, 3 zestawki jednak kompletuje :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka Nemo wrote:
    Hej.

Lavendula kiedyś pisałaś, że prawdopodobnie będziesz rodzić na Ujastku w Krakowie, ale pamiętam też jak pisałaś, że byłaś na dniach otwartych w tymże szpitalu i miałaś usg 3d. Proszę napisz czy oni tam bez probelmu robią i tak za free jak są dni otwarte? W sobotę planuję się tam wybrać, bo są dni otwarte.

i na chwile obecną nic się nie zmieniło, do SR też do nich się zapisałam. Na dniach otwartych robią USG 3d - osobom które wygrają kupon [można też wygrać zniżkę do SR] - wystarczy odpowiedzieć na zadane pytanie. Lekarz który wykonuje USG jest bardzo miły, podaje wszystkie wymiary, informuje, jak zobaczy coś niepokojącego, lub coś, na co warto zwrócić uwagę swojemu prowadzącemu - i jak mam być szczera, wszystkie najładniejsze zdjęcia Pyzy jakie mam - mam od niego :) Jedyny "minus"nie zgrywa na pendrive tylko dostajesz wydruk. Polecam :)

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka wrote:
    Hej Brzuszki :) wczoraj u nas na szkole rodzenia ktos zapytal wlasnie o wprowadzanie niemowlakow do domu gdy mamy zwierzeta i w przypadku psa tatus musi wczesniej zanim wyjdziesz ze szpitala przyniesc mu uzywane pieluchy tetrowe albo ubranka dzieci do powachania, zeby zapoznal sie z zapachem. I potem jak juz jestescie w drodze do domu ze szpitala przed samym wejsciem tatus musi wyprowadzic psa poza dom, w tym czasie wchodzi sie z dziecmi i dopiero pies wraca do domu jak juz dzieci w nim sa.. Wiadomo ze czasem jest to trudne do skoordynowania, ale ponoc skuteczne dla zwierzat i zeby to w miare mozliwosci zrealizowac :)

Dobrze wiedzieć:)

Milaszka lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja ciuszków 56 to mam nawet trochę kilka śpiochów, bodków plus kilkanaście pajaców, wg mnie przydadzą się, a to do szpitala na pewno musze szykować no i dziecko tak spokojnie do miesiąca pochodzi, nawet dłużej, jednak jak Ci się szykuje, że synek większy to kup chociaż do szpitala jakiś zestawik, potem sprzedasz czy dasz w komis, no jak uważasz, ja się oczytałam, że dzieci się topią po urodzeniu w rozmiarze 62, a też nie podwiniesz np. stópek i trzeba zakładać skarpetki.

Agata92 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze szukam kombinezon na 62 I na 68-boje sie, ze zima bedzie do kwietnia :) jak 2 lata temu :) cieply spiwor dostalam gratis do wozka, wiec odpada zakup.
    A w domku jak bedzie chlodniej, to zaloze najwyzej mu bodziak I na to pajacyk I skapety, jeszcze mam spiworek-otulaczek fajny.
    Co do ciuszkow do szpitala, to ja popakowalam z 3 mniejsze I z 2 wieksze kazdego zestawu

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Lavendula - wczoraj oświadczyłam mężulowi, że zrobiłam sondę na forum i musi wszystkie wyjazdy planować tylko do końca września. Termi może wczesny :) ale to byłby dla mnie już za duży stres, poza tym znając życie i tak się jeszcze ostatecznie poprzesuwają, więc zapewne zahaczą o część października.
    My też już mamy dość pustego domku, więc jutro też spędzę noc u rodziców :)
    Dzisiaj niestety muszę wrócić, bo kocichy pewno głodne :)

ja z duszą na ramieniu puszczałam swojego do 19.Ix. - tłumaczyłam sobie, że 1,5 miesięczny zapas powinien być ok - nadal to sobie tłumaczę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka wrote:
    Hej Brzuszki :) wczoraj u nas na szkole rodzenia ktos zapytal wlasnie o wprowadzanie niemowlakow do domu gdy mamy zwierzeta i w przypadku psa tatus musi wczesniej zanim wyjdziesz ze szpitala przyniesc mu uzywane pieluchy tetrowe albo ubranka dzieci do powachania, zeby zapoznal sie z zapachem. I potem jak juz jestescie w drodze do domu ze szpitala przed samym wejsciem tatus musi wyprowadzic psa poza dom, w tym czasie wchodzi sie z dziecmi i dopiero pies wraca do domu jak juz dzieci w nim sa.. Wiadomo ze czasem jest to trudne do skoordynowania, ale ponoc skuteczne dla zwierzat i zeby to w miare mozliwosci zrealizowac :) chodzi o zazdrosc i jakis rozne dziwne zachowania, warczenie. Wiadomo ktosc wlazi na jego teren ;)

Aaaa i zeby nie pozbywac sie zwierzat jak rodza sie niemowlaki bo one sie przyzwyczajaja w brzuszku do nich. Do glosu, do mialczenia, szczekanaia itd.

Podtrzymuje to, co pisze Milaszka! Ogladam namietnie cezara milana I on tez takie rady dawal. :)

Madlen222, Milaszka, Agata92 lubią tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie wykorzystam Wasze rady odnośnie psa ale głowę sobie daję obciąć że mój pies to by prędzej zalizał na śmierć twe maleństwa ale na pewno nie ugryzł czy warczał. Ona łagodna jak baranek jest:) Mało tego, wszystkiego i wsyztskich się boi, czasami wręcz boi się na dwór wyjść, ma uraz od pierwszego w jej życiu Sylwestra. Także to że krzywdy dzieciom nie zrobi jestem pewna w 100% procentach, bardziej muszę uważać aby nie właziła na nie i nie lizała, bo ona uwielbia się przytulać.

Oto dowód jak ona lubi się tulić:), to syn mojej koleżanki:)

3325hg8.jpg

n6rthh.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 14:08

Viviana, Mamadomina, Agusia ;), Agata92, misiaczk25, Lavendula, Milaszka, mada_lena, ÓptimusPrime, Isia14, desou, Strupka, pinsleepe, Marzena27, Dotty84, Nata, e_v_e, AgataP lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pies teraz głupieje i powiem szczerze, że nie wiem czego się po nim spodziewać. Jak przytulamy się z mężem to z zazdrości nas podgryza i szczeka na nas ale to zawsze tak było. Mam nadzieję, że z Malutkim tak nie będzie bo nie chciałabym go oddawać rodzicom albo teściom ( o psa chodzi oczywiście :) ).

Mój też tak się tuli do dzieci i dorosłych ale i tak mam stracha że coś mu odbije.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 14:11

njr11rs.png
‹‹ 1155 1156 1157 1158 1159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ