X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę w końcu zamówić tetrę ale myślę o 10 białych i 5 kolorowych i może z 5 flanelek

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam :)
    Ja mam 20 tetrowych białych, 10 flanelek kolorowych i 5 tetrowych kolorowych. Chyba wystarczy.
    Prałam w proszku Loveli i płukalam w dzidziusiu te od kolezanki i na 40st i na 60 rożnie. Zalezy jaki kolor i czy zabrudzone lekko. A nowe na 30 i 3x płukalam w dzidziusiu. Bez proszku juz.
    I tak zelazko i para idą w ruch:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo macie tych pieluch, mnie wystarcza 5 : )

• Nata Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj chcę zamówić na allegro :-) koleżanka z którą się dawno nie widziałam wpadła dzisiaj do sypialni sprawdzić czy mamy już coś przygotowane hehehe powiedziałam jej że dopiero będziemy zamawiać łóżeczko ale ciuszki już wstępnie poprane. Ogólnie wpadła i mówi "ale jesteś duża...tzn brzuch po takto nic nie przytyłaś" no od razu mi milej było ją gościć hehehe :-)

idę na zakupy, będę później.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 12:43

Dotty84 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piorę w dzidziusiu płynie i mam też do płukania - dalam 60 stopni kolor i 90 biały bo troche było używanych i pożółkniętych ..

co do pieluch to ja mam dosłownie 4 czy 5 tetrowych i 2 flanelowa i to w sumie tylko dlatego że mama naciskala na więcej - przy synku miałam z 10 i większość użyłam dopiero teraz przy remoncie na szmaty..

a co do wcześniejszego terminu to większość szpitali jednak woli albo wręcz każe umawiać cc na termin niż tak nagle na szybkiego jak się akcja zacznie -zwłaszcza gdy jest dużo porodów itd bo można trafić choćby na zajętą salę czy zajętego anestezjologa .. moja gin poprostu wyciąga kalendarz - i podaje możliwe terminy kiedy ona jest w pracy a pracuje w szpitalu w każdy wtorek i piątek i od 38 tc można sobie wybrać datę.. ja planuje brać zaraz po 38tc żeby się nie stresować itd o ile dotrwam.. w pierwszej ciąży termin miałam na 10.11 a cc miałam z powodu rozwarcia i skracania szyjki 19.10 więc i tym razem planuję być gotowa wcześniej

Maga31 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Widzę, że noc nie przespana, ja nie narzekam jak narazie śpię bardzo dobrze.

Co do prania ciuszkó to zamierzam kupić proszek i pły no płukania Dzidziuś i wyprać wszytsko w 40 stopniach. Wg mnie wyższa temperatura zniszczy te piękności. Na dodatek będę prasować więc nie przypuszczam, żeby było coś nie tak.

Lavendula kiedyś pisałaś, że prawdopodobnie będziesz rodzić na Ujastku w Krakowie, ale pamiętam też jak pisałaś, że byłaś na dniach otwartych w tymże szpitalu i miałaś usg 3d. Proszę napisz czy oni tam bez probelmu robią i tak za free jak są dni otwarte? W sobotę planuję się tam wybrać, bo są dni otwarte.

lkc lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre ciuszki, szczególnie te kolorowe albo z nadrukami, nie wytrzymują większych temperatur. Pracuję kupę lat w 5.10.15. i nie raz ludzi przychodzili z reklamacją rzeczy po praniu, gdzie później wychodziło, że prali w wyższej temp.

relg9vvjdzp246mx.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula - wczoraj oświadczyłam mężulowi, że zrobiłam sondę na forum i musi wszystkie wyjazdy planować tylko do końca września. Termi może wczesny :) ale to byłby dla mnie już za duży stres, poza tym znając życie i tak się jeszcze ostatecznie poprzesuwają, więc zapewne zahaczą o część października.
    My też już mamy dość pustego domku, więc jutro też spędzę noc u rodziców :)
    Dzisiaj niestety muszę wrócić, bo kocichy pewno głodne :)

Lavendula lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie przejmujcie się tymi pomiarami. Moja mała ma kość udową dłuższą niż powinna mieć w tym terminie, a głowę znowu mniejszą, ale widocznie odziedziczyła te cechy po mnie. Więc się nie martwię. Ważne, że rośnie :)

A jeżeli chodzi o pranie ciuszków, to ja mam zamiar prać w 40 stopniach oprócz białych bodziaków, które chce wygotować, tak samo jak tetrę. Do prania też będę używała płynu do płukania dla dzieci. Jestem alergikiem i u mnie wchodzi w grę tylko taki płyn więc nawet mam w domu :)

rwi37s6.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jebne zaraz polezalam po gadałam i glaskalam w jedna stronę brzuch i co i co juz jest na ukos głową przy biodrze u dolu ;) juz nogami pod prawymi żebrami kopie ,po działało oooo i siup przeskoczyła jednak córeczka mamusi słucha się juz głowę ma w dole ;) kocham ją bardzo bardzo bardzo mocno.!!!! <3 ;) 25min jej to zajęło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 13:05

ÓptimusPrime, Viviana, anusiaa90, mada_lena, Marzena27, Maga31, Rybka Nemo, Lavendula, FK81, Nata, blue00, e_v_e lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie listopadówki :)
    Długo nie pisałam ale dopiero wczoraj laptop wrócił z naprawy, ale codziennie czytałam was na telefonie. Ja jeszcze parę dni i kończę staż i nareszcie wolne i będę odpoczywać bo już mi ciężko chodzić boli mnie w pachwinach i spojenie łonowe że masakra :/

Któraś z was pisała o bólu i drętwieniu rąk ja mam to samo ból jest nieraz nie do zniesienia w nocy nie mogłam spać ale od dwóch dni przykładam kapustę i powiem wam że dziś spałam całą noc już mi nie drętwiały chociaż ból jeszcze nie przeszedł ale jest postęp i widzę że trochę opuchlizna zeszła

Mi też ostatnio hemoglobina słabo wyszła bo 11,2 i zaczełam robić sobie sok z buraków dodaję jeszcze marchewkę i jabłko i soczek jest przepyszny :)

Kurcze ja to mam tylko ze 4 ubranka nie wiem jakie kupować i na jakie się zdecydować
    Ja kupiłam 10 tetrowych kolorowych pieluszek 2 białe i 3 flanelowe

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam z psem na spacer i tak:
    1. upał się zrobił, wróciłam spocona, a byłam w krótkich spodenkach i krótkim rękawku,
    2. Pies skoczył mi na brzuch, mam nadzieje że nic się nie stało. Ale dzieci ruszają się i oprócz tego że macica mi na chwilę stwardniała nic się nie dzieje,
    3. Psu zachciało się pić i wskoczyła do kałuży z błotem. Gdy na nią krzyknęłam aby wylazła stamtąd efekt był odwrotny od oczekiwanego, zaczęła się cała taplać w tej kałuży. Nie muszę mówić jak wyglądała, wytarłam ją całą bo niestety żeby ją kąpać nie mam siły a powinna mieć porządną kąpiel.

I tak reasumując, chciałam się dotlenić, przewietrzyć, przespacerować a tylko się wkurwiłam!

ÓptimusPrime, Maga31, AgataP lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dziewczyny które mają jakieś komplikację dacie radę napewno dotrwacie do bezpiecznej granicy :) Juz nie którym naprawdę nie wiele zostało tak jak pati za 4 tygodnie może juz rodzić - zazdroszczę ja juz sie ne mogę doczekać kiedy zobaczę moją malutką a to jeszcze tyle czasu :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, typowa zazdrosc psiaka, przeczuwa I tez dzieciacego rozumu dostaje!
    Ty lepiej poczytaj/skonsultuj sie, czy nie trzdba bedzie ja odizolowac tuz po przyjezdzie ze szpitala!

Misiaczk, to ja mam te dretwienia, sprobuje z kapucha, bo koszmar!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 13:13

• misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    optimus a też masz takie strasznie spuchnięte ? Bo ja wałaśnie takie mam i to chyba przez to taki ból a w nocy to nawet jak nie uciskałam to mi krew nie dopływała i w palcach mnie mrowiło że musiałam na siedząco spać a dziś w nocy już spałam normalnie i widze że dłonie są ciutkę mniej spuchnięte

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mam, nie moge ruszyc nimi, pisalam tez, ze nawet lyzki nie jest mi latwo utrzymac... ale lekarze mi na to nic nie poradza :( musze czekac do pollwy listopada...przerabane, wiem..
    Wspolczuje I mam nadzieje, ze to tylko uroki tej ciazy :)

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati zazdroszcze, moja mala co chwile sie przekreca do pozycji poprzecznej, ale dalej juz nie chce i co chwile wraca. Chyba wygodnie jej sie siedzi w moich zebrach

rwi37s6.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zadzwoniłam do siostry ciotecznej, wyżaliłam się, że mam problem z nerką, że macica nisko, nagadała mi aż lepiej, musiałam się wygadać, bo jeszcze gdzieś siedzi niepokój. No i ona mi mówi, że skoro dziecka wymiary sa ok, a ja zawsze szczupła i macica może być niżej. Zmierzyłam brzuchol i 3cm doszły także rośnie chyba do przodu mój brzuszek a nie do góry ja nie wiem, ale już chillout muszę.
    Ja mam 10 pieluch tetrowych białych, 4 kolorowe, 3 flanelowe.
    Co do pomiarów moja ma głowkę o kilka dni do przodu a kość udowa do tyłu tak ma cały czas i mam sie tym nie martwić, dzieci nie są figura geometryczną, nie będa mieć idealnych pomiarów.
    Goplanko dobrze, że postawiłaś sprawę męzowi jasno, jednak w październiku będzie Ci potrzebny naprawdę, bo i fizycznie i psychicznie będzie Ci trudniej.
    Izia mam nadzieję, że i mnie tak gin umówi w 38tc, a nie będzie trzymał z CC do końca, Twoja lekarka dobrze robi, lepiej CC zaplanowac a nie na głupiego potem, a to nie ma sali, a to anestezjologa itp.
    Pati super, że się Nelcia słucha, przekręciła się pewnie i tak zostanie, ma dużo miejsca, a chyba miednicowo jest jej niewygodnie.
    Madlen ale przejścia denerwujące, odpocznij po takim spacerze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 13:25

Madlen222, mada_lena, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie ciuszkow pajacy mam sporo ale takich welurkowych cieplejszych moze z5 szt wystarczy??? Czy dokupić?

Pati to super:) i niech juz tak zostanie:)
    Madlen prysznic dla Ciebie i suni i poodpoczywaj. Mojej teściowej pies tez mi skacze na kolana i brzuch i nic sie nie stało:)
    Viv tez tak pomyślałam, ze moze rosniemy do przodu bardziej:)
    Maz mi codziennie mowi, ze jestem większa w sensie brzuszek rosnie w oczach.... Zacznę mierzyć codziennie. Ostatnio bylo95cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 13:32

Viviana, Madlen222, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z cieplejszych moze z 2 mam plus cieplejsze spodenki, bluzeczka.
    Generalnie w domu mamy b cieplo. Zima to krotki rekaw, wiec po co przegrzewac dziecko, ew.na wyjscia, ale mak zima bedzie surowa, I tak przy -8 max mozesz wyjsc, aleI tak masz spiworek, kombinezon, no nie?

‹‹ 1154 1155 1156 1157 1158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ