X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę w końcu zamówić tetrę ale myślę o 10 białych i 5 kolorowych i może z 5 flanelek

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam :)
    Ja mam 20 tetrowych białych, 10 flanelek kolorowych i 5 tetrowych kolorowych. Chyba wystarczy.
    Prałam w proszku Loveli i płukalam w dzidziusiu te od kolezanki i na 40st i na 60 rożnie. Zalezy jaki kolor i czy zabrudzone lekko. A nowe na 30 i 3x płukalam w dzidziusiu. Bez proszku juz.
    I tak zelazko i para idą w ruch:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo macie tych pieluch, mnie wystarcza 5 : )

• Nata Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj chcę zamówić na allegro :-) koleżanka z którą się dawno nie widziałam wpadła dzisiaj do sypialni sprawdzić czy mamy już coś przygotowane hehehe powiedziałam jej że dopiero będziemy zamawiać łóżeczko ale ciuszki już wstępnie poprane. Ogólnie wpadła i mówi "ale jesteś duża...tzn brzuch po takto nic nie przytyłaś" no od razu mi milej było ją gościć hehehe :-)

idę na zakupy, będę później.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 12:43

Dotty84 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piorę w dzidziusiu płynie i mam też do płukania - dalam 60 stopni kolor i 90 biały bo troche było używanych i pożółkniętych ..

co do pieluch to ja mam dosłownie 4 czy 5 tetrowych i 2 flanelowa i to w sumie tylko dlatego że mama naciskala na więcej - przy synku miałam z 10 i większość użyłam dopiero teraz przy remoncie na szmaty..

a co do wcześniejszego terminu to większość szpitali jednak woli albo wręcz każe umawiać cc na termin niż tak nagle na szybkiego jak się akcja zacznie -zwłaszcza gdy jest dużo porodów itd bo można trafić choćby na zajętą salę czy zajętego anestezjologa .. moja gin poprostu wyciąga kalendarz - i podaje możliwe terminy kiedy ona jest w pracy a pracuje w szpitalu w każdy wtorek i piątek i od 38 tc można sobie wybrać datę.. ja planuje brać zaraz po 38tc żeby się nie stresować itd o ile dotrwam.. w pierwszej ciąży termin miałam na 10.11 a cc miałam z powodu rozwarcia i skracania szyjki 19.10 więc i tym razem planuję być gotowa wcześniej

Maga31 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Widzę, że noc nie przespana, ja nie narzekam jak narazie śpię bardzo dobrze.

Co do prania ciuszkó to zamierzam kupić proszek i pły no płukania Dzidziuś i wyprać wszytsko w 40 stopniach. Wg mnie wyższa temperatura zniszczy te piękności. Na dodatek będę prasować więc nie przypuszczam, żeby było coś nie tak.

Lavendula kiedyś pisałaś, że prawdopodobnie będziesz rodzić na Ujastku w Krakowie, ale pamiętam też jak pisałaś, że byłaś na dniach otwartych w tymże szpitalu i miałaś usg 3d. Proszę napisz czy oni tam bez probelmu robią i tak za free jak są dni otwarte? W sobotę planuję się tam wybrać, bo są dni otwarte.

lkc lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre ciuszki, szczególnie te kolorowe albo z nadrukami, nie wytrzymują większych temperatur. Pracuję kupę lat w 5.10.15. i nie raz ludzi przychodzili z reklamacją rzeczy po praniu, gdzie później wychodziło, że prali w wyższej temp.

relg9vvjdzp246mx.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula - wczoraj oświadczyłam mężulowi, że zrobiłam sondę na forum i musi wszystkie wyjazdy planować tylko do końca września. Termi może wczesny :) ale to byłby dla mnie już za duży stres, poza tym znając życie i tak się jeszcze ostatecznie poprzesuwają, więc zapewne zahaczą o część października.
    My też już mamy dość pustego domku, więc jutro też spędzę noc u rodziców :)
    Dzisiaj niestety muszę wrócić, bo kocichy pewno głodne :)

Lavendula lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie przejmujcie się tymi pomiarami. Moja mała ma kość udową dłuższą niż powinna mieć w tym terminie, a głowę znowu mniejszą, ale widocznie odziedziczyła te cechy po mnie. Więc się nie martwię. Ważne, że rośnie :)

A jeżeli chodzi o pranie ciuszków, to ja mam zamiar prać w 40 stopniach oprócz białych bodziaków, które chce wygotować, tak samo jak tetrę. Do prania też będę używała płynu do płukania dla dzieci. Jestem alergikiem i u mnie wchodzi w grę tylko taki płyn więc nawet mam w domu :)

rwi37s6.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jebne zaraz polezalam po gadałam i glaskalam w jedna stronę brzuch i co i co juz jest na ukos głową przy biodrze u dolu ;) juz nogami pod prawymi żebrami kopie ,po działało oooo i siup przeskoczyła jednak córeczka mamusi słucha się juz głowę ma w dole ;) kocham ją bardzo bardzo bardzo mocno.!!!! <3 ;) 25min jej to zajęło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 13:05

ÓptimusPrime, Viviana, anusiaa90, mada_lena, Marzena27, Maga31, Rybka Nemo, Lavendula, FK81, Nata, blue00, e_v_e lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie listopadówki :)
    Długo nie pisałam ale dopiero wczoraj laptop wrócił z naprawy, ale codziennie czytałam was na telefonie. Ja jeszcze parę dni i kończę staż i nareszcie wolne i będę odpoczywać bo już mi ciężko chodzić boli mnie w pachwinach i spojenie łonowe że masakra :/

Któraś z was pisała o bólu i drętwieniu rąk ja mam to samo ból jest nieraz nie do zniesienia w nocy nie mogłam spać ale od dwóch dni przykładam kapustę i powiem wam że dziś spałam całą noc już mi nie drętwiały chociaż ból jeszcze nie przeszedł ale jest postęp i widzę że trochę opuchlizna zeszła

Mi też ostatnio hemoglobina słabo wyszła bo 11,2 i zaczełam robić sobie sok z buraków dodaję jeszcze marchewkę i jabłko i soczek jest przepyszny :)

Kurcze ja to mam tylko ze 4 ubranka nie wiem jakie kupować i na jakie się zdecydować
    Ja kupiłam 10 tetrowych kolorowych pieluszek 2 białe i 3 flanelowe

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam z psem na spacer i tak:
    1. upał się zrobił, wróciłam spocona, a byłam w krótkich spodenkach i krótkim rękawku,
    2. Pies skoczył mi na brzuch, mam nadzieje że nic się nie stało. Ale dzieci ruszają się i oprócz tego że macica mi na chwilę stwardniała nic się nie dzieje,
    3. Psu zachciało się pić i wskoczyła do kałuży z błotem. Gdy na nią krzyknęłam aby wylazła stamtąd efekt był odwrotny od oczekiwanego, zaczęła się cała taplać w tej kałuży. Nie muszę mówić jak wyglądała, wytarłam ją całą bo niestety żeby ją kąpać nie mam siły a powinna mieć porządną kąpiel.

I tak reasumując, chciałam się dotlenić, przewietrzyć, przespacerować a tylko się wkurwiłam!

ÓptimusPrime, Maga31, AgataP lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dziewczyny które mają jakieś komplikację dacie radę napewno dotrwacie do bezpiecznej granicy :) Juz nie którym naprawdę nie wiele zostało tak jak pati za 4 tygodnie może juz rodzić - zazdroszczę ja juz sie ne mogę doczekać kiedy zobaczę moją malutką a to jeszcze tyle czasu :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, typowa zazdrosc psiaka, przeczuwa I tez dzieciacego rozumu dostaje!
    Ty lepiej poczytaj/skonsultuj sie, czy nie trzdba bedzie ja odizolowac tuz po przyjezdzie ze szpitala!

Misiaczk, to ja mam te dretwienia, sprobuje z kapucha, bo koszmar!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 13:13

• misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    optimus a też masz takie strasznie spuchnięte ? Bo ja wałaśnie takie mam i to chyba przez to taki ból a w nocy to nawet jak nie uciskałam to mi krew nie dopływała i w palcach mnie mrowiło że musiałam na siedząco spać a dziś w nocy już spałam normalnie i widze że dłonie są ciutkę mniej spuchnięte

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mam, nie moge ruszyc nimi, pisalam tez, ze nawet lyzki nie jest mi latwo utrzymac... ale lekarze mi na to nic nie poradza :( musze czekac do pollwy listopada...przerabane, wiem..
    Wspolczuje I mam nadzieje, ze to tylko uroki tej ciazy :)

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati zazdroszcze, moja mala co chwile sie przekreca do pozycji poprzecznej, ale dalej juz nie chce i co chwile wraca. Chyba wygodnie jej sie siedzi w moich zebrach

rwi37s6.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zadzwoniłam do siostry ciotecznej, wyżaliłam się, że mam problem z nerką, że macica nisko, nagadała mi aż lepiej, musiałam się wygadać, bo jeszcze gdzieś siedzi niepokój. No i ona mi mówi, że skoro dziecka wymiary sa ok, a ja zawsze szczupła i macica może być niżej. Zmierzyłam brzuchol i 3cm doszły także rośnie chyba do przodu mój brzuszek a nie do góry ja nie wiem, ale już chillout muszę.
    Ja mam 10 pieluch tetrowych białych, 4 kolorowe, 3 flanelowe.
    Co do pomiarów moja ma głowkę o kilka dni do przodu a kość udowa do tyłu tak ma cały czas i mam sie tym nie martwić, dzieci nie są figura geometryczną, nie będa mieć idealnych pomiarów.
    Goplanko dobrze, że postawiłaś sprawę męzowi jasno, jednak w październiku będzie Ci potrzebny naprawdę, bo i fizycznie i psychicznie będzie Ci trudniej.
    Izia mam nadzieję, że i mnie tak gin umówi w 38tc, a nie będzie trzymał z CC do końca, Twoja lekarka dobrze robi, lepiej CC zaplanowac a nie na głupiego potem, a to nie ma sali, a to anestezjologa itp.
    Pati super, że się Nelcia słucha, przekręciła się pewnie i tak zostanie, ma dużo miejsca, a chyba miednicowo jest jej niewygodnie.
    Madlen ale przejścia denerwujące, odpocznij po takim spacerze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 13:25

Madlen222, mada_lena, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie ciuszkow pajacy mam sporo ale takich welurkowych cieplejszych moze z5 szt wystarczy??? Czy dokupić?

Pati to super:) i niech juz tak zostanie:)
    Madlen prysznic dla Ciebie i suni i poodpoczywaj. Mojej teściowej pies tez mi skacze na kolana i brzuch i nic sie nie stało:)
    Viv tez tak pomyślałam, ze moze rosniemy do przodu bardziej:)
    Maz mi codziennie mowi, ze jestem większa w sensie brzuszek rosnie w oczach.... Zacznę mierzyć codziennie. Ostatnio bylo95cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 13:32

Viviana, Madlen222, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z cieplejszych moze z 2 mam plus cieplejsze spodenki, bluzeczka.
    Generalnie w domu mamy b cieplo. Zima to krotki rekaw, wiec po co przegrzewac dziecko, ew.na wyjscia, ale mak zima bedzie surowa, I tak przy -8 max mozesz wyjsc, aleI tak masz spiworek, kombinezon, no nie?

‹‹ 1154 1155 1156 1157 1158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ