X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lafar_ra wrote:
    ja piorę w płynie Dzidziuś, później zamierzam w normalnym prać.

Dzięki :) trzeba zacząć to wsio prać i to co duze do worków próżniowych wkładac bo szału idzie dostac..

Fidelissa lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piore w proszku dla doroslych a dzieci nie mialy zadnych uczulen, wiec kto jak woli :)

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie nie wiem jak to z Kokoszką będzie.. niby wszyscy mówią ze dzieciaczki powinny miec ciuszki prane w bezzapachowym proszku.. ale przeciez jak wypiore to i tak wyprasuje wiec powinno byc ok.. wrrr.. chyba sama sobie chce problemy na głowe sciagac..
    jeszcze tesciowa mnie do szalu doprowadza, wpieprza sie nie miłosiernie!

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe a co do zajęć z wojska to ja akurat ich nie mam, stomatologii u nas nie dotyczą :) a medycyna i owszem z tym że moja mama (prawdopodobnie studiowała w zbliżonych latach co Twoja teściowa) również je miała i po cesarskim cięciu nikt jej nie kazał w nich uczestniczyć :) a rodziła mnie 17.11 i do sesji zimowej siedziała w domku w innym mieście, nikt problemów jej nie robił.

Myśle że to kwestia "dogadania" się, duże znaczenie przynajmniej u mnie na uczelni ma średnia ocen, jeśli jest wyższa niż 4 wykładowcy patrzą przychylniejszym okiem :)

nxbhnwz.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciocia tez pralka w tym dla dorosłych a bez detergentów i wszystko super było ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spróbujemy i w dzieciecym i w normalnym :)
    jesli po kapsułkach nie będzie nic Jej uczulać to będziemy prac w naszych :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo dziewczeta:)

ja dzis mialam intensywny dzien! rano 3h szkoly rodzenia - nie powiem, zebym sie dowiedziala czegos nowego (moj maz nazwal mnie Hermiona z Harrego Pottera, znalam odpowiedz na kazde pytanie). ale moj maz dowiedzial sie paru rzeczy, wiec spoko:) jeden pan zapytal jak jest wyznaczana data porodu, wiec niektorym ewidentnie SR jest bardzo potrzebna:) najwiecej czasu bylo poswiecone temu, kiedy jechac do szpitala, a kiedy zostac w domu, i cwiczeniom z oddychania.

potem ped na slub przyjaciolki, a potem kupic farbe, i w koncu jest! taka jak tlo Belly;) ten jednolity fiolet, ciemniejszy.

i jutro znowu SR i cale 3h o porodzie.

Goplana - dzieki za filmiki, jestem juz na 200% pewna, ze SN:)

a ostatnio zrobilam kocyk na szydelku (70x85cm) i sie pochwalic chcialam;)
    nq3cs2.jpg

ÓptimusPrime, xpatiiix3, Agata92, santoocha, AgataP, Goplana, Maga31, KasiaKa, Milaszka, Fidelissa, Marzena27, Lavendula, Amnezja, Strupka lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinz, zdolniacha:)

• caśka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    halo dziewczeta:)

ja dzis mialam intensywny dzien! rano 3h szkoly rodzenia - nie powiem, zebym sie dowiedziala czegos nowego (moj maz nazwal mnie Hermiona z Harrego Pottera, znalam odpowiedz na kazde pytanie). ale moj maz dowiedzial sie paru rzeczy, wiec spoko:) jeden pan zapytal jak jest wyznaczana data porodu, wiec niektorym ewidentnie SR jest bardzo potrzebna:) najwiecej czasu bylo poswiecone temu, kiedy jechac do szpitala, a kiedy zostac w domu, i cwiczeniom z oddychania.

potem ped na slub przyjaciolki, a potem kupic farbe, i w koncu jest! taka jak tlo Belly;) ten jednolity fiolet, ciemniejszy.

i jutro znowu SR i cale 3h o porodzie.

Goplana - dzieki za filmiki, jestem juz na 200% pewna, ze SN:)

a ostatnio zrobilam kocyk na szydelku (70x85cm) i sie pochwalic chcialam;)
    nq3cs2.jpg

Rewelacyjmy kocyl ja tez taki chce i chyba zrobie tez jaki wymiar robilas???

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jakim szydelkiem robilas?

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam Kossakowskiego. Muszę jutro małżowi go pokazać, coby mu do głowy nie przyszło, że będę rodziła sama ;)

U nas pokój dla Szymka niegotowy, nadal jest naszą sypialnią. Czekamy przede wszystkim na tapety, później dobierzemy kolor farby i jazda z tematem.
    Ciuszków nie mam popranych, ba nawet posegregowanych, leżą w kartonach na strychu.
    Nie mam na razie gdzie ich ułożyć.

Orientujecie się w nianiach elektronicznych? Nie zależy mi na niani z kamerą, ale na takiej która będzie miała dobrą jakość dźwięku. Możecie coś polecić?

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Rewelacyjmy kocyl ja tez taki chce i chyba zrobie tez jaki wymiar robilas???
    robiłam szczerze mówiąc na wyczucie, bo to moja druga robótka w życiu:)
    zobaczyłam trochę projektów na ravelry i wyszło mi, że 400m mniej więcej potrzebuję na kocyk dziecięcy (przy grubej włóczce, a tylko takiej szukałam), więc kupiłam 4 motki tej włóczki: http://twojapasmanteria.pl/index.php?id_product=1039&controller=product (kolory w rzeczywistości są intensywniejsze)
    czy druty czy szydełko, wolę porządne włóczki, tak minimum od grubości drutów 6-7, a tą przerabiałam jak zalecają - szydełko 8.
    i wyszedł kocyk ok 85cmx70cm + 1 rząd na około "obróbki"
    włóczka 100% akryl i jest mięciutka i przemiła. wiadomo, że super ciepła nie będzie, ale nie będzie podrażniać jak wełna by mogła.
    strasznie byłam napalona na tę włóczkę (Opus Pavarotti): http://images7.fotosik.pl/5096/232881274beb5907gen.jpg, ale chyba przestali ją produkować, bo nie da się kupić tego koloru, wyprzedają jakieś brzydkie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 21:17

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Jedynie co mi sie nie podobalo to sposob wyciagania glowki przy uzyciu kleszczy
    U nas raczej robi się to ręką, ew. w trudniejjszych przypadkach vacuum.
    Pewnie, że ciekawe :)
    ale nie u mnie... ;)

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam z miasta,kawe dobra pilam,teatr widzialam,zakupy porobilami padam na ryjek...pije herbate i odlatuje na kanapie.

Ja nadal chce sn i panicznie wzbraniam sie przed cc ,a pociesza mnie tylk fakt ze mam zzo za darmo i wrecz wciskane na sile,po cesarce boje sie dlugiej rekonwalescencji a przy moim uzaleznieniu od cwiczen i sportu moge popasc w depresje jak bede miala porozcinany brzuch i zalecenie oszczedzania sie przez 6 mscy.Jak mi wycinali tego calego syfa z piersi to tez musialam sie oszczedzac potem przez dlugi czas i zle to znosilam,bardzo zle.Jestem uzalezniona od sportu niestety i nawet w ciazy czasem przeginam,niestety...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 21:53

xpatiiix3, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj która ze słodkich biorących insulinę ma siniaki po wkluciach.?? Kurde wcześniej tak się nie robiło a teraz prawie po każdym.. ;/ a wstyd uda i brzuch pokazywać takie zielono fioletowe plamy (krwiaki/siniaki) mam 2*2 albo 3*3cm... Co na to poradzić, żeby ich nie było.??

A i WBC znowu skoczyło powtórkę robiłam i 11,5 czyli jednak jakaś infekcja chyba, że tak rośnie niby nie jakoś szybko ,ale jednak...

Ok wrzucam na luz znalazłam cos takiego..

Norma leukocytów dla zdrowego człowieka wynosi 4,0-10,8 K/L. Kobiety ciężarne mają zwykle nieco podwyższony poziom leukocytów. Jeśli wyniki WBC w ciąży nie przekraczają 13,0-14,3 K/L, nie ma powodów do obaw. Trzeba jednak systematycznie wykonywać badanie krwi, by kontrolować poziom białych krwinek. Gdy liczba leukocytów stale wzrasta, należy poszukać przyczyny nieprawidłowych wyników badań i podjąć odpowiednie leczenie.

Madalenka a jak tam u Ciebie kochana.? Lepiej juz.? Kiedy wracasz do domku.? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 22:13

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś ciasto z jabłkami, obiad i pizzę na kolację. Cały dzień w kuchni. Ale pizza to mi wyszła wyjątkowa. Pewnie zgaga mnie czeka w nocy.
    Goplana, te filmiki z cesarki są okropne, to rozrywanie rękami tych powłok brzusznych i dziecku po główce prawie tym skalpelem! Straszne! Nigdy nie dam się pociąć.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wlasnie się dowiedzialaam, ze po cc ojcu przysluguja 2 tygodnie L4 na tzw opieke! Pisze Wam, bo ja nie mialam o tym pojecia a to swietna opcja i bardzo duża pomoc dla pocietej mamy! Tylko trzeba się upomniec w szpitalu po cc, bo sami nie zaproponuja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 18:07

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Hej, wlasnie się dowiedzialaam, ze po cc ojcu przysluguja 2 tygodnie L4 na tzw opieke! Pisze Wam, bo ja nie mialam o tym pojecia a to swietna opcja i bardzo suza pomoc dla pocietej mamy! Tylko trzeba się upomniec w szpitalu po cc, bo sami nie zaproponuja :)
    dzięki za info :)
    oby się obyło bez cc :)

Dotty84 lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, gdzie Ty studiujesz, że takie warunki wynegocjowałaś? Ja jestem po stomie w Poznaniu i pamiętam, jak koleżanka się przeniosła z Zabrza do nas na pierwszym roku, miesiąc po rozpoczęciu zajęć i musiała odrobić wszystko, łącznie z wf (najwyraźniej ten w Zabrzu nie spełniał wymogów :P ). Jedna dziewczyna pół roku Erasmusa odrabiała, KAŻDE zajęcia, chociaż miała normalnie ectsy.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Hej, wlasnie się dowiedzialaam, ze po cc ojcu przysluguja 2 tygodnie L4 na tzw opieke! Pisze Wam, bo ja nie mialam o tym pojecia a to swietna opcja i bardzo suza pomoc dla pocietej mamy! Tylko trzeba się upomniec w szpitalu po cc, bo sami nie zaproponuja :)
    I rozumiem ze do tego jest potem 2tyg. Tacierzynskiego?? Moj sie mocno ucieszy :)

Oj.. jak sie licho czuje.. caly brzuch mnie boli i kluje :/ mala do tegi boksuje mnie bardzo mocno i bardzo nisko.
    Nie wiem czy to normalne ze raczej czuje boksy piastek niz kopy?! Kopniakow dostaje pare tylko na dzien, a boksy ciagle..

‹‹ 1185 1186 1187 1188 1189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ