WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny ten Twój Marcelini :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam już jeden zastrzyk w dupsko, nawet trochę bolesny, jutro będzie drugi. A myślałam, że to w kroplówce jest. Trochę daleko od domu, bo nie jestem w moim mieście tylko w Kielcach, 60km od domu. Ale tu mają neonatologię w razie czego i jak Sie wczesniaki rodzą u nas to i tak wiozą je tu karetką. A i dowiedziałam się, że u dziewczynek plucka szybciej dojrzewają.

xpatiiix3, mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno dziewczynki są ogólnie silniejsze jak cokolwiek się dzieje.
    Pati, ale masz słodaśnego synka:)
    Ja odliczam do 10 października i potem już może wychodzić jak tak mu się śpieszy.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje chłopaki to nie wcześniaki, bo jeden w 38 tyg. A drugi, niby w 33 tyg, tak jest zapisane wszędzie,ale ostatnio przegladalam sobie moje poprzednie karty ciąży i wychodzi że w .37, czyli jakaś pomyłka. Poza tym on był malutki bo 2240g i chyba z tej wagi tak lekarz wpisał.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dopiero termin mamy na 25 listopada :) i przed 15 nie chciałabym żeby się urodził.

ÓptimusPrime, Eve, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 9 września 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam tylko 1 paczkę pampersów, bo podobno trzeba sprawdzić czy nie uczulają i się pupka nie odparza :)

w57vhgqsvnsaad78.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj maz w domku na wolnym to nie bardzo mialam czas wchodzic ;)
    Poza tym nareszcie koniec remontu widac :) jutro ponoc ostatni dzien i koniec!!az boje sie cieszyc ;)
    Potem tylko sprzatanie i moge sie brac za pranie i prasowanie dla malej i lozeczko rozkladac :)

KasiaKa trzynajcie sie dziewczyny! Kazdy dzien w przod jest dobry !

Pati slodki ten Twoj Marceli i jeszcze taki maly :)

Ktoras pytala czemu bylqm znow w szpitalu, ale teraz nie moge odnalezc (nie lubie korzystac z netu na telefonie :/ ) no wiec wydawalo mi sie ze wody mi polecialy, ale to ponoc nie to.. oby!
    Jutro od rana biegne do lekarza na kontrole mam nadzieje ze wszystko jest ok.

Ide jeszcze spakowa torbę na jutro z dokumentami, ale wlasnie mąż masuje mi stopki i ruszyc mi sie nie chce ;)

lkc, xpatiiix3, mada_lena lubią tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy planujecie robić ostatnie usg w ciązy??

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pampersow to tez mam jedna paczke- zielonych pampersow 1.
    Puder, oliwke, chusteczki i krem do buzi na zime mam z rossmana
    Plus bepanthen i linomag zielony

• sylvi Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po słodkim obiedzie-placki ziemniaczane z 1,5 łyżeczki cukru i 3 śliwki- miałam cukier 142 ;/ ale po zwyczajnej kolacyjce, czyli chlebek orkiszowy i szynka konserwowa- 98 :) także jednak jest coś na rzeczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 22:12

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Kiedy planujecie robić ostatnie usg w ciązy??
    nie wiem. za dwa tygodnie spotkam się z ginekologiem to ułożę sobie listę pytań do niego :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutki od grudniówek został odłączony od respiratora i oddycha samodzielnie :)

xpatiiix3, Eve, Agata92, AgataP, santoocha, Paju, mada_lena, Nata, Lavendula, Agusia ;), Goplana, Marzena27, Dotty84, Amnezja lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie.

"Mały" ma 2016g i wg usg jest starszy o 16 dni niż wynika z OM. Z środka siatki centylowej przez miesiąc wskoczył powyżej 90 centyla... :O
    Oj, będzie duży. Gin powiedział że jeśli ostatnie usg wskaże, że waży ponad 4 kg, to raczej skieruje mnie na cesarkę.
    No pięknie!

Poza tym szyjka 45mm, z lekkim rozwarciem od strony pochwowej (oj mąż za mocno się przyłożył 2dni temu ;) ).
    Przytyłam przez ostatni miesiąc tylko 1,5 kg, z czego Szymek 1kg.
    W nagrodę zjadłam dużą princessę :D

Ja mam jedną paczkę pampersów zielonych 1, i 2 duże paczki po 94 sztuki 2. Jedynek na pewno więcej nie kupię skoro ma być taki klusek. Niedługo zacznę gromadzić 3 ;)

Mam wpisane w kartę ciąży, że jestem uczulona na Skinsept, bo po odkażaniu nim w labie miałam wysypkę w zgięciach łokciowych. (nie chciałabym, żeby spryskali mi tym ranę po cesarce albo szyte krocze!)
    Gin kazał mi przetestować jeszcze Octenisept, bo jest on szeroko stosowany w szpitalach.

Idę pod prysznic.
    Pa!

Eve, xpatiiix3, Viviana, karmelek, mada_lena, Nata, niecierpliwa21, e_v_e, Marzena27, Amnezja, desou, Madlen222 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny wrocilam ze szkoly rodzenia dopiero,dzisiaj bylo o porodzie uczylysmy sie oddychac itp ogolnie bardzo duzo informacji i bardzo pozytecznych zadowolona bardzo jestem.Ogarne sie i Was nadrobie...najpierw musze cos wszamac :)

xpatiiix3, Lavendula, lkc lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kolacjji i insulie juz.. Brr.. Nie mogę patrzeć na te uda w siniaki...

Dziękujemy za komplementy hehe Marcelo juz nie taki mały ;) jutro się dowiem ile wazy i mierzy ;) pajace (pizamy) na 2-3 lata na noc ma i juz dlugasny jest ,ale grubasny się robi jakiś hehe udziska ma juz konkretne ale on taki zbity chłop nie oponki hehe ;)

Kasiu a bo cos kojarzylam ze kiedyś pisalaś o 33tyg temu pytałam ;) ale super pewnie potrzymają Ciebie chwile i zaraz urodzisz silną dużą dziewczynke otwierając listę listopadowek ;)

Ja na początek jedną paczke kupie tzn mama kupi i mi przywiezie mam nadzieje ze małej miedzy 17.09-02.10 nie zechce się wychodzić ,bo mamy nie będzie i zostanę bez niczego ;( i nikt mnie nie odwiedzi nawet i nie doniesie nic.. ;( chyba ze ciotka się zlituje i albo małym się zajmie albo podrzuci mi rzeczy których brakuje do szpitala.. A po 3juz nich wychodzi akurat będzie 36tygodni skończonych ;)

Karmelek super, ze remont dobiega końca :D

ja na szczęście chociaż ciuszki mam gotowe i część kosmetyków ;) w szpitalu prawie wszystko zapewnią nawet tfu tfu pampersy jak juz będzie tak źle i nikt mi nie dowiezie ale dupke bym musiała pod woda chyba myć małej tam trudno jakoś sobie poradze razie w... ;)

Cudo2na wiadomość z tym maluszkiem ;)

Santoocha ale sobie kluseczka hodujesz ;) duży chłopiec ;)

Matko jestem taka zakręcona jak g... W przeręblu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 23:11

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam dzisiaj na początek paczkę bella happy 1 z wycięciem na pępek, młody się rozpycha niemiłosiernie, nawet babcię dzisiaj kopnął :-) no ale może to w podziękowaniu bo dali troszkę keszu na wyprawkę :p

santoocha, sylvi, Eve, lkc, mada_lena, Fidelissa, desou lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja miała przed chwilą czkawkę, tak cyklicznie pukało mi w brzuchu :)

a jako że małż ma jutro wolne idziemy wybrać wózek i kupić jeszcze inne rzeczy typu materac do łóżeczka itd :)

Eve, mada_lena lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe moja w aliena się bawi ;)

Ja tam nie bede się bawić w wycięte na lepek po prostu będę wywijac pampersy jak z marcelem ;) tak mi położne pokazały na położnictwie ;) nawet takich nie widziałam (w sensie w sklepie u Nas) ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 23:23

lkc, mada_lena lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny które mają jedo memo fyn 4ds możecie coś dla mnie zrobić? potrzebuję rzeczywiste wymiary stelaża wózka po złożeniu, bo nie wiem czy nam wejdzie do bagażnika, a na stronie to te wymiary też są może nie prawdziwe... pliiiiss napiszcie mi długość/szerokość/wysokość z kołami :-) mnie nie koniecznie skusiło to wycięcie na pępek ale cena bo za 19,90 kupiłam :-) wiem że się wywija, bo koleżanka mi pokazywała jak jej mała się urodziła. Pudrów żadnych do tyłka nie kupuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 23:25

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super cena ;) u Nas uczulily happy wiec na początek stawiam na pampers u malej ale gdzie od rozm.4-5 zacznie kupować chyba inne ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1210 1211 1212 1213 1214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ