Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaKa wrote:Wczoraj wspomniałam o szarlotce i proszę, moi trzej mężczyźni zakasali rękawy i robią! Każdy ma swoją rolę: najstarszy ciasto, młodszy trze jabłka, najmłodszy podaje a ja obieram. Dobrze,że w porę zajrzałam do kuchni bo dwa razy pytał się ile to 50dkg mąki, w końcu wsypał całą torbę. No i będa dwie szarlotki. To się najem do woli!
O BOŻE szarloteczki też bym zjadła! :D:D:D
Kasia, jaki przepis kochana? ja uwielbiam "sypaną" jest przecudownie kaloryczna i przepysznaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 19:27
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
KasiaKa wrote:Wczoraj wspomniałam o szarlotce i proszę, moi trzej mężczyźni zakasali rękawy i robią! Każdy ma swoją rolę: najstarszy ciasto, młodszy trze jabłka, najmłodszy podaje a ja obieram. Dobrze,że w porę zajrzałam do kuchni bo dwa razy pytał się ile to 50dkg mąki, w końcu wsypał całą torbę. No i będa dwie szarlotki. To się najem do woli!
Oj na myśl o szarlotce ale takiej kwaśnej nie zbiera się na wymioty, a to nowość dziś... szkoda tylko że nie ma kto mi zrobicxpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
blue00 wrote:Dziewczyny, wiem, ze jest juz taki watek na staraczkach, ale powiedzcie, macie juz jakies imiona w zanadrzu dla dzieci?
A ja się uśmiałam wczoraj hahah
Wyprawiałam męża urodzinki i oczywiście gadaliśmy o imionach dla dzieci.
Ja w żartach powiedziałam, że po moim dziadku będzie Edward, to zaraz podchwycili i teraz mam w brzuszku małego Edka śmiechu było po pachy.
Dla dziewczynki podobają mi się dwa imiona: Zuzanna i Michalina, a dla chłopca chyba za dużo... bo: Jakub, Kacper, Wojciech, Bartosz... hehe ciekawe na co się zdecydować
-
alka89 wrote:tez 31.maja idziemy do przyjacio na wesele,a 1 czerwca chrzesniaczka ma przyjecie...ja mam zamiar wziac cywilny narazie,ale chcialabym wczesniej,jak bede po srodowej wizycie to zaczne kombinowac
Ja chcę iść do przyjaciół na wesele 28 czerwca, bo będzie koniec piątego m-ca, ciekawe jak będę wyglądać, czy brzuszek będzie już duży...
-
Ja leczyłam się z PCO i mój lekarz powiedział, że będziemy próbować jeszcze kilka razy z IUI a jak to nie poskutkuje to zapisze nas w czerwcu na in vitro.
Cud się zdarzył, myślę, że w głębi serca pogodziłam się z tym, że może dopiero in vitro da mi szansę na macierzyństwo.
A poza tym bardzo dużo par z tego korzysta i super, chociaż coś w tym kierunku.
-
Dzięki dziewczęta za miłe słowa:)
ja biorę luteinę (3x1) od dnia, kiedy się dowiedziałam, że pęcherzyk pękł i była owulacja, na podtrzymanie ewentualnej ciąży lub na wywołanie okresu. (co się potem okazało, że na podtrzymanie:)).
Mi luteina pomaga na nerwy, tzn. progesteron spada pod wpływem stresu, a ja jestem kłębkiem nerwów, więc u mnie kwestia wyrównania do normy.
Moja najlepsza przyjaciółka zdecydowała się wziąć ślub w połowie sierpnia (a mam nadzieję, że będę jej świadkową), a to będzie koniec 7mego miesiąca u mnie:). Na szczęście tylko cywilny (czyli 7 minut + życzenia) i bez wesela.
Jak tak czytam o waszych mdłościach, to zastanawiam się jak funkcjonujecie?? Mnie kilka razy złapały mdłości, ale przechodziły po zjedzeniu czegoś i trwały nie dłużej niż 0,5-1h. Za to moje i tak duże piersi są teraz mega wielkie:).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 20:04
-
U nas też 2 wesela w sierpniu, ale potem będę się o nie martwić.
Też biorę Duphaston, bo miałam prog. w dolnej granicy normy w fazie lutealnej.
Asia - ja też PCO, nie zdążyłam wdrożyć Clomifenu, bo ciągle zwlekałam z badaniem HSG (jakoś mi ono nie odpowiada i już) - i też, cud się stał Na in vitro się nie nastawiałam, nie byłam i raczej nie będę gotowa psychicznie na taką ingerencję.
W tej dziedzinie medycyny to po prostu, czasami cuda się dzieją, i teraz wierzę w cuda... i siłę modlitwy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 20:30
-
Aga89 wrote:Ja jutro też mam ochote wziąć L4 tym bardziej że wiem że do końca tygodnia będę miała jeszcze więcej roboty i jeszcze więcej stresu... Aż mnie brzuch od tego wszystkiego rozbolał.
-
Monique wrote:Dzien dobry,
poproszę o zmianę mojego terminu z 10.11. na 07.11
w piątek na usg wreszcie ujrzałam moją fasolkę, która miała 1 cm i biło jej serduszko (136). )
Gratuluję kochana, to moja bardzo podobnie też w piątek
Cieszymy się z Tobą
-
anusiaa90 wrote:Ja co prawda jestem w pierwszej ciąży, ale lekarz mi też przepisał dupka 3x1, jednak u mnie się nie sprawdził, bo podrażniał żołądek, który jest bardzo wrażliwy i teraz biorę luteinę 2x2. Lekarz stwierdził, że lepiej brać tak na wszelki wypadek. Nie zaszkodzi dziecku, a może tylko pomóc
-
Monique wrote:Słuchajcie a wybieracie się na test Pappa i usg prenatalne ?
Ja już się zapisałam, mam za miesiąc... Koszt w Wawie to 600 zł
Mi lekarz powiedział, żeby się zapisać na prenatalne, mam na 24 kwietnia, ale zupełnie nie przyszło mi do głowy zapytać jaki jest koszt.
600 zł... no nie, zwariuje...
Muszę jutro zadzwonić i się wypytać.
-
KasiaKa wrote:Ja się wybieram, ale u nas dopiero w 10 tygodniu każą dzwonić i się umawiać. Badania są robione w 13 tyg.dopiero niestety.Jeśli wyjdzie coś źle to potem jeszcze amniopunkcja, wynik za 3 tygodnie. Szkoda,że tych badań nie można robić o wiele wcześniej, potem taki duży płód i niestety ja musiałam podjąć taką decyzję ale już w 14 tyg. o zakończeniu ciąży ze względu na wadę letalną.
A czy robiłyście sobie badanie na cytomegalię? Jest dodatkowo płatne, ale warto mieć. Ja jutro rano jadę na badania podstawowe, ale cytomegalię też zrobię.
Mi lekarz zlecił cytomegalię i toxoplazmozę do kolejnej wizyty, a więc do 13 tc.
-
Fidelissa wrote:Jutro usg
Wizyta o 18
Trzymajcie kciuki:))
Będę trzymać napewno ja jutro też na 9:45 wiec też poproszę o trzymanie kciukasów Mocno się denerwuje ale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze
Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Witam
Ja dzisiaj strasznie zmęczona hehe jakbym cały dzień harowała
blue no do dużą córcię masz Mój ma 13 miesięcy
U mnie luzik już bez mdłości tylko mam wstręt do autobusów dzisiaj już kolega mnie wachlował hahahha bo ja już tam spływałam oparta o okno
Monique a ja się nie wybieram b mi szkoda kasy i z resztą po co mi stresy.. u mnie 300zł..
Rewolucja dzięki za pooprawki
Ejj karmelek opowiadałam już ,że w pierwszej ciąży miałam z 3 razy tylko mdłości hehe inic teraz też z 3 tyg tylko, po co sobie stresy robić Wszystko jest ok kochana :*
Swan super hcg
Aga współczuje może odpocznij sobie i idź na l4
Kuniak u Ciebie też nie za ciekawa ta praca skoro tak w bambuko robią...
anusia dziękuje no sporo fajnych rzeczy mnie czeka
Ewelna witamy Gratulacje rozgość się u Nas
Evik ja mimo poronienia nic nie biorę , na razie jest wszystko w porządku
Kasza gryczana z jogurtem.? heheh no no niezłe zachcianki ja chciałam ogórkową... babcia mówi no to zrobie dzisiaj i co wrac am do dmou a tu barszcz czerwony... ale jutro zrobi mi taką kwaśną
Evik papryczka mmmmmmmniami
ja toxo przechodziłam miałam wyniki w zakaźnym robione także, chyba nic nie wyjdzie mam w poniedziałek albo wtorek robić badania...
KasiaKa hahah świetne z ta mąką też mi się chce szarlotki narobiłaś mi ochoty chyba będę jutro piekła z babcią całą blaszkę opylę
a co do babci pogadałyśmy sobie dzisiaj szczerze i jest w porządku ona już mi o wyprawkach i tak dalej gada ,że dla prawnusia kupi
asia może być już sporawy brzunio co do kremów masz racje bo skóra ponoc się przyzwyczaa ja zmieniałam za każdym, razem firmę miałam pharmaceris gerbera i jeszcze jakiś i sobie chwalę te dwa
A ja juz w łóżeczku i lecę spać zaraz chyba, ten mój syncio to się mocno wtula w mamuśkę i dzisiaj zasnął przyulony do brzusia mojego, mój kochany słodziak :*
A i trzymam mocno kciukaski za wizyty jutrzejsze, ja mam w piątek endo i usg u ginkiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 21:27
Livia
Nela
Marcel
-
Aga89 wrote:Będę trzymać napewno ja jutro też na 9:45 wiec też poproszę o trzymanie kciukasów Mocno się denerwuje ale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze
To ja już teraz zacznę ściskać za Was kciuki to na pewno wszystko będzie dobrze
A tak w ogóle co do serduszka bobasa, to na moim suwaczku dopiero jak zaczął mi się 9 tydzień pojawił się napis że można już zobaczyć serduszko na USG więc wygląda na to że jest dużo czasu na zobaczenie serducha Wszystko też zależy od sprzętu na pewnoAga89, Fidelissa lubią tę wiadomość