Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczynki
Dzisiaj wizyta wkońcu a i mam pierwszy raz listę do lekarza bo boję sie że o połowie zapomnę
Wczoraj męka z depilacją jak trzasnełam maszynką przez cała łazienkę bo się kurcze zaciełam i zaczełam ryczeć że jestem taka nieporadna. Przyleciał mój i najpierw się śmiał ze mnie że małe dziecko się zdenerwowało a potem pomógł. Troszkę to upokażające ta nieporadność ale coż nie dałabym rady inaczej.
Spojenie przestało boleć i nigdy bym nie pomyślała że przytulanki tu pomogą. Nie wiem czy mi coś nastawił tam czy co ale ból ręką odjął normalnie. Co za ulga:)lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
karmelek wrote:Jula2222 ja tez dopiero co skończyłam antybiotyk..
a co do tego rozciągania to już czuję od dawna, mam takie wrażenie jak by mi się rozwarcie robiło, ale już tyle razy byłam na badaniach i tam nic się nie dzieję, więc może to od ucisku maleństwa?!
Mi też jeszcze trochę brakuje.. nie mamy wózka przede wszystkim, ale na razie muszę leżeć więc nie pojadę oglądać..
A z drobniazgów to nie mam jeszcze przewijaka, rożka, butelki, wkładek laktacyjnych, majtek poporodowych, termometru do wody i jeszcze muszę dokupić ze dwa pajace i śpiochy na rozmiar 56
A moja maleńka tez waży około 2kg wizytę miałam wczoraj ;)czyli w 31t 6dz.
ja mam jeden do niedzieli a drugi ze zterydem do wtorku.. (fatalne zapalenie obustronne ucha środkowego..) ja mam wizyte dopiero za tydzien w srode.. wiec mam nadzieje że tez wsio będzie ok, bez rozwarcia i szyjka ok, bo czuje sie tam lekko luznawo, i boli to rozciaganie.. majtek to tez nie mam ani koszuli do szpitala..;/dzisiaj pobuszuje na allegro i chyba jakies zbiorowe zakupy zrobię. szkoda tylko że nie ma jednego sprzedawcy ktory ogrania i mamę i dziecko bo by się wiecej zakupiło z jedną przesyłka.. ;/
-
Nata wrote:Agusia a co ciekawego zamawiałaś? ja wczoraj dwa prania z rzeczami dla młodego zrobiłam, kocyki, pokrowiec od fotelika, rożek, słoneczko dzisiaj ładne więc zaraz wystawię na balkon to ładnie wyschnie
dzisiaj przyjdą tetry i flanelki więc można będzie włączyć pranie kolejne
Dziś przyjdą śpioszki, body, pajace po dwie sztuki, rożek, smoczki, koszula dla mnie, nożyczki, aspirator do noska, wkładki laktacyjne, super sexi majtki siateczkowe (ale chyba te co pisała Dotty, ze nie polecają na SR), gaziki, podkłady -
Agusia ;) wrote:Dziś przyjdą śpioszki, body, pajace po dwie sztuki, rożek, smoczki, koszula dla mnie, nożyczki, aspirator do noska, wkładki laktacyjne, super sexi majtki siateczkowe (ale chyba te co pisała Dotty, ze nie polecają na SR), gaziki, podkłady
Kochana od jednego sprzedawcy zamawiałaś to wszystko ? -
ja mam chyba ze 12 par majtek jednorazowych, wszystkie dostałam i 3 koszule do szpitala które też dostałam więc jestem happy że nie musiałam na to wydawać kasy
nastka fajnie że ze spojeniem już lepiej, daj znac jak na wizycie.
Agusia ;) lubi tę wiadomość
-
Jula222 wrote:Kochana od jednego sprzedawcy zamawiałaś to wszystko ?
Tak zamówiłam od jednego sprzedawcy, łącznie wyszło 300 zł i dzięki temu przesyłkę miałam gratis, kontakt dobry ze sprzedawcą, o wszystkim informuje w razie czego to JustineX, ma dużo rzeczy naprawdę... w przyszłym tygodniu zamówię kolejne rzeczy
Ps. dziewczyny kupiłam 100 gazików zwykłych niejałowych, ktoś pisał, że można kupić nasączone spirytusem, ale nasączone to chyba tylko do pępka?Zamierzam ich używać do wszystkiego i do pępka, do oczków, przemycia karku.. więc będę namaczać albo w soli albo w ciepłej wodzie w płynie... -
Nata wrote:ja mam chyba ze 12 par majtek jednorazowych, wszystkie dostałam i 3 koszule do szpitala które też dostałam więc jestem happy że nie musiałam na to wydawać kasy
No ja nic nie miałam, do karmienia zamawiam lepsze i ładniejsze, wykorzystam w domu, nie wiem czy do porodu kupię jakąś tańszą bo to i tak na raz -
Ale mnie mdli mała dol brzucha rozpycha... Siedzi nisko i głową w żołądku, chyba zwymiotuje zaraz...
Agusia ogląda Hehe z brana TV zarezerwowane dla Niego my nie mamy nic do gadania ,wchodzi pierwszy do pokoju lapie za pilot i mówi mamo bejbiuwielbia ten program baby TV a mi juz zygac się chce w kółko to samo ;p rozchodził juz chyba ciut kuleje ale mówi że nie boli
Ałaa mamadomina biedulko odpocznij sobie trochę..
Karmelek Hehe. Fajne sny, wole to niż te moje choreja tez nic a nic juz ponad pol roku bez... Aaaaa... Ja nie wiem jak ja wytrzymuje... ;P po porodzie będę wredna jedzą... Ale chociaż nie bede o tym myślała przy małej, a ostatnio tez mam ochotę taka ze czasem to jobla mozna dostać..
A fakt gdzie jest zupaztytki.. a numeru nie mamy ;/ ehh... Szkoda... Jednak te numery się przydają w razie co pod tabelka, żeby się nie martwić...
Nastka super, że przeszło, zazdroszcze pozytywnie Hehe
Jula oby szybciutko Ci te uszy się wyleczyły, bo to jest masakra..
Nie no nie mogę się skupić na niczym, zaraz chyba wyhaftuje się... ;/AgataP lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
to ja jestem jakas inna..;/ kuźwa sny snami fajnie jest, ale na seks nie mam kompletnie ochoty.. mam wrazenie ze sie przymuszam.. tak jak kiedys szalona to teraz od 2miesiecy mam dosc seksu ;/
Pati na szczęście przechodzilewe juz nie boli (nie zapeszając)
prawe jeszcze dosc pobolewa, ale nie ma takiej tragedii jak w poniedzialek jak do szpitala jechalam ;/
Ogółem Laski jestem przerażona swoją wagaprzez 5dni przybrałam 2kg! mimo że jesc nie mogłam i jadłam o wiele wiele mniej przez to ucho a waga nie kłamie jednak..
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Desou fajnie, że przyjdzie dziś wózek, mój rozłożony stoi od kiedy go kupiliśmy, co i raz zajrzę do niego jak się ma hihi....mam nadzieje, że zima będzie łaskawa na spacerki
Problemów z ciśnieniem nie zazdroszczę, moja koleżanka miała wysokie po porodzie i przez to dłużej siedziała w szpitalu...
A słodkie mamusie wyczytałam, że kobiety mające problemy z cukrami spędzają ok 5 dni w szpitalu, muszą wszystko skontrolować...Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Witam się dziś i ja - dziewczyny daje do podczytania o probiotykach zażywanych w ciąży i potem dawanych dziecku - nie wiele o tym mówią - ja się dowiedziałam jak już stwierdzono skazę u synka - teraz zażywam już - jeśli nawet nie pomogą to nie zaszkodzą napewno..
http://faktydlazdrowia.pl/probiotyki-zmniejszaja-reakcje-alergiczne-u-niemowlat/
http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-dzien,artykul,1607722,2,probiotyki-w-ciazy,index.html
http://www.oslonka.com/pl/page/w-jaki-sposob-podawanie-probiotykow-kobietom-w-ciazy-moze-wplywac-na-rozwoj-alergii-u-dzieci.html
http://polki.pl/we-dwoje/probiotyk;w;odpowiedzi;na;alergie,artykul,6212.htmlMaga31 lubi tę wiadomość
-
Siedze w poczekalni naprzeciwko siedzi babeczka z synkiem moze ma z 3 latka. Patrze a on przerazona mina jego mama sie pyta co sie stalo na co chlopiec pokazuje na moj brzuch i mowi mamo pani brzuch skacze. Mama mowi do niego bo pani ma dzidziusia na co chlopiec przerazony nie nie mamo to potwol. Moja mala tak sie rozpycha ze faktycznie to tak wyglada strasznie. Ale mina tego chlopca powalila mnie
Agusia ;), desou, Jula222, ÓptimusPrime, blue00, Agata92, misiaczk25, Strupka, Lavendula, lkc, xpatiiix3, Milaszka, Viviana, FK81, Nata, Fidelissa, Mamadomina, Madlen222, sylvi, e_v_e lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDoberek!
Deszczyk, ale ciepelko I faaaaajnie
Bardzo lubie taka pogode, szkoda, ze nie mieszkamw domku, siedzialabym caly calutki dzien na zewnątrz...
Wieczorem I w nocy mialam przeboje. Taki twardy I bolacy brzuch mialam, nie moglam spac, probowalam rozchodzic, ale nic z tego. Wzielam magnez -nic...skonczylo sie na no spie, troche puscilo, ale cala noc mialam wycieczki do wc, niewyspana jestem, ale deszczyk jakos nastroj mi poprawia
Co do cisnienia, jestem migrenowcem okropnym I jak ludzie maja normalne cisnienie, ja umieram z bolu, wczoraj mialam 120/60, a bylam jak zwloki, najgorzej, ze nic nie moge wziąść na te bole, bo mialam tabl.kat D, co w ciąży jest niebezpieczne...
Ale jak mialam 140/85, to tez zawroty glowy mialam... wiec I tak zle I tak niedobrze.
Zmierze sobie teraz bo, sie czuje jakbym miala skrzydlaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 10:38
-
Jula222 wrote:Agusia dziękuję za dane uzytkownikaa
zakupy zrobione
cena przeraziła tak miło się do koszyka wkładało
Tak cena przeraża jak się zbiera wszystko do jednego koszyka, ale dużo spraw załatwiasz za jednym zamówieniemjak ubranka będą jakościowo fajne domawiam więcej, kurczę kurier ma być 9-16 mógłby już przyjechać
-
Jestem od rana w szpitalu i powiem Wam, że jeśli przestanę się odzywać to będzie znaczyło, że umarłam tu z nudów. Rano pobrali mi krew a na resztę dnia mam ambitne zadanie: Mierzyć cukier swoim glukometrem. Od jutra będą robić profil to już swój sprzęt ewentualnie udostępnią. Nie rozmawiałam jeszcze ze swoim lekarzem, bo chociaż widziałam go już ze 20 razy to cały czas go ktoś na blok woła. No i kiedy mi w końcu łóżko dadzą? Siedzę na krzesełkach ze stadem kobiet, większość do zabiegów.
AgataP lubi tę wiadomość