X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Ja zrobiłam tak samo mają naprawdę duży wybór i fajny personel, pojechałam po Carmela Carera a wyszłam z Jedo Memo Fyn Special Edition :) na żywo bardziej mi się spodobał, ma takie same gabaryty a dla mnie jest dużo zgrabniejszy :)
    Agusia tez mi sie podobał ten szary jedo.
    Jedynie to montowane mnie odstraszyło nie jest na klik i trzeba sie namęczyła aby gondola zaskoczyła....

qq87j44jhto0od0f.png

• Dorotucha Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe dasz radę!!! Byłam w podobnej sytuacji w pierwszej ciąży. Lekarze wiedza co robią więc na spokojnie. Ale z tym łóżkiem to przeginają pałę :/ Trzymam kciuki <3

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe, sciskam I mam nadzieje, ze bedzie dobrze... badz silna!

Mi od tego leżenia na lewym boku juz zdretwialo wszystko, lacznie z mozgiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 12:46

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe trzymaj się i tez zaciskaj mocno nogi, ajj ostatnio ciagle jakieś złe wieści na wątku.. Coś czuje ,ze sporo z Nas październikowe i nawet co po niektóre wrześniowe przegoni.. ;/ ale postarajmy się wrzesień chociaż przetrwać ;) trzymam za wszystkie krótkie i rozwarte szyjki kciukasy.!!

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie nie Kochane! Musimy wytrzymac do pazdziernika co najmniej! sciskac uda i przemówic Dzieciom że dla ich dobra będzie lepiej jak posiedza jeszcze u Mamuśki w brzusiu! Trzymajcie się, odpoczywajcie, leżcie, nie stresjcie! <3

Dorotucha, xpatiiix3, sylvi, AgataP lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe
    Trzymaj sie. Zaraz cię położna i będziesz odpoczywać:))

qq87j44jhto0od0f.png

• Dorotucha Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Pinsleepe Kochana wspieram mocno, niech Cię kładą i robią więcej badań a nie tak siedzisz i Cię męczą. Dawaj znać co i jak.
    Dorotucha witaj, mnie też brzuch się napina i twardnieje, biorę no-spę, poza tym na szczęście mi te twardnienia szyjki jakoś nie skracają więc się nie wypowiem. Trzeba dużo odpoczywać, leżeć na boku, może spytaj gienka o spazmolinę albo no-spę.
    Leże ile mogę nic nie robię w domu poza obiadem jeszcze na siedząco a o tych lekach gin mi nic nie mówił musze go spytać za 2 tyg. Powiedział że póki szyjka nie jest poniżej 25mm to nie jest żle ale ja w pierwszej ciąży właśnie przez napinanie sie brzucha i krótką szyjkę wylądowałam w szpitalu na fenoterolu od 33tyg. Teraz go nie ma i to mnie martwi bo relanium które ma wyciszyć organizm u mnie wywołało poród po 3 godzinach od podania na szczęście już w 37tyg. Jestem pozytywnie nastawiona ale jakoś troche mnie strach oblatuje.

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mówię byle do 37 tygodnia potem to już będzie dobrze. Moja mała jest 2 tyg do przodu tak jak pierwsza Córeczka więc oby było ok z tą szyjką. Trzymajcie sie Mamuśki damy radę dla naszych Dzieciaczków. :)

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe kurcze szyjke masz bardzo krótką! ale na pewno da radę! trzymaj się i walcz o łóżko niech Cię kładą na oddział!

Drotuchna ja ostatnio p/skurczowo w szpitalu dostałam w kroplówce salbutamol

no i nareszcie fachowchy od łazienki sobie poszli!! prawie koniec!! brakuje tylko lustra (ma być na jutro) no i teraz mega sprzątanie :/

Dorotucha lubi tę wiadomość

• Dorotucha Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    Pinsleepe kurcze szyjke masz bardzo krótką! ale na pewno da radę! trzymaj się i walcz o łóżko niech Cię kładą na oddział!

Drotuchna ja ostatnio p/skurczowo w szpitalu dostałam w kroplówce salbutamol

no i nareszcie fachowchy od łazienki sobie poszli!! prawie koniec!! brakuje tylko lustra (ma być na jutro) no i teraz mega sprzątanie :/
    A powiedz mi kochana długo Cie trzymali w tym szpitalu? czy tylko na kroplówce byłaś?

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drotuchna w sumie 4dni byłam, ale kroplówke miałam tylko raz, przez 14 godzin mi schodziła :/ potem przerzucili mnie na spasmolinę

• Nata Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny głowa do gory, damy radę :-)
    my tez jedo memo wybralismy tyko nadal nie wiem czy nam wejdzie do bagaznika, chociaż mały nie jest niby :-) a ile płaciłaś za wózek??

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe nie stresuj się, będzie dobrze! Dobrze, że dają Ci sterydy. Tylko żeby dali Ci łóżko kurcze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 20:09

lkc, Viviana, Agata92, maaartinka lubią tę wiadomość

• Dorotucha Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    Drotuchna w sumie 4dni byłam, ale kroplówke miałam tylko raz, przez 14 godzin mi schodziła :/ potem przerzucili mnie na spasmolinę
    Dzięki ja pierwszej ciąży byłam 2 razy po 10 dni więc ewentualna opcja 4 dni bardziej mi odpowiada ;) może ta kroplówka jest lepsza od tego fenoterolu i daje efekty na dłużej bo ja gdy odstawiłam fenoterol to od razu ponowiły sie plamienia i skurcze. I po tygodniu siedzenia w domu znowu był szpital i to dziadostwo.

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe będzie dobrze. musi być. 3maj się kochana :*

rwi37s6.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde zakaz chodzenia a ja nie mam jeszcze łóżeczka. Nie wyleżę w łóżku ani godziny przecież jak ja taka wiercipięta jestem. Nosi mnie żeby coś robić z nudów. Ale już leże 17 minut nie jest źle:P

AgataP lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    kurde zakaz chodzenia a ja nie mam jeszcze łóżeczka. Nie wyleżę w łóżku ani godziny przecież jak ja taka wiercipięta jestem. Nosi mnie żeby coś robić z nudów. Ale już leże 17 minut nie jest źle:P
    nastka ja przy pierwszej Córci wózek i łózeczko kupowałam przez allegro leżąc w szpitalu ;)

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Nastka, mozesz recznie porobic maskotki np. Do wozka, czy karuzeli...a potem na allegro ;)

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 tygodnie temu miała 3 cm. Fenoterol niby wycofany, ale Madalena dostała i ja za chwilę też dostanę. Oby mój wenflon był ok, bo to już piąty (trzy kobiety zakładały po kolei). Do niedzieli nie będę siedzieć na krzesełku. Po prostu pełno kobiet na zabiegi i po zabiegach, więc je po kolei kładą, dają głupiego Jasia i wysyłają na blok. Dobrze, że mam swoje jedzenie, bo właśnie widzę, że dostałabym "zupę ryżową" a do tego talerz kaszy z sosem i kawałek brokuła (pozostałe panie jeszcze mielonego. No już widzę, jak mój glukometr pokazuje "out of order".

AgataP lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 20:09

‹‹ 1226 1227 1228 1229 1230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ