WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Ja zrobiłam tak samo mają naprawdę duży wybór i fajny personel, pojechałam po Carmela Carera a wyszłam z Jedo Memo Fyn Special Edition :) na żywo bardziej mi się spodobał, ma takie same gabaryty a dla mnie jest dużo zgrabniejszy :)
    Agusia tez mi sie podobał ten szary jedo.
    Jedynie to montowane mnie odstraszyło nie jest na klik i trzeba sie namęczyła aby gondola zaskoczyła....

qq87j44jhto0od0f.png

• Dorotucha Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe dasz radę!!! Byłam w podobnej sytuacji w pierwszej ciąży. Lekarze wiedza co robią więc na spokojnie. Ale z tym łóżkiem to przeginają pałę :/ Trzymam kciuki <3

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe, sciskam I mam nadzieje, ze bedzie dobrze... badz silna!

Mi od tego leżenia na lewym boku juz zdretwialo wszystko, lacznie z mozgiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 12:46

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe trzymaj się i tez zaciskaj mocno nogi, ajj ostatnio ciagle jakieś złe wieści na wątku.. Coś czuje ,ze sporo z Nas październikowe i nawet co po niektóre wrześniowe przegoni.. ;/ ale postarajmy się wrzesień chociaż przetrwać ;) trzymam za wszystkie krótkie i rozwarte szyjki kciukasy.!!

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie nie Kochane! Musimy wytrzymac do pazdziernika co najmniej! sciskac uda i przemówic Dzieciom że dla ich dobra będzie lepiej jak posiedza jeszcze u Mamuśki w brzusiu! Trzymajcie się, odpoczywajcie, leżcie, nie stresjcie! <3

Dorotucha, xpatiiix3, sylvi, AgataP lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe
    Trzymaj sie. Zaraz cię położna i będziesz odpoczywać:))

qq87j44jhto0od0f.png

• Dorotucha Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Pinsleepe Kochana wspieram mocno, niech Cię kładą i robią więcej badań a nie tak siedzisz i Cię męczą. Dawaj znać co i jak.
    Dorotucha witaj, mnie też brzuch się napina i twardnieje, biorę no-spę, poza tym na szczęście mi te twardnienia szyjki jakoś nie skracają więc się nie wypowiem. Trzeba dużo odpoczywać, leżeć na boku, może spytaj gienka o spazmolinę albo no-spę.
    Leże ile mogę nic nie robię w domu poza obiadem jeszcze na siedząco a o tych lekach gin mi nic nie mówił musze go spytać za 2 tyg. Powiedział że póki szyjka nie jest poniżej 25mm to nie jest żle ale ja w pierwszej ciąży właśnie przez napinanie sie brzucha i krótką szyjkę wylądowałam w szpitalu na fenoterolu od 33tyg. Teraz go nie ma i to mnie martwi bo relanium które ma wyciszyć organizm u mnie wywołało poród po 3 godzinach od podania na szczęście już w 37tyg. Jestem pozytywnie nastawiona ale jakoś troche mnie strach oblatuje.

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mówię byle do 37 tygodnia potem to już będzie dobrze. Moja mała jest 2 tyg do przodu tak jak pierwsza Córeczka więc oby było ok z tą szyjką. Trzymajcie sie Mamuśki damy radę dla naszych Dzieciaczków. :)

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe kurcze szyjke masz bardzo krótką! ale na pewno da radę! trzymaj się i walcz o łóżko niech Cię kładą na oddział!

Drotuchna ja ostatnio p/skurczowo w szpitalu dostałam w kroplówce salbutamol

no i nareszcie fachowchy od łazienki sobie poszli!! prawie koniec!! brakuje tylko lustra (ma być na jutro) no i teraz mega sprzątanie :/

Dorotucha lubi tę wiadomość

• Dorotucha Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    Pinsleepe kurcze szyjke masz bardzo krótką! ale na pewno da radę! trzymaj się i walcz o łóżko niech Cię kładą na oddział!

Drotuchna ja ostatnio p/skurczowo w szpitalu dostałam w kroplówce salbutamol

no i nareszcie fachowchy od łazienki sobie poszli!! prawie koniec!! brakuje tylko lustra (ma być na jutro) no i teraz mega sprzątanie :/
    A powiedz mi kochana długo Cie trzymali w tym szpitalu? czy tylko na kroplówce byłaś?

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drotuchna w sumie 4dni byłam, ale kroplówke miałam tylko raz, przez 14 godzin mi schodziła :/ potem przerzucili mnie na spasmolinę

• Nata Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny głowa do gory, damy radę :-)
    my tez jedo memo wybralismy tyko nadal nie wiem czy nam wejdzie do bagaznika, chociaż mały nie jest niby :-) a ile płaciłaś za wózek??

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe nie stresuj się, będzie dobrze! Dobrze, że dają Ci sterydy. Tylko żeby dali Ci łóżko kurcze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 20:09

lkc, Viviana, Agata92, maaartinka lubią tę wiadomość

• Dorotucha Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    Drotuchna w sumie 4dni byłam, ale kroplówke miałam tylko raz, przez 14 godzin mi schodziła :/ potem przerzucili mnie na spasmolinę
    Dzięki ja pierwszej ciąży byłam 2 razy po 10 dni więc ewentualna opcja 4 dni bardziej mi odpowiada ;) może ta kroplówka jest lepsza od tego fenoterolu i daje efekty na dłużej bo ja gdy odstawiłam fenoterol to od razu ponowiły sie plamienia i skurcze. I po tygodniu siedzenia w domu znowu był szpital i to dziadostwo.

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe będzie dobrze. musi być. 3maj się kochana :*

rwi37s6.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde zakaz chodzenia a ja nie mam jeszcze łóżeczka. Nie wyleżę w łóżku ani godziny przecież jak ja taka wiercipięta jestem. Nosi mnie żeby coś robić z nudów. Ale już leże 17 minut nie jest źle:P

AgataP lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    kurde zakaz chodzenia a ja nie mam jeszcze łóżeczka. Nie wyleżę w łóżku ani godziny przecież jak ja taka wiercipięta jestem. Nosi mnie żeby coś robić z nudów. Ale już leże 17 minut nie jest źle:P
    nastka ja przy pierwszej Córci wózek i łózeczko kupowałam przez allegro leżąc w szpitalu ;)

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Nastka, mozesz recznie porobic maskotki np. Do wozka, czy karuzeli...a potem na allegro ;)

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 tygodnie temu miała 3 cm. Fenoterol niby wycofany, ale Madalena dostała i ja za chwilę też dostanę. Oby mój wenflon był ok, bo to już piąty (trzy kobiety zakładały po kolei). Do niedzieli nie będę siedzieć na krzesełku. Po prostu pełno kobiet na zabiegi i po zabiegach, więc je po kolei kładą, dają głupiego Jasia i wysyłają na blok. Dobrze, że mam swoje jedzenie, bo właśnie widzę, że dostałabym "zupę ryżową" a do tego talerz kaszy z sosem i kawałek brokuła (pozostałe panie jeszcze mielonego. No już widzę, jak mój glukometr pokazuje "out of order".

AgataP lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 20:09

‹‹ 1226 1227 1228 1229 1230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ