X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    Narzekałam na nudę to mam... Skurcze jak zwykle, pomimo relanium (ale to żadna niespodzianka, bo je czuję). Szyjka poniżej 1 cm i krwawienie po badaniu (na razie za bardzo nie kontroluję, bo nadal nie mam łóżka i nie chcę co 5 minut łazić na salę do kobiet po zabiegach czy na głupim jasiu . Dostałam pełno leków, w tym nie wiem czemu metocard (muszę dopytać, jak będę z nim rozmawiać). Dostanę dziś sterydy na płuca. Żaden pessar nie wchodzi w grę, bo to skurcze skracają szyjkę i w tej sytuacji nie ma sensu.

Boję się :(

Kochana będzie dobrze, dzidziuś już jest duży, a z każdym dniem rośnie. Sciskaj nogi i nie daj się

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotucha ja właśnie utopiłam już 300zł za łóżeczko które zamówiłam na allegro. Nie ma ani łóżeczka jakie chciałam ani kasy a sprawa dalej w toku sopru jest. SPrzedawca wysłał mi łóżeczko ale ani nie ten wzór ani nie ten kolor odesłałam i powiedział że albo biore to albo nei ma wcale. I się juz boję kupować.

Wózki mam dwa jeden do sprzedania nowiutki bo drugi w prezencie dostałam i nie wypada go oddać.

Optimus kurcze bym coś porobiła ale materiały jeszcze nie doszły zgubił mi się kurier chyba.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 19 tygodnia współczuję dla osoby ruchliwej jak ja to bybyła kara jakaś chyba. Z pierwszą córką też leżałam ale w szpitalu i to jeszcze z relanium więc wiecznie spałam i miałam wszytsko gdzieś bo co wstałam to tabletkę dostałam i dalej odjazd.

AgataP lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou podpowiedz jak Ty leżysz, mnie gin kazał już polegiwać ze względu na nerkę i twardnienia. Leżysz całkiem na plecach czy na półsiedząco? Cały czas na lewy boku? Podkladasz sobie poduchy pod brzusio czy jak?

desou lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh, nie masz Nastka szczescia do tych kurierow-dostawcoe :)

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze jak z DPD ma być kurier to zawsze się gdzieś zagubi a innymi firmami nie mam takich problemów i zawsze są na czas

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Dorotucha ja właśnie utopiłam już 300zł za łóżeczko które zamówiłam na allegro. Nie ma ani łóżeczka jakie chciałam ani kasy a sprawa dalej w toku sopru jest. SPrzedawca wysłał mi łóżeczko ale ani nie ten wzór ani nie ten kolor odesłałam i powiedział że albo biore to albo nei ma wcale. I się juz boję kupować.
    Ja póki co nie przejechałam się jeszcze na allegroszu ;) ostatnio meble nawet dziecięce kupowałam i łózko piętrowe do pokoiku i wszystko ok. Kupuje tylko od sprzedawców którzy maja 100% pozytywów i to chyba mnie ratuje od takich oszustów na jakich miałaś pecha trafić. Oby sprawa się wyjaśniła bo ja bym chyba ich rozniosła...

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Ewelin Ekspertka

Wysłany: 11 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego jak tylko mogę korzystam z paczkomatu albo poczty, po co czekać na kuriera? Wolę inpost i mają śledzenie paczek, jak na Poczcie Polskiej

Dorotucha lubi tę wiadomość

• desou Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 20:10

Viviana lubi tę wiadomość

• Dorotucha Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelin wrote:
    Dlatego jak tylko mogę korzystam z paczkomatu albo poczty, po co czekać na kuriera? Wolę inpost i mają śledzenie paczek, jak na Poczcie Polskiej
    Ostatnio tez się na to przerzuciłam ;)

Ewelin lubi tę wiadomość

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Ewelin Ekspertka

Wysłany: 11 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotucha - no i wygodniej, no nie?

• Dorotucha Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie :D mój Mężu zawsze odbiera gdy wraca z pracy i nie muszę czatować na kuriera aż łaskawy pan do mnie zajedzie ;)

Ewelin lubi tę wiadomość

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Ewelin Ekspertka

Wysłany: 11 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle paczkomat jest śmiesznym urządzeniem, bo mówi do ciebie i opowiada dowcip na dziś :D
    A jakoś w niedzielę chyba widziałam gdzieś pralniomat - wkładasz pranie i następnego dnia odbierasz czyste... :O tak się zdziwiłam

Tak teraz mnie refleksja naszła - jak wszystko się zmienia, jak świat poszedł do przodu, ileż my mamy udogodnień! Co za czasy! :)

Dorotucha, lkc, lkc lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie a ja dalej siedzę i czekam na kuriera ehhh, dostaw ma być dhl nigdy nie narzekałam... głodna jak wilk wyjadam resztki z lodówki

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Ewelin Ekspertka

Wysłany: 11 września 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, też bym coś zjadła...zwłaszcza, że koleżanka z pokoju właśnie sobie odgrzała obiad. Ja mam tylko sałatkę makaronową... :( nie miałam czasu rano i wzięłam to, co zostało z wczorajszej kolacji tylko...ehhh

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja smaze ziemniaki heheh tak mnie naszlo nbieralam w plastry i się fajczy na patelni ;)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou też mam tą poduszkę, ale całkiem inaczej w niej leżę, po prostu niewygodnie, mam problem z prawą nerką i gin kazał całkiem spać i leżeć na lewym boku, wtedy może to bardzo pomóc.
    Ja leżę podparta głową o tą poduszkę, ale nogi zakładam górą, przez co plecy opieram o całą fasolkę, a brzuch o te dolne zakulenie, nie wkładam tego między nogi a może tak powinnam, popróbuję.
    No masz rację taka pozycja tyle tygodni, ojej, pewnie Cię tez bok boli, mnie po nocy wszystko w miednicy pobolewa.
    Moja córcia też pokopuje jak leże na boku i wtedy muszę zmieniać, ale na prawym mam zakaz leżeć.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lece na pomidorową bo od rana za mną chodziła z kluseczkami i właśnie doszła ;)papa trzymajcie się ;)

xpatiiix3, Agusia ;) lubią tę wiadomość

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolało wszystko na początku, najbardziej lewe ucho bo go przygniatałam :D

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas dzisiaj mizeria frytki i polędwiczki ciekawe czy wyjdzie mi panierka jak w kfc tylko mniej ostra

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
‹‹ 1227 1228 1229 1230 1231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ