WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztytki super że wszstko ok:) powodzenia na wizycie:)

Desou super wózek, gdybym miała jedną dzidzię to też chciała bym retro:) Super są te wózki.

Pati kochana obiecuje że w przyszłym tygodniu będzie foteczka :)
    Mama nie widziała mnie miesiąc i mówi że brzuch urósł...ja tam tego nie widzę, wydaję mi się że w miejscu stoję, ale mama chyba lepiej widzi po takiej rozłące.

xpatiiix3, AgataP lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztytki kciuki zaciśnięte ;) super, ze się odezwałaś ;)

Madlen ojj trzymaj za słowo ;)

A ja leże sobie i mokro mi coś ehh nie lubię tego uczucia grzebie i grzebie mi tam, czuje jakby mi coś ciągle w pochwie siedziało.. ;P aż boje się zajrzeć :o hehe

Madlen222 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z miasta... ale wcześniej odebrałam paczkę..... wszystko cuuuudowne, słodkie, bardzo dobrze zapakowane.... w przyszły poniedziałek kolejne zakupy u tego sprzedawcy :)

Dziewczyny rożek zamówiłam bez usztywnienia a Wy jakie macie??

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie spakowałąm na próbę i wydaje mi się, że zmieścimy się ja i maluszek do jednej walizki...jedyne co to poducha do karmienia oddzielnie pojedzie, bo i taką w moim szpitalu kazali wziąć ze sobą. Z kosmetyków to mam zamiar zabrać głównie próbki co by miejsca to za dużo nie zajmowało... Natomiast nie wiem ile pampersów, bo to przecież zależy jak długo tam będziemy, więc włożyłam pół opakowania czyli jakieś 22 sztuki... Naszły mnie jakies dziwne myśli żebym przypadkiem tym pakowaniem nie przyspieszyła sobie porodu..;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 16:41

e43bfde7db.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Wróciłam z miasta... ale wcześniej odebrałam paczkę..... wszystko cuuuudowne, słodkie, bardzo dobrze zapakowane.... w przyszły poniedziałek kolejne zakupy u tego sprzedawcy :)

ja mam z usztywnieniem ale położna na szkole rodzenia powiedziała, że mamusie i tak wyjmują tą tekturkę, bo łatwiej jednak karmić itp. gdy dziecko leży w takim rożku miękkim bez usztywnienia.

e43bfde7db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A postanowilam ze cos napisze, bo czuje sie jak szpieg :P czytam, czytam codziennie a sie nie ujawniam :P

Współczuje Wam dziewczyny z tymi roznymi nieprzyjemnymi dolegliwosciami :( ale mysle, ze i tak daleko zaszlysmy, teraz juz bedzie tylko dobrze! :) ja dziekuje Bogu, czuje sie na prawde dobrze, oprocz bolow plecow, zasapania przy chodzeniu, ogolnego zmeczenia nie mam zadnego dyskomfortu. Zadnych skurczów, spiec, nawet Mala na szczescie ani razu nie przywalila mi w pecherz ani w zebra, a wiercii sie jak karuzela ;)

Trzymam kciuki za Was, mysle czesto! Silne Mamusiki jestemy!

U mnie juz wyprawka pomalu kompletna. Brakuje mi materaca, nie mam pojecia czy lateksowy czy gryka kokos, czy jeszcze jakas inna malina ze smietana ;)

Biustonoszy, bo nie wiem jaki rozmiar :P czy spadochron, czy jaki mniejszy..

No i zastanawiam sie czy nie mam za malo ciuszkow w rozmiarze 56.. Np bodow mam 8 szt, pajacykow 5szt, pare kaftanikow.. Najwyzej bede ubierac szescdziesiatkidwojki ;) naucze szybciej dziecko plywac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 16:42

Mamadomina, lkc lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique dzięki za info :-) teraz wydaję mi się taka lebioda ale z synkiem będzie stabilniejsza :-)
    Milaszka ja na 56 mało kupuje praktycznie wszystko na 62, na 56 ze 4 komplety do szpitala, biustonosz kupię na początku listopada nie wiem czy moje piersi jeszcze urosną :-)

Milaszka lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam ciągle wrażenie, że mam jeszcze czas na kupowanie tego wszystkiego. Z tym, że ja dostanę większość rzeczy od siostry, która rodziła przed rokiem. Kupujemy tylko wózek, ten już mamy wybrany Roan Marita. No i łóżeczko, wanienkę.

Słuchajcie, jak czuję kopniaki na dole brzucha, to znaczy, że główka jest na górze? Ostatnio na USG mały był zgięty w pół i w sumie nogi miał tam, gdzie głowa. Jak wy to rozpoznajecie?

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynka - biorąc pod uwagę fakt, że dzieci w brzuszku są bardziej wygimnasytkowane niż cyrkowcy - ciężko określić położenie na 100% na podstawie tego gdzie się czuje "kopniaki". Po pierwsze dzidzia nóżki może mieć podwinięte do góry (serio!) czyli na przeciwko buzi - a zatem kopac koło swojej głowy (!), a poza tym to co nazywamy kopniakami nie zawsze musi być wykonane nóżką/stópką... :)

Wogóle nie polecam zastanawiania się nad tym teraz - najlepiej USG o 35-tym tygodniu, wtedy już na 98% bęzie wiadomo jak ostatecznie się maluszek ułożył

Milaszka, AgataP, Lavendula lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 11 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo na czasie, chociaż zamiast tych facetów powinny być kobiety :P
    20uo38x.jpg

lkc, Goplana, AgataP, Agusia ;), Viviana, Dotty84, ÓptimusPrime, desou, Lavendula, xpatiiix3, Milaszka, Agata92, Marzena27, Dorotucha lubią tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) wrocilam ze szkoly rodzenia, szalu nie bylo- chyba za duzo wiem:) ah to nasze forum i internet :)
    ale bylo sympatycznie ;)

AgataP, Agusia ;), Lavendula, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo dżizass krajst!! nadrobilam Was wreszcie.. ale Wy produktywne jestescie dzisiaj :P co klikalam nast strone to mialam 2 dodatkowe do czytania...

U nas pieknie dalej swieci slonce i jest cieplo wiec korzystam ile moge i inwestuje w aktywnosc na powietrzu,pies ucieszony bo spacery robimy po 15km codziennie.

pinsleepe kochana bedzie dobrze ,nie stresuj sie,trzymam kciuki!

Madlen jaka pogoda u Was?

Ja wczoraj u gina sie dowiedzialam ze Nina ma 1723gramy a nie 1959g jak w szpitalu ale co sprzet to inaczej wiec wiadomo ze nie wiadomo :P

Dzis cos nie moge jesc mdli mnie i zoladek mam scisniety...moze tez przez ten upal no nie wiem.
    Do kompletnej wyprawki zostalo mi juz tylko kupic stanik do karmienia i oliatum i to wsio :) nareszcie,bo myslalam ze nie zdaze nigdy tego wsyztskiego nakupowac.

Torby do szpitala spakowane ,az trzy! masakra jedna na porodowke jedna dla malej i jedna ze wszytskim innym co potrzeba.
    Ogolnie takie maja wytyczne u mnie w szpitalu ze masz miec oddzielna torbe na porodowke i oddzielna do pokoju z lozkiem,a dla malej to zazadali po 8 sztuk body i 10 sztuk pajacykow,tak jakbym tam miala zamieszkac....masakra dlatego dla niej musisalm osobno pakowac.

Ogolnie dolaczam sie do tych nie wyspanych,zasypiam dopiero nad ranem jak moj idzie do pracy i spie do 10.00 ale czasami sie nie da wiec chodze jak zombie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 18:27

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My siedzimy same, mężo w pracy, podjadam co chwila, naleśniki zrobiłam, a teraz przejedzona oj heh :)

Goplanko wyjechał mąż czy jest z Tobą, jak samopoczucie?
    Pinsleepe jak sytuacja u Ciebie, mam nadzieję, że masz już łóżko i że się Tobą zajmują.
    Ewelinka a co u Ciebie? Jak kręgosłup?
    Madalenka jak leci dzionek w szpitalu?

mada_lena lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata SZOOK, strasznie dużo tych rzeczy dla maluszka zażądali! Co wy się tam na 2 tygodnie się wybieracie? :)

U mnie w szpitalu zalecają takie ilosci:

DZIECKO:

- DWIE CZAPECZKI
    - TRZY PARY SPIOSZKÓW ZAPINANYCH NA RAMIONACH
    - TRZY KAFTANIKI BAWEŁNIANE CIENKIE
    - TZRY KAFTANIKI GRUBE
    - CIEPŁY KOCYK
    - RĘCZNIK DLA DZIECKA
    - PIELUCHY TETROWE - 5 SZTUK
    - PIELUCHY JEDNORAZOWE - 1 OPAKOWANIE
    - CHUSTECZKI HIGIENICZNE DLA NIEMOWLĄT

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 19:30

Milaszka, AgataP lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi połozna powiedziała żeby w ogóle nie kupować ciuszków rozm 56 tylko odrazu 62, oczywiscie ja mam kilka 56 po dziecku szwagierki ale tez nie jakos za wiele. Dla małej mam już prawie wszystko, została tylko posciel/czy spiworek(wciaz mysle) i wozek ktory mam juz wybrany czekam tylko na kasiorke:D dla mnie jakies staniory ale to tez nie wiem kiedy czy cycki jeszcze urosna i tak czekam narazie. W przyszlym tyg bede juz prac ciuszki i szykowac pokoik naaaareszcieeee!:) i spakuje powoli torbe a raczej mezus to zrobi co by potem mi podawal o co poprosze bo poki co jak przychodza paczki z roznymi artykulami dla malej to mezus nie do konca wie co czym jest i do czego:D

AgataP lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:

bez :)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, wrocilam ze szkoly rodzenia..masakra, prawie stracilam przytom osc - byl film o porodach naturalnych, babka w strategicznych miejscach (czyt.rodzaca w rozkroku z megabo rem) robila pauze I mowila o fiolkach... video jakies tv Deutschland,z przed 35 lat, faceci w koszulach jak niskobudzetowy pseudo hiphopowy zespol lat 80...
    Mama mia!

Dotty84, Milaszka, lkc, AgataP, Lavendula lubią tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze ja mam całą szafkę ciuszków na 56 moja Oliwka nosiła w tym rozmiarze około 2 miesięcy ciuszki. Wiadomo rozmiar rozmiarowi nie równy bo co firma to inna wielkość wypada.

Wogóle moje dziecko od 18 śpi już przeziębienie ją złapało i poszła dobrowolnie spać to tak wcześnie.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupuję ciuszki na 56, nawet kilka 50 mam z Cubusa ale one odpowiadaja 56 z H&M.

A rożek usztywniany, mnie było zdecydowanie łatwiej nosić siostrę i karmić butlą :)

nxbhnwz.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama ma kupić mi cały komplet lozeczko pościel rożek sratatata i poduszka do karmienia aaaaa normalne jestem w szoku w przyszłym tyg chyba mówiła ze do wypłaty czyli pon wtorek pewnie ;) cieszę się ;) mam tylko się zdecydować i babci mi dokupić po 5.10 pieluszki ręcznik itd wychodzić ja sobie nic nie muszę kupować, bo mi kupia wsio chociaż wiadomo jak to obiecanki pozyjemy zobaczymy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 19:39

Viviana, Milaszka, desou, lkc, ÓptimusPrime, AgataP lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1229 1230 1231 1232 1233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ