WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivianko - dzięki :), rzeczywiście trochę więcej teraz spędzam czasu z mężem, choć już się martwię, bo znów zostaję sama od poniedziałku :/
    Ja też dzisiaj zrobiłam naleśniki, chciałam wypróbować nową patelnię ceramiczną do naleśników - rzeczywiście jest ogromna różnica :) zwłaszcza, że robiłam z mąki razowej - nawet męża udało się oszukać :)

Czy któraś zna jakiś dobry sprawdzony program do pisania publikacji i prac naukowych, chyba czas pożegnać się z tradycyjnymi edytorami, bo mnie krew zalewa z porządkowaniem literatury przy poprawkach... Może Optimus?

Viviana, AgataP lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zapisałam się na usg szkoda ze tylko 2d ale zawsze to coś... Mam we wtorek na 17 nawet szybko myślałam że dłużej będę czekała

AgataP lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanko, chce kupić podkłady poporodowe i nie wiem jaki rozmiar mini, midi czy maxi? jakie wybrałyście?
    http://allegro.pl/podklady-poporodowe-mini-hartmann-30-szt-i4569992975.html

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, zdaję raport: skurcze po fenoterolu takie same a do tego UWAGA to się podaje w roztworze glukozy!!! Jak zobaczyłam cukier 177 po obiedzie, po ktorym wczoraj miałam chyba 85, to mnie lekko zatkało i wtedy zaczęłam drążyć temat... Jakby co, to nie siadajcie po turecku, bo ja mam zakaz.

AgataP lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe niech coś lekarze kombinują co można Ci dawać, a z tym cukrem to też nie pomyśleli ehh.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mój lekarz ma dyżur, on naprawdę się mną interesuje, więc będę spokojniejsza.

AgataP, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj pinsleepe, oby w końcu potraktowali Cię po ludzku ;/

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co chwilę jakaś położna do mnie przychodzi, interesują się, ale nie zmienią zaleceń lekarza. Jutro przyjdzie to zobaczymy. Tak naprawdę tylko salowa mi podpadła, one k*** najważniejsze jak zwykle.

AgataP, xpatiiix3, mada_lena lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana, u mnie prosciej bo APA style ;) wszystko na bierzaco, pl system mi, niestety, nie znany ;) ;) ;) ;)
    A koncowa bibliografia - wystarcza zwykly system w excelu :)

Goplana lubi tę wiadomość

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe a czemu nie po turecku? Kurcze mnie tak najwygodniej, caly czas tak siedze

nxbhnwz.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe a jak towarzystwo masz na sali czy sama? Jak warunki?

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po usg. Iguś rozwija się dobrze, wszystkie przepływy w normie. Martwi mnie niska waga, bo dziś ważył 1262 g (29+6 tc), chyba nie ma na forum mniejszego dzieciaczka? Lekarka mówi, że wymary są w dolnej granicy normy, ale mam się nie martwić, bo norma to norma :)
    Teraz jak przeglądam pomiary z usg, to jeszcze jedno rzuciło mi się w oczy: "ilość wód płodowych: 74 mm, prawidłowa". Tak, czy inaczej, zastanawiam się, czy to jednak nie za mało? Ktoś coś podpowie?
    Na koniec nasz synek z profilu :)
    zu1jsy71ybmr_t.jpg

ÓptimusPrime, AgataP, sylvi, desou, Milaszka, Agata92, lkc, Nata, xpatiiix3, Agusia ;), KUNIAK, e_v_e, Paju, mada_lena, Lavendula, anusiaa90, Maga31, Dorotucha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus Ty to masz przezycia na szkole rodzenia :) ja to wysiedziec nie moglam bo przedostatnim razem babka tak krecila i sie powtarzala ze juz kazdy mial jej dosc i zeszlo jej 4 godz zamiast 2.ale ostatnio byla taka fajna i konkretna to byla nawet nawet dalo sie wysiedziec..ale takie filmy u la la! :P u nas tylko tatusiom pokazywali zdjecia noworodkow zaraz z brzuszka takie brudaski sine zeby sie tatusiowie nie przestraszyli :P no i cycki mietosili taki sztuczne bo byly do demnostracji karmienia piersia.

Pinsleepe mam nadzieje ze dobrze sie Toba tam zaopiekuja !

Pati a duzo masz jeszcze do kupienia? Dobrze ze sie mama zaoferowala...moja mi nic nie pomogla niestety...

A R to idiota skonczony ze sie nie odzywa,ale kij z nim...dajesz sobie swietnie rade bez niego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 20:48

ÓptimusPrime, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztytki piekny jest! :)

nie martw sie waga bo wiadomo ze to wszystko szacowana waga i nawet do 0,5 kg moze sie mylic pomiar ale skoro lekarz mowi ze jest ok to jest ok nie ma sie co zamartwiac.

No i patrzac na twoje zdjecie to do Ciebie podobny :) te same minki macie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 20:46

ÓptimusPrime, zupaztytki lubią tę wiadomość

• sylvi Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki może mniej ale miej też na uwadze że to co na usg a w rzeczywistości to zupełnie różne wyniki mogą być :) najważniejsze że rośnie :)

zupaztytki lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mialam pisac ze synek domamusi podobny ;)

AgataP, zupaztytki lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No malo bylo facetow na sali, ale kazdy mial odruch prawie wymiotny I wygladali jakby pipki owlosionej nigdy nie widzieli ;) ;) ;)

AgataP, sylvi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    No malo bylo facetow na sali, ale kazdy mial odruch prawie wymiotny I wygladali jakby pipki owlosionej nigdy nie widzieli ;) ;) ;)

hahaha :) chcialabym to zobaczyc :)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to siedzielismy centrapnie przed monitorem tv I lapka, wiec widzielismy podwojnie :)?:) :)?
    Aha, I na filmie jeden z tatuskow po porodzie...zemdlal :) a mamuska rozchichrana z dzieciatkiem, zero uwagi na tatuska...mega hihot

AgataP lubi tę wiadomość

• desou Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 20:10

AgataP lubi tę wiadomość

‹‹ 1230 1231 1232 1233 1234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ