WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    bebetto solaris ma gondolę 83cm
    A ja znalazłam, że ma 79x33...
    Mi się podobają takie z plastikową gondolą.

• lkc Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dada tez ma duze gondole
    szerokość : 410 mm
    długość : 860 mm
    ale to pewnie zewnetrzne wymiary, ciekawe ile w srodku jest.

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • lkc Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was ma może taką miskę?
    http://www.tupperware.pl/produkty/dad695c2-53a7-490f-9055-a93c949b8f73
    Zastanawiam się czy jej nie kupić..
    moj ojciec ma - jest kuchennym gadzeciarzem, ale nie poleca i uzyl jej tylko raz do drozdzowki. trzyma w lodowce w niej golabki jak zrobi za duzo:) ale mam tez znajome, ktore maja i bardzo ja chwala. ja sie nie skusilam na zakup.

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha u mnie stoi ten wózek na przedpokoju i ma 83 cm wewnątrz gondolkę a jak kupowałam pisało że ma 80

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 14:40

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do pierdzenia to u nas nie ma krępacji, ogólnie się zgadało jakos w towarzystwie o tym bo wiadomo, wśród przyjaciół gadamy o wszystkim i ten mój wypalił z takim tekstem, ja mu cały czas mówię że to nie ja tylko jego syn :-) byłam z koleżanką na mieście i normalnie tak mi się niedobrze zrobiło kilka razy, że aż się wystraszyłam...zimne poty, mdłości i słabo mi było...dobrze że ławeczki są. Koleżanka kupiła buty a ja czapkę na jesień z dzianiny szarą :p mój ma focha że niby zabrzmiało to co powiedziałam że on siedzi na kanapie i czyta gazetę a ja zapierdalam w chacie...głupol mój, kupię mu jajko niespodziankę to się rozweseli chłopak :-)

karmelek, lkc, AgataP, xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou moja też była w tych granicach na ostatnim usg i powiedział mi lekarz ze jeszcza ma czas przybrać znacznie na wadze. U mnie był 31 tydzień plus 2 dni
    i mała była w granicach 1540 a 1880 powiedział że mam strzelać w pośrodkową wagę bo będzie najbardziej wiarygodna. A tak wymiary były odpowiednie co do terminu ciąży

AgataP lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Madalenka no to mnie pocieszyłaś, oby dobrze czuła, ze to jednak głowa w dole, jak glowa to niech juz tak zostanie właśnie się odbija nogami po dwóch stronach żeber czyli jednak się obróciła ładnie ;)

Tak czuje ucisk na dol, na pecherz, spojenie a kopniaki w zebra;)
    I usg potwierdziło :)
    A no i przez to ze trudno mu było zmierzyć główkę to i wagi nie podał, bo i tak byłaby fałszywa.
    Teraz objadlam sie obiadkiem od mamy i leże i kwicze;)

Rewolucja, Ewelina reszta mamus co u Was? Dajcie znac czy wszystko ok???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 15:45

xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou z tymi pomiarami to tak plus minus na pewno, u mnie wczoraj Mała miała główkę na 31tc, brzuszek 30tc, a uda gin nie mógł bardzo zmierzyć, tak chowała i tylko to co złapał wyszło na 28tc.
    Z tym IP to ja jak byłam w poniedziałek w nocy to czułam się jak intruz, wszyscy spali, pozamykane wszystko, położna ziewała chamsko co chwilę znurzona badaniem, jedynie lekarz zachował się ok tak jak powinien w pracy.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Desou z tymi pomiarami to tak plus minus na pewno, u mnie wczoraj Mała miała główkę na 31tc, brzuszek 30tc, a uda gin nie mógł bardzo zmierzyć, tak chowała i tylko to co złapał wyszło na 28tc.
    Z tym IP to ja jak byłam w poniedziałek w nocy to czułam się jak intruz, wszyscy spali, pozamykane wszystko, położna ziewała chamsko co chwilę znurzona badaniem, jedynie lekarz zachował się ok tak jak powinien w pracy.

Vivi no wiesz budzić panią położna? Jak mogłas? ;) niedobra kobieta ;) brzydko ;) pewnie jakas pinda sie trafiła...
    U mnie położne ok. Chodzą w nocy non stop dogadają, wyspać sie nie dają :) ale ogólnie na zaangażowanie nie narzekam.

Viviana, AgataP lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie moge musze przestac ogladac TV,wlasnie wlaczylam wydarzenia i znowu jakas pinda zabila swoje dziecko...masakraa..co sie dzieje ?!

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze ze nie jestem za aborcją ale jak mają zabijać juz narodzone dzieci to chyba lepiej żeby wprowadzili aborcję dozwoloną

AgataP lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. A u mnie się poprawiło. Mialam badanie ginekilogiczne i usg i od wtorku szyjka wydłużyła się z 12 mm do 18mm. Chyba dlatego że leżę plackiem i grzecznie leki przyjmuję. I jeszcze pewnie z tydzień poleżę.

lkc, Agata92, Viviana, karmelek, ÓptimusPrime, mada_lena, santoocha, FK81, sisiiii, e_v_e, zupaztytki, Fidelissa lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALe mój wkurzony wrócił z pracy chyba trzeba sie ewakuowac z domu na 2 godziny

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja coś dzisiaj weny nie mam..
    trochę się kręce i sprzątam, trochę leże i spie.. generalnie nic mi się nie chce.. dziecko grzecznie na dworze z dziadkami się bawi, mój wróci ok. 19 i ma mi przywieźć zamówienie z mcdonalda :)

Kaska no to super wiadomość :) leż dalej i ani niech Ci przez myśl nie przejdzie wstawać ;)

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś nadal pod pompą z fenoterolem, w nocy mialam ktg ze skurczami a do tego mocno mnie bolało podbrzusze i krzyż. Dostalam jeszcze więcej relanium plus środki p-bólowe i rano ktg płaskie:) Pobyt przedłużony do wtorku. Na razie. Ale już mam dużo lepszy nastrój niż wczoraj. We wtorek zaczynam 34 tydzień.

Z cukrami gorzej, bo pomijając roztwór glukozy dożylnie (później mi zmienili na sól, ale teraz to już nie wiem), ale te leki już same w sobie podnoszą cukier.
    Mój dzisiejszy obiad cukrzycowy: Pełno ziemniaków, gotowana marchew, trochę twarogu i barszcz (to znaczy buraki bez odcedzania). A właśnie wjechała kolacja. Galart. Panie mają duży problem, jak biorę swoje jedzenie z lodówki. Wiadomo- salowa = królowa. Nawet dziś jedna mojego lekarza obgadała.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalenko, Viviana - jestem, wszystko OK:)

Nie za bardzo mam czas nadrabiać wszystko. Trochę porządkuję, szyję (dziś czapkę i chustkę pod szyję dla Hani, z grubej dresówki na polarze. a i uszyłam i wypchałam literki na ścianę, gotowe do zawieszenia:)), robię na szydełku (nowy kocyk, tym razem cienki bawełniany), takie tam:) mąż po pracy maluje pokój Hani i strasznie marudzi:) (a to dużo pracy, bo 2 warstwy białej i dwie fioletowej). Mam taki pieprznik w domu, że koniec świata:).

Wózek przyszedł! (Tako City Move Sportime) jest piękny:) (kolor niby czerwony, ale w rzeczywistości koralowy) i przyszedł też fotelik (jednak BeSafe Izi Go, a nie Maxi Cosi - BeSafe podobno jest duuuużo bezpieczniejszy).

Moja malutka już mnie po żebrach kopie, wyszły mi hemoroidy i próbuje z nimi walczyć, mam jakąś maść ziołową, homeopatyczną, ale to nic nie daje. w piątek mam wizytę u lekarza i może da mi coś porządnego, nie chcę żeby w trakcie porodu się pogorszyło, więc trzeba walczyć od razu... Myślałam, że mnie nie dopadnie, ale jednak...

Wyłapałam link do pietrus.pl - dzięki wielkie! zamówię tam materac i kołyskę z materacem! kołyska w takiej cenie jak wszędzie indziej taki model, ale za to można kupić porządny materac kokos gryka do niego, a nie być skazanym na piankę (a Hania będzie w kołysce spała w naszej sypialni do ok. 5 miesiąca, a nie okazjonalnie, więc materac jest ważny).

Trzymam kciuki za wszystkie szpitalno-leżące!

Viviana, mada_lena, sisiiii lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na siku to muszę ale tyle to mogę. Wytrzymam wszystko. Mówią tu dziewczyny że wypisują po 32 tygodniu i jak dziecko ma już 2 kg. Więc za tydzień będę się już na to kwalifikować.

mada_lena, sisiiii, Fidelissa lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • caterina Koleżanka

Wysłany: 12 września 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Cześć Mamuśki, na 10:30 mam wizytę... Strasznie się boję, wczoraj ciśnienie doszło do 171/100 ale tylko raz, kilka razy 160/110, poniżej 150/95 nie schodziło :( dziś zaraz po przebudzeniu 148/98, po prysznicu i odpoczynku 155/100... Mam nadzieję, że jakoś zareaguje i da coś innego niż Dopegyt, który w ogóle nie działa mimo zwiększonej dawki. Myślę, że sprawdzi czy mała ma dobre przepływy bo nie wiadomo czy to ciśnienie jej nie szkodzi. Oby nie szpital ;/ jeszcze sprawdzian szyjkowy, tu już w ogóle się boję :(

Nastrój mam taki jak pogoda za oknem...
    Witam kobitki :-)
    Desou a jakie ty dawki łykasz ? Moja siostra przed porodem brała 3 razy dziennie po 2 tabletki.

wnidl6d8vwkrzqrv.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe bedzie dobrze:)
    Ewelina prosze nam czasem dać znac;) ;)
    Kasia super wiadom:) leżymy kochane, leżymy jak widac pomaga.
    Oglądam sobie teraz podróż za jeden uśmiech pamiętacie?

KasiaKa lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obok mnie dziewczyna bierze 11 tabletek z różnych grup na nadciśnienie. I ma też bardzo małe dziecko i do tego małowodzie. Ja bym się położyła jednak do szpitala, skoro nie chcą nic innego zapisać. Chociażby dlatego, że kilka razy dziennie ma ktg a do tego przychodzą co jakiś czas posłuchać serduszka.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
‹‹ 1237 1238 1239 1240 1241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ