X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    bebetto solaris ma gondolę 83cm
    A ja znalazłam, że ma 79x33...
    Mi się podobają takie z plastikową gondolą.

• lkc Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dada tez ma duze gondole
    szerokość : 410 mm
    długość : 860 mm
    ale to pewnie zewnetrzne wymiary, ciekawe ile w srodku jest.

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • lkc Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was ma może taką miskę?
    http://www.tupperware.pl/produkty/dad695c2-53a7-490f-9055-a93c949b8f73
    Zastanawiam się czy jej nie kupić..
    moj ojciec ma - jest kuchennym gadzeciarzem, ale nie poleca i uzyl jej tylko raz do drozdzowki. trzyma w lodowce w niej golabki jak zrobi za duzo:) ale mam tez znajome, ktore maja i bardzo ja chwala. ja sie nie skusilam na zakup.

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha u mnie stoi ten wózek na przedpokoju i ma 83 cm wewnątrz gondolkę a jak kupowałam pisało że ma 80

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 14:40

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do pierdzenia to u nas nie ma krępacji, ogólnie się zgadało jakos w towarzystwie o tym bo wiadomo, wśród przyjaciół gadamy o wszystkim i ten mój wypalił z takim tekstem, ja mu cały czas mówię że to nie ja tylko jego syn :-) byłam z koleżanką na mieście i normalnie tak mi się niedobrze zrobiło kilka razy, że aż się wystraszyłam...zimne poty, mdłości i słabo mi było...dobrze że ławeczki są. Koleżanka kupiła buty a ja czapkę na jesień z dzianiny szarą :p mój ma focha że niby zabrzmiało to co powiedziałam że on siedzi na kanapie i czyta gazetę a ja zapierdalam w chacie...głupol mój, kupię mu jajko niespodziankę to się rozweseli chłopak :-)

karmelek, lkc, AgataP, xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou moja też była w tych granicach na ostatnim usg i powiedział mi lekarz ze jeszcza ma czas przybrać znacznie na wadze. U mnie był 31 tydzień plus 2 dni
    i mała była w granicach 1540 a 1880 powiedział że mam strzelać w pośrodkową wagę bo będzie najbardziej wiarygodna. A tak wymiary były odpowiednie co do terminu ciąży

AgataP lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Madalenka no to mnie pocieszyłaś, oby dobrze czuła, ze to jednak głowa w dole, jak glowa to niech juz tak zostanie właśnie się odbija nogami po dwóch stronach żeber czyli jednak się obróciła ładnie ;)

Tak czuje ucisk na dol, na pecherz, spojenie a kopniaki w zebra;)
    I usg potwierdziło :)
    A no i przez to ze trudno mu było zmierzyć główkę to i wagi nie podał, bo i tak byłaby fałszywa.
    Teraz objadlam sie obiadkiem od mamy i leże i kwicze;)

Rewolucja, Ewelina reszta mamus co u Was? Dajcie znac czy wszystko ok???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 15:45

xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou z tymi pomiarami to tak plus minus na pewno, u mnie wczoraj Mała miała główkę na 31tc, brzuszek 30tc, a uda gin nie mógł bardzo zmierzyć, tak chowała i tylko to co złapał wyszło na 28tc.
    Z tym IP to ja jak byłam w poniedziałek w nocy to czułam się jak intruz, wszyscy spali, pozamykane wszystko, położna ziewała chamsko co chwilę znurzona badaniem, jedynie lekarz zachował się ok tak jak powinien w pracy.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Desou z tymi pomiarami to tak plus minus na pewno, u mnie wczoraj Mała miała główkę na 31tc, brzuszek 30tc, a uda gin nie mógł bardzo zmierzyć, tak chowała i tylko to co złapał wyszło na 28tc.
    Z tym IP to ja jak byłam w poniedziałek w nocy to czułam się jak intruz, wszyscy spali, pozamykane wszystko, położna ziewała chamsko co chwilę znurzona badaniem, jedynie lekarz zachował się ok tak jak powinien w pracy.

Vivi no wiesz budzić panią położna? Jak mogłas? ;) niedobra kobieta ;) brzydko ;) pewnie jakas pinda sie trafiła...
    U mnie położne ok. Chodzą w nocy non stop dogadają, wyspać sie nie dają :) ale ogólnie na zaangażowanie nie narzekam.

Viviana, AgataP lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie moge musze przestac ogladac TV,wlasnie wlaczylam wydarzenia i znowu jakas pinda zabila swoje dziecko...masakraa..co sie dzieje ?!

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze ze nie jestem za aborcją ale jak mają zabijać juz narodzone dzieci to chyba lepiej żeby wprowadzili aborcję dozwoloną

AgataP lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. A u mnie się poprawiło. Mialam badanie ginekilogiczne i usg i od wtorku szyjka wydłużyła się z 12 mm do 18mm. Chyba dlatego że leżę plackiem i grzecznie leki przyjmuję. I jeszcze pewnie z tydzień poleżę.

lkc, Agata92, Viviana, karmelek, ÓptimusPrime, mada_lena, santoocha, FK81, sisiiii, e_v_e, zupaztytki, Fidelissa lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALe mój wkurzony wrócił z pracy chyba trzeba sie ewakuowac z domu na 2 godziny

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja coś dzisiaj weny nie mam..
    trochę się kręce i sprzątam, trochę leże i spie.. generalnie nic mi się nie chce.. dziecko grzecznie na dworze z dziadkami się bawi, mój wróci ok. 19 i ma mi przywieźć zamówienie z mcdonalda :)

Kaska no to super wiadomość :) leż dalej i ani niech Ci przez myśl nie przejdzie wstawać ;)

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś nadal pod pompą z fenoterolem, w nocy mialam ktg ze skurczami a do tego mocno mnie bolało podbrzusze i krzyż. Dostalam jeszcze więcej relanium plus środki p-bólowe i rano ktg płaskie:) Pobyt przedłużony do wtorku. Na razie. Ale już mam dużo lepszy nastrój niż wczoraj. We wtorek zaczynam 34 tydzień.

Z cukrami gorzej, bo pomijając roztwór glukozy dożylnie (później mi zmienili na sól, ale teraz to już nie wiem), ale te leki już same w sobie podnoszą cukier.
    Mój dzisiejszy obiad cukrzycowy: Pełno ziemniaków, gotowana marchew, trochę twarogu i barszcz (to znaczy buraki bez odcedzania). A właśnie wjechała kolacja. Galart. Panie mają duży problem, jak biorę swoje jedzenie z lodówki. Wiadomo- salowa = królowa. Nawet dziś jedna mojego lekarza obgadała.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalenko, Viviana - jestem, wszystko OK:)

Nie za bardzo mam czas nadrabiać wszystko. Trochę porządkuję, szyję (dziś czapkę i chustkę pod szyję dla Hani, z grubej dresówki na polarze. a i uszyłam i wypchałam literki na ścianę, gotowe do zawieszenia:)), robię na szydełku (nowy kocyk, tym razem cienki bawełniany), takie tam:) mąż po pracy maluje pokój Hani i strasznie marudzi:) (a to dużo pracy, bo 2 warstwy białej i dwie fioletowej). Mam taki pieprznik w domu, że koniec świata:).

Wózek przyszedł! (Tako City Move Sportime) jest piękny:) (kolor niby czerwony, ale w rzeczywistości koralowy) i przyszedł też fotelik (jednak BeSafe Izi Go, a nie Maxi Cosi - BeSafe podobno jest duuuużo bezpieczniejszy).

Moja malutka już mnie po żebrach kopie, wyszły mi hemoroidy i próbuje z nimi walczyć, mam jakąś maść ziołową, homeopatyczną, ale to nic nie daje. w piątek mam wizytę u lekarza i może da mi coś porządnego, nie chcę żeby w trakcie porodu się pogorszyło, więc trzeba walczyć od razu... Myślałam, że mnie nie dopadnie, ale jednak...

Wyłapałam link do pietrus.pl - dzięki wielkie! zamówię tam materac i kołyskę z materacem! kołyska w takiej cenie jak wszędzie indziej taki model, ale za to można kupić porządny materac kokos gryka do niego, a nie być skazanym na piankę (a Hania będzie w kołysce spała w naszej sypialni do ok. 5 miesiąca, a nie okazjonalnie, więc materac jest ważny).

Trzymam kciuki za wszystkie szpitalno-leżące!

Viviana, mada_lena, sisiiii lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na siku to muszę ale tyle to mogę. Wytrzymam wszystko. Mówią tu dziewczyny że wypisują po 32 tygodniu i jak dziecko ma już 2 kg. Więc za tydzień będę się już na to kwalifikować.

mada_lena, sisiiii, Fidelissa lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • caterina Koleżanka

Wysłany: 12 września 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Cześć Mamuśki, na 10:30 mam wizytę... Strasznie się boję, wczoraj ciśnienie doszło do 171/100 ale tylko raz, kilka razy 160/110, poniżej 150/95 nie schodziło :( dziś zaraz po przebudzeniu 148/98, po prysznicu i odpoczynku 155/100... Mam nadzieję, że jakoś zareaguje i da coś innego niż Dopegyt, który w ogóle nie działa mimo zwiększonej dawki. Myślę, że sprawdzi czy mała ma dobre przepływy bo nie wiadomo czy to ciśnienie jej nie szkodzi. Oby nie szpital ;/ jeszcze sprawdzian szyjkowy, tu już w ogóle się boję :(

Nastrój mam taki jak pogoda za oknem...
    Witam kobitki :-)
    Desou a jakie ty dawki łykasz ? Moja siostra przed porodem brała 3 razy dziennie po 2 tabletki.

wnidl6d8vwkrzqrv.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe bedzie dobrze:)
    Ewelina prosze nam czasem dać znac;) ;)
    Kasia super wiadom:) leżymy kochane, leżymy jak widac pomaga.
    Oglądam sobie teraz podróż za jeden uśmiech pamiętacie?

KasiaKa lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obok mnie dziewczyna bierze 11 tabletek z różnych grup na nadciśnienie. I ma też bardzo małe dziecko i do tego małowodzie. Ja bym się położyła jednak do szpitala, skoro nie chcą nic innego zapisać. Chociażby dlatego, że kilka razy dziennie ma ktg a do tego przychodzą co jakiś czas posłuchać serduszka.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
‹‹ 1237 1238 1239 1240 1241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ