Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNastka, wybrałabym słonia za oryginalność
U nas tematy wydalniczo-pierdzące są na porządku dziennym. Zero krępacji
Chciałam jeszcze dodać coś odnośnie apteki Gemini - jestem baaardzo zadowolona z obsługi. Paczka przyszła po 4 dniach od zamówienia i okazało się, że zapakowali mi nie te smoczki, które zamówiłam. Wystarczyło napisać maila i miła pani wysłała kuriera. Odebrał ode mnie przesłany wcześniej produkt i dostarczył zamówione smoczki plus paczuszkę gratisówWszystko bez jakichkolwiek kosztów z mojej strony, także polecam!
Co do wód płodowych - piję 2 litry wody dziennie, postaram się więcej, ale wydaje mi się, że nawodniona jestem dobrze.xpatiiix3, lkc, Agusia ;) lubią tę wiadomość
-
Fidelissa 3mam kciuki.
Vivi ja tez od dłuższego czasu jestem mniej mobilna, ale coz zrobicbede za troche nadrabiac z niunia w wózeczku:)
Pati mnie tez dol pobolewa, ciagnie i co? Wlasnie wróciłam z usg i malutka głowa w dol, dosc nisko wiec pewnie o tego:)
xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Madalenka no to mnie pocieszyłaś, oby dobrze czuła, ze to jednak głowa w dole, jak glowa to niech juz tak zostanie właśnie się odbija nogami po dwóch stronach żeber czyli jednak się obróciła ładnie
AgataP, mada_lena lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyja wlasnie skonczylam sparztac kuchnie i lazienke i plecy mi wchodza w dupę...masakra,tyle schlania to juz nie dla mnie...siedze i chwile odpoczne i zaraz pranie musze rozwiesic i siebie jakos ogarnac bo lakier na paznkociach wyglada jakbym je pomalowala 3 lata temu
taki pozdzierany.
Dzis znowu u mnie letnia pogoda az szkoda w domu siedziec ,moze cos wykombinuje i zabiore hippisa na piwo do pubu wieczorem,bo w domu zal siedziec...musimy wychodzic bo potem na pare tyg bedziemy w domu siedziec
juz sie zastanawiamy jak na hobbita do kina pojdziemy w grudniualbo osobno albo trzeba bdzie sie do znajomych usmiechnac ,ciekawe jak bede nastawiona do zostawienia malej komus na 3 godziny pierwszy raz..bo akurat zaufanie mam do przyjaciolki bo tez ma male dziecko i super sobie radzi duzo mi pomaga i doradza ale ciekawe czy nie bede siedziec w kinie i myslec o malej caly film...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 13:24
-
Cześć Brzuchatki!
Ale mam dziś ciężki dzień od rana...
O 5:30 telefon- suka nie może się oszczenić. Od 6:00 walczyliśmy w lecznicy, o 8:00 cesarka, od 10:00 mamy czynne, więc nie opłacało się jechać do domu.
A o 10:00 co? Owczarek niemiecki zatkany kośćmi. I 1,5 godziny lewatywy, ja na kolanach na podłodze grzebiąca suce w prostnicy, wyciągająca zakrwawione kostne kupy...
Jeszcze tylko do końca września i pierdolę, niech pracownik robi. Mam dość!
A dziś zrywam się wcześniej do domu, o!
Jutro zacznę prać rzeczy juniora, szczególnie te grubsze- kombinezon, kocyki, ręczniki, póki ładna pogoda to niech schnie na słońcu.
Miałam tyle jeszcze napisać, ale... już nie pamiętam o czym
Miłego dnia!
Fidelissa, AgataP, lkc, Marzena27 lubią tę wiadomość
-
A, co do pierdzenia, też mi się czasem wymknie, tak samo zresztą jak mojemu, ale to fizjologia, więc nikt nie ma do nikogo pretensji.
Ale muszę przyznać, że jak się mały wierci, to rzeczywiście pierdziochy wychodzą znienackaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 13:58
AgataP, lkc, mada_lena, Agusia ;), xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
No wróciłam prawie na czworakach.
Nie wiem czy to leżenie tak wykańcza czy ta luteine osłabia.
Generalnie było ok. Trochę się powymondrzała ale z tego wynika że mam sie pokazać za dwa tygodnie, a insuliny nie dała.
Obie z pielęgniarką uważają, że jak mam leżeć to nie powinnam na SR chodzić. I za Wogóle to bez sensu na cos takiego chodzić bo jak sie ridzintoni tak człowiek nic z tego nie pamięta.......urocze, no nie?
We wtorek idę do gin I się spytam czy to problem 3 godz w tyg posiedzieć....
W końcu to raz w tygodniu. Moze wezmę tam sobie leżak i będzie mi lepiej?
AgataP, lkc lubią tę wiadomość
-
Świetne podejście
Pewnie obie dzieciate, więc o pielęgnacji dziecka wiedzą dużo, ale jak my rodzimy pierwszy raz, to chyba ważne, żeby się co nieco od fachowców dowiedzieć.
Ja jakbym miała możliwość też bym poszła, głównie dla wiedzy na temat pielęgnacji maluszka, karmienia itp.
Co do cukrów, to poczytałam sobie o makrosomii płodów (mój jest niby 16 dni do przodu wg usg) i jedną z przyczyn może być cukrzyca ciążowa. A moje cukry świetne nie były. Pomierzyłam sobie trochę w pracy po jedzeniu, ale bardzo nieregularnie.
Wczoraj popołudniu przed "obiadem" miałam 108, po zjedzeniu porcji spaghetti, 2 mandarynek i 5 ciasteczek markiz, po godzinie było 121, więc chyba ok.
Potem wyszłam z pracy i nie mierzyłam już po 2 godz.
Szymek cały czas wbija mi nogi w prawe podżebrzeCiężko usiedzieć.
Nastka, mi też najbardziej podoba się słonik
Fidelissa, lkc lubią tę wiadomość
-
Fidelissa wrote:Mam lóżeczkowa pytanie. 120/60 czy 140/70 z opcja tapczanika ?
Bo sama nie wiem....
Ja na początku rozważałam 140/70 z funkcją tapczanika, ale potem stwierdziłam, że za 2 lata bez problemu wysupłam kasę na fajne łóżeczko autko albo wóz strażacki, więc biorę 120/60.
Wózki idę obczaić w ostatnim tyg września, bo wtedy mam możliwość wziąć na dyżur pracownicę i zrobić sobie dzień wolny.
Zapodziałam gdzieś moją listę wózków, które mi się podobająFidelissa lubi tę wiadomość
-
talia22 wrote:Hej hej dawno mnie nie było. Wpadłam zdac relację z wizyty- młody dalej główką w dół naciska na szyjke i niestety skróciła się o 50 procent ma teraz ok 2 cm, na szczęście twarda i zamknięta. Dzidz ma już 1800 g. i poza szyjką i obrzękami wszytko jest ok. Trzymam kciuki za nas wszystkie byle do 37 tygodnia:)
U mnie podobnie ... Mały naciska na szyjkę , wazy 1820g , a szyjka 27mm ....
Dzisiaj byłam na IP , bo lekko krwawilam.
Trzeba leżeć... Do tego przepisano mi luteine i nospe.
Musimy dac rade wszystkie mamusie z problemami....
Trzymam kciuki rowniezFidelissa lubi tę wiadomość
-
Co do smarowania twarzy to ja zakupilam krem hippa na każda pogodę. Będę smarowac jak gdzieś będziemy wychodzić . W domu po kąpieli balsamik Pharmaceris bebe albo oliwka hippa.
Dodam ,ze w rossmanie z karta rossne jest oliwka hippa za 11 zł
Zastanawiam się teraz nad wanienka. Musi być jakaś niewielka ,bo nie mam zbyt duzo miejsca. Wiaderko wydaje mi się malo wygodne .
A Wy jakieś wanienku polecacie? Jakieś profilowane czy zwykle z wkładkami?Agusia ;) lubi tę wiadomość
-
santoocha wrote:Ja na początku rozważałam 140/70 z funkcją tapczanika, ale potem stwierdziłam, że za 2 lata bez problemu wysupłam kasę na fajne łóżeczko autko albo wóz strażacki, więc biorę 120/60.
Wózki idę obczaić w ostatnim tyg września, bo wtedy mam możliwość wziąć na dyżur pracownicę i zrobić sobie dzień wolny.
Zapodziałam gdzieś moją listę wózków, które mi się podobają)
-
Koleżanka kupiła właśnie Tako City Move Marine i tam gondola ma 88x45cm, ale sa to wymiary zewnętrzne.
Dla mnie i tak odpada, jej syn rodzi się 2 tyg po naszym i mieszkamy 150m od siebie, więc nie będziemy chłopakom robić obciachu takimi samymi wózkami
Myślę, że skuszę się na camarelo, ale dla porządku obejrzę też inne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 14:29
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Fidelissa mi sie wydaje, ze lezenie tak nas oslabia, bo wczesniej sie tak kijowo nie czulam - jak wrocilam ze szpitala to ledwo laze, o szybszym kroku moge zapomniec, schodzenie ze schodow to katorga ;( jak spytalam na wizycie mojego lekarza od czego to jest to spojrzal tylko na mnie z politowaniem i powiedzial - a co mowilem? nie chodzic...
AgataP lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019