X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Natomiast po porodzie to nawet chyba chcę być z jakąś kobitką w sali, zawsze można sobie pomóc nawzajem, powymieniać umiejętności, doświadczenia itp :))

no ja nie życzę sobie żadnych odwiedzin poza mężem, ani w szpitalu, ani w domu przez pierwszy tydzień, chcę, żeby było jak najintymniej można, więc dla mnie choćby druga kobieta plus jej odwiedzający są nie do przeżycia... na madalińskiego też mają pojedyncze sale poporodowe, a do nich nie ma kolejek;) więc liczę na to, że czy jeden szpital czy drugi - dostanę taką salę. oczywiście plany planami, a rzeczywistość może być inna, ale uspokaja mnie teraz to, że wiem czego chcę i nie zawaham się za to zapłacić ;)

Goplana lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jak dzien pelen niespodzianek to prosze ja tez zaserwuje!

Wstalam ogarnelam sie i zaczelam sie zabierac za moj workout z crossfitu,podnioslam sztange kolo 15 razy i co? skurcz! za 12 min co? skurcz!
    za 4 min co? skurcz!potem co 13,17,5,6,20 .... juz kuzwa bylam jedna noga na porodowce uwierzcie mi,al mysle sobie bez paniki zobaczymy jak sie rozwinie...sciagnelam aplikacje do skurczy na androida i sobie liczylo co ile i jak dlugo wyszlo ze nie byly regularne ale 4godziny sie meczylam,ani to przyjemne ani to fajne,niby nie byly bardzo bolesne ale wkurwiajace na maksa...hippis spanikowal i jak sie wkurwil to mi chyba sztange schowa jak worci ze sklepu.. pomogl mi prysznic nospa i kolka biodrami na pilce ....i zostalam z niedokonczonym workaout'em tudzież niedosytem fizycznym..,i metlikiem w glowie ....ze jak to sie zacznie na powaznie a ja to zignoruje bo pomysle ze falszywy alarm...hmmmm....aha no i brzuch mi opadl ewidentnie ...widac to z daleka...The end is near moje drogie....w moim przypadku ...ech musze przyspieszyc paczke z PL bo Nina bedzie spala ...w pustym lozeczku bez materaca i poscieli.

tak wiec w wyscigu o otwarcie stawki tez sie licze :) nie myslcie sobie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 16:52

ÓptimusPrime, KasiaKa, sylvi, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Monique Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    no ja nie życzę sobie żadnych odwiedzin poza mężem, ani w szpitalu, ani w domu przez pierwszy tydzień, chcę, żeby było jak najintymniej można, więc dla mnie choćby druga kobieta plus jej odwiedzający są nie do przeżycia... na madalińskiego też mają pojedyncze sale poporodowe, a do nich nie ma kolejek;) więc liczę na to, że czy jeden szpital czy drugi - dostanę taką salę. oczywiście plany planami, a rzeczywistość może być inna, ale uspokaja mnie teraz to, że wiem czego chcę i nie zawaham się za to zapłacić ;)

Ja zakładam, że będę w szpitalu 48 h i nie dłużej ;) tak więc ewentualną obecność drugiej mamuśki raczej zniosę, a i na szczęscie są osobne sale jak kogoś odwiedza więcej niż jedna osoba tzw. goscinne. A co do płacenia to moje podejscie jest takie, że za państwową opiekę bulę co miesiąc wystarczająco w składkach... Na co dzień płatny pakiet w lux medzie to chociaż teraz ten jedyny raz chcę być "obsłużona" za free :)

Maga31 lubi tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie macie termometry dla dzieci?

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatooooo, no wiesz! Ty tam zaciskaj, zaciskaj! I nie wyciskaj! Moze przystopuj, co?
    Jeszcze nie czas!
    A jaka masz te aplikacje ?
    Ja kurka, jeszcze nie wiem, czy mam te skurcze...zielona jestem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 16:52

AgataP lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele tez masz przeboje skurczowe.. To uważają tam na siebie :* ja dzisiaj miałam parę pojedynczych ale chociaż nie tak silnych jak wczoraj ;)

Ja mam taki i działa bez zarzutu nigdy mnie nie oszukał.. ;)
    http://www.euro.com.pl/termometry/tech-med-tm-f03b.bhtml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 16:56

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    no ja znam 2 kobiety, które urodziły na Inflanckiej i obie z traumą poporodową, więc one skutecznie mnie przekonały, żeby nawet nie patrzeć w tamtym kierunku ;). prawdopodobnie zbieg okoliczności, ale jednak działa na wyobraźnie i nastawienie do porodu.

Tak to wlasnie jest - ja mam dwie takie historie z Zelaznej :) heheh, dlatego ja tego szpitala unikam jak ognia :) kazda maswoja historie, wazne zebysmy na koniec byly zadowolone ze swoich wyborow :)

Monique lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się, ile osób tyle opinii, usłyszanych historii itd. Ostatnio ktoś mi się zapytał, że skoro w Warszawie tyle odnowionych i ładnych szpitali to dlaczego ja wybieram stary, pamiętający czasy Gierka, gdzie łazienki na korytarzu i gumoleum na podłodze :) Ale każda z nas pewnie trochę kieruje się intuicją i oby te nasze wybory okazały się pozytywne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 17:06

Dotty84 lubi tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus mam taka aplikacje i jest spoko :) dzis zaliczyla testa :P https://play.google.com/store/apps/details?id=riopark.contraction&hl=pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 17:14

ÓptimusPrime, Lavendula lubią tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina dzięki za info głównie z tymi zasadami odsłania na Żelaznej bo o tym można wyczytać wszysyko, a nie wiadomo w co wierzyć a co nie.
    Informacje ze źródła zawsze najbardziej pewne :)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus ja tez mialam pierwszy raz te skurcze takie silne i uwierz mi bedziesz wiedziala,ogolnie masz bol miesiaczkowy w dole brzucha plus czujesz jakby tak obrecz cie z bólu obejmowala od krzyza po brzuch(ja tak to czuje) i ogolnie ta obrecz sie zaciska i przechodzi i potem znowu to samo...tak falowo z gory brzucha do dołu...mam nadzieje ze nie namieszalam :P ale inaczej nie umiem tego opisac...na pewno mialam bole miesiaczkowe wczescniej i to byly tez te skurcze ale byly slabsze a teraz to wiedzialam ze to jet to...natura tak nas skonstruowala i tak dziala ze bedziesz wiedziec :) aaa no i twardy brzuch mi sie robil przy tym,mega twrady.No nic mam faze ze zaczne rodzic w tym tyg :P szpital dopiero 30 wrzesnia na wizyte wiec zobaczymy :) ja tam mge rodzic byle mala byla juz w bezpiecznej granicy wiec niech poczeka jeszcze...ale jakos porodu sie nie boje, mimo tych skurczy albo dzieki temu ze je dostalam to sobie uswiadomilam ze to raczej nieuchronne jest i nie ma co sie bac tylko dzialac i sie skupic...like a boss...zimna krew,wdech wydech i pushhhh ...zobaczymy jaka bede cwana juz w trakcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 17:52

Marzena27, ÓptimusPrime, Maga31 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O następna wrzesniowka już rodzi i ma nieregularne.. Teraz to się wystraszylam, że nie muszą być regularne żeby zacząć rodzić...

Dokładne tak samo porodowe krzyzowe odczuwałam ;) a wczoraj miałam skurcze ale nie krzyżowe jak Ty ;P na szczęście bo juz bym jechała na IP nie biorąc nospy gdyby od krzyża szło.. ;0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 17:51

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati mi moja gin kazala czekac na regularne ale uwierz mi gdyby mi nie przeszly po tym prysznicu to juz bym w szpitalu byla...jutro do niej zadzwonie i opowiem moje przygody i zobaczymy moze mnie na ktg wezmie..ale ogolnie w Irlandii to ci do konca w domu kaza zostac wiec jakbym zadzwonila dzsiaj do szpitala i powiedziala co i jak ty by mi kazali paracetamol zazyc i lezec :) uwierz mi...najwyzej hippis odbierze swoje baby :) au naturel bedzie :P i w wodzie tak jak sobie wymarzylam ha ha!

ja tu hi hi ha ha a hippis sobie drina zrobil z wrazenia... oby tylko nie musial dzis prowadzic w nocy :P

zaraz wrzesniowki podczytam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 17:59

xpatiiix3, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh no tak jak kiedyś kobiety na polu rodziły tak domu urodzisz naturalnie i pepowine hippis przegryzie ;D tylko chociaż nie siadaj na Kibelek jak zachce się ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 17:58

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie od teraz tylko nocnik :P

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko damy rade bede wiedziala ze to juz,a jak nie bede to w ktoryms momencie na pewno sie zorientuje :P jak mnie w pol zegnie skurcz :) no ale tak jak mowie musze sie z ginem zobaczyc albo pogadac chociaz...kurde ale szyjka jest ok bo sprawdzalam,wiec jeszcze czas,ale na halloween na pewno Nina juz bedzie z nami...cos tak przeczuwam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 18:07

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuuurrrr nie dolecialam dobrze, ze w podpaskach chodze.. :P Ahahaha rozbrajasz mnie ;)

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz dziaj pisalam boje się ze jak tam tycne to głowy malej dotkne ;Pp od razu na zawał bym padła ;P a Wy tak spokojnie sprawdzacie sobie ;) ciekawe co tam się dzieje na dole u mnie po tych skurczach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 18:09

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwazajcie na siebie i nie dźwigajcie nic nawet sztang. Moj Lulek chtba w ogole nie spi ;) wariuje caly czas.

Bylam wczoraj w smyku i zakochalam sie w baby design lupo comfort jedynie co mi sie nie podoba to materacyk w gondoli ale juz na necie z pianki sobie wytrzalam wiec luzik. Ma super wkladke dwustronna w spacerowce i budke ktora mozna naciagnox do palaka z przodu.
    Wyczytalam ze cos nie tak ma z mechanizmem regulowania oparcia w gondoli, ze mechanizm jest na paskach jakis, ale na necie nie moge nic o tym znalesc. W smyku ten wozek teraz w promocki, chyba sie polakomie na niego. Martwi mnienze w chinach skladany, ale jak to w chinach bywa niebwszystkobco chinskie to tandeta z centrum chinskiego.

AgataP lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uła Wy to macie ciekawie ;-) ja bym chyba zawału dostała ehhh. Ciekawe kiedy u mnie zaczną się jakieś skurcze, mam nadzieję że dopiero w 9 miesiącu :-)

AgataP, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
‹‹ 1250 1251 1252 1253 1254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ