X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro pod linkiem niżej sprzedawca ma w miarę fajne wzory pościeli dla dzieciaków:)

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=34282787

mada_lena, maaartinka lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie przy jednym się nie podmylam przy drugim już tak i tak ten l ciemnozielony 2 zielonkawy a 3 ok wiec w końcu nie wiem co to było :P i teraz nie wiem bo mówiące ma być niebieski a u mnie w tabeli pH na opakowaniu nie ma niebieskiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 19:11

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Wróciłam od gina.
    Dalej mam leżeć. Szyjka 29mm czyli 3 min w dół. Powiedziała, że do 25 min leżę w domu....potem zobaczymy. Dalej luteina.

Czy wiecie, jak poród jest w 32-33 tyg. Ciąży to jest cesarza. Dopiero od 34 tyg w tym szpitalu rodzi się naturalnie...
    Jak będzie 36 tydzien Mam przestać sie martwić...
    Odłożyć fryzjera....odrosty mam mega wielkie....

Idę nadrabiać dzisiejszy dzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 20:11

qq87j44jhto0od0f.png

• caśka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie juz zdecydowalam na wozek kupuje baby design lupo comfort. Jednak wygral sposrod moich wybrancow. Ogoladalam coletto marcelo brzydki strasznie i mala spacerowka, odradzil mi go pan w sklepie.
    I co się dowiedziałam, od nowego roku wchodza przepisy nowe i żadna gondola nie bedzie juz miala podnoszonego oparcia :) wiec jestesmy ostatkami ktore bedziemy miec takie wozki.

Co do mojego wyboru chyba słuszny, ma wszystko co chcialabym aby mial moj wozek i pan rozwial moje obawy co do powiazan z chinami, jest tam skladany i posiada czesci plastikowe z chin ale nie mylic z chinska tandeta, bo wszystkiebte elementy posiadaja norny unijne i na pewno nie sa rpbione z byle gowna. Chiny dzielansie na tandete i na te porzadne wyroby.

Mag.1990, Nata, Fidelissa, lkc lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa a poza skracaniem Twojej szyjce cos jeszcze dolega???

Mała ciśnie mi na spojenie i czkawki dostała... Ide polezec.
    Piekna posciel florentine :) w tym miesiacu juz chyba sobie odpuszcze, ale w nastepnym kupie. Sprzedawca Remi tez ma ladne :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co do mleka to ja będę próbować to co pati radzi czyli hipp bio - przeszłam z synkiem te wszystkie reklamowane bebika, bebilony, nany i gerbery - i jak nie zatwardzenia to zielone kupki itd - teraz zdecydowałam że albo enfamil albo hipp i pójdę w hipp - i nawet jak w szpitalu dadzą bebilon a pewne dadzą to w domu daję już hippa - na 100% karmienie piersią nawet nie licze więc to była pierwsze co analizowałam bo licze uniknąć tego co przeszłam z synkiem, mlekami i butelkami..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Nata Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no te z remi mnie się podobają i chyba kupię :-) a wypełnienia do niej z czasem hehe. Lecę się szykować, bo jak mąż wróci z basenu to na meczyk jedziemy. Trzymajcie kciuki za Polaków!!!! :-)

Fidelissa, mada_lena lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj zauważyłam kropelki na piersi takie żółtawe nie za wcześnie na siarę ?

nxbhnwz.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa21 siara może pojawić się dużo wcześniej, u mnie była od około 20 tygodnia - pokazywała się jak przycisnęłam gdzieś przypadkiem pierś, ale w małych ilościach.
    Obecnie już niestety jest częściej i w większych ilościach.
    niecierpliwa21 wrote:
    A ja wczoraj zauważyłam kropelki na piersi takie żółtawe nie za wcześnie na siarę ?

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja z Marcelem miałam 18-19tc jakoś aż do teraz bo mi się po Marcelu nie wypaliło mleczko wiec ciągłe dojna jestem ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 16 września 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mag troszkę mnie uspokoiłaś.
    Jak to wczoraj zobaczyłam to chyba do mnie wreszcie dotarło, że już niedługo będę miała dziecko...:) może dziwnie to brzmi, ale ja do tej pory chwilami zapominam, że jestem w ciąży.

mada_lena lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że dopiero do nas dotrze to w pełni jak nam się maluchy na świecie pojawią:)

Lavendula lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png

Wysłany: 16 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Niecierpliwa ja z Marcelem miałam 18-19tc jakoś aż do teraz bo mi się po Marcelu nie wypaliło mleczko wiec ciągłe dojna jestem ;)

Kochana ale Ty wcześniej karmiłaś Marcelka to też chyba inaczej niż u pierworódki.

nxbhnwz.png

Wysłany: 16 września 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z ćwiczeń, znowu taki wycisk, że nóg nie czuję. Ale przy niektórych ćwiczeniach bolała mnie kość krzyżowa, takie kłucie... Wiec nie robilam tego :)

Jutro mam gina na NFZ idę po skierowania na badania, powiedzcie kochane co powinnam poprosić HIV, Toxo IgG i IgM, mocz, morfologia, coś jeszcze trzeba przed porodem???

nxbhnwz.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:

ja parę dni temu obudziłam się mokrą koszulką, dzisiaj to samo :) zaskoczona byłam, że to już... :)

mada_lena lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test na paciorkowca?
    robi się go bodajże między 35 a 37 tygodniem.

niecierpliwa21 wrote:
    Jutro mam gina na NFZ idę po skierowania na badania, powiedzcie kochane co powinnam poprosić HIV, Toxo IgG i IgM, mocz, morfologia, coś jeszcze trzeba przed porodem???

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę w harmonogram badań jest jeszcze badanie na obecność Antygenu Hbs (też około 37 tygodnia)

Edit: Jeszcze chyba WR się powtarza w III trymestrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 19:59

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam Was dziewczęta, ależ macie tempo :)
    Nastka - wyobrażam sobie Twój stres, a raczej nawet nie chcę go sobie wyobrażać...

Staram się polegiwać, ale to nie dla mnie... Mimo przeprowadzki tymczasowej do rodziców, nie jestem w stanie leżeć zbyt długo.
    Nalepiłyśmy z mamą pierogów z soczewicą oraz z kaszą i serem - jak za dawnych czasów, szkoda, że wzięła urlop tylko na dzisiaj. Miło było reaktywować koło gospodyń :)

Martwię się tylko o moje koty, które zostały same, bo kotka ostatnio potrafi sobie zamek górny w drzwiach wejściowych otwierać (za prosty mechanizm) - ostatnio w nocy wypuściła rudego na klatkę, drzwi na oścież - myślałam, że złodziej, i zawału dostanę... a teraz musiałam zostawić klucz do górnego teściom, aby dokarmiali koty... może będą grzeczne :)

Ja w końcu do porodu sprawiłam sobie taką koszulinkę, chciałam wersję z rękawem 3/4, ale sobie uświadomiłam, że musi być jakby co wygodna do wenflonu, czy mierzenia ciśnienia...
    ojbb6mou3mqm_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 20:09

Maga31, Fidelissa, sisiiii, lkc, Marzena27, mada_lena, Dotty84 lubią tę wiadomość

jftycms.png

Wysłany: 16 września 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli tak: HIV, Hbs, WR, GBS, toxo IgG i IgM, morfologia i mocz :) cytologię miałam niedawno wiec jest ważna.

Goplana bardzo ładna na allegro kupowałaś? Podeślij link :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 20:15

nxbhnwz.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Fidelissa a poza skracaniem Twojej szyjce cos jeszcze dolega???

Mała ciśnie mi na spojenie i czkawki dostała... Ide polezec.
    Piekna posciel florentine :) w tym miesiacu juz chyba sobie odpuszcze, ale w nastepnym kupie. Sprzedawca Remi tez ma ladne :)
    Tak jest zagięta do tylu cokolwiek to znaczy, otwarcie dalej v.
    Podobno dobrze, że nie jest gorzej...

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 1271 1272 1273 1274 1275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ