X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro pod linkiem niżej sprzedawca ma w miarę fajne wzory pościeli dla dzieciaków:)

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=34282787

mada_lena, maaartinka lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie przy jednym się nie podmylam przy drugim już tak i tak ten l ciemnozielony 2 zielonkawy a 3 ok wiec w końcu nie wiem co to było :P i teraz nie wiem bo mówiące ma być niebieski a u mnie w tabeli pH na opakowaniu nie ma niebieskiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 19:11

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Wróciłam od gina.
    Dalej mam leżeć. Szyjka 29mm czyli 3 min w dół. Powiedziała, że do 25 min leżę w domu....potem zobaczymy. Dalej luteina.

Czy wiecie, jak poród jest w 32-33 tyg. Ciąży to jest cesarza. Dopiero od 34 tyg w tym szpitalu rodzi się naturalnie...
    Jak będzie 36 tydzien Mam przestać sie martwić...
    Odłożyć fryzjera....odrosty mam mega wielkie....

Idę nadrabiać dzisiejszy dzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 20:11

qq87j44jhto0od0f.png

• caśka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie juz zdecydowalam na wozek kupuje baby design lupo comfort. Jednak wygral sposrod moich wybrancow. Ogoladalam coletto marcelo brzydki strasznie i mala spacerowka, odradzil mi go pan w sklepie.
    I co się dowiedziałam, od nowego roku wchodza przepisy nowe i żadna gondola nie bedzie juz miala podnoszonego oparcia :) wiec jestesmy ostatkami ktore bedziemy miec takie wozki.

Co do mojego wyboru chyba słuszny, ma wszystko co chcialabym aby mial moj wozek i pan rozwial moje obawy co do powiazan z chinami, jest tam skladany i posiada czesci plastikowe z chin ale nie mylic z chinska tandeta, bo wszystkiebte elementy posiadaja norny unijne i na pewno nie sa rpbione z byle gowna. Chiny dzielansie na tandete i na te porzadne wyroby.

Mag.1990, Nata, Fidelissa, lkc lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa a poza skracaniem Twojej szyjce cos jeszcze dolega???

Mała ciśnie mi na spojenie i czkawki dostała... Ide polezec.
    Piekna posciel florentine :) w tym miesiacu juz chyba sobie odpuszcze, ale w nastepnym kupie. Sprzedawca Remi tez ma ladne :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co do mleka to ja będę próbować to co pati radzi czyli hipp bio - przeszłam z synkiem te wszystkie reklamowane bebika, bebilony, nany i gerbery - i jak nie zatwardzenia to zielone kupki itd - teraz zdecydowałam że albo enfamil albo hipp i pójdę w hipp - i nawet jak w szpitalu dadzą bebilon a pewne dadzą to w domu daję już hippa - na 100% karmienie piersią nawet nie licze więc to była pierwsze co analizowałam bo licze uniknąć tego co przeszłam z synkiem, mlekami i butelkami..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Nata Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no te z remi mnie się podobają i chyba kupię :-) a wypełnienia do niej z czasem hehe. Lecę się szykować, bo jak mąż wróci z basenu to na meczyk jedziemy. Trzymajcie kciuki za Polaków!!!! :-)

Fidelissa, mada_lena lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj zauważyłam kropelki na piersi takie żółtawe nie za wcześnie na siarę ?

nxbhnwz.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa21 siara może pojawić się dużo wcześniej, u mnie była od około 20 tygodnia - pokazywała się jak przycisnęłam gdzieś przypadkiem pierś, ale w małych ilościach.
    Obecnie już niestety jest częściej i w większych ilościach.
    niecierpliwa21 wrote:
    A ja wczoraj zauważyłam kropelki na piersi takie żółtawe nie za wcześnie na siarę ?

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja z Marcelem miałam 18-19tc jakoś aż do teraz bo mi się po Marcelu nie wypaliło mleczko wiec ciągłe dojna jestem ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 16 września 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mag troszkę mnie uspokoiłaś.
    Jak to wczoraj zobaczyłam to chyba do mnie wreszcie dotarło, że już niedługo będę miała dziecko...:) może dziwnie to brzmi, ale ja do tej pory chwilami zapominam, że jestem w ciąży.

mada_lena lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że dopiero do nas dotrze to w pełni jak nam się maluchy na świecie pojawią:)

Lavendula lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png

Wysłany: 16 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Niecierpliwa ja z Marcelem miałam 18-19tc jakoś aż do teraz bo mi się po Marcelu nie wypaliło mleczko wiec ciągłe dojna jestem ;)

Kochana ale Ty wcześniej karmiłaś Marcelka to też chyba inaczej niż u pierworódki.

nxbhnwz.png

Wysłany: 16 września 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z ćwiczeń, znowu taki wycisk, że nóg nie czuję. Ale przy niektórych ćwiczeniach bolała mnie kość krzyżowa, takie kłucie... Wiec nie robilam tego :)

Jutro mam gina na NFZ idę po skierowania na badania, powiedzcie kochane co powinnam poprosić HIV, Toxo IgG i IgM, mocz, morfologia, coś jeszcze trzeba przed porodem???

nxbhnwz.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:

ja parę dni temu obudziłam się mokrą koszulką, dzisiaj to samo :) zaskoczona byłam, że to już... :)

mada_lena lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test na paciorkowca?
    robi się go bodajże między 35 a 37 tygodniem.

niecierpliwa21 wrote:
    Jutro mam gina na NFZ idę po skierowania na badania, powiedzcie kochane co powinnam poprosić HIV, Toxo IgG i IgM, mocz, morfologia, coś jeszcze trzeba przed porodem???

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę w harmonogram badań jest jeszcze badanie na obecność Antygenu Hbs (też około 37 tygodnia)

Edit: Jeszcze chyba WR się powtarza w III trymestrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 19:59

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam Was dziewczęta, ależ macie tempo :)
    Nastka - wyobrażam sobie Twój stres, a raczej nawet nie chcę go sobie wyobrażać...

Staram się polegiwać, ale to nie dla mnie... Mimo przeprowadzki tymczasowej do rodziców, nie jestem w stanie leżeć zbyt długo.
    Nalepiłyśmy z mamą pierogów z soczewicą oraz z kaszą i serem - jak za dawnych czasów, szkoda, że wzięła urlop tylko na dzisiaj. Miło było reaktywować koło gospodyń :)

Martwię się tylko o moje koty, które zostały same, bo kotka ostatnio potrafi sobie zamek górny w drzwiach wejściowych otwierać (za prosty mechanizm) - ostatnio w nocy wypuściła rudego na klatkę, drzwi na oścież - myślałam, że złodziej, i zawału dostanę... a teraz musiałam zostawić klucz do górnego teściom, aby dokarmiali koty... może będą grzeczne :)

Ja w końcu do porodu sprawiłam sobie taką koszulinkę, chciałam wersję z rękawem 3/4, ale sobie uświadomiłam, że musi być jakby co wygodna do wenflonu, czy mierzenia ciśnienia...
    ojbb6mou3mqm_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 20:09

Maga31, Fidelissa, sisiiii, lkc, Marzena27, mada_lena, Dotty84 lubią tę wiadomość

jftycms.png

Wysłany: 16 września 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli tak: HIV, Hbs, WR, GBS, toxo IgG i IgM, morfologia i mocz :) cytologię miałam niedawno wiec jest ważna.

Goplana bardzo ładna na allegro kupowałaś? Podeślij link :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 20:15

nxbhnwz.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Fidelissa a poza skracaniem Twojej szyjce cos jeszcze dolega???

Mała ciśnie mi na spojenie i czkawki dostała... Ide polezec.
    Piekna posciel florentine :) w tym miesiacu juz chyba sobie odpuszcze, ale w nastepnym kupie. Sprzedawca Remi tez ma ladne :)
    Tak jest zagięta do tylu cokolwiek to znaczy, otwarcie dalej v.
    Podobno dobrze, że nie jest gorzej...

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 1271 1272 1273 1274 1275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ