X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi ja kupiłam wypełnienie z całym kompletem od tego sprzedawcy remi, ale na temat jakości nie wypowiem się bo cóż wciąż czekam na przesyłkę..

Paju nie strasze Cie ;) może do Ciebie przyjdzie wcześniej :) dzwonił mąż do tego sprzedawcy i powiedział że na dniach powinna być przesyłka, ale wiadomo ja już się niecierpliwie.. dobrze jednak za takie rzeczy wziąć się wcześniej. my zamówiliśmy ten komplet ;) nr 7 :) http://allegro.pl/remi-6el-posciel-do-lozeczka-lux-nowe-wzory-i4547446129.html

• sylvi Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam się też nad laktatorami i mam dylemat
    http://babynet.pl/avent-philips-laktator-natural-scf-33020-kosmetyczka-p-5943.html
    czy
    http://babynet.pl/lovi-laktator-reczny-protect-5500-p-5227.html

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to mąż poszedł się myć i zostawił mi tv włączony na sprawie dla reportera i był reportaż o kobiecie co poszla rodzić do szpitala i już nie wróciła :( dostała jakiegoś zatoru i osierocila w sumie 5dzieci.. Boże nie wyobrażam sobie takiej sytuacji.. i znów panikuję.. zaczynam się na poważnie bać porodu.. :/

• sylvi Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek nie ogladaj takich rzeczy! ja automatycznie wszystko co związane z kłopotami w ciąży i podczas porodu przełączam i ignoruję, nie ma co się stresować na zapas

Lavendula, Fidelissa, Dotty84 lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhhh... aaaale mecz :) myślałam, że dostanę zawału. Mały kopał z tych nerw strasznie :)

Karmelek - nie myśl nawet o takich rzeczach! Statystyki są dla nas bardzo pomyślne, tak na prawdę niemalże o każdym zgonie położnicy pisze się w gazetach, a codziennie się o tym jednak nie czyta.

Przecie my musimy te dzieci odchować, co one bez nas zrobią - natura wymyśliła to jednak tak, aby gatunek przetrwał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 23:19

ewelina_d, Eve, mada_lena, sisiiii, lkc, Amnezja, Fidelissa lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Ewelina pisałas kiedys o kremie sylvico brzozowym. Mam cerę mieszana i ciekawa jestem czy by mi sie sprawdził?? Sklad ma fajny. Nagietkowy z reszta tez. A i testowalas moze pastę Manuka z ziaji?
    Sylveco brzozowych uzywam teraz (na dzien i na noc), i ten na dzien jest bardzo lekki, przynajmniej dla mnie, a w ciazy mam skore sucha na wior, wiec mysle, ze do mieszanej bedzie idealny. Na noc to prawie wazelina:) czysty tluszcz, ale w koncu cos co jest akurat bogate do mojej cery, a jednoczesnie nie zapycha. Zreszta wszystkie kremy Sylveco sa do kazdego rodzaju skory, nie ma przeciwskazan do zadnej. Uzywalam i nagietkowego i rokitnikowego, przed ciaza, majac wlasnie cere mieszana z tradzikiem. Nagietkowy byl tez swietny, i w zasadzie wsrod wielbicielek Sylveco jest stawiany na pierwszym miejscu:). Rokitnikowy jest fantastyczny jak chce sie skore odbudowac, np. do twarzy z bliznami po tradziku, albo po zabiegach z kwasami. z tego na dzien to mysle, ze bedziesz zadowolona, a jesli na noc okaze sie za tlusty dla ciebie (ale wystarczy serio sie przelamac i sprobowac:)), to zawsze mozna zuzyc do rak albo na wyjatkowo suche miejsca:).

Pasty Manuka z Ziaji nie probowalam, bo nie lubie Ziaji za sklady, uzywa najtanszych polproduktow, nawet jak sklad pozornie jest przyzwoity. Ja wole jednak czyste oleje, jesli tylko sie da. Wiec jesli szukasz czegos na tlusta czesc twarzy, to mozna kupic czysty olejek Manuka (albo z drzewa herbacianego, jeden z Nowej Zelandii, drugi z Australii, wlasciwosci prawie identyczne, oba w podobnej cenie, ale herbaciany dostaniesz w kazdej aptece za ok. 8-9zl, manuka przez net i cena nie powinna przekraczac 15 zl za 10ml), nakladac punktowo i/lub dodawac 1-2 krople do kremu, albo preparatu, ktorego uzywasz do mycia twarzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 23:55

mada_lena lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Uhhh... aaaale mecz :) myślałam, że dostanę zawału. Mały kopał z tych nerw strasznie :)
    Przy 16:15 powiedzialam chlopakom, ze jak teraz nie skoncza, to przez nich urodze!:) no i nie mieli wyjscia;)

Goplana, lkc, AgataP, Amnezja, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupilam lozeczko w urwisie po promocyjnej cenie z drewna a nie sklejki :D kosztowalo 330 zl a kupilam za 160.

A jutro jade jeszcze do smyka zobaczyc moj wozek bo tez jest w promocji i jade zobaczyc czy jest moj kolor i czy one sa pod zamowienie czy mozna dostac go od reki.

maaartinka, Fidelissa lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Ewelina skusze sie w takim razie na ten krem :)
    Olejku poszukam, moze faktycznie lepiej dodać choćby kilka kropel do peelingu np.
    Rozbudzilam sie i spac nie moge....
    Czas na kanapkę :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiłam ciepłe mleczko na sen - dobranoc

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać od drugiej to chodze, to siedze i bujam się jak sierota ,to leże i licze te przeklete skurcze jedyne co mogę powiedzieć pozytywnego w chwile odeszło prawie wszystko głowa uszy gardło, oprócz kataru jeszcze ale czuje sie jakbym była prawie zdrowa tylko jeszcze ta woda z nosa... Wypłakałam sie strasznie chyba wszystkie czasy zalapalam taki dół jak cholera... Mama już jest nad chmurami pierwszy przystanek Turcja tyle Nam zdradziła... Ciągle ryczeć mi się chce łzy same płyną normalnie mam dupny humor i czarne wizje, ze trafie na tępy w moim szpitalu i odesla mnie do drugiego szpitala ,bo miejsc nie bedzie albo bez skierowania nie przyjmą i każą tam rodzić, a małą i tak przewiozła do mojego... Takie wszystko wszystko do dupy jest... Czuje się jakby mi czegoś brakowało, po prostu cos mi Siadło na głowę, oby szybko przeszło, bo jestem nie do życia...

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati nie łam się ja też mam dół, wczoraj pokłóciłam się z mężem, a dziś jest mi przez to smutno. Chociaż moje problemy w porównaniu z Twoimi to jest pikuś, ale ja wierzę w to że będzie dobrze bo musi być, zresztą innej opcji nie ma.

Mnie wczoraj po badaniach naszła ochota na lody z maca,więc kupiłam i zjadłam, efekt dzisiaj jaki, ból gardła i katar, kurcze ale człowiek jest głupi. W nocy nie mogłam spać bo się dusiłam. I nie dość, że nie wyspana to jeszcze zmęczona, fujj, nienawidzę narzekać.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja też o 6 wstałam i nie śpię, odnośnie pościeli czy Remi a Amy to jest jakaś różnica, ja zastanawiałam się nad Amy, ufff ale mam stres siedzę i leci mi krew z nosa, na początku dość sporo, teraz już się uspokoiło.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie to nie jest czym konkretnym spowodowane nie wiem sama o co mi chodzi to po prostu hormony szaleją.. Ostro dzisiaj buzuja mi, jeszcze w sobie taki jakiś mam niepokój, ze coś mi brakuje, ehh i sama nie wiem o co mi chodzi.. Na 9 mam do położnej i gdzieś po 12 idę do diabetologa..

Ok miłego kochane :**

I przepraszam, ale ja dzisiaj Wam truć nie będę...

Może później zakupy poprawią mi humor... Sama juz nie wiem co ja chce i czego od siebie oczekuje, wolalabym tak przewinac czas urodzić w tym październiku i mieć z głowy... Jeszcze ta szkoła no zbyt wielki stres jak dla mnie... ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 07:53

Fidelissa, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) ja dzisiaj wstałam o 5.....teraz bede chodzic przez cały dzien jak sierota i marudzic. Pati hormony sie udzielaja, jutro wstaniesz z lepszym nastawieniem :)

iv09hdgenu0skffm.png
  • Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 czy ty jesteś na insulinie? Jakie masz dawki, mi została właśnie włączona ale chyba nie bardzo działa :/

[relgi09k4h25cozc.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lafarra ja mam na noc 4-6 i na dzień 10 czasem nawet 14 biore ale to jak faktycznie jakiś obiad mam taki, bo nisty nie zawsze stać nas zęby wymyślać oddzielne dla mnie ;) ja zaczynalam od 2-4 i powoli związana była aż jest idealnie ;) i na poczatku nie obyło się bez hipoglikemii teraz ostatnio jakoś nie mam juz organizm przyzwyczaił się ;) insuline bierze Jeszcze Caterina i jeszcze ktos ale nie pamietam ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 08:05

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na noc zalecili 10, przed śniadaniem 14, przed obiadem 12 i 8 przed kolacją a cukier nie wiele się różni tego jaki był przy diecie dalej przekraczam normy. Już nie wiem co mam robić z tym.

[relgi09k4h25cozc.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kiedy masz wizyte u diabetologa? u mnie kazali dzwonic jakby cukry były za wysokie tyle ze ja na diecie jestem

iv09hdgenu0skffm.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie witam :) zjadlam sniadanko i wrocilam do lozka :)

Pati ja wczoraj mialam taki humor podly.. teraz w ogole latwo o łzy u nas..

Goplana, Sylvi wiem ze nie powinnam takich rzeczy ogladac, ale jakos nie potrafilam przelaczyc kanalu.. a jeszcze jak pokazywali ta malutka dziewczynke i zobaczylam ze ma taki sam smoczek jak ja kupilam dla Alicji to juz w ogole nastapilo zalamanie i czarne wizje :/

Ale nawet nie atrzac juz na to to naprawde zaczyna przedazac mnie mysl ze zostal jakis miesiac do porodu, ktorego sie boje.. zdecydowalam sie na ta cesarke, aoe teraz to nie widze zadnej dobrej opcji porodu.. sprobowalabym rodzic naturalnie, ale boje sie ze nie dam rady i nie bede mogla sie juz z tego wycofac..

Cos ostatnio mocno smece :/

Maz wrocil ze slodka buleczka wiec ide na kawke ;)

‹‹ 1273 1274 1275 1276 1277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ