X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to podskocz o 2 j co 3-4 dni ;) i sprawdzaj ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzisiaj podskoczyłam śniaidaniem o 2 zobaczymy wynik za niecałą godzinę już. W każdym bądź razie jestem załamana tą insuliną. No i te dawki są wydaje mi się wysokie

[relgi09k4h25cozc.png
  • caterina Koleżanka

Wysłany: 17 września 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lafarra ja też na insulinie ja biorę 2 j na noc,5j do śniadania, 7j do obiadu i 4j do kolacji.
    Lekarz ustawił mi na początku 2,4,2 i 2 na noc ale że cukry dalej były duże to powoli sobie zwiększałam.U mnie obyło się bez hipoglikemi.
    Wiesz ja jestem pielęgniarką i sama sobie ustawiłam.
    A ty jakie masz dawki ?

wnidl6d8vwkrzqrv.png
  • Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caterina 10 j noc 14 j śniadanie (dzisiaj 16 wzięłam zobaczymy czy bedzie lepiej) 12 j obiad i 8j kolacja

[relgi09k4h25cozc.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Nata ja zamówiłam wczoraj od tego sprzedającego dwa komplety i mam nadzieję, że będą ok.
    Dam znać jakby co :)
    Paju a jakie wzory zamówiłaś? Daj znać jak dotrą bo jestem ciekawa jakie są w rzeczywistości :) chodzi mi o jakość i odzwierciedlenie kolorków.

A powiedzcie mi wy nie zamawiacie baldachimu i falbanki na dół łóżeczka?

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    Sylvi ja kupiłam wypełnienie z całym kompletem od tego sprzedawcy remi, ale na temat jakości nie wypowiem się bo cóż wciąż czekam na przesyłkę..

Paju nie strasze Cie ;) może do Ciebie przyjdzie wcześniej :) dzwonił mąż do tego sprzedawcy i powiedział że na dniach powinna być przesyłka, ale wiadomo ja już się niecierpliwie.. dobrze jednak za takie rzeczy wziąć się wcześniej. my zamówiliśmy ten komplet ;) nr 7 :) http://allegro.pl/remi-6el-posciel-do-lozeczka-lux-nowe-wzory-i4547446129.html
    Jakby do ciebie przyszła paczuszka wcześniej to też bardzo prosze o informację o jakości i kolorkach

karmelek lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Zaczynamy 32tc 8mc :) niech już leci szybkooo do listopada.
    U mnie słoneczko. Wstałam o 7. Już po śniadaniu.
    Zaraz musze iść na pocztę odesłać te biustonosze wrrr. Dobrze, że jest pogoda, mam nadzieję, że brzusio da radę i spacerkiem przejdę.
    Wczoraj miałam ucisk na krzyż, ojejku, cąły dzień, w pozycji stojącej nie bolało, ale jak się położyłam było kiepsko. Oby już to nie łapało.
    Malutka buszuje od rana w brzuszku, wyciska rączki, wydaje mi się, że po tych bólach mam nieco wyżej macicę ufffff pocieszające, bo ciągle mi to na głowie siedzi.
    Madlen ciesze się z udanej wizyty :) Dzieciaczki pięknie rosną.
    Pati Kochana już niedługo utulisz Nelcię, głowa do góry, jesteś taka młoda i taka dzielna, dajesz rade mimo, że życie rzuca Ci kłody pod nogi.
    Madalenko śniłaś mi się :) czytałam przed snem forum i twojego posta o kosmetykach i potem mi się śniło że Cię odwiedziłam i pokazywałyśmy sobie brzuszki i siedziałyśmy na dworze na leżakach hehe, ale śmieszne :)
    Karmelek nie oglądaj takich rzeczy, ja kiedyś byłam fanką programów o porodach, a w ciązy za cholerę nie obejrzę, bo zaraz stresuje się.

A mam pytanie co można pić rozluźniającego, może melisę czy coś, bo nieraz mnie stres łapie najbardziej jak coś pobolewa?

lkc, Agusia ;), maaartinka, karmelek, anusiaa90, xpatiiix3, Maga31, mada_lena, Madlen222, e_v_e lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny glowy do gory, usmiechnijcie sie- jutro bedzie lepszy dzien.
    wstalam chwile przed 8 ale chyba ze 4 razy w nocy mialam pobudke na siku. najgorsza jest ta kolo 5 bo po niej codziennie mam wielki problem zeby sie ulozyc i zasnac :(
    milego dnia dla wszystkich i powodzenia na wizytach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 08:28

Fidelissa, mada_lena lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jak tam humorek dzisiaj? Mnie ostatnio trzyma dobry nastrój więc przesyłam ci trochę pozytywnej energii :) Będzie dobrze! Narazie się nie martw bo córeczkę jeszcze trochę ponosisz :)

Viviana ja piłam melisę ale maluszek mi po niej tak szaleje że przestałam :)

Dziewczyny ponawiam jeszcze raz pytanie o koszule.. Ile kupiłyście do szpitala? Myślicie że dwie wystarczą? Bo przecież po porodzie chyba mniejszy rozmiar będzie trzeba? Więc trzecią już mniejszą? Albo wogole bo do domu chciałabym kupić piżamkę a nie koszulę.. Tylko czy dwie to nie za mało?

Ktoś pytał o wanienkę, ja kupuje w smyku duża chyba 102 cm perłową i do tego foczkę żeby mi było lepiej z maluchem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 08:30

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chce zabrac 3 do szpitala, ale pod warunkiem, ze bede rodzic w tej seksi szpitalnej :) na razie nie znalazlam takiej ktora by mi odpowiadala do porodu - ale to sie moze zmienic w kazdej chwili :)
    dla mnie 3 musza byc bo jedna tak na zapas, szalu bym dostala jakby przyszlo mi w brudnej chodzic zanim przywiezie mi nowa czysta.

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaartinka ja pobrałam wykaz z mojego szpitala, co powinnam mieć ze sobą i napisali 3 koszule do karmienia, mam 2 muszę jedną dokupić, ale nie piszą nic o koszuli do porodu, może dają swoją hmm.

Maartinka ja od razu kupuje taki rozmiar jaki noszę na co dzień czyli m, nie kupuję większej teraz idealnie na mnie pasuje i brzucho przez pierwsze dni właśnie będzie tak wyglądał, jak obecnie wiadomo nie spadnie od razu ale trochę zejdzie, nie chcę później wyglądać jak w worku :)

Jejciu jak się czuje okropnie przez ta krew z nosa, kręci mi się w głowie, ledwo siedzę ehhh, to chyba normalny objaw?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 08:39

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) my juz po śniadanku:)

Właśnie bede dla męża powidła robić ze śliwek i jabłek i coś bede musiała wymyśleć z cielęciną...

Byłam na str otulacz.pl
    I nie Jestem przekonana do tego zamka błyskawicznego i ceny...
    Chyba zdecyduje sie na dwa tańsze otulacze na rzepy

http://www.ceneo.pl/Posciel_dla_dzieci;szukaj-otulacze+dla+niemowlat?se=Fz7DMJrv7HPjsjwooGjlgcsuYNmaiX-8&gclid=CJ-j2cbM5sACFdSWtAodG1IAOA

Maga31 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    A to że względu na to ottwarcie tak się tym martwicie?

Bo ja już mam szyjkę 26 mm i mój lekarz wiele sobie z tego nie robi. Tzn zzalecony spoczynkowy tryb życia i nic więcej.
    No podobno w moim tyg. Ciazy powinna być dłuższa i zamknięta.....

qq87j44jhto0od0f.png

• Eve Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 34 tygodniu:) Już coraz bliżej i coraz mniej stresu jakby Olek postanowił jednak wychodzić i szyjka zawiodła.
    Też już po śniadanku, odprowadziłam Starszego do przedszkola i tak sobie organizuje w głowie co jeszcze muszę kupić.

Fidelissa, xpatiiix3, Maga31, mada_lena lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka ja kupiłam 2 koszule i też się zastanawiam, czy to nie za mało, nie lubię koszul i potem mi się nie przydadzą, wole już po domu piżamkę kupic i nie wiem czy dokupywać jakąś trzecią właśnie.
    Agusia a może ciśnienie Ci dziś dokucza, jak masz możliwość to sobie zmierz.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja

My od 7 na nogach, a do tego 3 razy wstawianie w nocy.... Chyba organizm się juz przyzwyczaja do wstawiania nocnego do bobasa....

Czy Wy tez macie takie twarde brzuchu wieczorowa pora? U mnie taki robi się twardy przed snem,ze ciężko mi zasnąć.

Ja kupuje wanienke z Ikeii ,a koszule mam 3 w rozmiarze takim jaki nosze czyli S

Gorzej ze stanikiem, bo zamowilam taki zwykły 75B , ale wisi na mnie. Może jak juz będzie pokarm to urosna:P bo narazie SA takie jak zawsze.

r5bup6u.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam 3 koszule. Bo jedną na sobie będę miała, 2 w zapasie jakbym się uplamiła, a trzecia zawsze może iść do prania.
    Też nie lubię koszul, ale to wydaje mi się rozsądna ilość.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    A ja kupilam lozeczko w urwisie po promocyjnej cenie z drewna a nie sklejki :D kosztowalo 330 zl a kupilam za 160.

A jutro jade jeszcze do smyka zobaczyc moj wozek bo tez jest w promocji i jade zobaczyc czy jest moj kolor i czy one sa pod zamowienie czy mozna dostac go od reki.
    A które kupiłaś? I kiedy Ci przyślą ?

qq87j44jhto0od0f.png

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia mi często krew leciała więc myśle że to normalne, zresztą do tej pory czasem leci :)

Jeju czemu te zakupy są takie trudne :/
    Mi też się wydaje że do porodu dają swoją koszule.. ale spotkania z połozna jeszcze nie miałam więc pewna nie jestem..

Przyszła wczoraj moja przesyłka z apteki gemini wszystko super spakowane także polecam wam :) pisałam żeby jeśli to możliwe dali mi niebieską szczotkę bo pisali że kolory wysyłane są losowo i taką właśnie dostałam :)
    Wybrałam szczotkę super miękką z naturalnego włosia i zastanawiam się teraz czy nie jest ona przypadkiem za miękka..

Eve, Agusia ;), lkc lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobiłam :-) my też już po śniadanku, dzisiaj wstaliśmy troszkę wcześniej :p gratuluję udanych wizyt. Pati mam nadzieję, że humorek się poprawi, kup sobie coś pysznego na poprawę humorku :-) a powiedz mi odnośnie szkoły, nie możesz sobie na początek załatwić indywidualnego toku jakiegoś? albo iść od semestru letniego? tzn nie wiem jak to jest z liceum czy tak jak na studiach.
    Wiecie co rano jak się przebudziłam bo mąż o coś mnie pytał to byłam nieprzytomna i ogólnie złapało mnie przerażenie że jak się Kazik urodzi to będzie tak ciągle i że ja nie dam rady...boję się tego bo ja lubię pospać, nie wiem jak ja dam radę w nocy :(

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
‹‹ 1274 1275 1276 1277 1278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ