X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to podskocz o 2 j co 3-4 dni ;) i sprawdzaj ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzisiaj podskoczyłam śniaidaniem o 2 zobaczymy wynik za niecałą godzinę już. W każdym bądź razie jestem załamana tą insuliną. No i te dawki są wydaje mi się wysokie

[relgi09k4h25cozc.png
  • caterina Koleżanka

Wysłany: 17 września 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lafarra ja też na insulinie ja biorę 2 j na noc,5j do śniadania, 7j do obiadu i 4j do kolacji.
    Lekarz ustawił mi na początku 2,4,2 i 2 na noc ale że cukry dalej były duże to powoli sobie zwiększałam.U mnie obyło się bez hipoglikemi.
    Wiesz ja jestem pielęgniarką i sama sobie ustawiłam.
    A ty jakie masz dawki ?

wnidl6d8vwkrzqrv.png
  • Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caterina 10 j noc 14 j śniadanie (dzisiaj 16 wzięłam zobaczymy czy bedzie lepiej) 12 j obiad i 8j kolacja

[relgi09k4h25cozc.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Nata ja zamówiłam wczoraj od tego sprzedającego dwa komplety i mam nadzieję, że będą ok.
    Dam znać jakby co :)
    Paju a jakie wzory zamówiłaś? Daj znać jak dotrą bo jestem ciekawa jakie są w rzeczywistości :) chodzi mi o jakość i odzwierciedlenie kolorków.

A powiedzcie mi wy nie zamawiacie baldachimu i falbanki na dół łóżeczka?

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    Sylvi ja kupiłam wypełnienie z całym kompletem od tego sprzedawcy remi, ale na temat jakości nie wypowiem się bo cóż wciąż czekam na przesyłkę..

Paju nie strasze Cie ;) może do Ciebie przyjdzie wcześniej :) dzwonił mąż do tego sprzedawcy i powiedział że na dniach powinna być przesyłka, ale wiadomo ja już się niecierpliwie.. dobrze jednak za takie rzeczy wziąć się wcześniej. my zamówiliśmy ten komplet ;) nr 7 :) http://allegro.pl/remi-6el-posciel-do-lozeczka-lux-nowe-wzory-i4547446129.html
    Jakby do ciebie przyszła paczuszka wcześniej to też bardzo prosze o informację o jakości i kolorkach

karmelek lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Zaczynamy 32tc 8mc :) niech już leci szybkooo do listopada.
    U mnie słoneczko. Wstałam o 7. Już po śniadaniu.
    Zaraz musze iść na pocztę odesłać te biustonosze wrrr. Dobrze, że jest pogoda, mam nadzieję, że brzusio da radę i spacerkiem przejdę.
    Wczoraj miałam ucisk na krzyż, ojejku, cąły dzień, w pozycji stojącej nie bolało, ale jak się położyłam było kiepsko. Oby już to nie łapało.
    Malutka buszuje od rana w brzuszku, wyciska rączki, wydaje mi się, że po tych bólach mam nieco wyżej macicę ufffff pocieszające, bo ciągle mi to na głowie siedzi.
    Madlen ciesze się z udanej wizyty :) Dzieciaczki pięknie rosną.
    Pati Kochana już niedługo utulisz Nelcię, głowa do góry, jesteś taka młoda i taka dzielna, dajesz rade mimo, że życie rzuca Ci kłody pod nogi.
    Madalenko śniłaś mi się :) czytałam przed snem forum i twojego posta o kosmetykach i potem mi się śniło że Cię odwiedziłam i pokazywałyśmy sobie brzuszki i siedziałyśmy na dworze na leżakach hehe, ale śmieszne :)
    Karmelek nie oglądaj takich rzeczy, ja kiedyś byłam fanką programów o porodach, a w ciązy za cholerę nie obejrzę, bo zaraz stresuje się.

A mam pytanie co można pić rozluźniającego, może melisę czy coś, bo nieraz mnie stres łapie najbardziej jak coś pobolewa?

lkc, Agusia ;), maaartinka, karmelek, anusiaa90, xpatiiix3, Maga31, mada_lena, Madlen222, e_v_e lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny glowy do gory, usmiechnijcie sie- jutro bedzie lepszy dzien.
    wstalam chwile przed 8 ale chyba ze 4 razy w nocy mialam pobudke na siku. najgorsza jest ta kolo 5 bo po niej codziennie mam wielki problem zeby sie ulozyc i zasnac :(
    milego dnia dla wszystkich i powodzenia na wizytach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 08:28

Fidelissa, mada_lena lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jak tam humorek dzisiaj? Mnie ostatnio trzyma dobry nastrój więc przesyłam ci trochę pozytywnej energii :) Będzie dobrze! Narazie się nie martw bo córeczkę jeszcze trochę ponosisz :)

Viviana ja piłam melisę ale maluszek mi po niej tak szaleje że przestałam :)

Dziewczyny ponawiam jeszcze raz pytanie o koszule.. Ile kupiłyście do szpitala? Myślicie że dwie wystarczą? Bo przecież po porodzie chyba mniejszy rozmiar będzie trzeba? Więc trzecią już mniejszą? Albo wogole bo do domu chciałabym kupić piżamkę a nie koszulę.. Tylko czy dwie to nie za mało?

Ktoś pytał o wanienkę, ja kupuje w smyku duża chyba 102 cm perłową i do tego foczkę żeby mi było lepiej z maluchem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 08:30

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chce zabrac 3 do szpitala, ale pod warunkiem, ze bede rodzic w tej seksi szpitalnej :) na razie nie znalazlam takiej ktora by mi odpowiadala do porodu - ale to sie moze zmienic w kazdej chwili :)
    dla mnie 3 musza byc bo jedna tak na zapas, szalu bym dostala jakby przyszlo mi w brudnej chodzic zanim przywiezie mi nowa czysta.

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaartinka ja pobrałam wykaz z mojego szpitala, co powinnam mieć ze sobą i napisali 3 koszule do karmienia, mam 2 muszę jedną dokupić, ale nie piszą nic o koszuli do porodu, może dają swoją hmm.

Maartinka ja od razu kupuje taki rozmiar jaki noszę na co dzień czyli m, nie kupuję większej teraz idealnie na mnie pasuje i brzucho przez pierwsze dni właśnie będzie tak wyglądał, jak obecnie wiadomo nie spadnie od razu ale trochę zejdzie, nie chcę później wyglądać jak w worku :)

Jejciu jak się czuje okropnie przez ta krew z nosa, kręci mi się w głowie, ledwo siedzę ehhh, to chyba normalny objaw?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 08:39

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) my juz po śniadanku:)

Właśnie bede dla męża powidła robić ze śliwek i jabłek i coś bede musiała wymyśleć z cielęciną...

Byłam na str otulacz.pl
    I nie Jestem przekonana do tego zamka błyskawicznego i ceny...
    Chyba zdecyduje sie na dwa tańsze otulacze na rzepy

http://www.ceneo.pl/Posciel_dla_dzieci;szukaj-otulacze+dla+niemowlat?se=Fz7DMJrv7HPjsjwooGjlgcsuYNmaiX-8&gclid=CJ-j2cbM5sACFdSWtAodG1IAOA

Maga31 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    A to że względu na to ottwarcie tak się tym martwicie?

Bo ja już mam szyjkę 26 mm i mój lekarz wiele sobie z tego nie robi. Tzn zzalecony spoczynkowy tryb życia i nic więcej.
    No podobno w moim tyg. Ciazy powinna być dłuższa i zamknięta.....

qq87j44jhto0od0f.png

• Eve Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 34 tygodniu:) Już coraz bliżej i coraz mniej stresu jakby Olek postanowił jednak wychodzić i szyjka zawiodła.
    Też już po śniadanku, odprowadziłam Starszego do przedszkola i tak sobie organizuje w głowie co jeszcze muszę kupić.

Fidelissa, xpatiiix3, Maga31, mada_lena lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka ja kupiłam 2 koszule i też się zastanawiam, czy to nie za mało, nie lubię koszul i potem mi się nie przydadzą, wole już po domu piżamkę kupic i nie wiem czy dokupywać jakąś trzecią właśnie.
    Agusia a może ciśnienie Ci dziś dokucza, jak masz możliwość to sobie zmierz.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja

My od 7 na nogach, a do tego 3 razy wstawianie w nocy.... Chyba organizm się juz przyzwyczaja do wstawiania nocnego do bobasa....

Czy Wy tez macie takie twarde brzuchu wieczorowa pora? U mnie taki robi się twardy przed snem,ze ciężko mi zasnąć.

Ja kupuje wanienke z Ikeii ,a koszule mam 3 w rozmiarze takim jaki nosze czyli S

Gorzej ze stanikiem, bo zamowilam taki zwykły 75B , ale wisi na mnie. Może jak juz będzie pokarm to urosna:P bo narazie SA takie jak zawsze.

r5bup6u.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam 3 koszule. Bo jedną na sobie będę miała, 2 w zapasie jakbym się uplamiła, a trzecia zawsze może iść do prania.
    Też nie lubię koszul, ale to wydaje mi się rozsądna ilość.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    A ja kupilam lozeczko w urwisie po promocyjnej cenie z drewna a nie sklejki :D kosztowalo 330 zl a kupilam za 160.

A jutro jade jeszcze do smyka zobaczyc moj wozek bo tez jest w promocji i jade zobaczyc czy jest moj kolor i czy one sa pod zamowienie czy mozna dostac go od reki.
    A które kupiłaś? I kiedy Ci przyślą ?

qq87j44jhto0od0f.png

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia mi często krew leciała więc myśle że to normalne, zresztą do tej pory czasem leci :)

Jeju czemu te zakupy są takie trudne :/
    Mi też się wydaje że do porodu dają swoją koszule.. ale spotkania z połozna jeszcze nie miałam więc pewna nie jestem..

Przyszła wczoraj moja przesyłka z apteki gemini wszystko super spakowane także polecam wam :) pisałam żeby jeśli to możliwe dali mi niebieską szczotkę bo pisali że kolory wysyłane są losowo i taką właśnie dostałam :)
    Wybrałam szczotkę super miękką z naturalnego włosia i zastanawiam się teraz czy nie jest ona przypadkiem za miękka..

Eve, Agusia ;), lkc lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobiłam :-) my też już po śniadanku, dzisiaj wstaliśmy troszkę wcześniej :p gratuluję udanych wizyt. Pati mam nadzieję, że humorek się poprawi, kup sobie coś pysznego na poprawę humorku :-) a powiedz mi odnośnie szkoły, nie możesz sobie na początek załatwić indywidualnego toku jakiegoś? albo iść od semestru letniego? tzn nie wiem jak to jest z liceum czy tak jak na studiach.
    Wiecie co rano jak się przebudziłam bo mąż o coś mnie pytał to byłam nieprzytomna i ogólnie złapało mnie przerażenie że jak się Kazik urodzi to będzie tak ciągle i że ja nie dam rady...boję się tego bo ja lubię pospać, nie wiem jak ja dam radę w nocy :(

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
‹‹ 1274 1275 1276 1277 1278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ