Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
maaartinka wrote:Agusia mi często krew leciała więc myśle że to normalne, zresztą do tej pory czasem leci
Jeju czemu te zakupy są takie trudne
Mi też się wydaje że do porodu dają swoją koszule.. ale spotkania z połozna jeszcze nie miałam więc pewna nie jestem..
Przyszła wczoraj moja przesyłka z apteki gemini wszystko super spakowane także polecam wampisałam żeby jeśli to możliwe dali mi niebieską szczotkę bo pisali że kolory wysyłane są losowo i taką właśnie dostałam
Wybrałam szczotkę super miękką z naturalnego włosia i zastanawiam się teraz czy nie jest ona przypadkiem za miękka..
Też polecam aptekę Gemini naprawdę wszystko ładnie zapakowaneja kupiłam też miękką z naturalnego włosia, taka ma być, żeby masować delikatną główkę
Ja w październiku podjadę do szpitala na dzień otwarty, zobaczę oddział i pogadam z położnymi, zastanawiam się czy nie wykupić prywatnej położnej.
Ja dziś dostanę kolejną paczkę i muszę jedną odebrać z poczty, może z mężem później skoczę bo sama to się boję, może później mi przejdzie
Goplana na Twoja koszula do karmienia jest na zatrzaski?? Bo guzików się boje, a zatrzaski myślę, że będą ok, tym bardziej, ze mają fajne kolorki -
Pati nie smutaj, silna babka jestes dasz radę
)
A hormony swoją droga....
Ja wstawałam 3 razy i kopanie było i początki skurczy łydki, wiec na brak rozrywek nie narzekam)
Wstaje rano i wiecie co myślę- ale super, że nie muszę iść do pracy))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 13:04
lkc, Marzena27, xpatiiix3, Maga31, Viviana lubią tę wiadomość
-
Viviana ja też własnie nie lubie koszul, wole piżamkę a taką fajną oglądałam do karmienia z krótkim rękawem i spodniami..
Ale faktycznie dwie koszule to może być mało..
A śpicie w biustonoszach? Boje się żeby nie mieć zwisających piersi potem i chyba poszukam jakiegoś takiego do spania.. Nie wiem czy nie lepiej odrazu zamówić taki do karmienia bo na dwia miesiące szkoda takiego zwykłego...
-
Fidelissa wrote:Dzień dobry:) my juz po śniadanku:)
Właśnie bede dla męża powidła robić ze śliwek i jabłek i coś bede musiała wymyśleć z cielęciną...
Byłam na str otulacz.pl
I nie Jestem przekonana do tego zamka błyskawicznego i ceny...
Chyba zdecyduje sie na dwa tańsze otulacze na rzepy
http://www.ceneo.pl/Posciel_dla_dzieci;szukaj-otulacze+dla+niemowlat?se=Fz7DMJrv7HPjsjwooGjlgcsuYNmaiX-8&gclid=CJ-j2cbM5sACFdSWtAodG1IAOA
Ja kupiłam ten Woombie i na suwaczek nie narzekam - wygląda na dobry jakościowo, chodzi leciutkoFidelissa, Lavendula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam sie i ja! pierwsza noc przespana w calosci od nie pamietam kiedy! ale za to rano jak wydarlam siku z pelnym pecherzem to myslalam ze pekne tam! ale ani razu sie nie budzilam i jestem wyspana nareszcie,pewnie to juz ostatni raz w zyciu
Pati nie lam sie kochana,masz gorszy dzien ale to te glupie hormony, ja tez wczoraj ryczalam caly dzien a wystarczylo ze sie oparzylam zelazkiem i poszlo....ze nie mam nikogo do pomocy ze moja matka wlasna nawet mi sms nie napisze czy nie zadzwoni zapyta jak sie czuje nie wspominajac o jakiejkolwiek pomocy ,zadnej rodziny nie mam ,nikt mi nie pomoze po porodzie przy malej nikt nie doradzi nie podniesie na duchu....ale nie ja pierwsza i ostatnia musze sobie to tak wytlumaczyc,dam rade sama, musze dac,hippis mi jakos pomoze ile bedzie potrafil,ale przyznam ze milo by bylo uslyszec czasem "usiadz ja to zrobie a ty odpocznij" od kogos takiego jak matka...no coz...musimy dac sobie rade i sie nie lamac.
lece pod prysznic i potem kawke strzele
Agusia ;), lkc, xpatiiix3, mada_lena, Milaszka lubią tę wiadomość
-
Lafar_ra wrote:po 16 jednostkach przed śniadaniem a na śniadanie dwie kromki chleba razowego z jajkiem pomidorem i cebulą do tego herbata z cytryną i pół grejfruta wynik godzinę po 187, nie wiem co jest i nie mogę się dodzwonić do tej cholernej poradni
jej strasznie wysoko, kochana dzwoń może się dodzwonisz, ja zjadłam 2 jajka na twardo, z odrobiną majonezu, ze szczypiorkiem, z zieloną papryką, 2 kromki chleba z masełkiem i wynik 116.
Może ten grejpfrut tak działa, ja owoce to jem tylko jabłka i gruszki i to jako przekąski, nie łącze z głównymi posiłkami.Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Dotty84 wrote:Dziewczyny, ponowię pytanie: Czy któraś z Was kupuje wiaderko do kąpieli(Tummy Tub)?
A może któraś z Mam już korzystała z takiego wiaderka??
Ja coraz bardziej się składniam do tej opcji i jestem ciekawa opinii
Szczerze ja nie kupuje, bałabym się kapać dzieciatko w wiaderku, ale każdy ma swoje inne kryteria, ja kupię wanienkę tegaDotty84 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
byłam dzisiaj upuścić troszkę krwi i spotkała mnie bardzo miła niespodzianka, bo Pan, który był jako pierwszy w kolejce postanowił mnie przepuścić
Ciesze się, że same dobre wiadomości z wizytoby tak dalej
Pati uszy do góry ! Wszystko się ułoży :*Eve, Dotty84, xpatiiix3, Maga31, Viviana, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Dotty84 wrote:Dziewczyny, ponowię pytanie: Czy któraś z Was kupuje wiaderko do kąpieli(Tummy Tub)?
A może któraś z Mam już korzystała z takiego wiaderka??
Ja coraz bardziej się składniam do tej opcji i jestem ciekawa opinii
Ja się zastanawiałam, bo nie ukrywam, że podoba mi się takie rozwiązanie. Ale ogólnie Szymon bardzo szybko przeniósł się z wanienki do dużej wanny, także nie wiem czy kupno takiego wiadra to nie jest zbędny wydatek.
Dotty84 lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Agatko nie martw się, my będziemy Cię pocieszać i doradzać
ja chyba dzisiaj się wezmę za prasowanie rzeczy małego, mam wolny dzień że tak powiem. Serducho znowu mi łomoce, moja mama mówi że może tę żyłę sobie uciskam jak śpie na prawym boku i to od tego, ale staram się spać na lewym...sama nie wiem. Po śniadaniu tak mam.
AgataP lubi tę wiadomość
-
dobra dopiero zrobiłam sobie kawę, ale pączusia zdążyłam już zjeść
Moje chłopaki już poza domem, jeden w szkole, drugi w pracymąż wstawił mi jeszcze rano pranie (wiecie że on tylko u nas pierze zresztą tak samo jak odkurza i myje podłogi
bo twierdzi że ja nie potrafie
) nie wiem co mu się nie podoba w tym jak ja wstawiam, ale on wstawia pare rzeczy na krzyż i chlebocze się to dwie godziny.. a mnie to wkurza! skoro pralka ma ładowność do 5kg to bez sensu jest wrzucać tylko 1kg
ale już olewam to chce niech robi, niestety szkoda że nie ma takiego podejścia do prasowania
bo tego akurat nie lubię
Maartynika dam znać jak tylko dojdziea Ty nad którym wzorem myślisz? u nas wybierał mąż
a co niech ma jakiś udział
(oczywiście wybierał z paru wcześniej wybranych przeze mnie
)
Viviana ja też n=mam takie bóle kręgosłupa, szczególnie kości krzyżowej, normalnie podnieść się czasem nie mogę bo mam wrażenie że mi kręgi pękną! Myślę że meliskę spokojnie możesz sobie pićnajlepiej przed snem codziennie po szklaneczce
Agusia mi bardzo często leciała krew z noca, do tego mnie zawsze łapało osłabienie i kręciło mi się w głowie.. teraz już coraz rzadziej mi się zdarza..
dotty my też mamy wanienkę jedna dużą zwykłą i jedną małą (od koleżanki) jakoś mnie też to wiaderko nie przekonuje..
co do koszul to też mam dwie i jedną piżamę. zastanawiam się czy kupic więcej ale ja nie lubie koszulwięcej ich pewnie nie założę..
Lafara faktycznie masz wysoki ten cukiergrapefruit nie podnosi cukru z tego co mi wiadomo?!
-
my mamy tege ze stelazem, ale mysle ze stelaz pojdzie w kat, wiaderko wcale do mnie nie przemawia.
grejfrut z tego co wiem obniza cukier - ale moge sie mylic, gdzies w glowie siedzi mi taka informacja.
juz jestem po prysznicu, pije kawke. bede musiala przejechac sie do drogerii po artylkul pierwszej potrzeby - papier toaletowyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 09:25
mada_lena lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Nata też mam dziś w planie prasowanie, o ile mi przejdą te zawroty
Wczoraj mąż wrócił do domu, patrzy jak ubranka młodego schną, łapie za brzuszek i mówi, widzisz synku, mama wyprała twoje ubranka a teraz się suszą i w tym momencie mega kopniak hihi przybili sobie piątkę, wiecie co mnie takie momenty mega rozczulająEve, lkc, karmelek, zupaztytki, Florentine, Maga31, mada_lena, Viviana, anusiaa90, Fidelissa, e_v_e, Milaszka lubią tę wiadomość
-
uff dzięki dziewczyny za informację o krwawieniu z nosa, mam nadzieje, że mi się polepszy
mi w ciąży może zdarzyło się drugi raz, ale dziś to nawet sporo mi tej krwi ubyło, może po kawce trochę mi się wyrówna te ciśnienie, niestety nie mam możliwości zmierzenia
-
tak mnie podniosłyście na duchu że się wzięłam wczoraj do roboty wieczorem i uszyłam coś takiego dla koleżanki córeczki która ma się urodzić lada dzień.
Eve, Nata, karmelek, xpatiiix3, maaartinka, natasza82, Florentine, misiaczk25, talia22, Maga31, mada_lena, ÓptimusPrime, Mamadomina, Viviana, zupaztytki, Goplana, AgataP, anusiaa90, Madlen222, Fidelissa, e_v_e, Milaszka, sylvi, Rybka Nemo lubią tę wiadomość