Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
oj tak ja wczoraj czekajac do rejestracji na usg po karteczke wepchnely sie przedemnie 2 stare baby az wkońcu przy 3 sie wkurzyłam i na cały głos powiedziałam "no tak mocherowe berety kolejka nie obowiązuje" No coż spojżały się jakbym mi mężów powybijała ale byłam juz na tyle wredna że podeszłam do okienka i powiedziałam że ta Pani tu nei stała a ja dłużej czekać i przepuszczać starych bab nie będę.
Paju, blue00, Eve, xpatiiix3, Maga31, Florentine, Viviana, Dotty84, AgataP, anusiaa90, Fidelissa, e_v_e lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A i mi sie do szkoły nie chce nie wyobrażam sobie cały dzień na twardym krześle... ;P i jeszcze z tak ch*jowym samopoczuciem...
zjadlam sobie sajgonki dwie i starczy ;P
Blee mohery tepic to robactwo trzeba...AgataP lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Eve wrote:Obejrzałam ten film w wiaderku i rodzi się pewien problem, nie wolno moczyć kikuta pępowiny, więc jak wykąpać dziecko w wiaderku zanim to odpadnie? wody na dno to i tak będzie płakało bo będzie mu zimno. Z kolei starsze dziecko, przynajmniej u mnie tak było, lubiło sobie wierzgać nogami albo leżeć na brzuszku w wannie, więc też odpada. Pozostanę przy wanience i wannie:)
Już od jakiegoś czasu zmienione zostało podejście do kikuta pępowiny - i można go moczyć, przemywać itp
Nawet na filmiku ten maluszek ma kikut
A woda w wiaderku musi być do ramionek, żeby maluszek czuł się dobrze!
-
Lafar_ra wrote:Z chlebem eksperymentuje dzisiaj pierwszy raz jadłam razowy żytni niby nie barwiony i nie docukrzany. Już nie wiem co mam jeść wydaje mi się że cukier mi wszystko podnosi, chodzę cały czas głodna i martwie się że małemu szkodze, a do poradni się dodzwoniłam wizyta w przyszłym tygodniu wrrr
Kupiłam też kiedyś taki IG niby dla cukrzyków ale też cukry poszybowały w górę.
I przyznam się szczerze że ja też do najedzonych nie należę. Cały czas myślę co bym zjadła.Posiłkuję się trochę szarlotką z mąki z amarantusa i zmielonymi migdałami słodzoną odrobiną cukru z brzozy.
Normalnie masakra.
A w poradni nie mogli cię wcisnąć wcześniej. Cholera mnie trafia na tą znieczulicę. Człowiek mówi że w ciąży a oni termin na nie wiadomo kiedy dają. -
Witam mamusie:)
Wg belly zaczynamy 34
Vivi fajny senszkoda ze nie mieszkamy blizej siebie, bo pewnie stałby sie rzeczywistością
Pati kochana jestes dzielna, hormony za chwile sie uspokoją i wszystko bedzie jak należy :* dobrze! ze pobrała ci mocz! ale mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok
Nastka ja mam bambi i jeszcze jeden mały 56 ale go dostałam. Z materiału wiatroszczelnego. na zime kupie większy jeszcze jeden bo w bambi moze byc zimno. Moze na allegro popatrze.
Nata fajne te staniki.
xpatiiix3, lkc, Viviana, Paju lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak to jest z tym urlopem tacierzyńskim?? Tata ma prawo do dwóch dni okolicznościowych + 14 dni kalendarzowych urlopu tacierzyńskiego, ktoś kiedyś pisał o pielęgnacyjnym?? Skoro jest taka szansa chcemy wykorzystać wszystko co można
normalnie państwa nas robi, to teraz nasza kolej
Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
właśnie teściowa dzwoniła, że w smyku była i kupiła dla małego komplecik na 56 i czy może być rozmiar bo tak jej się kolor podobał, a większego nie było
szczerze to się ucieszyłam bo miałam takie nowe małe dokupić ze dwa, żeby do szpitala były :p mówi, że ma w domu jeszcze większe z weluru i ręcznik wielki 100x135 kupiła. Kurna też mi się nic nie chce...może się chociaż umaluje, to poczuje że coś zrobiłam chociaż dla siebie
mada_lena, lkc, Florentine, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
caterina wrote:Ja żytniego nie mogę też cukry miałam po nim duże.
Kupiłam też kiedyś taki IG niby dla cukrzyków ale też cukry poszybowały w górę.
I przyznam się szczerze że ja też do najedzonych nie należę. Cały czas myślę co bym zjadła.Posiłkuję się trochę szarlotką z mąki z amarantusa i zmielonymi migdałami słodzoną odrobiną cukru z brzozy.
Normalnie masakra.
A w poradni nie mogli cię wcisnąć wcześniej. Cholera mnie trafia na tą znieczulicę. Człowiek mówi że w ciąży a oni termin na nie wiadomo kiedy dają.
Powiedziała mi że to najbliższy wolny termin, żebyś wiedziała znieczulica straszna. -
Wróciłam z poczty, ale zdradziecka pogoda, slońce ale taki wiatr, już pije zapobiegawczo mleko z miodem.
Karmelek właśnie w krzyzu mnie czesto dopada ból tak jak opisujesz.
Pati mierz cisnienie jak potrzeba, ja sama miałam zawsze 90/50, a ostatnio mam ciągle 110/70 także ciśnienie skacze w ciąży.
Nastka ale Ty zdolna, świetne te literki, kurdę czemu ja tak nie umiem hehe.
Paju zdrówka i jeszcze raz zdrówka.
Agusia męzowi przysługuje 2 dni urlopu okolicznościowego 100% płatny, 14 dni urlopu tacierzyńskiego do wykorzystania do roku czasu, oraz zasiłek pielęgnacyjny po porodzie mój bierze 2 tygodnie, bo ja cesarka, ale po porodzie SN też się należy, on jest jednak płatny 80% jak zwolnienie, mój przez to straci też premię i tzw bykowe, ale musi wziąć bo nie mam pomocy po porodzie. To pielęgnacyjne wypisze mu lekarz rodzinny na mnie, ale w domu musicie mieszkać sami, jeśli masz kogoś innego co się może zaopiekować się Tobą w jednym gospodarstwie to nie może wziąć (tzn osobe niepracującą, albo na emeryturze, a jak inni domownicy pracują to może). I to się wypisuje od pierwszego dnia powrotu do domu ze szpitala. Może to wypisac także gin, albo w szpitalu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 10:45
Agusia ;) lubi tę wiadomość
-
Podejście zostało zmienione owszem, ale później kikut robi się obślimaczały i śmierdzi kiszoną kapustą, fuj. Niestety doświadczyłam tego z synem, zasikał go sobie, więc normalnie zamoczyliśmy w kąpaniu i co się potem działo to już chce zapomnieć wątek zapachowy. Odpadł szybko dzięki bardzo częstemu przemywaniu czystym spirytusem, bo rozcieńczony czy octenisept nic nie dawały.
Także z doświadczenia radze nie moczyć kikuta.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Agusia ;) wrote:Dziewczyny jak to jest z tym urlopem tacierzyńskim?? Tata ma prawo do dwóch dni okolicznościowych + 14 dni kalendarzowych urlopu tacierzyńskiego, ktoś kiedyś pisał o pielęgnacyjnym?? Skoro jest taka szansa chcemy wykorzystać wszystko co można
normalnie państwa nas robi, to teraz nasza kolej
Tatuś może jeszcze iść na L4 na opiekę nad żoną po porodzie(płatne 80%) i możesz jeszcze podzielić się z nim urlopem macierzyńskim,tylko będziesz musiała zrezygnować z części swojego urlopu. Na wykorzystanie 14 dni urlopu ojcowskiego tatuś ma czas do ukończenia przez dziecko 12m-cy.Agusia ;) lubi tę wiadomość
-
Eh Pati my kobiety mamy jednak przekichane
ale nasze Kruszynki nam wszystko wynagradza. Siostra moja 4 dnia po porodzie miała mega zalamke. Cały dzien agresor na przemian z płaczem. Ale szybko jej przeszło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 10:48
xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Cześć Wam
Mnie dziś mąż wybudził jak wychodził do pracy, bo nie umiał znaleźć dokumentów do samochodu, choć leżały tam gdzie zwyklei tym sposobem chodzę dziś jakaś taka rozmemłana i nie wiem za co się zabrać... Próbowałam się położyć ale nie potrafię zasnąć, mimo, że w oczach piasek
sissii - sorki, ze teraz odpisuję na Twoje pytanie, ale wczoraj patrzyłam na mecz siatkówki - ale emocje!
ja do wanienki nie dokupuje nic do podtrzymywania maluszka, myślę, że dam radę normalnie go myć
Dla dziewczyn mieszkających na Śląsku i mających niedosyt USG: w Realu w Mysłowicach będzie bezpłatne USG 3D/ 4D:
http://terazmamy.pl/?p=804
Koszule do szpitala biorę 3 sztuki - w SR mówili, że po porodzie więcej się będziemy pocić, więc dobrze będzie się przebrać w coś świeżegosisiiii lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za info, kochane jesteście
ciekawa jestem czy przy L4 nie będzie problemu, bo zameldowana w domu rodzinnym a mieszkam z mężem u niego, nie zmieniałam meldunku i ciekawe co później z zarejestrowaniem dziecka?? Ale chyba dużo osób ma taką samą sytuację