Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Eve Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka, super :) Zdolniacha jesteś:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Nata Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne nastka :-) wkurzyłam się dzisiaj rano, bo miałam ochotę na kakao wstawiłam mleko, kupione wczoraj a ono się kurna zważyło... świeże jak cholera :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 09:40

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve dziękuję zrobiłam to w 30 minut wczoraj. Prosty wzór więc szybko poszło. Dokupie jeszcze jakieś śpioszki, grzechotkę i myślę że styknie na prezencik do szpitala:)

Eve, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie urzekł film z maluszkiem, który usypia w wiaderku :)

LOVE <3

https://www.youtube.com/watch?v=pi3wmEiBXT4

Florentine, lkc, anusiaa90 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie odnośnie kakao, dostałam przykładową dietę z podziałem na posiłki i wiecie co wyszczególnione zostało kakao kilka razy, nawet nie wiedziałam, że mogę sobie pozwolić na taką przyjemność, słodkie mamy wiecie cos na ten temat :)

lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    mnie urzekł film z maluszkiem, który usypia w wiaderku :)

LOVE <3

https://www.youtube.com/watch?v=pi3wmEiBXT4

To fakt maluszek słodki, ale ja chyba nie mam aż tyle odwagi, żeby kąpać tak dziecko, może przy drugim jak nabiorę wprawy :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie to jest też mój największy lęk :) ale znajomy mówił, że super sprawa i bardzo polecał - no i kurcze waham się nadal!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:

Maartynika dam znać jak tylko dojdzie ;) a Ty nad którym wzorem myślisz? u nas wybierał mąż :) a co niech ma jakiś udział ;) (oczywiście wybierał z paru wcześniej wybranych przeze mnie ;) )

Zastanawiam się nad wzorem 7 czyli tym co chyba ty zakupiłaś, 15 i 21, ale chyba najbardziej podoba mi się 15. Musiałabym się z M skonsultować żeby potem nie było że jemu się nie podoba :)
    Korcą mnie jeszcze te wzory haftowane u sprzedawcy Baby-Raj tylko sprzedawca mi nie pasuje.. a ceny też małe u niego nie są..

201411191762.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam ten film w wiaderku i rodzi się pewien problem, nie wolno moczyć kikuta pępowiny, więc jak wykąpać dziecko w wiaderku zanim to odpadnie? wody na dno to i tak będzie płakało bo będzie mu zimno. Z kolei starsze dziecko, przynajmniej u mnie tak było, lubiło sobie wierzgać nogami albo leżeć na brzuszku w wannie, więc też odpada. Pozostanę przy wanience i wannie:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm kolejna październikowa mamusia się rozpakowała, dziewczyny coś czuje, że za jakieś 3-4 tygodnie będziemy śledzić już przebieg porodów, dziewczyn z początku listy :)

xpatiiix3, Eve, Papi, mada_lena, Florentine, Viviana, lkc, Fidelissa, sylvi lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie to wiaderko zupełnie nie przekonuje, jakoś mało tak wygodnie mi się wydaje. Koleżanka która rodzi w październiku kupiła taki cyckonosz do karmienia, mówi że fajny :-) http://allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-antybakteryjny-mizet-80f-i4501842051.html aaa i taki jeszcze http://allegro.pl/80f-biustonosz-stanik-do-karmienia-bawelna-fiszbin-i4506969464.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 09:50

Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe która będzie pierwsza, może bliźniaki:)

xpatiiix3, Agusia ;), Viviana, lkc, Madlen222, Fidelissa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem po wizycie położnej.. Jeszcze gorzej ze mną ja się chyba zalamie czemu mnie się tak wszystko czepia juz nic nie mówiłam, ale ciśnienie mi ostatnio skacze i dzisiaj bez kawy z rana samego 137/83.. Także nie tragedia ale za wysokie Ehm... I kazała mi mocz zrobić bo mówi ze jestem zapuchnieta, ja mowie ze nie wyspana, ona ze nie mówi o twarzy tylko, ale kostki i nadgarstki... Ehh... Kazała za tydzień przyjść i przez tydzień kontrolować ciśnienie... Mowie do niej ze na ostatnie 4dni po prostu czerwona sie robię i jestem nie do życia jak ciśnienie mi skacze... To nastraszyla jakąś gestoza...

Nastka cudeńko ;)

Nata nie da rady albo we wrześniu albo w listopadzie zacznie chodzic chciałam. Odklepać żeby mieć z głowy i dopiero w grudniu przyjść z pracami semeralnymi ,żeby więcej czasu z mała spedzic w domu...

Ahh dziewczynki te hormony, wiecie lepiej mi bo wytuliłam mojego tulaska Marcelaska tzn on n kolana mi usiadł i mocno się wtulił, to jest dopiero największy cud... Ehh znowu płacze... Sorki wzruszylam się... ;)

Lafarra ja miałam kozanke co po 30-40j brała ...

Ja koszule tylko na po porodzie mam 2 Porodu fizelinka za dupke przezroczysta ;)

Jestem zdania tego co eve do tego wiadra ja w wiadrze to mogę ręczne zrobić al dzidziusia nie wykapie ;P he

Tez obstawiam Madlen ,ze otworzy Nam listopadowa liste ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 09:50

Eve, Madlen222 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez stawiam na Madlen :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • caterina Koleżanka

Wysłany: 17 września 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lafar_ra wrote:
    po 16 jednostkach przed śniadaniem a na śniadanie dwie kromki chleba razowego z jajkiem pomidorem i cebulą do tego herbata z cytryną i pół grejfruta wynik godzinę po 187, nie wiem co jest i nie mogę się dodzwonić do tej cholernej poradni
    Lafarra a chlebek jesz zawsze ten sam ?
    Ja to największy problem mam z tym cholernym chlebem.Jem tylko orkiszowy kupowany na wagę bo po innym to cukry kosmos.

wnidl6d8vwkrzqrv.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati to dbaj o siebie!! Mierz to ciśnienie, bo sama wiesz, że to niepokojące. I oby jeszcze do października!!

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Paju Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurze się!
    Napisałam dwa razy na telefonie odpowiedzi i coo.. usunęło się!
    Już aż włączyłam laptopa bo 3 razu bym nie zniosła!

Więc - Witam się! z katarem i nową przyjaciółką chusteczką..
    Wodnisty katar zamienił się w typowo przeziębieniowy.. pół nocy nie spałam bo nienawidzę oddychać ustami.. od razu mam całe gardło suche i mi się źle funkcjonuje..

Mam ochotę na maliny ale do sklepu daleko! i nie chce mi się iść ;/

Wczoraj byłam w dziekanacie.. kolejka.. 6 osób przedemną.. nikt nie przepuścił chodź każdy się gapił ;/
    Myślałam, że zejdę w pewnym momencie bo mi się gorąco zaczęło robić.. potem apteka.. to mi się baba wpierdzieliła w kolejkę!
    Czy te baby nie widzą, że ktoś stoi ?!
    Były dwa stanowiska zajęte.. więc stanęłam w kolejce.. tak jak to się w tej aptece zawsze robi (czyli jedna) a ta widząc mnie! dodam że byłam tylko ja! To zamiast stanąć za mną pobiega i stanęła za facetem co kupował.. toż!
    Myślałam, że ją pogryzę bo się okropnie czułam... przez te przeziębienie..

Będę chamska i nie ma mowy że kiedykolwiek przepuszczę jakąś babkę w kolejce!
    Kiedyś mnie właśnie taka jedna w supermarkecie pytała czy ją przepuszczę bo ona ma tylko jedną rzecz... taaa.. a ja miałam 5.. oczywiście nie przepuściłam bo mnie wkurzyła o.!

maaartinka wrote:
    Paju a jakie wzory zamówiłaś? Daj znać jak dotrą bo jestem ciekawa jakie są w rzeczywistości :) chodzi mi o jakość i odzwierciedlenie kolorków.

A powiedzcie mi wy nie zamawiacie baldachimu i falbanki na dół łóżeczka?

Zamówiłam wzór 9 i 23 z ochraniaczem bo ten drugi wydawał mi się najbardziej pasujący do obu :P
    Baldachimu i falbanki nie zamawiam bo nie chce :)

Dotty84 wrote:
    Dziewczyny, ponowię pytanie: Czy któraś z Was kupuje wiaderko do kąpieli(Tummy Tub)?
    A może któraś z Mam już korzystała z takiego wiaderka??

Ja coraz bardziej się składniam do tej opcji i jestem ciekawa opinii :)

Ja mam wiaderko ale tylko dlatego, że wygrałam w maju na warsztatach świadoma mama :)
    Ogólnie podoba mi sie ten pomysł.. no ale trochę się boję trzymać tak takiego maluszka.. sama nie wiem.. ale na pewno wypróbuję :)

Krwawienie z nosa i ja mam nieraz...a teraz dodatkowo boli mnie prawy bok od kilku dni.. tak jakbym miała zakwasy.. nie wiem czy Mały mi coś uciska czy co.. bo najpierw bolał mnie cały krzyż a teraz przeszło właśnie na bok..

a koszule mam na razie jedną.. nienawidzę chodzić w koszulach.. i szczerze to mi szkoda kasy na coś co będę miała na raz.. tym bardziej, że ceny nie są wcale małe.. ale jedną na pewno jeszcze muszę dokupić.. a do porodu wezmę jakaś starą dużą koszulkę męża bo i tak później w śmietnik pójdzie..

Maga31, Dotty84, Fidelissa lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Paju Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Ja tez stawiam na Madlen :)

he he znając życie to będzie niespodzianka i wyskoczy jakaś inna z nas :P

Agusia ;), xpatiiix3, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caterina wrote:
    Lafarra a chlebek jesz zawsze ten sam ?
    Ja to największy problem mam z tym cholernym chlebem.Jem tylko orkiszowy kupowany na wagę bo po innym to cukry kosmos.

Z chlebem eksperymentuje dzisiaj pierwszy raz jadłam razowy żytni niby nie barwiony i nie docukrzany. Już nie wiem co mam jeść wydaje mi się że cukier mi wszystko podnosi, chodzę cały czas głodna i martwie się że małemu szkodze, a do poradni się dodzwoniłam wizyta w przyszłym tygodniu wrrr

[relgi09k4h25cozc.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem szczerze, że lubię spać i w koszulach nocnych i piżamach dwuczęściowych, ale ja dzielę to na sezon w lato koszulki a w zimę spodenki, jakoś mi cieplej w dwuczęściowych, ale rozkminiłam właśnie, że po porodzie będziemy musiały długo zakładać majtki i te podpaski, wkłady itp., to wygodniej w piżamce, bo będzie tylko jedna guma od majtek, a w spodenkach dwie.

Paju ja wczoraj pisałam też po 2-3 razy, myślałam, ze rozwalę kompa

I też zauważyłam, że faceci częściej przepuszczają niż kobiety, nie ogarniam tego

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
‹‹ 1276 1277 1278 1279 1280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ