Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
mnie urzekł film z maluszkiem, który usypia w wiaderku
LOVE
https://www.youtube.com/watch?v=pi3wmEiBXT4Florentine, lkc, anusiaa90 lubią tę wiadomość
-
właśnie odnośnie kakao, dostałam przykładową dietę z podziałem na posiłki i wiecie co wyszczególnione zostało kakao kilka razy, nawet nie wiedziałam, że mogę sobie pozwolić na taką przyjemność, słodkie mamy wiecie cos na ten temat
lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Dotty84 wrote:mnie urzekł film z maluszkiem, który usypia w wiaderku
LOVE
https://www.youtube.com/watch?v=pi3wmEiBXT4
To fakt maluszek słodki, ale ja chyba nie mam aż tyle odwagi, żeby kąpać tak dziecko, może przy drugim jak nabiorę wprawy -
karmelek wrote:
Maartynika dam znać jak tylko dojdziea Ty nad którym wzorem myślisz? u nas wybierał mąż
a co niech ma jakiś udział
(oczywiście wybierał z paru wcześniej wybranych przeze mnie
)
Zastanawiam się nad wzorem 7 czyli tym co chyba ty zakupiłaś, 15 i 21, ale chyba najbardziej podoba mi się 15. Musiałabym się z M skonsultować żeby potem nie było że jemu się nie podoba
Korcą mnie jeszcze te wzory haftowane u sprzedawcy Baby-Raj tylko sprzedawca mi nie pasuje.. a ceny też małe u niego nie są.. -
Obejrzałam ten film w wiaderku i rodzi się pewien problem, nie wolno moczyć kikuta pępowiny, więc jak wykąpać dziecko w wiaderku zanim to odpadnie? wody na dno to i tak będzie płakało bo będzie mu zimno. Z kolei starsze dziecko, przynajmniej u mnie tak było, lubiło sobie wierzgać nogami albo leżeć na brzuszku w wannie, więc też odpada. Pozostanę przy wanience i wannie:)👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
hmm kolejna październikowa mamusia się rozpakowała, dziewczyny coś czuje, że za jakieś 3-4 tygodnie będziemy śledzić już przebieg porodów, dziewczyn z początku listy
xpatiiix3, Eve, Papi, mada_lena, Florentine, Viviana, lkc, Fidelissa, sylvi lubią tę wiadomość
-
mnie to wiaderko zupełnie nie przekonuje, jakoś mało tak wygodnie mi się wydaje. Koleżanka która rodzi w październiku kupiła taki cyckonosz do karmienia, mówi że fajny
http://allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-antybakteryjny-mizet-80f-i4501842051.html aaa i taki jeszcze http://allegro.pl/80f-biustonosz-stanik-do-karmienia-bawelna-fiszbin-i4506969464.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 09:50
Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
No i jestem po wizycie położnej.. Jeszcze gorzej ze mną ja się chyba zalamie czemu mnie się tak wszystko czepia juz nic nie mówiłam, ale ciśnienie mi ostatnio skacze i dzisiaj bez kawy z rana samego 137/83.. Także nie tragedia ale za wysokie Ehm... I kazała mi mocz zrobić bo mówi ze jestem zapuchnieta, ja mowie ze nie wyspana, ona ze nie mówi o twarzy tylko, ale kostki i nadgarstki... Ehh... Kazała za tydzień przyjść i przez tydzień kontrolować ciśnienie... Mowie do niej ze na ostatnie 4dni po prostu czerwona sie robię i jestem nie do życia jak ciśnienie mi skacze... To nastraszyla jakąś gestoza...
Nastka cudeńko
Nata nie da rady albo we wrześniu albo w listopadzie zacznie chodzic chciałam. Odklepać żeby mieć z głowy i dopiero w grudniu przyjść z pracami semeralnymi ,żeby więcej czasu z mała spedzic w domu...
Ahh dziewczynki te hormony, wiecie lepiej mi bo wytuliłam mojego tulaska Marcelaska tzn on n kolana mi usiadł i mocno się wtulił, to jest dopiero największy cud... Ehh znowu płacze... Sorki wzruszylam się...
Lafarra ja miałam kozanke co po 30-40j brała ...
Ja koszule tylko na po porodzie mam 2 Porodu fizelinka za dupke przezroczysta
Jestem zdania tego co eve do tego wiadra ja w wiadrze to mogę ręczne zrobić al dzidziusia nie wykapie ;P he
Tez obstawiam Madlen ,ze otworzy Nam listopadowa listeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 09:50
Eve, Madlen222 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Lafar_ra wrote:po 16 jednostkach przed śniadaniem a na śniadanie dwie kromki chleba razowego z jajkiem pomidorem i cebulą do tego herbata z cytryną i pół grejfruta wynik godzinę po 187, nie wiem co jest i nie mogę się dodzwonić do tej cholernej poradni
Ja to największy problem mam z tym cholernym chlebem.Jem tylko orkiszowy kupowany na wagę bo po innym to cukry kosmos. -
Wkurze się!
Napisałam dwa razy na telefonie odpowiedzi i coo.. usunęło się!
Już aż włączyłam laptopa bo 3 razu bym nie zniosła!
Więc - Witam się! z katarem i nową przyjaciółką chusteczką..
Wodnisty katar zamienił się w typowo przeziębieniowy.. pół nocy nie spałam bo nienawidzę oddychać ustami.. od razu mam całe gardło suche i mi się źle funkcjonuje..
Mam ochotę na maliny ale do sklepu daleko! i nie chce mi się iść ;/
Wczoraj byłam w dziekanacie.. kolejka.. 6 osób przedemną.. nikt nie przepuścił chodź każdy się gapił ;/
Myślałam, że zejdę w pewnym momencie bo mi się gorąco zaczęło robić.. potem apteka.. to mi się baba wpierdzieliła w kolejkę!
Czy te baby nie widzą, że ktoś stoi ?!
Były dwa stanowiska zajęte.. więc stanęłam w kolejce.. tak jak to się w tej aptece zawsze robi (czyli jedna) a ta widząc mnie! dodam że byłam tylko ja! To zamiast stanąć za mną pobiega i stanęła za facetem co kupował.. toż!
Myślałam, że ją pogryzę bo się okropnie czułam... przez te przeziębienie..
Będę chamska i nie ma mowy że kiedykolwiek przepuszczę jakąś babkę w kolejce!
Kiedyś mnie właśnie taka jedna w supermarkecie pytała czy ją przepuszczę bo ona ma tylko jedną rzecz... taaa.. a ja miałam 5.. oczywiście nie przepuściłam bo mnie wkurzyła o.!
maaartinka wrote:Paju a jakie wzory zamówiłaś? Daj znać jak dotrą bo jestem ciekawa jakie są w rzeczywistościchodzi mi o jakość i odzwierciedlenie kolorków.
A powiedzcie mi wy nie zamawiacie baldachimu i falbanki na dół łóżeczka?
Zamówiłam wzór 9 i 23 z ochraniaczem bo ten drugi wydawał mi się najbardziej pasujący do obu
Baldachimu i falbanki nie zamawiam bo nie chce
Dotty84 wrote:Dziewczyny, ponowię pytanie: Czy któraś z Was kupuje wiaderko do kąpieli(Tummy Tub)?
A może któraś z Mam już korzystała z takiego wiaderka??
Ja coraz bardziej się składniam do tej opcji i jestem ciekawa opinii
Ja mam wiaderko ale tylko dlatego, że wygrałam w maju na warsztatach świadoma mama
Ogólnie podoba mi sie ten pomysł.. no ale trochę się boję trzymać tak takiego maluszka.. sama nie wiem.. ale na pewno wypróbuję
Krwawienie z nosa i ja mam nieraz...a teraz dodatkowo boli mnie prawy bok od kilku dni.. tak jakbym miała zakwasy.. nie wiem czy Mały mi coś uciska czy co.. bo najpierw bolał mnie cały krzyż a teraz przeszło właśnie na bok..
a koszule mam na razie jedną.. nienawidzę chodzić w koszulach.. i szczerze to mi szkoda kasy na coś co będę miała na raz.. tym bardziej, że ceny nie są wcale małe.. ale jedną na pewno jeszcze muszę dokupić.. a do porodu wezmę jakaś starą dużą koszulkę męża bo i tak później w śmietnik pójdzie..
Maga31, Dotty84, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
caterina wrote:Lafarra a chlebek jesz zawsze ten sam ?
Ja to największy problem mam z tym cholernym chlebem.Jem tylko orkiszowy kupowany na wagę bo po innym to cukry kosmos.
Z chlebem eksperymentuje dzisiaj pierwszy raz jadłam razowy żytni niby nie barwiony i nie docukrzany. Już nie wiem co mam jeść wydaje mi się że cukier mi wszystko podnosi, chodzę cały czas głodna i martwie się że małemu szkodze, a do poradni się dodzwoniłam wizyta w przyszłym tygodniu wrrr -
A ja powiem szczerze, że lubię spać i w koszulach nocnych i piżamach dwuczęściowych, ale ja dzielę to na sezon w lato koszulki a w zimę spodenki, jakoś mi cieplej w dwuczęściowych, ale rozkminiłam właśnie, że po porodzie będziemy musiały długo zakładać majtki i te podpaski, wkłady itp., to wygodniej w piżamce, bo będzie tylko jedna guma od majtek, a w spodenkach dwie.
Paju ja wczoraj pisałam też po 2-3 razy, myślałam, ze rozwalę kompa
I też zauważyłam, że faceci częściej przepuszczają niż kobiety, nie ogarniam tego