X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    W piotrze i pawle dziś grzecznie stanęłam do kolejki po wędlinę, ale jedna pani obsługująca przyuważyła i od razu do mnie podeszła i zapytała co sobie życzę, omijając jakieś 8 osób. Oczywiście nagle wszyscy się obejrzeli i mnie od góry do dołu obcenili, ale nikt słowa nie powiedział:).

Byłam u swojego gina dziś po zwolnienie, ale zrobił mi też USG, żeby zobaczyć jak Hania rośnie, no i ładnie urosła!:) Też dokładnie 50 centyl, jak i ponad 2 tyg temu, dziś 2kg!:) i termin wg USG dokładnie taki jak wg OM.

Gin zapytał mnie kiedy ja się rodziłam, bo chce wpasować się z testem na GBS (max miesiąc przed porodem, ale też trzeba zdążyć;)) i zrobimy za 4 tyg. Jako, że wylazły mi te hemoroidy, ku mej uciesze dał mi ProctoGyvenol:) miałam nadzieję, że dostanę coś porządnego, bo maść z ziółkami gówno za przeproszeniem dała. No i kazał też brać już do porodu Cyclo3Fort i tu miałam zagwozdkę (tak, jestem z Mazowsza, znam to słowo;)), bo nie słyszałam o nim. Powiedział, że lepiej brać na uszczelnienie naczyń krwionośnych przed SN, niż nie brać, szczególnie mając hemoroidy, żeby gorzej nie było.

I jeszcze na koniec - mój mąż ma większy syndrom wicia gniazda niż ja!:) Pokój jest już pomalowany (a on tak nienawidzi malować, że jezu...) - w środę brał wolne, żeby przy świetle dziennym zobaczyć, czy na pewno nie ma żadnych przebić wcześniejszej farby. A dziś poszedł z samego rana krew oddać - oddaje regularnie, ale nie oszukujmy się, celuje w takie dni, kiedy przydałoby mu się wolne. Wrócił o 8 rano i zamiast położyć się spać, to blady zabrał się za przywiercanie listew i UWAGA mycie okien "żeby przy świetle dziennym!". Ale tylko w pokoju Hani:). I jutro jedziemy do Ikea po meble:) mamy w zasadzie większość stamtąd.

Widziałam też wątek pieniędzy - u nas jakoś się tak ułożyło, że mąż płaci za meble i takie tam, ja za wyprawkę (moją i Hani) plus położna prywatna i pokój jednoosobowy. Za lekarza płacę raz ja, raz ze wspólnego konta. Wózek i fotelik kupili rodzice i teście:). Wychodzi sprawiedliwie:).
    Ewelinka
    Ja cuklo3fort zazywam od dawna chyba od 3 mięs na żylaki i skurcze i jest git:)) a do tego magnez :)

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Fidelissa, wg zdjęć i rysunków na dole strony wynika, że najwyższy poziom jest w połowie łóżeczka, więc dosyć nisko....
    To gdzie ten trzeci poziom?

qq87j44jhto0od0f.png

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :) ja w pasie mam już 106cm i 10 kg na plusie. Ostatnio w banku też kasjerka poprosiła mnie bez kolejki :)ale za to juz drugi raz o mało nie przewróciłam sie w Biedronce na jakim rozciapcianym owocu masakra dzisiaj już nie darowałam i zrobiłam lekka afere..... a buteleczki mam dwie Małe jedna Aventu a druga Lovi, chociaz jak leżałam w szpitalu mówili zeby nie kupowac wiecej niz jedna bo porodzie przychodzi doradca laktacyjny i patrzy jak dzidzius je i jaki smoczek bedzie dla niego dobry:) Miłego wieczoru życzę :)

iv09hdgenu0skffm.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę liczę ruchy, w nocy ostatni steryd. Mąż się ciągle pyta kiedy wyjdę bo cicho w domu ale nic nie mówią o wypisie a ja nie pytam. Jest mi tu spokojnie. Tętno często badają i sporo pytam. Po prysznicu zmeczylam się bo dziewczyna czekała jak truten za drzwiami i chciałam szybko i mnie brzuch pobolewa. Teraz trzeba wszystko jednak powoli i ostrożnie.Byla położna posluchac tetna ja podnoszę bluzkę a tam brzuch cały czerwony, ehh i pobolewa. Oby było spokojnie w nocy.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w szpitalu się dłuży czas, ale fakt człowiek jakoś tak bezpieczniej sie czuje nawet ze względu na to badanie tetna dzidziusia , trzymam kciuki za spokojną nocke:)

Viviana lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja po cc miałam pierwsze "krople" pokarmu dopiero w 3 dobę więc karmienie butelką było musem - nie miałambym siły i weny na strzykawki itd

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko a propos łyżeczek.

Czy do tych z tyłem i przodem które sa pełne lub grubsze niż zwykle szczebelki ochraniacze tez sie da przywiązać?

Nie umiem sobie tego wyobrazic...

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wróciłam do domu i kuzwa zostawiłam w galerii prawie 400zl ale córuś ma wszystko jeszcze tylko lozeczko muszę od koleżanki ogarnąć i rozstawie sobie niech stoi będzie się Marcel przyzwyczajał, torba spakowana i z głowy wyprawka higieniczno-kosmetyczna bo tez gotowa, czyli teraz to tylko czekać aż zacznę rodzić ;Oooo wózek po urodzeniu się małej juz kupie jeszcze teraz tylko na promocji zrobię zapasik pampersów malej i dla Marcelka powoli ,żeby z głowy było na jakiś czas wydatkow Hehe ;)) wiec jestem w 90% gotowa i się bardzo ciesze ;D i malej kupilam bodziaka i dwie pary legginsow w pepco ;) i małemu dresy i rajstopki i skarpetki ;)

Eve, Agusia ;), FK81, Viviana, mada_lena, Florentine, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie bardzo zadowolona, ogólnie zostałam uspokojona, ze mam dobre wyniki, te 2 x 140 może się zdarzyć jak patrzymy jak na co reagujemy i żeby się nie przejmować, rano mam zawsze ok 90, mam zwrócić uwagę, za 3 tygodnie kontrola i mam powtórzyć Hbca1, waga nadal stoi w miejscu czyli jak 4 tygodnie zatrzymała się na + 12 tak jest to dziś, diabetolog powiedziała, że trochę ją to niepokoi bo jednak powinna waga w ciąży iść do góry, ale żeby zobaczyć co gin powie w poniedziałek, jeśli dziecko będzie miało dobrą wagę to ok, dostałam receptę na paski i mam zacząć łykać jod i wit. d też bierzecie?

Ufff wielka ulga, teraz weekend i w poniedziałek USG :)

Eve, zupaztytki, xpatiiix3, mada_lena, santoocha, sisiiii, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja w szpitalu nie czuję się bezpiecznie :) no chyba, że w miarę w bufecie...
    Wszędzie czuję obecność patogenów, które nieraz i mnie dopadły...
    Nawet pościeli wydawanej się brzydzę, ciągle się zastanawiam kto w niej się wykrwawił albo umarł... (na dyżurach mam w rezerwie własny śpiwór, jakby było za spokojnie :) ), a w nocy mam wrażenie, że po korytarzach w świetle migających jarzeniówek nie chodzę po korytarzach sama... hehe :)

Eve, zupaztytki, mada_lena, sisiiii, Madlen222, lkc lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia super wiadomosci:-) mi waga spadla ,ale z tego co ostatnio wywnioskowalam to lepiej jak stoi,a gin powiedziała ,ze niektóre dziewczyny chudna przy tej diecie,wiec juz sama nie wiem jak to jest ważne żeby dzidzia rosla.Tez mam skierowanie na powtórkę tego badania i tsh.

Agusia ;) lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wróciłam z wizyty, jednak miałam usg, bo lekarka stwierdziła, że trzeba skontrolować przyrost, jako że brzuszek na ostatnim usg był mniejszy o 2 tygodnie od reszty.
    I co? Brzuszek dalej mniejszy, mniej więcej o te 1,5 do 2 tygodni. Trzeba kontrolować, następna wizyta za dwa tygodnie. Pociesza mnie, że mały przytył - tydzień temu ważył 1262 g, a dziś 1445. 183 g w tydzień to chyba nienajgorszy wynik?
    Przepływy super, AFI 11, szyjka długa (4,3 cm).
    Bardziej miarodajne będzie badanie za dwa tygodnie i mam nadzieję, że mój mikrus wagowo wystrzeli w górę :)

Lavendula, Agusia ;), Goplana, Viviana, xpatiiix3, mada_lena, Eve, santoocha, anusiaa90, e_v_e, Milaszka, Mamadomina, Maga31, Madlen222, lkc lubią tę wiadomość

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ładnie rosnie:-) mam nadzieje ze moja też prxybrala na wadze przez ten tydzien

zupaztytki, lkc, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:) Ja już zrobiłam kolejne z rzedu pranie ciuszków mężuś pomógł poprasować, została jedna tura na jutro:) Mam do was pytanko jak pierzecie tetry flanelki posciel reczniki kocyki co z czym i w jakich stopniach bo z tym mam oczywiscie dylemat:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana nie psuj mojego nastawienia hehe aż tak nie wczuwam się w szpitalu.
    No więc po badaniu mam ochrzan za ciepły prysznic, smarowanie i dotykanie brzucha i to jak wstaję z łóżka. Dobrze, że zwracają uwagę. Mam się oszczędzać nawet podczas mycia. Brzuszek puszcza. Uff nauczka ale to wina jednej łazienki.
    Zupaztytki będzie dobrze wody Ci się poprawiły. Ważne że ladnie synek rośnie.
    Agusia super wiesci :)

zupaztytki, Goplana, xpatiiix3, mada_lena, sisiiii, lkc lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Hejka:) Ja już zrobiłam kolejne z rzedu pranie ciuszków mężuś pomógł poprasować, została jedna tura na jutro:) Mam do was pytanko jak pierzecie tetry flanelki posciel reczniki kocyki co z czym i w jakich stopniach bo z tym mam oczywiscie dylemat:D
    ja uprałam wszystko razem w 40 stopniach a tetrówki i flanelki porządnie wyprasowałam w największej temperaturze
    na moich ręcznikach jest napisane żeby prać w max 40stopniach

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ja w szpitalu nie czuję się bezpiecznie :) no chyba, że w miarę w bufecie...
    Wszędzie czuję obecność patogenów, które nieraz i mnie dopadły...
    Nawet pościeli wydawanej się brzydzę, ciągle się zastanawiam kto w niej się wykrwawił albo umarł... (na dyżurach mam w rezerwie własny śpiwór, jakby było za spokojnie :) ), a w nocy mam wrażenie, że po korytarzach w świetle migających jarzeniówek nie chodzę po korytarzach sama... hehe :)

Mam podobnie ;) nawet szafkę sobie ostatnio przeleciałam płynem do dezynfekcji rak :) A juz myślałam ze jestem z tym sama :)
    A najgorsze jak salowe ta brudna sciera jechały rano podłogę....o matulu ile tam syfow:/ nie wspomnę o smrodzie

Vivi za co Cie ochrzanili?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 21:45

Goplana lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:

Vivi za co Cie ochrzanili?
    Szybko się wykapalam, wysmarowalam brzuch i przykrylam kołdrą. Jak przyszla położna badac puls podniosła mi koszule a brzuch byl cały czerwony i śpiąl się. No i położna zadzwoniła po lekarke ale ok to z gorącej wody bylo mi cieplo i tak się zrobili. Po leku puscilo. Za szybka jestem. Będą dzis mbie pilnować.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 21:37

• santoocha Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    To gdzie ten trzeci poziom?
    Najwyższy w połowie łóżeczka, najniższy przy samym dnie, a średni pośrodku.
    Tak wywnioskowałam z rysunku.

Ja się chyba zdecyduję na Adasia2 (czyste białe bez nadruków):
    lozeczko-adas2-120-60-z-szuflada-2233.jpg

I znów mam zagwozdkę (też znam to słowo, a pochodzę z Warmii ;) ):
    JAKI MATERAC ???
    pianka, lateks, pianka-kokos-gryka, czy sprężynowy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 22:06

‹‹ 1310 1311 1312 1313 1314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ