X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen,będzie dobrze.Jesteś w szpitalu maluchom na pewno nic się nie stanie.Trzymam kciuki,żeby było dobrze.

Pati,jedź na ip.Niech sprawdzą co się dzieje.

Fidelissa ja mam łóżeczko z Piętrusa.Model Dominik.Chciałam,żeby miało okrągłe i miłe w dotyku szczebelki.I to takie ma.Jeszcze go nie złożyliśmy ale wygląda porządnie. A materac wybraliśmy lateks-kokos.

Vivianka odpoczywaj sobie i bierz chłodniejsze prysznice ;)

Nastka,chmurki śliczne :) Masz talent :)

Viviana, Madlen222, Fidelissa, Paju lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka gratulacje:)
    Następne chmurki juz się produkują pomału:):):) ALe się nazbierało zamówień i stwierdziłam że połowa będzie przeznaczona na operację synka mojego kolegi.

sylvi, natasza82, alka89, Madlen222, Fidelissa lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka,gratuluję :) Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 20 września 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam materac taki http://www.ceneo.pl/27549963 jedna warstwa jest twarda dla niemowlaków do 6 miesiąca, a druga jest bardziej miękka dla większych dzieci, więc po prostu po czasie przekręcę :) Któraś z was pytała się o termometr i na forach polecają markę Microlife :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 14:00

Fidelissa lubi tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 20 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka gratulacje!!! :)

Pati jedź do szpitala, czytałam, że wody są mętne o słodkawym dziwnym zapachu

alka89 lubi tę wiadomość

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka - Gratuluję :) i życzę wszystkiego co najlepsze! Dużo miłości i siły do przezwyciężania trudności.

alka89 lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :)wszystkiego dobrego !

alka89 lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj sen o porodzie, zmęczył mnie strasznie...
    Wszystko szło nie tak jak zaplanowałam
    - trafiłam nie do tego szpitala co chciałam
    - męża nie wpuścili na porodówkę
    -moja położna się spóźniła, olała mnie i zaczęła wydzwaniać do koleżanki z mojej komórki
    -położne szpitalne nie pozwoliły mi wstać z łóżka i kazały mi przeć wtedy kiedy nie miałam potrzeby,
    -nie dostałam znieczulenia, bo anestezjolodzy rozwiązali umowę z blokiem porodowym,
    -nie mogłam się dodzwonić do przyjaciółki, która jest anestezjologiem :)
    - moja położna powiedziała, że przecież uprzedzała mnie, że do szpitala na Żelaznej to ona jedzie dopiero po porodzie - z dzieckiem :)

Byłam spanikowana i chciałam uciekać...

Sen beznadziejny i długi jak sam poród, ale uświadomił mi, że nie mogę sobie wszystkiego zaplanować, bo może mi w trakcie z powodu paniki kompletnie odbić...

KasiaKa, ewelina_d, Fidelissa, Marzena27 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka gratulacje !! Wszystkiego najleszego na nowej drodze życia :*

Pati odpuść sobie teraz szkołe. Najważniejsze jest teraz zdrowie dziecka i Twoje. Ja wiem, że szkoła jest dla Ciebie bardzo ważna, ale są rzeczy ważne i ważniejsze. Teraz musisz się skupić na Waszej dwójce

Ja kupiłam materac kokos pianka gryka

alka89 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwa! Jesteś pod dobrą opieką, na pewno wszystko będzie w porządku.
    Pati, mam nadzieję, że wszystko ok u Ciebie?
    Alka moje gratulacje!Wszystkiego dobrego!:)

Madlen222, alka89 lubią tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka gratulacje :) i wszystkiego dobrego na Nowej Drodze :)
    Goplana co to był za koszmar??? :) ale tak niestety jest, nie jestesmy w stanie niczego przewidzieć....
    Sutki mnie bola:/

Goplana, alka89 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen - Trzymam kciuki za dzieciaczki i Ciebie! Wszystko będzie dobrze, to już nie takie maluchy, uspokajaj myśli, wszystkie jesteśmy z Tobą :*

Madlen222 lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem kochane. Mąż właśnie do domku pojechał, wieczorkiem jeszcze wpadnie. Smutno mi ze w szpitalu musze być, wiem ze to dla dobra dzieci ale tak czy siak tęsknię juz za domkiem i psem. Dziewczyny ja czułam to od 3 dni ze w szpitalu na dniach wyląduje, normalnie mówiłam jeszcze do męża ze pewnie do szpitala zaraz pójdę. No i sobie wykrakalam. A więc od początku:
    Z czwartku na piątek w nocy czułam ze leci ze mnie śluz, ale sobie pomyślałam, no ok, normalka, przy pessarze takie akcje z wodnistym sluzem to standard. Ale wczoraj cały dzień co 2,3 leciało mi tyle tego ze zaczęłam się stosować. Pati i to właśnie wygląda jak taka metna woda i ma słodkawy zapach. O 23 mowie do męża ze jedziemy do szpitala sprawdzić to, no i zaczęli wszystko patrzeć, okazało się ze to wody. Oni mówią, że pewnie u góry jest jakieś pęknięcie i po malutku sobie wylatuje. Nie będą mi tego uzupełniać bo i tak na bieżąco są produkowane wody, sprawdzali stan i wszystko jest w normie, dzieci ruchliwe, kto super. Ale dzisiaj jeszcze oprócz twardnien brzucha dostałam przy tym boli w krzyżu i podbrzuszu. Miałam skurcze co 5, 10 minut. Powiedziałam, i zrobili znowu ktg, wykazało skurcze ale lekarka mówi ze to jeszcze nie poród bo jeszcze nie boli mnie tak mocno i skurcze są zbyt nieregularne. Jak będzie boleć bardziej to mam zgłosić. Generalnie dzisiaj w nocy dostane jeszcze jeden zastrzyk sterydów, one podobno działają po 72h od pierwszej dawki. Wtedy płuca są juz ok. No i mówili że mam się nie martwić, że nawet jak urodze to będzie ok. No ale niestety do porodu juz nie wyjdę. Ale w ogóle mi się fartnelo, bo leżę na sali z dziewczyną która jest Polką (nie sądziłam ze w takich okolicznościach spotkam ziom ka swego), tez jest w ciąży bliźniaczej, tez ma chłopca i dziewczynkę i tez tu leży z powodu saczenia wód, tyle że ona jest juz w 35 tyg wiec czekam na jej rozwiązanie.
    Aha, jeszcze dzisiaj rano miałam zabarwiony śluz krwią, podobno przy pessarze może się tak zdarzać. No to tyle. Głodna jestem a obiad o 17.
    Lecę Was nadrabiać wczorajszo. Do potem.

mada_lena, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, kochane moje, dziękuję za słowa pocieszenia, dobrze jest tu Was mieć :*

mada_lena, natasza82, Milaszka, Fidelissa lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen bedzie dobrze. Dzieciaczki niech grzecznie sobie siedzą a ty odpoczywaj :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Madlen bedzie dobrze. Dzieciaczki niech grzecznie sobie siedzą a ty odpoczywaj :)

Staram się, ale tak mi tęskno do domu ze aż na samą myśl łzy mi napływają do oczu. W dodatku perspektywa spędzenia tu reszty ciąży wcale mnie nie pociesza. No ale co zrobić. ... nie będę narzekać, bo najważniejsze żeby z dziećmi było ok. A ja to jakoś zniose.

relgh3714vlmssyj.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zniesiesz zniesiesz,tylko spokojnie nogi do góry i relaks:-)

iv09hdgenu0skffm.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlan kochana pomysł to tylko dwa tyg z hakiem:). Ja bylam w szpitalu 10 dni i zlecialo mi moment. Zobaczysz Tobie tez zleci :) napisalam do Pati na kom, ale sie nie odzywa.... Mam nadzieje, ze wszystko ok.

Dobra Pati odp, wraca do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 16:00

Madlen222, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen ja też czułam pi kościach, ze wyląduje w szpitalu. Ważne, że zareagowałas. Pierwszy dzień chciało mi się płakać ale codziennie mnie badają i serduszko małej będzie Ci milej i bezpieczniej. Dasz radę kochasz te maluchy tak mocno, to stres tak daje. Maluszki są bezpieczne w szpitalu zawsze wszystko sprawdzą i Ty możesz zapytać. Będzie dobrze, mnie też pobolewa podbrzusze i krzyż ehh ale to też nie zawsze skurcze a fizjologia. Trzymaj się dzielnie ja łączę się szpitalnie z Tobą i maluszkami.
    Alka gratuluje :)
    Goplana relaksuj się Kochana bo sny masz mocne. Ja w czwartek niestety miałam atak paniki więc musisz byc na to przygotowana ale pi chwili wiesz ze odpiwiadasz za dziecko i bierzesz się w garść będzie dobrze :)

Madlen222, alka89, Goplana lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 1315 1316 1317 1318 1319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ