X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen,będzie dobrze.Jesteś w szpitalu maluchom na pewno nic się nie stanie.Trzymam kciuki,żeby było dobrze.

Pati,jedź na ip.Niech sprawdzą co się dzieje.

Fidelissa ja mam łóżeczko z Piętrusa.Model Dominik.Chciałam,żeby miało okrągłe i miłe w dotyku szczebelki.I to takie ma.Jeszcze go nie złożyliśmy ale wygląda porządnie. A materac wybraliśmy lateks-kokos.

Vivianka odpoczywaj sobie i bierz chłodniejsze prysznice ;)

Nastka,chmurki śliczne :) Masz talent :)

Viviana, Madlen222, Fidelissa, Paju lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka gratulacje:)
    Następne chmurki juz się produkują pomału:):):) ALe się nazbierało zamówień i stwierdziłam że połowa będzie przeznaczona na operację synka mojego kolegi.

sylvi, natasza82, alka89, Madlen222, Fidelissa lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka,gratuluję :) Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 20 września 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam materac taki http://www.ceneo.pl/27549963 jedna warstwa jest twarda dla niemowlaków do 6 miesiąca, a druga jest bardziej miękka dla większych dzieci, więc po prostu po czasie przekręcę :) Któraś z was pytała się o termometr i na forach polecają markę Microlife :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 14:00

Fidelissa lubi tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 20 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka gratulacje!!! :)

Pati jedź do szpitala, czytałam, że wody są mętne o słodkawym dziwnym zapachu

alka89 lubi tę wiadomość

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka - Gratuluję :) i życzę wszystkiego co najlepsze! Dużo miłości i siły do przezwyciężania trudności.

alka89 lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :)wszystkiego dobrego !

alka89 lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj sen o porodzie, zmęczył mnie strasznie...
    Wszystko szło nie tak jak zaplanowałam
    - trafiłam nie do tego szpitala co chciałam
    - męża nie wpuścili na porodówkę
    -moja położna się spóźniła, olała mnie i zaczęła wydzwaniać do koleżanki z mojej komórki
    -położne szpitalne nie pozwoliły mi wstać z łóżka i kazały mi przeć wtedy kiedy nie miałam potrzeby,
    -nie dostałam znieczulenia, bo anestezjolodzy rozwiązali umowę z blokiem porodowym,
    -nie mogłam się dodzwonić do przyjaciółki, która jest anestezjologiem :)
    - moja położna powiedziała, że przecież uprzedzała mnie, że do szpitala na Żelaznej to ona jedzie dopiero po porodzie - z dzieckiem :)

Byłam spanikowana i chciałam uciekać...

Sen beznadziejny i długi jak sam poród, ale uświadomił mi, że nie mogę sobie wszystkiego zaplanować, bo może mi w trakcie z powodu paniki kompletnie odbić...

KasiaKa, ewelina_d, Fidelissa, Marzena27 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka gratulacje !! Wszystkiego najleszego na nowej drodze życia :*

Pati odpuść sobie teraz szkołe. Najważniejsze jest teraz zdrowie dziecka i Twoje. Ja wiem, że szkoła jest dla Ciebie bardzo ważna, ale są rzeczy ważne i ważniejsze. Teraz musisz się skupić na Waszej dwójce

Ja kupiłam materac kokos pianka gryka

alka89 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwa! Jesteś pod dobrą opieką, na pewno wszystko będzie w porządku.
    Pati, mam nadzieję, że wszystko ok u Ciebie?
    Alka moje gratulacje!Wszystkiego dobrego!:)

Madlen222, alka89 lubią tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka gratulacje :) i wszystkiego dobrego na Nowej Drodze :)
    Goplana co to był za koszmar??? :) ale tak niestety jest, nie jestesmy w stanie niczego przewidzieć....
    Sutki mnie bola:/

Goplana, alka89 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen - Trzymam kciuki za dzieciaczki i Ciebie! Wszystko będzie dobrze, to już nie takie maluchy, uspokajaj myśli, wszystkie jesteśmy z Tobą :*

Madlen222 lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem kochane. Mąż właśnie do domku pojechał, wieczorkiem jeszcze wpadnie. Smutno mi ze w szpitalu musze być, wiem ze to dla dobra dzieci ale tak czy siak tęsknię juz za domkiem i psem. Dziewczyny ja czułam to od 3 dni ze w szpitalu na dniach wyląduje, normalnie mówiłam jeszcze do męża ze pewnie do szpitala zaraz pójdę. No i sobie wykrakalam. A więc od początku:
    Z czwartku na piątek w nocy czułam ze leci ze mnie śluz, ale sobie pomyślałam, no ok, normalka, przy pessarze takie akcje z wodnistym sluzem to standard. Ale wczoraj cały dzień co 2,3 leciało mi tyle tego ze zaczęłam się stosować. Pati i to właśnie wygląda jak taka metna woda i ma słodkawy zapach. O 23 mowie do męża ze jedziemy do szpitala sprawdzić to, no i zaczęli wszystko patrzeć, okazało się ze to wody. Oni mówią, że pewnie u góry jest jakieś pęknięcie i po malutku sobie wylatuje. Nie będą mi tego uzupełniać bo i tak na bieżąco są produkowane wody, sprawdzali stan i wszystko jest w normie, dzieci ruchliwe, kto super. Ale dzisiaj jeszcze oprócz twardnien brzucha dostałam przy tym boli w krzyżu i podbrzuszu. Miałam skurcze co 5, 10 minut. Powiedziałam, i zrobili znowu ktg, wykazało skurcze ale lekarka mówi ze to jeszcze nie poród bo jeszcze nie boli mnie tak mocno i skurcze są zbyt nieregularne. Jak będzie boleć bardziej to mam zgłosić. Generalnie dzisiaj w nocy dostane jeszcze jeden zastrzyk sterydów, one podobno działają po 72h od pierwszej dawki. Wtedy płuca są juz ok. No i mówili że mam się nie martwić, że nawet jak urodze to będzie ok. No ale niestety do porodu juz nie wyjdę. Ale w ogóle mi się fartnelo, bo leżę na sali z dziewczyną która jest Polką (nie sądziłam ze w takich okolicznościach spotkam ziom ka swego), tez jest w ciąży bliźniaczej, tez ma chłopca i dziewczynkę i tez tu leży z powodu saczenia wód, tyle że ona jest juz w 35 tyg wiec czekam na jej rozwiązanie.
    Aha, jeszcze dzisiaj rano miałam zabarwiony śluz krwią, podobno przy pessarze może się tak zdarzać. No to tyle. Głodna jestem a obiad o 17.
    Lecę Was nadrabiać wczorajszo. Do potem.

mada_lena, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, kochane moje, dziękuję za słowa pocieszenia, dobrze jest tu Was mieć :*

mada_lena, natasza82, Milaszka, Fidelissa lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen bedzie dobrze. Dzieciaczki niech grzecznie sobie siedzą a ty odpoczywaj :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Madlen bedzie dobrze. Dzieciaczki niech grzecznie sobie siedzą a ty odpoczywaj :)

Staram się, ale tak mi tęskno do domu ze aż na samą myśl łzy mi napływają do oczu. W dodatku perspektywa spędzenia tu reszty ciąży wcale mnie nie pociesza. No ale co zrobić. ... nie będę narzekać, bo najważniejsze żeby z dziećmi było ok. A ja to jakoś zniose.

relgh3714vlmssyj.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zniesiesz zniesiesz,tylko spokojnie nogi do góry i relaks:-)

iv09hdgenu0skffm.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlan kochana pomysł to tylko dwa tyg z hakiem:). Ja bylam w szpitalu 10 dni i zlecialo mi moment. Zobaczysz Tobie tez zleci :) napisalam do Pati na kom, ale sie nie odzywa.... Mam nadzieje, ze wszystko ok.

Dobra Pati odp, wraca do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 16:00

Madlen222, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen ja też czułam pi kościach, ze wyląduje w szpitalu. Ważne, że zareagowałas. Pierwszy dzień chciało mi się płakać ale codziennie mnie badają i serduszko małej będzie Ci milej i bezpieczniej. Dasz radę kochasz te maluchy tak mocno, to stres tak daje. Maluszki są bezpieczne w szpitalu zawsze wszystko sprawdzą i Ty możesz zapytać. Będzie dobrze, mnie też pobolewa podbrzusze i krzyż ehh ale to też nie zawsze skurcze a fizjologia. Trzymaj się dzielnie ja łączę się szpitalnie z Tobą i maluszkami.
    Alka gratuluje :)
    Goplana relaksuj się Kochana bo sny masz mocne. Ja w czwartek niestety miałam atak paniki więc musisz byc na to przygotowana ale pi chwili wiesz ze odpiwiadasz za dziecko i bierzesz się w garść będzie dobrze :)

Madlen222, alka89, Goplana lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 1315 1316 1317 1318 1319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ