Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
santocha no wygląda to komicznie ale na szczęście ogarniałam się będąc sama w domu
Madlenn słońce ale się podziało, najważniejsze że jesteś pod opieką, wszystko będzie dobrze!! a mówiłam że ma być tutaj spokojnie a tu takie wiadomości no...u nas piękne słoneczko dzisiaj w centrum, niedługo zbieramy się do łodzi na zakupy. Florentine mam nadzieję, że maluszek jednak ok i że to tylko błąd pomiaru, Pati miłego dnia w szkole
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
o rety dziewczyny co się z nami dzieje?? co chwile któraś z nas w szpitalu
Florentine 1800 to przecież wcale nie tak mało?! trzymam kciuki by dzidziuś rósł zdrowo!
Madlen trzymaj się! chociaż do października wytrzymaj, już niedługo!
Niecierpliwa mnie boli w nocy okropnie miednica i pachwiny, ale że zdarza się to tylko w nocy to myślę że od leżenia na boku. mimo iż staram się znieniać pozycje (ha aż z prawego na lewy bok) to i tak mnie boli okropnie, przechodzi rano jak się rozchodzę
Viv o co chodzi z tym czerwonym brzuchem?? ja mam często taki ale myślałam że to od naciągniętej skóry?!
Madalena pościel faktycznie śliczna, ale cena zabójcza
Pati powodzenia dzisiaj w szkolea w ogóle to śniłaś mi się dzisiaj!! i Marcel!
Paju ja w większości tez czuje rozciągania i wiercenie się małej, kopniaki już coraz rzadziej, ale to chyba normalne bo i miejsca ma coraz mniejMadlen222, niecierpliwa21, Fidelissa, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Florentine niech Cię badają i wszystko pytaj ja ważyłam 2200g w 37tc moja mama puchla i miała nadciśnienie ale wszystko dobrze się potoczyło.
Madlen jestem w szoku. Wspieram Cię całym serduszkiem i trzymam kciuki za Twoje maluchy. Jak to się stało Kochana?
KasiaKa no to dobrze że nic nie boli, mnie też mówią że po 34tc jest bezpiecznie bo od 32tc dzieci mocno przybierają na wadze. Najważniejsze ze dostalysmy sterydy. Teraz tylii odpoczywac.
Niecierpliwa pachwiny bolą gdy brzuch intensywnie rośnie lub przy twardnieniu brzucha ciągną jak brzuch miękki i bolą to nix się nie dzieje.KasiaKa, niecierpliwa21, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
Ojej! Madlen, właśnie doczytalam. Dobrze,że sterydy ci dali. Mysle że trochę powstrzymają poród,ale w razie jakby dzieciaczki się uparły,że jednak chcą już wyjść to też nie będzie tragedii. Bliźniaki chyba wczesniej są gotowe do życia poza brzuchem. Bądź silną,jesteś podd dobrą opieką
Madlen222, mada_lena lubią tę wiadomość
-
Nata to są pomiary dwóch lekarzy na dwoch różnych sprzętach
leżała ze mną na sali listopadówka w 32 tyg i jej dzieciątko ma 2100g... O sterydach nikt mi nic nie mowił, chyba nie ma takiej potrzeby, no chyba że spuchnę jak balon i będą chcieli ciąć
Ja też czuję takie przesuwanie bardziej ale z kopa "a dziaaaaaaa" też dostanę czy w żebro czy w szyjkę czy w skórę napiętą do granicWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 10:10
-
Karmelku ja mam też czesto czerwony po prysznicu albo jak nosze spodnie z panelem poza tym jak się emocjonje to dostaje czerwonosci na dekoldzie i właśnie brzuchu. Jednak jak brzuch jest czerwony i swędzi to trzeba zgłaszać no i czy stopy nie swedza i dłonie bo to może byc cholestaza. Jak tylko czerwony to moze byc od kosmetyku ubrania lub gorąca.
-
Florentine moja mała na usg w 33 tc miała 1795g i lekarz powiedział że jest dobrze ze mieści się z normie mimo iz przy granicy. Także nie martw się. Może poprostu będziemy miały drobniutkie maluszki. Mi z Oliwką powiedzieli w dzień porodu ze nie dociągneła do 3 kg ze max 2800 się urodzi a urodziła sie 3265g także te pomiary sa warte tyle co zeszło roczny śnieg.
MAdlen trzymam kciuki za bliźniaki z cieknącymi wodami chyba tydzień przeciągają jeszcze w szpitalu ciąże. Bynajmej moją koleżankę tak przetrzymali i wtedy cesarkę jej zrobili w 33 tygodniu.Madlen222 lubi tę wiadomość
-
Madlen222 wrote:Dzień dobry kochane ze szpitala. Niestety zostaje tu juz do końca. Wczoraj zaczęły sączyc mi się wody. Dostałam sterydy. Mogę rodzic w każdej chwili. Później napisze więcej. Jestem załamana.
-
nick nieaktualnyMadlen, Kochana, co to się podziało? Bądź dobrej myśli i nie stresuj się, bo Twoje dzieciaczki muszą czuć, że mama jest spokojna. Jesteś w dobrych rękach! :*
Florentine, mój maluch rośnie podobnie z tego co widzię. Wczoraj (31+0) ważył 1445 g, więc chyba rośnie podobnie do Twojego dzieciątka. Na razie mam obserwować przyrost co dwa tygodnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 10:37
natasza82, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadlen, trzymam kciuki! Nie badz zalamana, jeszcze tydzien I bedzie bezpieczna granicadla maluchow. A jednak medycyna w nl jest o niebo lepsza niz w pl.
No I opieka jest mega! Wiec, ddon't panic!!!
Florentine, nie lam sie, moze rzeczywiscie, taka Twoja uroda z tym dzieciatkiem...jestes pod opieka lekarzy, bedzie wszystko dobrze!!!
Nastka, sliczne te chmurki
-
nick nieaktualny
-
Nastka śliczne sa te ozdoby, ja tez sie zastanawiam:)) czy mozna wybrać kolory? I czy literki mogą byc na tasiemkach?
Madlen nie martw sie, wiadomo, ze bliźniaki rodzą sie wcześniej, ale niech jeszcze posiedzą, na pewno będzie dobrze tylko sie nie stresój.
Viv trzymam kciuki za brzuch:)
Florentina dzieci maja rożny rozmiar ,popytaj mamę jaka Ty byłaś duża....
Pati miłej szkoły, najwyżej sie zwolnisz jak będziesz sie złe czuła.....
Czy któraś ma juz lozeczko z Pietrusa? Jaka jakość..?
Jak sa oznaczone te płytki krwi na wynikach badań? Bo nie umiem znaleźć?
Mnie najbardziej podoba sie posciel w misie lub szare kropki....nie umiem sie zdecydować....
Maź złożył komodę z ikei sosnowa jest piękna ...
Mam plan pomalować co druga szuflade i moze wymienię niektóre gałki ....
Nieźle lało w nocy ...
Jaś od 2 nocy mniej wariuje w nocy , co mnie trochę martwi...
Maź zapowiedział, ze do kościoła jutro nie idę mam leżeć....oglądne sobie w tv...
Miłej soboty dziewczyny))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 11:11
Viviana, Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość