X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santocha no wygląda to komicznie ale na szczęście ogarniałam się będąc sama w domu :-) Madlenn słońce ale się podziało, najważniejsze że jesteś pod opieką, wszystko będzie dobrze!! a mówiłam że ma być tutaj spokojnie a tu takie wiadomości no...u nas piękne słoneczko dzisiaj w centrum, niedługo zbieramy się do łodzi na zakupy. Florentine mam nadzieję, że maluszek jednak ok i że to tylko błąd pomiaru, Pati miłego dnia w szkole :-)

Madlen222 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rety dziewczyny co się z nami dzieje?? co chwile któraś z nas w szpitalu :/

Florentine 1800 to przecież wcale nie tak mało?! trzymam kciuki by dzidziuś rósł zdrowo!

Madlen trzymaj się! chociaż do października wytrzymaj, już niedługo! :)

Niecierpliwa mnie boli w nocy okropnie miednica i pachwiny, ale że zdarza się to tylko w nocy to myślę że od leżenia na boku. mimo iż staram się znieniać pozycje (ha aż z prawego na lewy bok) to i tak mnie boli okropnie, przechodzi rano jak się rozchodzę

Viv o co chodzi z tym czerwonym brzuchem?? ja mam często taki ale myślałam że to od naciągniętej skóry?!

Madalena pościel faktycznie śliczna, ale cena zabójcza :/

Pati powodzenia dzisiaj w szkole :) a w ogóle to śniłaś mi się dzisiaj!! i Marcel! :) :D

Paju ja w większości tez czuje rozciągania i wiercenie się małej, kopniaki już coraz rzadziej, ale to chyba normalne bo i miejsca ma coraz mniej ;)

Madlen222, niecierpliwa21, Fidelissa, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florentine niech Cię badają i wszystko pytaj ja ważyłam 2200g w 37tc moja mama puchla i miała nadciśnienie ale wszystko dobrze się potoczyło.
    Madlen jestem w szoku. Wspieram Cię całym serduszkiem i trzymam kciuki za Twoje maluchy. Jak to się stało Kochana?
    KasiaKa no to dobrze że nic nie boli, mnie też mówią że po 34tc jest bezpiecznie bo od 32tc dzieci mocno przybierają na wadze. Najważniejsze ze dostalysmy sterydy. Teraz tylii odpoczywac.
    Niecierpliwa pachwiny bolą gdy brzuch intensywnie rośnie lub przy twardnieniu brzucha ciągną jak brzuch miękki i bolą to nix się nie dzieje.

KasiaKa, niecierpliwa21, Madlen222 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej! Madlen, właśnie doczytalam. Dobrze,że sterydy ci dali. Mysle że trochę powstrzymają poród,ale w razie jakby dzieciaczki się uparły,że jednak chcą już wyjść to też nie będzie tragedii. Bliźniaki chyba wczesniej są gotowe do życia poza brzuchem. Bądź silną,jesteś podd dobrą opieką :)

Madlen222, mada_lena lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 20 września 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata to są pomiary dwóch lekarzy na dwoch różnych sprzętach :/ leżała ze mną na sali listopadówka w 32 tyg i jej dzieciątko ma 2100g... O sterydach nikt mi nic nie mowił, chyba nie ma takiej potrzeby, no chyba że spuchnę jak balon i będą chcieli ciąć :/

Ja też czuję takie przesuwanie bardziej ale z kopa "a dziaaaaaaa" też dostanę czy w żebro czy w szyjkę czy w skórę napiętą do granic :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 10:10

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelku ja mam też czesto czerwony po prysznicu albo jak nosze spodnie z panelem poza tym jak się emocjonje to dostaje czerwonosci na dekoldzie i właśnie brzuchu. Jednak jak brzuch jest czerwony i swędzi to trzeba zgłaszać no i czy stopy nie swedza i dłonie bo to może byc cholestaza. Jak tylko czerwony to moze byc od kosmetyku ubrania lub gorąca.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florentine moja mała na usg w 33 tc miała 1795g i lekarz powiedział że jest dobrze ze mieści się z normie mimo iz przy granicy. Także nie martw się. Może poprostu będziemy miały drobniutkie maluszki. Mi z Oliwką powiedzieli w dzień porodu ze nie dociągneła do 3 kg ze max 2800 się urodzi a urodziła sie 3265g także te pomiary sa warte tyle co zeszło roczny śnieg.

MAdlen trzymam kciuki za bliźniaki z cieknącymi wodami chyba tydzień przeciągają jeszcze w szpitalu ciąże. Bynajmej moją koleżankę tak przetrzymali i wtedy cesarkę jej zrobili w 33 tygodniu.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Dzień dobry kochane ze szpitala. Niestety zostaje tu juz do końca. Wczoraj zaczęły sączyc mi się wody. Dostałam sterydy. Mogę rodzic w każdej chwili. Później napisze więcej. Jestem załamana.
    Madlen lez spokojnie , bedzie dobrze, moze uda sie jeszcze wytrzymac z 2 tygodnie a jak nie to tez bedzie git:)jak byłam w szpitalu to dwie dziewczyny rodziły bliźniaki jedna w 31 tyg , a druga w 34/35 i wszystko z maluchami jest dobrze:)

iv09hdgenu0skffm.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen trzymam za Was mocno kciuki! Na pewno wszystko bedzie dobrze, to juz 34 t:) Odzywaj sie i daj znac co i jak .

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje wczorajsze wieczorne robótki.
    332pc08.jpg

qnlpad.jpg

2rrvrte.jpg

natasza82, Florentine, anusiaa90, Milaszka, Fidelissa, Viviana, sylvi, santoocha, Madlen222, Maga31, ewelina_d, Lavendula, Marzena27 lubią tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, Kochana, co to się podziało? Bądź dobrej myśli i nie stresuj się, bo Twoje dzieciaczki muszą czuć, że mama jest spokojna. Jesteś w dobrych rękach! :*

Florentine, mój maluch rośnie podobnie z tego co widzię. Wczoraj (31+0) ważył 1445 g, więc chyba rośnie podobnie do Twojego dzieciątka. Na razie mam obserwować przyrost co dwa tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 10:37

natasza82, Madlen222 lubią tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka a takie literki jak POLA to po ile? :-) kurde chciałabym coś zamówić u Ciebie ale nie wiem co z tym imieniem u nas...

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    moje wczorajsze wieczorne robótki.
    332pc08.jpg

qnlpad.jpg

2rrvrte.jpg
    cuda :)

iv09hdgenu0skffm.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Fidelissa, wg zdjęć i rysunków na dole strony wynika, że najwyższy poziom jest w połowie łóżeczka, więc dosyć nisko....
    30 cm od gory szczebelek. Dlatego tak ważny jest materac :)

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, trzymam kciuki! Nie badz zalamana, jeszcze tydzien I bedzie bezpieczna granicadla maluchow. A jednak medycyna w nl jest o niebo lepsza niz w pl.
    No I opieka jest mega! Wiec, ddon't panic!!!

Florentine, nie lam sie, moze rzeczywiscie, taka Twoja uroda z tym dzieciatkiem...jestes pod opieka lekarzy, bedzie wszystko dobrze!!!

Nastka, sliczne te chmurki :) :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen! Trzymamy kciuki! Jestemy z Toba!! Nic sie nie martw, na pewno wszystko bedzie ok!! :)

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata cena też około 30-35zł. Zdjęcie literek Pola robiła moja koleżanka już na swojej ścianie w pokoju córki.

Nata lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka śliczne sa te ozdoby, ja tez sie zastanawiam:)) czy mozna wybrać kolory? I czy literki mogą byc na tasiemkach?

Madlen nie martw sie, wiadomo, ze bliźniaki rodzą sie wcześniej, ale niech jeszcze posiedzą, na pewno będzie dobrze tylko sie nie stresój.

Viv trzymam kciuki za brzuch:)

Florentina dzieci maja rożny rozmiar ,popytaj mamę jaka Ty byłaś duża....

Pati miłej szkoły, najwyżej sie zwolnisz jak będziesz sie złe czuła.....

Czy któraś ma juz lozeczko z Pietrusa? Jaka jakość..?

Jak sa oznaczone te płytki krwi na wynikach badań? Bo nie umiem znaleźć?

Mnie najbardziej podoba sie posciel w misie lub szare kropki....nie umiem sie zdecydować....

Maź złożył komodę z ikei sosnowa jest piękna ...
    Mam plan pomalować co druga szuflade i moze wymienię niektóre gałki ....
    Nieźle lało w nocy ...
    Jaś od 2 nocy mniej wariuje w nocy , co mnie trochę martwi...
    Maź zapowiedział, ze do kościoła jutro nie idę mam leżeć....oglądne sobie w tv...
    Miłej soboty dziewczyny :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 11:11

Viviana, Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa pewnie że można wybrać kolory tu jest dowolność. Literki na wstążkach też mogą być tu akurat sa na żyłce grubej ale tak chciała koleżanka.

Fidelissa lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy chmurkach tez zamiast serduszek mogą być np motylki

Fidelissa lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
‹‹ 1313 1314 1315 1316 1317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ