X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Vivianka. ☺ a powiedz mi kochana czy lekarze jeszcze Ci coś przebakiwali o szybszym rozwiązaniu?

Dziewczynki znacie jakas dobra tv internetowa co by mi się nie wieszala? Musze coś ogarnąć żeby nie umrzeć z nudów.

relgh3714vlmssyj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen u mnie pani ordynator po badaniu stwierdziła podejrzenie przedwczesnym porodem. Dostalam leki i macica miękka jednak bóle mam codziennie ale brzuch ok. Każą leżeć i się oszczędzać ale mówili ze po sterydach dziecko jest bezpieczne a walka o każdy dzień to walka o wagę i ogólnie lepiej. Pi 34tc jest lepiej a 36tc to juz jak tak dokucza to rozwiązują bez stresu. Bliźniaki to chyba sa jakos wcześniej bezpieczne także u Ciebie ti kwestia niedługa.u mnie mówią 32tc a jestem 31t3 ale muszę im wierzyć.

Madlen222, Fidelissa lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka, ogromne gratulacje, sukienka cudna :) Pati, opowiadaj co z toba.

alka89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, bedzie dobrze, maluchy juz duze, dadza rade.

Madlen222 lubi tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robienie chmurek tak mnie wyciszyło że mała leniwa jest jakaś. Projekty mam juz wszystkie całe 23:)

Wkurzają mnie juz te upławy wiecznie mokro przy nich jest

natasza82, sylvi lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka jak wyjde tez będę Cię męczyć o chmurkę swietne to jest.Sluzy Ci taka robótka.
    ja mam takie globulki w szpitalu ze musze we wkladkach chodzic wrr.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wrocilam z zajec dla dzieci na basenie z Szymonem,ale Olek plywal intensywnie z nami:-) teraz mialam pare skurczy,ale juz minely.
    Dziewczyny w szpitalu, trzymajcie sie, juz niedlugo!!
    Pati daj znac co z Toba!!
    My spedzamy weekend u moich rodzicow,jak milo,mama upiekla jablecznik,mniam:-)

Madlen222, Fidelissa lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka gratuluje, szczęścia Wam i przede wszystkim zdrowia dla Was synka :**

Madlen trzymaj się na pewno będzie dobrze, bo musi być..!! :) :**

Już w domu, brzuchol boli i coś kłuje w srodku, ale się nie stawia ,mała dzisiaj strasznie szalała po tym jak się podenerwowałam trochę... Lecieć to nie leci tak mocno już ,ale mimo wszystko jest dalej trochę tego.. Się przestraszyłam w pewnym momencie, bo takie pyknięcie w dole brzucha poczułam i aż usłyszałam... Mała zaczęła strasznie mi się wciskać w dół tak bolalo, że momentami zaciskałam zęby... A jak kopała mnie po szyjce i na chama prostowała się...

Ja zmęczona jestem zjadlam ciut obiadu, bo i apetyt straciłam, ide się położyć

Madlen222 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 20 września 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że pewnie ten temat był poruszany wiele razy, ale w jakiej temperaturze prałyście ubranka dla dzieciaczków? I czy segregowałyście białe kolor, czy wszystsko razem?

w57vhgqsvnsaad78.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    40 ,wsio razem ;)

e_v_e lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 20 września 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 40 st i białe osobno, kolorowe też - czerwone z czerwonym, niebieskie z niebieskim i szarym itp.

e_v_e lubi tę wiadomość

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 40 stopniach, biale z jasnymi, kolorowe z ciemnymi.

e_v_e, sylvi lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie moja mama prała ale każdy kolor osobno.

e_v_e lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pralam w 40 st. Białe osobno, rozowe z różowym, zielone z zielonym itp. A takie pojedyncze sztuki nietypowych kolorów to już razem. Proszek dzidziuś i plyn do plukania.

e_v_e lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uh, dziewczęta, spinajcie poślady, bo jeszcze nie czas!

Dziś byliśmy na przedostatnich zajęciach w SR, było o pielęgnacji noworodka. Prowadziła extra położna z neonatologii z Żelaznej. Z tematów palących nasze forum:), a które np. mnie ciekawiły i nie miałam zdania do tej pory:
    - kikut pępowinowy polecają pielęgnować octaniseptem 2xdzień ALE ona osobiście uważa, że przemywanie wodą z mydełkiem/żelem dla dzieci przy każdej zmianie pieluszki daje również doskonałe efekty
    - teoretycznie kąpać dziecko powinno się 1-3 w tygodniu ALE są dzieci, które bez kąpieli są marudne, więc wtedy codziennie, nie ma wyjścia
    - smarowanie oliwką/balsamem - w pierwszym miesiącu tylko dłonie, stopy i jeśli brzuszek jest przesuszony, pozwoli to na zrodzenie się naturalnego mechanizmu nawilżania skóry. po miesiącu można już całego maluszka smarować.
    - przez pierwszy tydzień zwracamy szczególną uwagę na odchylanie główki przez maluszka - nie pozwalamy mu na to, kładziemy na boku i podpieramy wałek pod główkę, albo opatulamy główkę po bokach. kilka dni pracy nad dzieckiem zaoszczędzi nam potem rehabilitacji dziecka.
    - maź płodową wymywamy z fałdek poza pupką, tam może zostać.

do mam planujących żelazną:
    - niby wg ustawy trzeba zaszczepić przeciw gruźlicy i WZWB w pierwszej dobie życia, ale można poprosić o odłożenie szczepienia do ostatniego dnia w szpitalu, czyli np. 3ciej doby - tak podobno obecnie zalecają immunolodzy
    - szpital nigdzie nie wydzwania po przychodniach wybranych (więc w szpitalu mieć wybranej nie trzeba), przy wypisie dostaje się wszystkie papiery, kartę szczepień i z nimi tatuś idzie do przychodni
    - jak ktoś chce engerix, a nie euvax - nie trzeba szukać i kupować samemu, wystarczy na żelaznej powiedzieć, że chce się płatną, koszt 63zł
    - jak dziecko ma żółtaczkę, nie trzeba zostawać w szpitalu!!! można wypożyczyć materac do naświetlania za 100zł (niezależnie od tego na jak długo) i tylko podjeżdżać do szpitala co kilka dni na kontrolę, a najlepszym lekarstwem na żółtaczkę jest częste karmienie = częste kupy i siusiu
    - na noworodki nie wpuszczają babć - podobno największa zaraza nie do wytrzymania;)

Dziś napadliśmy też Ikeę, i mąż już składa meble:) będę mogła zacząć prać i prasować na serio:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 18:03

Mag.1990, Milaszka, Viviana, Goplana, Fidelissa, Dotty84, mada_lena, Florentine, blue00, sisiiii, Marzena27, Maga31 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój zwis ,jak chodze niestety obija mi się o uda już, a wchodze po schodach juz jak kaczka rozkraczona ,bo za nisko jest jak widać... ;/

No więc dzisiaj zaczęłam 35tydzien, granica przekroczona, teraz odliczam do skończonych 36.. ;)

4lq9dv.jpg

ewelina_d, karmelek, Agata92, Eve, Milaszka, Amnezja, Fidelissa, zupaztytki, e_v_e, natasza82, Madlen222, sylvi, mada_lena, Florentine, blue00, sisiiii, KasiaKa, anusiaa90, Marzena27, Maga31, FK81 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A to mój zwis ,jak chodze niestety obija mi się o uda już, a wchodze po schodach juz jak kaczka rozkraczona ,bo za nisko jest jak widać... ;/

No więc dzisiaj zaczęłam 35tydzien, granica przekroczona, teraz odliczam do skończonych 36.. ;)

4lq9dv.jpg
    No widać, że opadnięty... ale tyłka to ci zazdroszczę!!!!

karmelek, mada_lena lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co zazdrościć Hehe już nie jest taki jak kiedyś ;) ale jeszcze trochę sterczy chociaż ;P

O przypomniało mi się ... ;) karmelek a co takiego Ci się śniło? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 18:10

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Pati spadł brzuszek Tobie.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze tydzień temu ,aż tak nie wisiał, a od 2-3 dni to mówię odbija mi się o uda i musze powoli i mniejsze kroki robić przez to, poważnie tragedia juz z tym brzuchem... Teraz to od samej kości łonowej do przodu idzie z reszta widać z przodu jak stoję gdzie się zaczyna... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 18:30

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1316 1317 1318 1319 1320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ