Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Vivianka. ☺ a powiedz mi kochana czy lekarze jeszcze Ci coś przebakiwali o szybszym rozwiązaniu?

Dziewczynki znacie jakas dobra tv internetowa co by mi się nie wieszala? Musze coś ogarnąć żeby nie umrzeć z nudów.

relgh3714vlmssyj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen u mnie pani ordynator po badaniu stwierdziła podejrzenie przedwczesnym porodem. Dostalam leki i macica miękka jednak bóle mam codziennie ale brzuch ok. Każą leżeć i się oszczędzać ale mówili ze po sterydach dziecko jest bezpieczne a walka o każdy dzień to walka o wagę i ogólnie lepiej. Pi 34tc jest lepiej a 36tc to juz jak tak dokucza to rozwiązują bez stresu. Bliźniaki to chyba sa jakos wcześniej bezpieczne także u Ciebie ti kwestia niedługa.u mnie mówią 32tc a jestem 31t3 ale muszę im wierzyć.

Madlen222, Fidelissa lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka, ogromne gratulacje, sukienka cudna :) Pati, opowiadaj co z toba.

alka89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, bedzie dobrze, maluchy juz duze, dadza rade.

Madlen222 lubi tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robienie chmurek tak mnie wyciszyło że mała leniwa jest jakaś. Projekty mam juz wszystkie całe 23:)

Wkurzają mnie juz te upławy wiecznie mokro przy nich jest

natasza82, sylvi lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka jak wyjde tez będę Cię męczyć o chmurkę swietne to jest.Sluzy Ci taka robótka.
    ja mam takie globulki w szpitalu ze musze we wkladkach chodzic wrr.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wrocilam z zajec dla dzieci na basenie z Szymonem,ale Olek plywal intensywnie z nami:-) teraz mialam pare skurczy,ale juz minely.
    Dziewczyny w szpitalu, trzymajcie sie, juz niedlugo!!
    Pati daj znac co z Toba!!
    My spedzamy weekend u moich rodzicow,jak milo,mama upiekla jablecznik,mniam:-)

Madlen222, Fidelissa lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka gratuluje, szczęścia Wam i przede wszystkim zdrowia dla Was synka :**

Madlen trzymaj się na pewno będzie dobrze, bo musi być..!! :) :**

Już w domu, brzuchol boli i coś kłuje w srodku, ale się nie stawia ,mała dzisiaj strasznie szalała po tym jak się podenerwowałam trochę... Lecieć to nie leci tak mocno już ,ale mimo wszystko jest dalej trochę tego.. Się przestraszyłam w pewnym momencie, bo takie pyknięcie w dole brzucha poczułam i aż usłyszałam... Mała zaczęła strasznie mi się wciskać w dół tak bolalo, że momentami zaciskałam zęby... A jak kopała mnie po szyjce i na chama prostowała się...

Ja zmęczona jestem zjadlam ciut obiadu, bo i apetyt straciłam, ide się położyć

Madlen222 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 20 września 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że pewnie ten temat był poruszany wiele razy, ale w jakiej temperaturze prałyście ubranka dla dzieciaczków? I czy segregowałyście białe kolor, czy wszystsko razem?

w57vhgqsvnsaad78.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    40 ,wsio razem ;)

e_v_e lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 20 września 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 40 st i białe osobno, kolorowe też - czerwone z czerwonym, niebieskie z niebieskim i szarym itp.

e_v_e lubi tę wiadomość

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 40 stopniach, biale z jasnymi, kolorowe z ciemnymi.

e_v_e, sylvi lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie moja mama prała ale każdy kolor osobno.

e_v_e lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pralam w 40 st. Białe osobno, rozowe z różowym, zielone z zielonym itp. A takie pojedyncze sztuki nietypowych kolorów to już razem. Proszek dzidziuś i plyn do plukania.

e_v_e lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uh, dziewczęta, spinajcie poślady, bo jeszcze nie czas!

Dziś byliśmy na przedostatnich zajęciach w SR, było o pielęgnacji noworodka. Prowadziła extra położna z neonatologii z Żelaznej. Z tematów palących nasze forum:), a które np. mnie ciekawiły i nie miałam zdania do tej pory:
    - kikut pępowinowy polecają pielęgnować octaniseptem 2xdzień ALE ona osobiście uważa, że przemywanie wodą z mydełkiem/żelem dla dzieci przy każdej zmianie pieluszki daje również doskonałe efekty
    - teoretycznie kąpać dziecko powinno się 1-3 w tygodniu ALE są dzieci, które bez kąpieli są marudne, więc wtedy codziennie, nie ma wyjścia
    - smarowanie oliwką/balsamem - w pierwszym miesiącu tylko dłonie, stopy i jeśli brzuszek jest przesuszony, pozwoli to na zrodzenie się naturalnego mechanizmu nawilżania skóry. po miesiącu można już całego maluszka smarować.
    - przez pierwszy tydzień zwracamy szczególną uwagę na odchylanie główki przez maluszka - nie pozwalamy mu na to, kładziemy na boku i podpieramy wałek pod główkę, albo opatulamy główkę po bokach. kilka dni pracy nad dzieckiem zaoszczędzi nam potem rehabilitacji dziecka.
    - maź płodową wymywamy z fałdek poza pupką, tam może zostać.

do mam planujących żelazną:
    - niby wg ustawy trzeba zaszczepić przeciw gruźlicy i WZWB w pierwszej dobie życia, ale można poprosić o odłożenie szczepienia do ostatniego dnia w szpitalu, czyli np. 3ciej doby - tak podobno obecnie zalecają immunolodzy
    - szpital nigdzie nie wydzwania po przychodniach wybranych (więc w szpitalu mieć wybranej nie trzeba), przy wypisie dostaje się wszystkie papiery, kartę szczepień i z nimi tatuś idzie do przychodni
    - jak ktoś chce engerix, a nie euvax - nie trzeba szukać i kupować samemu, wystarczy na żelaznej powiedzieć, że chce się płatną, koszt 63zł
    - jak dziecko ma żółtaczkę, nie trzeba zostawać w szpitalu!!! można wypożyczyć materac do naświetlania za 100zł (niezależnie od tego na jak długo) i tylko podjeżdżać do szpitala co kilka dni na kontrolę, a najlepszym lekarstwem na żółtaczkę jest częste karmienie = częste kupy i siusiu
    - na noworodki nie wpuszczają babć - podobno największa zaraza nie do wytrzymania;)

Dziś napadliśmy też Ikeę, i mąż już składa meble:) będę mogła zacząć prać i prasować na serio:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 18:03

Mag.1990, nick nieaktualny, Viviana, Goplana, Fidelissa, Dotty84, mada_lena, Florentine, nick nieaktualny, sisiiii, Marzena27, Maga31 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój zwis ,jak chodze niestety obija mi się o uda już, a wchodze po schodach juz jak kaczka rozkraczona ,bo za nisko jest jak widać... ;/

No więc dzisiaj zaczęłam 35tydzien, granica przekroczona, teraz odliczam do skończonych 36.. ;)

4lq9dv.jpg

ewelina_d, karmelek, Agata92, Eve, nick nieaktualny, Amnezja, Fidelissa, nick nieaktualny, e_v_e, natasza82, Madlen222, sylvi, mada_lena, Florentine, nick nieaktualny, sisiiii, KasiaKa, anusiaa90, Marzena27, Maga31, FK81 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A to mój zwis ,jak chodze niestety obija mi się o uda już, a wchodze po schodach juz jak kaczka rozkraczona ,bo za nisko jest jak widać... ;/

No więc dzisiaj zaczęłam 35tydzien, granica przekroczona, teraz odliczam do skończonych 36.. ;)

4lq9dv.jpg
    No widać, że opadnięty... ale tyłka to ci zazdroszczę!!!!

karmelek, mada_lena lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co zazdrościć Hehe już nie jest taki jak kiedyś ;) ale jeszcze trochę sterczy chociaż ;P

O przypomniało mi się ... ;) karmelek a co takiego Ci się śniło? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 18:10

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Pati spadł brzuszek Tobie.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze tydzień temu ,aż tak nie wisiał, a od 2-3 dni to mówię odbija mi się o uda i musze powoli i mniejsze kroki robić przez to, poważnie tragedia juz z tym brzuchem... Teraz to od samej kości łonowej do przodu idzie z reszta widać z przodu jak stoję gdzie się zaczyna... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 18:30

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1316 1317 1318 1319 1320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ