X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florentine wrote:
    Szkoda, że się nie ubezpieczyłam... 5 razy w szpitalu to byłaby dopiero kasiora :P
    ja mam ubezpieczenie pracownicze w pzu i trzeba być w szpitalu 14 dni żeby zapłacili, ale przynajmniej za urodzenie co nieco dostanę :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś wie co to jestb neuralgia? Bo w necie to tak średnio pisze..
    I co znaczy ,,cześć przodująca nad wchodem miednicy malej,,?

201411191762.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wizycie wieczornej pani doktor pozwoliła nam krzyczeć z emocji meczowych :) no i kibicujemy,a dzieciaczki razem z nami. Ale jest stres..

Marzena27, mada_lena, Florentine, Eve, Dotty84 lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Dziewczyny czy któraś wie co to jestb neuralgia? Bo w necie to tak średnio pisze..
    I co znaczy ,,cześć przodująca nad wchodem miednicy malej,,?

Neurologia inaczej nerwobol. W ciazy sposowodowany jest najcześciej uściskiem rosnacej macicy na nerwy.
    Lavendula kiedys cierpiała na neuralgie. Czytałam kiedys o ziołach i witaminach kt wspomagają leczenie neuralgi, poszukam i wkleję.

W neuralgiach zaleca się także stosowanie naturalnych metod przeciwbólowych. Chorzy powinni przyjmować preparaty witaminowe oraz mieszanki ziołowe. Dobranie odpowiednich ziół może wspomagać działanie syntetycznych leków przeciwbólowych w okresach napadu bólu, a zioła uspokajające mogą pomóc w uspokojeniu pacjenta w okresach międzynapadowych. Zioła mogą być także stosowane miejscowo w postaci maści oraz balsamów. Szczególnie warto zaopatrzyć się w zioła takie jak: owoce czarnego bzu, koszyczki rumianku szlachetnego oraz korę wierzby. Preparaty witaminowe stosowane przy nerwobólach pomagają w szybszej regeneracji mikrouszkodzeń nerwów, które są najczęstszą przyczyną nerwobóli. Najkorzystniejsze działanie w przypadku uszkodzeń nerwów wykazują witaminy z grupy B, głównie B6 i B12.

Źródło: http://objawy.choroby-zdrowie.pl/bol/neuralgia-nerwobol.html#ixzz3E0uFQHa2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 20:50

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja padnięta jestem. Tyle gości. Mama nawet ktora tyle miesięcy się nie odzywala, tata wraca wcześniej z zagranicy.
    Ja dostaje antybiotyk 2 dawka, o bakterii poczytałam nie jest jakaś straszna. Lecz dzis znowu cos dziwnego dostalam bólu z tyłu pid zebrem jakby jelito grube ale ono nie jest z tyłu. Moze druga nerka a może tak antybiotyk działa Zgłosiłam i dostalam zastrzyk uff nie boli.
    Martinka zastój mam i wspieram nie zazdroszcze.
    Ja jestem w kropce co robić. Czy tu rodzic czy tam gdzie gin wysyla ehh sporo myślenia mam. Póki dają leki nie boli a jak mnie wypuszcza i zacznie znowu bolec ehh. Narazie po dzisiejszym bólu wolę szpital.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Neurologia inaczej nerwobol. W ciazy sposowodowany jest najcześciej uściskiem rosnacej macicy na nerwy.
    Lavendula kiedys cierpiała na neuralgie. Czytałam kiedys o ziołach i witaminach kt wspomagają leczenie neuralgi, poszukam i wkleję.

W neuralgiach zaleca się także stosowanie naturalnych metod przeciwbólowych. Chorzy powinni przyjmować preparaty witaminowe oraz mieszanki ziołowe. Dobranie odpowiednich ziół może wspomagać działanie syntetycznych leków przeciwbólowych w okresach napadu bólu, a zioła uspokajające mogą pomóc w uspokojeniu pacjenta w okresach międzynapadowych. Zioła mogą być także stosowane miejscowo w postaci maści oraz balsamów. Szczególnie warto zaopatrzyć się w zioła takie jak: owoce czarnego bzu, koszyczki rumianku szlachetnego oraz korę wierzby. Preparaty witaminowe stosowane przy nerwobólach pomagają w szybszej regeneracji mikrouszkodzeń nerwów, które są najczęstszą przyczyną nerwobóli. Najkorzystniejsze działanie w przypadku uszkodzeń nerwów wykazują witaminy z grupy B, głównie B6 i B12.

Źródło: http://objawy.choroby-zdrowie.pl/bol/neuralgia-nerwobol.html#ixzz3E0uFQHa2

Dziekuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 20:59

201411191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie

Szukam pościeli
    Kupujecie kołdry 120x90 czy te większe?

Niepokoją mnie ochraniacze, czy maja byc krótkie czy długie?

Podobają mi sie takie spokojne kolory
    http://allegro.pl/baby-merc-komplet-poscieli-dzieciecej-3-elementy-i4564036522.html

Tylko obawiam sie, czy tak dluuuuugie ochraniacz nie będzie zabierał powietrza?

Mag.1990 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa ja kupiłam 120 x 90 i krótki ochraniacz.

Na początek i tak mały będzie spał w śpiworku, ale łóżeczko ładnie wygląda i będzie już na później ;)

Fidelissa lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta tez słodka
    http://allegro.pl/5-el-posciel-do-lozeczka-dla-dzieci-90x120cm-haft-i4614959808.html

Mag.1990, santoocha, mada_lena lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• KasiaKa Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale emocje, oglądacie?!

Madlen222, Dotty84 lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj odjazdowe wzory i kolory ale boje sie takiego ochraniacze z poduszek....

http://allegro.pl/10-cz-posciel-do-lozeczka-90x120-lub-100x140-i4615589038.html

Poza tym ja tez sie decyduje na lewatywę dla własnego komfortu:))))

mada_lena lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• santoocha Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Współczuję tym, które dopadły dolegliwości i muszą leżeć w szpitalu. Bądźcie twarde, dzieciaczki warte są tych niedogodności. Dacie radę! <3

My byliśmy dziś w Ikei, nie było regału, który sobie upatrzyłam, ale znaleźliśmy inny. Kupiliśmy też kilka gadżetów do domu a propos remontu.

Przymierzyłam się też do fotela finki i... beznadzieja. Już teraz nie mogłam się z niego samodzielnie podnieść, a gdzie tam dopiero z maleńkim dzieckiem, zaspana po nocnym karmieniu!
    Odpada.

Materac zamówiłam jednak lateks-pianka grubość 13cm.

Dziś w nocy śniło mi się, że przenosiłam ciążę i lekarz chciał mi wywoływać poród, Szymek urósł bardzo duży, ale nie chcieli mi zrobić cesarki.
    Za to kazali mi skakać z 3 piętra z okna- to było wywoływanie porodu. A ja się tak strasznie bałam, że połamię sobie nogi ;)
    Obudziłam się w środku nocy przerażona, zlana potem i z taka zgagą, jakiej jeszcze nigdy nie miałam...

mada_lena, Madlen222, Dotty84, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochraniacza z poduszek też bym się bała.

Te poprzednie słodkie są mega:)

KasiaKa - nie oglądam:) Pracuję dzielnie non stop z przerwami na odświeżanie forum ;)

Fidelissa lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc laski! czytam was i nadrabiam,staram sie,ale wiadomo jak to jest jak sie ma goscia w domu,tu i tam trzeba obsluzyc...wiec teraz dopiero siadlam i padam na ryj...a siatkowke chcialam jeszcze obejrzec.

trzymam kciuki za wszystkie w szpitalach i wszystkie z klopotami,bedzie dobrze jeszcze tylko chwilke trezba wytrzymac.

mialam dzis sesje fajnie bylo ale mega przemarzlam,bo bylo w plenerze,za tydzien fotki :)

mada_lena, Madlen222, Fidelissa lubią tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Ja padnięta jestem. Tyle gości. Mama nawet ktora tyle miesięcy się nie odzywala, tata wraca wcześniej z zagranicy.
    Ja dostaje antybiotyk 2 dawka, o bakterii poczytałam nie jest jakaś straszna. Lecz dzis znowu cos dziwnego dostalam bólu z tyłu pid zebrem jakby jelito grube ale ono nie jest z tyłu. Moze druga nerka a może tak antybiotyk działa Zgłosiłam i dostalam zastrzyk uff nie boli.
    Martinka zastój mam i wspieram nie zazdroszcze.
    Ja jestem w kropce co robić. Czy tu rodzic czy tam gdzie gin wysyla ehh sporo myślenia mam. Póki dają leki nie boli a jak mnie wypuszcza i zacznie znowu bolec ehh. Narazie po dzisiejszym bólu wolę szpital.

Viv padasz, ale za to w nocy pospisz :) :) dobrze, ze mama przyszla. Moze relacja sie ociepli...
    Oby szybko minely ci te bole!

Madlen222, Viviana lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 21 września 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam już siły... W/g pielęgniarek mam 125/80 a mój pokazuje 146/101...

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakim aparatem mierzysz?
    Zegarowe sa dokładniejsze.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 21 września 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektronicznym naramiennym. Rano się pokrywały te wyniki z ich zwykłym. Po południu też - ok 150/100, a teraz znowu taka różnica... :/

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florentine nie stresuj sie zaufaj pielęgniarce. Te elektroniczne sa zawodne. Nie ma jak ucho i słuchawka ;)

Madlen222, sylvi lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Vivi, Madlen i jak tam mamusie?:)
    Nata jaka masz książkę??
    Florentine super:) juz niedługo bedziesz tulic maluszka :)

U mnie nawet znośnie, wykupiłam sobie tv internetową i oglądam właśnie mecz, no nieźle nam idzie! Mąż właśnie pojechał do domu, teraz przyjedzie dopiero we wtorek bo nie chce go tak męczyć po pracy, on od 8 do 18 w pracy, zanim do domu przyjedzie, zje, z psem wyjdzie to już będzie wieczór późny, więc powiedziałam mu że ma do mnie przyjeżdżać w tygodniu co drugi dzień. Ja jakoś dam radę, wieczorami i tak są seriale i programy więc czas zleci, a w dzień to też jako tako, co chwile jakieś posiłki, to pielegniarka wpadnie, to lekarka a oni jak wpadają to siadają zawsze i gadamy po 20 minut wiec czas leci. Mi znowu na wieczór dużo tych wód wyleciało, zgłosiłam ale mówią że tak to już będzie skoro owodnia pęknięta.

Florentine zazdroszczę że już masz konretną informację kiedy będziesz rodzić. To ważne wiedzieć co i jak. A więc niecałe 4 tygodnie i spotkasz się ze swoim skarbem:) A Ty kochana też do końca w szpitalu? czy zaraz wychodzisz?

Moje dzieci coś mało ruchliwe od 3 h , chyba po tych sterydach, podobno to normalne. Nie lubie jak się tak słabo ruszają ;(

Vivianka zazdroszczę Ci tych odwiedziń, też bym chciała mieć bliskich koło siebie teraz.

Pati co tam?

Co do tej lewatywy to też bym chciała, bo zrobienie dwójki przy wszystkich też nieźle by mnie zażenowało, masakra.

Agatka jak tam goszczenie Ci idzie? Masz siłę? No i czekam na zdjęcia z sesji. Mam nadzieję, że się tylko nie przeziębisz od tej sesji skoro tak wymarzałaś...

xpatiiix3, Viviana, AgataP, Fidelissa, Mag.1990, mada_lena lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 1326 1327 1328 1329 1330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ