X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, trzeba wziąć się w garść i jechać na IP! Nie ma żartów, dzwoń do babci niech wraca czym prędzej zająć się dzieciakami!!

Trzymam kciuki mimo wszystko, żeby to był fałszywy alarm :*

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy mistrza :-) Polska !!!!

Dotty84, anusiaa90 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati daj znac. Trzymaj sie :*

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, trzymam kciuki!!! Jeszcze nic nie jest przesądzone, oby to był fałszywy alarm.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,jakbyś urodziła w dniu zdobyciazdobycia Mistrzostwa świata,to dopiero Nelka miałaby datę! Dobrze że jedziesz, może opanują sytuację.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati daj znac co i jak. Cos mmie tez dopadło. Bol taki jak na miesiączkę ale nie za mocny parcie na mocx i napinanie. Pudcilo trochę o 2 no spach. A i klocie w szyjce. Cholera ja nawet spakowana nie jestem. Wizyta w środę rano i mam nadzieję ze nie wczesniej. Takie akcje to ja mialam ale w 39 tyg ciazy a nie 34. Sprobuje zasnsc i oby przeszlo.

AgataP lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati daj znac co i jak ,nie mozesz teraz rodzic czekaj na mnie! nie pozwalam Ci jeszcze rodzic.Trzymam kciuki za Ciebie bardzo bardzo mocno!

Madlen mam nadzieje ze Ci w tym szpitalu dobrze :)jeszcze tylko chwilke i zobaczysz maluszki,zleci moja droga ten czas blyskawicznie.Pisz z nami i bedziesz miala zawsze dobry humor :)
    Ja sie balam ze sie przeziebie na tej sesji ale jest ok,pije herbatke z lipy i pokrzywy i czuje sie ok,a pochwale sie jak beda zdjecia juz gotowe pewnie w przyszlym tyg.

Madlen222 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszytskie panie ze skurczami,
    prosze sie uspokoić dziewczyny i jeszcze nie rodzic,nie wyglupiajcie mi sie tutaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 23:17

Mag.1990, lkc lubią tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze chwile mnie nie bylo a tu tyle sie dzieje, Pati w drodze do szpitala..Madlen w szpitalu. u innych tez sensacje.. wszystko zmienia sie z predkoscia swiatla.
    trzymam kciuki za Was wszystkie i pozdrawiam z lozka. lezenie mnie wykancza:(

AgataP, Madlen222, Fidelissa lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Kochana trzymaj sie! Mam nadzieje, ze to falszywy alarm.
    Ja wczoraj w nocy schize zalapalam, wracam z sika , kładę sie, a tu jak nie przypierdzieli..ból podbrzusza jak miesiaczkowy, dosc silny i do tego w krzyzu..
    dziecie spi obok, ja panika, mysle budzic meza, nie budzic meza, z tego wszystkiego nie mierzylam czestotliwosci, ale to bylo raczej takie ciagłe.
    W koncu puscilo. Dzisiaj wszystko git, ale strachu sie najadlam. Ze Stasiem takie akcje mialam na 2 tyg przed porodem dopiero. Dostalam motywację, lecę jutro po laczki, koszule zamawiam na allegro, resztę w razie w sie dokupi, a wolalabym nago i boso po korytarzach szpitalnych nie popierdykac.
    Glupieja te nasze macice czy co?
    Pinsleepe nie zazdroszczę przeżyć, trzymaj się!!
    Madlen, jestem myślami z Tobą!
    Dobrej a przede wszystkim spokojnej nocy dla Was wszystkich!

Madlen222 lubi tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati czekamy na info!! Dasz rade, niech Nelcia posiedzi do pazdziernika!!

Ja dzis słaba i bez energii caly dzien przelezalam, troche pospalam..
    Teraz mecz skonczylismy ogladqc razem z wreczeniem medali ; )
    Ale normalnie patrzec nie moglam , taki stres ;)
    Mala z emicji kopala caly czas, teraz dopiero spac sie chyba wybrala :)
    A ja juz sie boje nocki przez te bole miednicy i kregoslupa :/
    Poza tym wczoraj zaobserwowalam lekko rozowy sluz?! Co to moze byc?! Zastanawiam sie czy nie jakas infekcja bo cos mnie tam swedziec zaczyna :/ zaaplikowalam sobie wczoraj globulke, ale o polowie rozpuszczenia wypadla ze mnie! Pierwszy raz mi sie to zdazylo! I oczywiscie juz zchizuje :/
    Ale dzis nic zlego sie nie dzieje.. sama nie wiem juz co sie dzieje. .

• sylvi Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymaj się!

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko co się dzieje, Patii, trzymaj się! Choć data na poród mistrzowska... tylko trochę przedwczesna :/

Niestety nie zdjęto ze mnie klątwy na wizycie, co prawda w usg szyjka 28mm, ale palpacyjnie część pochwowa rozpulchniona i właściwie niewyczuwalna... i właściwie nie wiadomo, bo może tak już musi u niej być i nawet przenoszę ciążę, a może już się szykuje do porodu...
    Za tydzień kolejna kontrola...

Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że jako listopadówki weszłyśmy na ostatnią prostą, dla jednych krótszą dla drugich dłuższą... Trzeba się przyzwyczaić do tej myśli jak najszybciej... i popakować torby do szpitala :)

Madlen222, Fidelissa, lkc, Mag.1990 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati! dawaj znać co tam!!!!

My kupiliśmy farby, we wtorek malowanie pokoju.. w weekend przeprowadzka.
    Muszę jutro zrobić pranie dziecięcych..
    Wszystko już mamy.. prócz wózka i koszuli (mam jedną)/klapek dla mnie..
    Trzeba dokupić i spakować torbę.
    W środę mamy wizytę.

Fidelissa wrote:
    Mam pytanie

Szukam pościeli
    Kupujecie kołdry 120x90 czy te większe?

Niepokoją mnie ochraniacze, czy maja byc krótkie czy długie?

Podobają mi sie takie spokojne kolory
    http://allegro.pl/baby-merc-komplet-poscieli-dzieciecej-3-elementy-i4564036522.html

Tylko obawiam sie, czy tak dluuuuugie ochraniacz nie będzie zabierał powietrza?

Ja kupiłam 120x90, ochraniacz krótki.

Fidelissa lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie daje rady z tym bólem.. Zwariuje zaraz..

201411191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinko ale to w koncu nerka czy ogólnie nerwobol? Probowalas paracetamol i nospe?
    Pati odezwij się.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dawaj szybko znac co sie dzieje, bo zwariujemy od tych nerwow. Oby Nelcia jeszcze posiedziala !

rwi37s6.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam zobaczyć czy Patii nie dała znaku... :/

Vivi też już widzę obudzona :) życie na oddziale pełną parą i pewnie nikt się nie przejmuje, że normalny człowiek nie wstaje tak wcześnie - ech te polskie szpitale :)

Maartinka - spróbuj 1g paracetamolu, ulgę przy mojej neuralgii (miałam rwę barkową, 1-2 mce temu) dawało przynajmniej na 3-4 godziny.

Ale jestem zapyziała, przeziębienie rozwija się coraz bardziej, nie wiem czy nie obejdzie się bez antybiotyku...

jftycms.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, tez wpadlam sprawdzic czy z Pati wszystko ok...
    Odezwij się kochana, mam nadzieje ze teraz smacznie sobie spisz i dlatego nie piszesz..

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Goplanko to prawda od rana ruch na korytarzu i mierzenie temp ciśnienie i tak dalej. Krótkie nocki bo w nocy też budzili na leki.
    Kochana kuruj się naturalnymi metodami. Raz dwa do apteki po zestaw Prenalen halsy na gardlo mleko z miodem sama wiesz co na Ciebie działa i czy to od gardła idzie. Woda morska do nosa. Mam nadzieje ze katar to nie z zaciągania noska zw mężem co Kochana?

Goplana lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 1328 1329 1330 1331 1332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ