X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, trzeba wziąć się w garść i jechać na IP! Nie ma żartów, dzwoń do babci niech wraca czym prędzej zająć się dzieciakami!!

Trzymam kciuki mimo wszystko, żeby to był fałszywy alarm :*

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy mistrza :-) Polska !!!!

Dotty84, anusiaa90 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati daj znac. Trzymaj sie :*

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, trzymam kciuki!!! Jeszcze nic nie jest przesądzone, oby to był fałszywy alarm.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,jakbyś urodziła w dniu zdobyciazdobycia Mistrzostwa świata,to dopiero Nelka miałaby datę! Dobrze że jedziesz, może opanują sytuację.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati daj znac co i jak. Cos mmie tez dopadło. Bol taki jak na miesiączkę ale nie za mocny parcie na mocx i napinanie. Pudcilo trochę o 2 no spach. A i klocie w szyjce. Cholera ja nawet spakowana nie jestem. Wizyta w środę rano i mam nadzieję ze nie wczesniej. Takie akcje to ja mialam ale w 39 tyg ciazy a nie 34. Sprobuje zasnsc i oby przeszlo.

AgataP lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati daj znac co i jak ,nie mozesz teraz rodzic czekaj na mnie! nie pozwalam Ci jeszcze rodzic.Trzymam kciuki za Ciebie bardzo bardzo mocno!

Madlen mam nadzieje ze Ci w tym szpitalu dobrze :)jeszcze tylko chwilke i zobaczysz maluszki,zleci moja droga ten czas blyskawicznie.Pisz z nami i bedziesz miala zawsze dobry humor :)
    Ja sie balam ze sie przeziebie na tej sesji ale jest ok,pije herbatke z lipy i pokrzywy i czuje sie ok,a pochwale sie jak beda zdjecia juz gotowe pewnie w przyszlym tyg.

Madlen222 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszytskie panie ze skurczami,
    prosze sie uspokoić dziewczyny i jeszcze nie rodzic,nie wyglupiajcie mi sie tutaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 23:17

Mag.1990, lkc lubią tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze chwile mnie nie bylo a tu tyle sie dzieje, Pati w drodze do szpitala..Madlen w szpitalu. u innych tez sensacje.. wszystko zmienia sie z predkoscia swiatla.
    trzymam kciuki za Was wszystkie i pozdrawiam z lozka. lezenie mnie wykancza:(

AgataP, Madlen222, Fidelissa lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Kochana trzymaj sie! Mam nadzieje, ze to falszywy alarm.
    Ja wczoraj w nocy schize zalapalam, wracam z sika , kładę sie, a tu jak nie przypierdzieli..ból podbrzusza jak miesiaczkowy, dosc silny i do tego w krzyzu..
    dziecie spi obok, ja panika, mysle budzic meza, nie budzic meza, z tego wszystkiego nie mierzylam czestotliwosci, ale to bylo raczej takie ciagłe.
    W koncu puscilo. Dzisiaj wszystko git, ale strachu sie najadlam. Ze Stasiem takie akcje mialam na 2 tyg przed porodem dopiero. Dostalam motywację, lecę jutro po laczki, koszule zamawiam na allegro, resztę w razie w sie dokupi, a wolalabym nago i boso po korytarzach szpitalnych nie popierdykac.
    Glupieja te nasze macice czy co?
    Pinsleepe nie zazdroszczę przeżyć, trzymaj się!!
    Madlen, jestem myślami z Tobą!
    Dobrej a przede wszystkim spokojnej nocy dla Was wszystkich!

Madlen222 lubi tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati czekamy na info!! Dasz rade, niech Nelcia posiedzi do pazdziernika!!

Ja dzis słaba i bez energii caly dzien przelezalam, troche pospalam..
    Teraz mecz skonczylismy ogladqc razem z wreczeniem medali ; )
    Ale normalnie patrzec nie moglam , taki stres ;)
    Mala z emicji kopala caly czas, teraz dopiero spac sie chyba wybrala :)
    A ja juz sie boje nocki przez te bole miednicy i kregoslupa :/
    Poza tym wczoraj zaobserwowalam lekko rozowy sluz?! Co to moze byc?! Zastanawiam sie czy nie jakas infekcja bo cos mnie tam swedziec zaczyna :/ zaaplikowalam sobie wczoraj globulke, ale o polowie rozpuszczenia wypadla ze mnie! Pierwszy raz mi sie to zdazylo! I oczywiscie juz zchizuje :/
    Ale dzis nic zlego sie nie dzieje.. sama nie wiem juz co sie dzieje. .

• sylvi Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymaj się!

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko co się dzieje, Patii, trzymaj się! Choć data na poród mistrzowska... tylko trochę przedwczesna :/

Niestety nie zdjęto ze mnie klątwy na wizycie, co prawda w usg szyjka 28mm, ale palpacyjnie część pochwowa rozpulchniona i właściwie niewyczuwalna... i właściwie nie wiadomo, bo może tak już musi u niej być i nawet przenoszę ciążę, a może już się szykuje do porodu...
    Za tydzień kolejna kontrola...

Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że jako listopadówki weszłyśmy na ostatnią prostą, dla jednych krótszą dla drugich dłuższą... Trzeba się przyzwyczaić do tej myśli jak najszybciej... i popakować torby do szpitala :)

Madlen222, Fidelissa, lkc, Mag.1990 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati! dawaj znać co tam!!!!

My kupiliśmy farby, we wtorek malowanie pokoju.. w weekend przeprowadzka.
    Muszę jutro zrobić pranie dziecięcych..
    Wszystko już mamy.. prócz wózka i koszuli (mam jedną)/klapek dla mnie..
    Trzeba dokupić i spakować torbę.
    W środę mamy wizytę.

Fidelissa wrote:
    Mam pytanie

Szukam pościeli
    Kupujecie kołdry 120x90 czy te większe?

Niepokoją mnie ochraniacze, czy maja byc krótkie czy długie?

Podobają mi sie takie spokojne kolory
    http://allegro.pl/baby-merc-komplet-poscieli-dzieciecej-3-elementy-i4564036522.html

Tylko obawiam sie, czy tak dluuuuugie ochraniacz nie będzie zabierał powietrza?

Ja kupiłam 120x90, ochraniacz krótki.

Fidelissa lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie daje rady z tym bólem.. Zwariuje zaraz..

201411191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinko ale to w koncu nerka czy ogólnie nerwobol? Probowalas paracetamol i nospe?
    Pati odezwij się.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dawaj szybko znac co sie dzieje, bo zwariujemy od tych nerwow. Oby Nelcia jeszcze posiedziala !

rwi37s6.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam zobaczyć czy Patii nie dała znaku... :/

Vivi też już widzę obudzona :) życie na oddziale pełną parą i pewnie nikt się nie przejmuje, że normalny człowiek nie wstaje tak wcześnie - ech te polskie szpitale :)

Maartinka - spróbuj 1g paracetamolu, ulgę przy mojej neuralgii (miałam rwę barkową, 1-2 mce temu) dawało przynajmniej na 3-4 godziny.

Ale jestem zapyziała, przeziębienie rozwija się coraz bardziej, nie wiem czy nie obejdzie się bez antybiotyku...

jftycms.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, tez wpadlam sprawdzic czy z Pati wszystko ok...
    Odezwij się kochana, mam nadzieje ze teraz smacznie sobie spisz i dlatego nie piszesz..

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Goplanko to prawda od rana ruch na korytarzu i mierzenie temp ciśnienie i tak dalej. Krótkie nocki bo w nocy też budzili na leki.
    Kochana kuruj się naturalnymi metodami. Raz dwa do apteki po zestaw Prenalen halsy na gardlo mleko z miodem sama wiesz co na Ciebie działa i czy to od gardła idzie. Woda morska do nosa. Mam nadzieje ze katar to nie z zaciągania noska zw mężem co Kochana?

Goplana lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 1328 1329 1330 1331 1332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ