X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w drugiej ciąży to chyba z miesiąc chodziłam z rozwarciem na 3 cm i jakoś dochodziłam do terminu. Ale potem wcale nie było aż tak ekspresowo, ponad 3 godziny się jeszcze męczyłam.

Teraz nic nie wskazuje na to, bym miała rodzić. Jeszcze mam 2 miesiące i nie zamierzam rodzić przed terminem. Dziecko moje w poprzek leży,już by ale mogło zmienić pozycję....

A ja do pracy lecę, dwie narady dzisiaj, byle dożyć do południa

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Nie było mnie przez weekend tutaj. A teraz jak czytam to oczy mi z orbit wychodzą !!!co sie dzieje !?Dziewczyny trzymam kciuki za Was,na pewno będzie dobrze. Pati z Madlen bedą pewnie pierwsze miały swoje maluchy , nawet wam trochę zazdroszczę :)) Oby tylko poszło bez komplikacji , ale zdrowe dorodne dzieciaczki macie wiec jak ma pójść ;)

Madlen222 lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My walczyliśmy z pokoikiem małej cały weekend , tapeta skończona ( uff .. Było cieżko ) szafa i łózeczko złożone (jest śliczne ...pózniej prześle fotkę) , została tylko komoda i ogarnięcie prania , ale czekam na pogodę żeby na balkonie porozwieszac . I tak jak przypuszczałam wcześniej strasznie mam tego mało , jak kupowałam wydawało sie ze mamy mnóstwo ubranek , a po wyjęciu z opakowań , odcięciu metek itd jakoś to biednie wyglada :) Skurcze tez mnie łapią na szczęście takie bardziej pojedyncze. Zastanawiałam sie skąd będę wiedziała ze to skurcz...ale chyba nie da sie tego u mnie z niczym pomylić.Bol brzucha jak na okres , twardy brzuch i taki jakby nacisk w tył na kręgosłup i w dół na pęcherz..okropne uczucie :/ ViviAna, Magdalena, Goplana ,Florentine trzymam kciuki!

mada_lena, Viviana, Maga31, Goplana lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK81 wrote:
    Ryję allegro namiętnie, którego sprzedającego do zbiorowych zakupów możecie polecić Dziewczyny? pamiętam justinex tylko..

Ja zbiorowke robilam od r_p77
    Polecam :)
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4222926

FK81 lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    miałam atak neuralii międzyżebrowej na początku czerwca - prawie tygodniowy - wyłam, ruszać się nie mogłam. Co 6 godzin brałam 2 tabletki paracetamolu, tonami magnez i potas, masowane miałam obolałe miejsca wieszałam się na szyi chłopu, żeby przykurcze rozciągnąć. Pomagało po tabletach, bez - nawet w nocy spać nie mogłam, podnieść się z łózka. Po kilku dniach gin pozwolił mi użyć plastry rozgrzewające. W końcu przeszło.... ale nikomu nie życzę....
    Lavendula a bylas w domu czy cie położyli?Twój M ci masowal? Moglas dodatkowo smarowac jakimś zelem?

201411191762.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam od HealtthWorld
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=24529242

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 09:44

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was deszczowo:))

Całą noc lało niesamowicie.....

My po śniadanku i w łóżeczku, pupa do góry i leżę......

Pati
    dobrze, że jesteś w domku. Ja bym z babcia porozmawiała żeby Cię na dłużej nie zostawiała, bo w każdej chwili możesz zacząć rodzić......a stres niewskazany

Drugi dzień jesieni a jakie u nas akcje mają miejsce......

Oby był koniec października.....wtedy jakoś byłoby bezpieczniej

Jakoś wytrzymamy:))

Mamusie leżące czy Was tez tak boli klatka piersiowa od tego leżenie, mnie aż duszno się robi.....

Miałam zamiast dzis prac, od środy ma byc słoneczko, poczekam:))

A jakiej wielkość macie wanienki? 86? Większa?
    Czy któraś ma ze stojakiem, jaka wielkość, firma?

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty , za szyjki, cukry i szpitalne. Damy radę:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 09:47

Agusia ;) lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Martinko ale to w koncu nerka czy ogólnie nerwobol? Probowalas paracetamol i nospe?
    Pati odezwij się.
    Teraz byłam u rodzinnego i on uważa ze to może być od nerki.. Zrobili mi mocz i wyszło dużo leukocytów wiec kazał brać furalgin i ze po tym przejdzie.. Ale ten lekarz jest taki ze mu nie ufam. Zbyt wiele razy zaszkodził a nie pomógł.. I do tego nie wiedziała nawet czy moge ten furalgin brać.. Paracetamol nic nie pomaga mimo ze biorę go dużo..
    A na IP byli za nerwobolem.. Z tym ze moczu nie robili..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 09:46

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Ja zbiorowke robilam od r_p77
    Polecam :)
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4222926
    Ja tez u niego kupowalam z odbiorem osobistym :) z rzeczami wszystko było ok ale po odbiór wyslalam mojego TATĘ a oni do niego co było zamawiane. Nic nie przygotowali.. Ale z zakupów jestem zadowolona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 09:54

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana czyli mogę wziasc dwa paracetamole na raz? Bo lekarz mi mówił ze tylko 1tab. A ja za chwile umrę :(

201411191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martina w ciazy nie mozna brać furagina z tego co pamietam...

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tez tak macie, ze boli was ucho jak śpicie na którymś boku?
    Mnie to wręcz budzi....

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co jest najgorsze ,że złapie z zaskoczenia jak człowiek będzie zmęczony... Hehe aż strach, że nie będzie siły na to wszystko ja wczoraj już miedzy skurczami odplywalam taka zmęczona byłam i niewyspana :P

Trzymajcie się dziewczynki aby te bóle i inne dolegliwości przeszły, a ja modle się by mama wróciła i dopiero wtedy urodzić jeszcze 9 czy 10 dni do powrotu jej to chociaż tyle ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patiii matko boska jakie przeżycia, uwierz mi że w moim szpitalu by Cię już nie wypuścili, albo by kazali rodzić albo na patologię, z takim rozwarciem huhu ;)
    ale dobrze, każdy dzień dla Nelki jest cenny :)

ja mam dzisiaj wizytę,ciekawe jak tam moja szyjka i co mi ginekolog powie... mam tylko nadzieję, że nic nie wynajdzie i nie pośle na patologię bo się normalnie będę buntować :P

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, ja sobie wczoraj pomyślałam, że Ty po mistrzostwo pojechałaś :). Jednak dobrze że w domciu jesteś. Ja teraz pilnuję żeby ciągle być najedzoną, bo się boję że zacznę rodzić na głodniaka i nic nie zjem przez kilkanaście godzin.

Ja tak ogólnie byłam pewna na 100% że urodzę po terminie, a teraz to już mało prawdopodobne

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Czy tez tak macie, ze boli was ucho jak śpicie na którymś boku?
    Mnie to wręcz budzi....

mnie bolało lewe ucho przez równy miesiąc na samym początku leżenia, teraz po 14 tyg już się przyzwyczaiło :)

madziulka ja z kolei mam schiza, że jak coś mi się dzieje to staram się nie jeść bo mam mieć cc i trzeba być na czczo a jak się nażrę to mi każą sn :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 10:14

Fidelissa lubi tę wiadomość

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati co za przeboje! Coś czuje ze zaraz we dwie otworzymy nasza listę. U mnie też nowości. Przed chwila wyciągnęli mi pessar, bo mówią ze przy pęknietej owodni jest większa szansa na infekcje a przy pessarze tym bardziej. Z resztą a jak dostane skurcze porodowe to pessar może uszkodzić szyjkę. Postanowili ze juz wyją dlatego. Lekarz mówi ze najwięcej kobiet rodzi w ciągu 7 dni od wyjścia pessara, a najbliższe 48h będzie decydujące. Także kochanie teraz kazał mi czekać, wiec możliwe ze na dniach urodze. Julek tez głową do dołu się ułożył, także tylko poród naturalny bo oboje głowami do dołu. Worek jest uszkodzony u Leny bo ma mniej płynu ale dalej wystarczająco. Lekarz mówi ze nie ma wytłumaczenia medycznego dlaczego tak się dzieje

xpatiiix3, mada_lena, zupaztytki, Eve, Fidelissa, Maga31, Agusia ;), AgataP lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po obchodzie. Zostaje jeszcze. Antybiotyk dalej. Teraz mnie boki podbrzusze cmi ilale brzuch miękki. Lekko boli kręgosłup. I cholera wie czy to fizjologia czy niebezpieczne skurcze. Ja nie czuję nawrt skurczy aby to pobolewa. Ide zaraz zglosic.
    Martinka ja furaginun ostatnio brałam gin kazał a byly złe wyniki wiec brałam.
    Kurde dziewczyna do porodu przyjechała wody jej odeszły będzie wesoło bo leżę obok porodowki no i lekarze poszli do niej. Ale muszą mi sprawdzic do cholery czy to skurcz.
    Agusia kciukam za wizytę.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen super dzieciaczki juz wkrótce będą z toba :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a ja czuje ,ze będziesz pierwsza i urodzisz dzisiaj w nocy hehe a jutro wrzucisz Nam foto dzieciaczków ;)) super, że we dwójkę do dołu są główkami łatwiej będzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 10:29

Madlen222, Eve, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1330 1331 1332 1333 1334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ