Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
kochane moje trzymajcie sie wszystko napewno bedzie dobrze, podczytuje Was i co tu sie dzieje! A wczoraj mowie do meza, niedawno sie poznawalysmy, przezywalysmy pierwsze usg czy juz sie pokaze fasolka czy serduszko juz uslyszymy a zaraz bedziemy ogladac nasze pociechy.
Ja juz ubranka mam wszystkie poprane poprasowane zostaly dodatki typu tetra kocyki posciel rozek, jutro juz nam robia ostatnia rzecz w remoncie - montuja szafy i pawlacze w przedpokoju sprzatniemy syfek i juz wszystko dopniemy na ostatni guzik, spakujemy torbe i czekamy. Ja juz sie czuje jak stara kaczka chodzenie dluzsze czy po schodach, zmiana pozycji sprawia ogromny bólsylvi, lkc, mada_lena, Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Ojjj ale przeżycia, nadrobiłam wszystko po weekendzie i mnie wcięło! Uświadamia to tylko, że obecnie w każdej chwili każda z nas może mieć już jakąś akcję, ja co prawda z końca listopada, ale w sumie co z tego...
Madlen sprytne te Twoje Maluszki, jedno i drugie z głową w dół, gotowe do przyjścia na światale cudnie, zaraz je będziesz tulić, podwójne szczęście od razu
trzymam kciuki, na pewno jesteś pod dobrą opieką i wszystko będzie w porządku!
Pati u mnie w szpitalu / prywatnym, jednym z lepszych w województwie / mają bardzo podobne podejście, że lepiej odpoczywać i przysypiać w domu, nawet z rozwarciem i że dopiero jak odejdą wody przyjeżdżać, no chyba że tak jak piszesz, ktoś chce położyć się na patologii i czekać, wtedy nie robią problemów. Wszystko też zależy od tego jak blisko szpitala się mieszka, wiadomo że z małym dzieckiem to nie takie łatwe położyć się w szpitalu na nie wiadomo jak długo. Trzymam kciuki, Nelcia już duża dziewczynka, a poród będziesz miała zapewne hiper expresowy, tylko pozazdrościć!
Całą resztę listopadówek w szpitalach i poza też ściskam, Madlen i Pati ja to właściwie zazdroszczę, że niedługo będziecie już ściskać Maluszki))
U mnie weekendowe napięcia brzucha, wczoraj ból na dole, ciepła kąpiel pomogła, wiadomo magnez nospa... ehh ta moja mała to jednak musi jeszcze posiedzieć, dopiero 31 tydzień!
spokojnego dnia.. :*Madlen222, Fidelissa, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
matko dziewczyny, ale się dzieje!! Pati, Madlenn trzymam kciuki za Was żeby jednak dzieciaki jeszcze troszkę posiedziały w brzuchach. Muszę w tym tyg wziąć się za prasowanie, bo jak czytam co się dzieje u Was to troszkę mam stresa :p ogarnąć się powoli trzeba i iść do apteki po lek na puls bo wczoraj nie mieli w aptece
Mag mam książkę "ciąża - instrukcja obsługi" sarah jordan,david ufberg.mada_lena, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
wow dziewczyny ale się tu u nas dzieje.. mnie to się zawsze wydawało że prawie każda rodzi po terminie - chyba wszyscy wokoło zawsze mówili że przenosili - mamy ciotki itd też zawsze mówiły co to nie robiły żeby w końcu urodzić a tu chyba wygląda że kilka z nas może nie dotrwać nawet października..
madlen, pati trzymajcie się - wygląda że któraś z was zacznie naszą listę rozpakowanych..
ja dołączam do tych co mają dziś wizyty - znów stresik co tam u mnie zobaczy dziś - ostatnio kłuje mnie w bokach, w kręgosłupie i w plecach, zgaga dokucza i wogóle jestem bez sił.. robie to co muszę - w pierwszej ciąży było jakoś łatwiej ..mada_lena, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
Przeanalizowalam receptę która dostalam i oprócz furalginu mam debelizyna pasta - na ulotce pisze nie stosować u kobiet planujących ciąże i w ciazy. Bezpieczeństwo nie zostało ustalone. I opokan Keto - stosowanie w ciąży jest przeciwwskazane.. Jeju ja juz nic nie wiem..
-
Witam się w ten pochmurny, deszczowy dzień.
Pati, Madlen trzymam kciuki, żeby wasze dzieciaczki urodziły się w pełni zdrowe i rozwinięte nie zależnie od tego czy to będzie dzisiaj, jutro czy za miesiąc:) ale najlepiej by było gdyby jeszcze posiedziały w brzuszkachZa pozostałe dziewczyny szpitalne także trzymam bardzo mocno za was kciuki
Trzymam kciuki także za wszystkie wizyty:) Ja mam jutro o 16 i nie mogę się już doczekać.
Och kochane już tak niewiele nam zostało. Trzeba jakoś wytrzymać.
Dzisiaj w laboratorium Panie stwierdziły, że mam już taki duży brzuszek jakbym miała już rodzić i były bardzo zdziwione, że został mi jeszcze ponad miesiąc. Chyba zacznę się pakować bo nigdy nic nie wiadomo, zwłaszcza, że podbrzusze od dłuższego czasu mnie pobolewa tak na miesiączkę...Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Jestem po badaniu i wychodzę dziś do domu. Szyjka ma ok. 2cm chyba czyli wydłużyła się od lezenia. Baśka waży już 2500g, sterydy podane, mam brać dalej nospę, aspargin i luteinę. Ale powiedział,że na pewno urodze przed terminem. Mam się pokazać za 2 tyg. Ale się cieszę, czuję Sie już taką uspokojona.
Marzena27, mada_lena, anusiaa90, Viviana, sisiiii, Agata92, Madlen222, lkc, sylvi, Nata, zupaztytki, e_v_e, Fidelissa, Maga31, Agusia ;), karmelek, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
Ostatnio też zdałam sobie sprawę, że w każdym momencie możemy zacząć rodzić i dostałam takiego rozpędu z wyprawką, że już prawie wszystko mam. Wczoraj zakupiłam łóżeczko i dzisiaj mamy je składać
Pati, Madlen dzieciaczki widocznie już są gotowe, w takim razie zostało nam tylko na nie czekaćNie martwcie się, bo będzie wszystko dobrze. Płucka już rozwinięte, a to najważniejsze. Pozostałe maluchy niech jeszcze czekają na tą bezpieczną granicę.
mada_lena, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
izia wrote:wow dziewczyny ale się tu u nas dzieje.. mnie to się zawsze wydawało że prawie każda rodzi po terminie - chyba wszyscy wokoło zawsze mówili że przenosili - mamy ciotki itd też zawsze mówiły co to nie robiły żeby w końcu urodzić a tu chyba wygląda że kilka z nas może nie dotrwać nawet października..
Na SR położna mówiła, że teraz ten czas oczekiwania na dziecko się skraca i normą staje się poród w 35 tyg. i w normalnych szpitalach już takie porody przyjmują, bo dzieci są już wtedy dobrze rozwinięte, a kiedyś to było nie do pomyślenia i takie porody były odbierane w specjalistycznych szpitalach.
mada_lena lubi tę wiadomość
-
Madlen trzymaj sie i nie zaczynaj jeszcze naszej listopadowej listy, PAti Ty tez jeszcze nie ! bo w panike wpadne ze to juz, a ja jeszcze nie gotowa jestem - pod wzgledem psychicznym przede wszystkim
bo to ze jeszcze nie ma lozeczka i wozka to zaden problem
zaciskajcie nozki i nie wypuszczajcie Dzieciaczkow:)mada_lena, xpatiiix3, Madlen222 lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Wow ale sie dzieje!
Chcialam chwilke pospać ale ciagle cos, ktostelefony, listonosze...
Dziewczyny kciuki za wizyty dzisiejsze zaciśnięte &&&
Madlen jejku jestes juz tak blisko utulenia swoich skarbów
Powiedz mi usuwanie pessara boli?
Kasia superdo domku i teraz Twoi panowie zajmą sie dziewczynami
Vivi zgłaszaj wszystko, po to tam jestes. Dobrze, ze brzuszek miekki.
Mnie tez pobolewa jak na @ ale bez twardnien, skurczy.
Fidelissa ucho mnie nie boli jak leże, ale biodro.... Lo matko! I jak sie przekręcam to w pachwinach i w ogole brzuch mam taki ciężki....Madlen222, Viviana, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
anusia no ja też dostałam takiego szału zakupów z myślą że nie zdąże że w weekend kupiłam wszystko co mi brakowało - zostało mi tylko mleko w rossmanie i mam wszystko - ale trzeba jeszcze wyprać co dojdzie, wyparzyć, złożyć łóżeczko i ułożyć wszystko ale mam nadzieje - baaa pokupowałam też wszystko co mi brakowało do urządzenia domu, firanki, stolik itd - synkowi starszemu buty na zimę itd - i mogę spokojnie już się zaszyć w domu i czekać.. choć ja jestem z tych końcówek więc jeszcze troche mam nadzieje że mi zostało..
anusiaa90, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Fidelissa mi sie wydaje,ze mnie wszystko boli i ucho i dupa i biodro - nawet zebra. na moj twardy brzuch najczesciej pomaga - chodzenie.. dziwne ale prawdziwe. nieraz mi sie wydaje, ze jak za duzo leze to wtedy robi sie twardy a po chodzeniu mieknie. od piatku jestem bez luteiny, tylko magnez i zelazo i witaminki. trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, do mojej jeszcze 3 tyg - pod warunkiem, ze nie urodze do tej pory - oby nie.
czekam na wyplate ( tzn na chorobowe) i wybieram lozeczko.. raz juz mialam wybrane niby ale jakos tak nie mam 100% pewnosci. a teraz zaczynam watpic czy lozeczko czy moze kolyske/ kosz .. ciezko jest.
ja mam przyziemne zmartwienia zakupowe a moj chlop z kolei inne - nie moze sie zdecydowac jaka kamere kupic.. ten temat tak mnie interesuje....ze szok. nienawidze kamer ;/mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
a ja musze moja szpitalna torbe przepakowac - tzn zmniejszyc, bo tak jak pisalam okazalo sie, ze sporo rzeczy nie bedzie mi potrzebne
KasiaKa super, ze wychodzisz i ze Twoja Mala juz taka duza:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 11:24
hej kochane, ale się u nas dzieje..
od samego rana mam juz dosc.. bole podbrzusza jak na silną miesiaczke.. skurcze od czasu do czasu łapią. do tego wszytskiego rwie mnie w szyjce!
ja chyba powoli tez zaczne pakowac torbe..;/
a mam jeszcze tyle rzeczy do zrobienia!a tu stac zle chodzic tym bardziej lezec tez zle ale nie jest az tak jak chodze czy stoje.. jeszcze 5x pranie musze wstawic tyle ciuszkow sie nazbierało.;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 11:16