X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Evik Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane moje trzymajcie sie wszystko napewno bedzie dobrze, podczytuje Was i co tu sie dzieje! A wczoraj mowie do meza, niedawno sie poznawalysmy, przezywalysmy pierwsze usg czy juz sie pokaze fasolka czy serduszko juz uslyszymy a zaraz bedziemy ogladac nasze pociechy.
    Ja juz ubranka mam wszystkie poprane poprasowane zostaly dodatki typu tetra kocyki posciel rozek, jutro juz nam robia ostatnia rzecz w remoncie - montuja szafy i pawlacze w przedpokoju sprzatniemy syfek i juz wszystko dopniemy na ostatni guzik, spakujemy torbe i czekamy. Ja juz sie czuje jak stara kaczka chodzenie dluzsze czy po schodach, zmiana pozycji sprawia ogromny ból

sylvi, lkc, mada_lena, Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj ale przeżycia, nadrobiłam wszystko po weekendzie i mnie wcięło! Uświadamia to tylko, że obecnie w każdej chwili każda z nas może mieć już jakąś akcję, ja co prawda z końca listopada, ale w sumie co z tego...

Madlen sprytne te Twoje Maluszki, jedno i drugie z głową w dół, gotowe do przyjścia na świat :) ale cudnie, zaraz je będziesz tulić, podwójne szczęście od razu :) trzymam kciuki, na pewno jesteś pod dobrą opieką i wszystko będzie w porządku!

Pati u mnie w szpitalu / prywatnym, jednym z lepszych w województwie / mają bardzo podobne podejście, że lepiej odpoczywać i przysypiać w domu, nawet z rozwarciem i że dopiero jak odejdą wody przyjeżdżać, no chyba że tak jak piszesz, ktoś chce położyć się na patologii i czekać, wtedy nie robią problemów. Wszystko też zależy od tego jak blisko szpitala się mieszka, wiadomo że z małym dzieckiem to nie takie łatwe położyć się w szpitalu na nie wiadomo jak długo. Trzymam kciuki, Nelcia już duża dziewczynka, a poród będziesz miała zapewne hiper expresowy, tylko pozazdrościć!

Całą resztę listopadówek w szpitalach i poza też ściskam, Madlen i Pati ja to właściwie zazdroszczę, że niedługo będziecie już ściskać Maluszki :)))

U mnie weekendowe napięcia brzucha, wczoraj ból na dole, ciepła kąpiel pomogła, wiadomo magnez nospa... ehh ta moja mała to jednak musi jeszcze posiedzieć, dopiero 31 tydzień!

spokojnego dnia.. :*

Madlen222, Fidelissa, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko dziewczyny, ale się dzieje!! Pati, Madlenn trzymam kciuki za Was żeby jednak dzieciaki jeszcze troszkę posiedziały w brzuchach. Muszę w tym tyg wziąć się za prasowanie, bo jak czytam co się dzieje u Was to troszkę mam stresa :p ogarnąć się powoli trzeba i iść do apteki po lek na puls bo wczoraj nie mieli w aptece :(
    Mag mam książkę "ciąża - instrukcja obsługi" sarah jordan,david ufberg.

mada_lena, Madlen222 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen trzymaj się tam. Jesli tak lekarze zdecydowali to znaczy że maluszki mogą wychodzic. Wspieram mocno i myślami jestem z Tobą.

Madlen222 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow dziewczyny ale się tu u nas dzieje.. mnie to się zawsze wydawało że prawie każda rodzi po terminie - chyba wszyscy wokoło zawsze mówili że przenosili - mamy ciotki itd też zawsze mówiły co to nie robiły żeby w końcu urodzić a tu chyba wygląda że kilka z nas może nie dotrwać nawet października..

madlen, pati trzymajcie się - wygląda że któraś z was zacznie naszą listę rozpakowanych..

ja dołączam do tych co mają dziś wizyty - znów stresik co tam u mnie zobaczy dziś - ostatnio kłuje mnie w bokach, w kręgosłupie i w plecach, zgaga dokucza i wogóle jestem bez sił.. robie to co muszę - w pierwszej ciąży było jakoś łatwiej ..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeanalizowalam receptę która dostalam i oprócz furalginu mam debelizyna pasta - na ulotce pisze nie stosować u kobiet planujących ciąże i w ciazy. Bezpieczeństwo nie zostało ustalone. I opokan Keto - stosowanie w ciąży jest przeciwwskazane.. Jeju ja juz nic nie wiem..

201411191762.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten pochmurny, deszczowy dzień.

Pati, Madlen trzymam kciuki, żeby wasze dzieciaczki urodziły się w pełni zdrowe i rozwinięte nie zależnie od tego czy to będzie dzisiaj, jutro czy za miesiąc:) ale najlepiej by było gdyby jeszcze posiedziały w brzuszkach :) Za pozostałe dziewczyny szpitalne także trzymam bardzo mocno za was kciuki :)

Trzymam kciuki także za wszystkie wizyty:) Ja mam jutro o 16 i nie mogę się już doczekać. :)

Och kochane już tak niewiele nam zostało. Trzeba jakoś wytrzymać. :)

Dzisiaj w laboratorium Panie stwierdziły, że mam już taki duży brzuszek jakbym miała już rodzić i były bardzo zdziwione, że został mi jeszcze ponad miesiąc. Chyba zacznę się pakować bo nigdy nic nie wiadomo, zwłaszcza, że podbrzusze od dłuższego czasu mnie pobolewa tak na miesiączkę... :)

Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po badaniu i wychodzę dziś do domu. Szyjka ma ok. 2cm chyba czyli wydłużyła się od lezenia. Baśka waży już 2500g, sterydy podane, mam brać dalej nospę, aspargin i luteinę. Ale powiedział,że na pewno urodze przed terminem. Mam się pokazać za 2 tyg. Ale się cieszę, czuję Sie już taką uspokojona.

Marzena27, mada_lena, anusiaa90, Viviana, sisiiii, Agata92, Madlen222, lkc, sylvi, Nata, zupaztytki, e_v_e, Fidelissa, Maga31, Agusia ;), karmelek, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio też zdałam sobie sprawę, że w każdym momencie możemy zacząć rodzić i dostałam takiego rozpędu z wyprawką, że już prawie wszystko mam. Wczoraj zakupiłam łóżeczko i dzisiaj mamy je składać :D

Pati, Madlen dzieciaczki widocznie już są gotowe, w takim razie zostało nam tylko na nie czekać :) Nie martwcie się, bo będzie wszystko dobrze. Płucka już rozwinięte, a to najważniejsze. Pozostałe maluchy niech jeszcze czekają na tą bezpieczną granicę.

rwi37s6.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    wow dziewczyny ale się tu u nas dzieje.. mnie to się zawsze wydawało że prawie każda rodzi po terminie - chyba wszyscy wokoło zawsze mówili że przenosili - mamy ciotki itd też zawsze mówiły co to nie robiły żeby w końcu urodzić a tu chyba wygląda że kilka z nas może nie dotrwać nawet października..

Na SR położna mówiła, że teraz ten czas oczekiwania na dziecko się skraca i normą staje się poród w 35 tyg. i w normalnych szpitalach już takie porody przyjmują, bo dzieci są już wtedy dobrze rozwinięte, a kiedyś to było nie do pomyślenia i takie porody były odbierane w specjalistycznych szpitalach.

mada_lena lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen trzymaj sie i nie zaczynaj jeszcze naszej listopadowej listy, PAti Ty tez jeszcze nie ! bo w panike wpadne ze to juz, a ja jeszcze nie gotowa jestem - pod wzgledem psychicznym przede wszystkim :) bo to ze jeszcze nie ma lozeczka i wozka to zaden problem :)
    zaciskajcie nozki i nie wypuszczajcie Dzieciaczkow:)

mada_lena, xpatiiix3, Madlen222 lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale sie dzieje! :)
    Chcialam chwilke pospać ale ciagle cos, ktos :/ telefony, listonosze...
    Dziewczyny kciuki za wizyty dzisiejsze zaciśnięte &&&
    Madlen jejku jestes juz tak blisko utulenia swoich skarbów :) :)
    Powiedz mi usuwanie pessara boli?
    Kasia super :) do domku i teraz Twoi panowie zajmą sie dziewczynami ;)
    Vivi zgłaszaj wszystko, po to tam jestes. Dobrze, ze brzuszek miekki.
    Mnie tez pobolewa jak na @ ale bez twardnien, skurczy.
    Fidelissa ucho mnie nie boli jak leże, ale biodro.... Lo matko! I jak sie przekręcam to w pachwinach i w ogole brzuch mam taki ciężki....

Madlen222, Viviana, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia no ja też dostałam takiego szału zakupów z myślą że nie zdąże że w weekend kupiłam wszystko co mi brakowało - zostało mi tylko mleko w rossmanie i mam wszystko - ale trzeba jeszcze wyprać co dojdzie, wyparzyć, złożyć łóżeczko i ułożyć wszystko ale mam nadzieje - baaa pokupowałam też wszystko co mi brakowało do urządzenia domu, firanki, stolik itd - synkowi starszemu buty na zimę itd - i mogę spokojnie już się zaszyć w domu i czekać.. choć ja jestem z tych końcówek więc jeszcze troche mam nadzieje że mi zostało..

anusiaa90, Fidelissa lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • lkc Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa mi sie wydaje,ze mnie wszystko boli i ucho i dupa i biodro - nawet zebra. na moj twardy brzuch najczesciej pomaga - chodzenie.. dziwne ale prawdziwe. nieraz mi sie wydaje, ze jak za duzo leze to wtedy robi sie twardy a po chodzeniu mieknie. od piatku jestem bez luteiny, tylko magnez i zelazo i witaminki. trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, do mojej jeszcze 3 tyg - pod warunkiem, ze nie urodze do tej pory - oby nie.
    czekam na wyplate ( tzn na chorobowe) i wybieram lozeczko.. raz juz mialam wybrane niby ale jakos tak nie mam 100% pewnosci. a teraz zaczynam watpic czy lozeczko czy moze kolyske/ kosz .. ciezko jest.
    ja mam przyziemne zmartwienia zakupowe a moj chlop z kolei inne - nie moze sie zdecydowac jaka kamere kupic.. ten temat tak mnie interesuje....ze szok. nienawidze kamer ;/

mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tych akcjach i ja powera jakiegos dostalam i wlasnie szykuje torbe do szpitala coby mnie nie zaskoczylo ;)

mada_lena, Eve, Maga31 lubią tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja musze moja szpitalna torbe przepakowac - tzn zmniejszyc, bo tak jak pisalam okazalo sie, ze sporo rzeczy nie bedzie mi potrzebne ;)
    KasiaKa super, ze wychodzisz i ze Twoja Mala juz taka duza:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 11:24

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane, ale się u nas dzieje..
    od samego rana mam juz dosc.. bole podbrzusza jak na silną miesiaczke.. skurcze od czasu do czasu łapią. do tego wszytskiego rwie mnie w szyjce! :(

ja chyba powoli tez zaczne pakowac torbe..;/
    a mam jeszcze tyle rzeczy do zrobienia! :( a tu stac zle chodzic tym bardziej lezec tez zle ale nie jest az tak jak chodze czy stoje.. jeszcze 5x pranie musze wstawic tyle ciuszkow sie nazbierało.;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 11:16

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie tętno jak mierzycie ciśnienie?
    Mi wychodzi tak ponad 90 i mi dzisiaj rodzinny kazal zrobic ekg ale nie znał normy w ciąży..

201411191762.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka ja mam zawsze powyzej 100 :) tak do 107 zazwyczaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 11:18

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogoliłam się jupi :D i to jeszcze sama hehe :D co najśmieszniejsze, cycki mi bardziej przeszkadzały jak brzuch :D

lkc, maaartinka, Marzena27, mada_lena, Florentine, Nata, Eve, xpatiiix3, Maga31, sisiiii lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
‹‹ 1331 1332 1333 1334 1335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ