X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena27 wrote:
    kurcze stresujące te akcje :( mam nadzieję, że u FK będzie dobrze i zatrzymają skurcze! Mój cholerny brzuch dzisiaj się napina jak tylko wstanę, boli jak na okres, co za dzień :/

Mam to samo rano jak trochę pochodziłam to mega kuło mnie w szyjce a teraz jak wstaję to brzuch mi się strasznie spina :/ nie wiem czy się tym martwić, jak leżę to jest ok. Ech chyba się nakręcam :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to juz calkiem jest dziwnie i inaczej. jak leze caly dzien - twardy brzuch. jak laze i sie krece i co jakis czas leze to brzuch mieciutki.

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    maartinka nie mam pojęcia, ja mam podobny problem bo zastanawiam się czy mogę czymś kolano posmarować ??
    Hirudoid na obrzęki, chłodzi i wspomaga wchłanianie krwiaków, siniaków, można całą ciążę

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w końcu zrobiłam ostatnie zakupy zmotywowałyście mnie ;) ojj aby tylko szybciej, jeszcze muszę znaleźć szlafrok jakiś fajny cienki a jak nie to trudno wezme frote tyle co do kibelka iść czy pod prysznic to może nie ugotuje sie w nim ;) jeszcze tylko to łóżko malej od koleżanki muszę zabrać i rozstawić i gotowe będzie ;)

Eve lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A ja w końcu zrobiłam ostatnie zakupy zmotywowałyście mnie ;) ojj aby tylko szybciej, jeszcze muszę znaleźć szlafrok jakiś fajny cienki a jak nie to trudno wezme frote tyle co do kibelka iść czy pod prysznic to może nie ugotuje sie w nim ;) jeszcze tylko to łóżko malej od koleżanki muszę zabrać i rozstawić i gotowe będzie ;)
    Pati - polecam ten c kupiłam:
    http://allegro.pl/bawelniany-szlafrok-podomka-porannik-szary-l-xl-i4633810723.html?source=mlt
    cienki, bawełniany, niby na ciężarną, ale spokojnie można i po porodzie chodzić..

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do tej pory narzekałam tylko na szyjkę, ale dzisiaj to jakaś masakra, brzuch mnie boli przez pół dnia i czyści co chwilę, jakaś masakra, dobrze, że jutro wizyta u gina.
    Ja dzisiaj odebrałam aptekę:) Więc wyprasuje koszule i pakuję torbę. Z rzeczy takich do szpitala jeszcze muszę kupić tantum rosa.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Pati - polecam ten c kupiłam:
    http://allegro.pl/bawelniany-szlafrok-podomka-porannik-szary-l-xl-i4633810723.html?source=mlt
    cienki, bawełniany, niby na ciężarną, ale spokojnie można i po porodzie chodzić..
    też kupiłam ten szlafrok :)

iv09hdgenu0skffm.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super ,ładny jest to już mam z głowy bo kapcie itd kupiłam i klapki pod prysznic nawet ,oby tylko doszedł na czas ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi przysłali ekspresowo :)

iv09hdgenu0skffm.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jeszcze klapki pod prysznic,ale jak coś mam jakieś niezłe w domu :P

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok kupiłam już i fajnie dresiki zamowilam sobie od nich od razu ;) po porodzie i teraz będę nosić bo juz mam dość legginsow hehe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 18:26

natasza82, Eve lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 24 września 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale emocje... Przystopować!
    Ja po pierwszej dawce sterydów, będzie ich 6 więc kolejne 3 dni w szpitalu... Od wczoraj wieczora powróciły te twardnienia co miałam od początku więc teraz nie wytrzymałam i zgłosiłam. Nie opłaciło mi się - znowu wenflon a było tak dobrze już bez... Ale magnez dostałam, sumienie uspokojone, macica niekoniecznie :P na razie czekam na efekty. Malutka skopała wredną pielęgniarkę, która przyszła słuchać tętna. Zdecydowanie nie lubimy tego babsztyla, o nie! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 18:28

xpatiiix3, Goplana, lkc, Maga31, sylvi, blue00, Eve, Fidelissa, santoocha, Marzena27, anusiaa90 lubią tę wiadomość

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    O kurczaki, oby udało im się wstrzymać poród!!

Czy któraś z Was ma komodę z przewijakiem z klupsia Radek białą?
    Bo ją zamówiłam, a potem usłyszałam kilka złych opinii o niej :(

Ja mam, i jak przyszla, zlozylismy ja to tak srednio bylismy zasowoleni.. :/ ale maz dobrze wszystko dokrecil, poprzyczepial filcowe koleczka na szuflady zeby nie trzaskala, jak ja zapakowalam ciuchami jest ok :) nawet spoko wyglada, i ladnie chodzi. Ale to juz sama zobaczysz..

santoocha lubi tę wiadomość

• sylvi Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku jejku, dziołszki nie rodzimy nie rodzimy, jeszcze października nie ma!

lkc, xpatiiix3, Eve lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, teraz to już zaczynam schizować...
    Od rana mała jakaś strasznie mało aktywna... ostatnio ciągle szalała, jakby chciała wyjść przez brzuch... a dziś ledwo co czasem się ruszy jak ją podrażnię....

Nawet jak się położę to jakoś nie fika tak energicznie jak zawsze, nawet po jedzeniu...

Kur...a mojego Pitera nadal nie ma (od poniedziałku w podróży służbowej aż do dziś do 22:00 mniej więcej)... :(

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to jest..? Brzuch mieciutki jak nigdy a boli jak cholera na samym dole brzucha, jakby ktoś mi ciachał tam.. Pęcherz pusty, kichy też opróżnione... Aha bol taki ciągły jest hmm porównanie do mega wzdęcia bo i rozpieranie.. Nie miałam takiego Czegoś wczesniej.. Hmm ktoś cos wie.?

Martwie się o FK ale dupy nie za wracam i czekam na wiadomość..

A mi musi szlafrok najpierw przyjść hehe wtedy mogę się dopiero dopakować do końca ;) czyli Nela ma szlaban ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 19:09

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK oby Ci te skurcze zatrzymali....

Ja tez przesadziłam. Sprzątałam trochę i twardy brzuch mam wiec grzecznie leżę i udaję, że to nie ja sprzątałam :))

Moze sie Dzieć nabierze..?

Nie wiem czy do lozeczka 120 na 60 kupić posciel właśnie taka czy 110 na 135 czy cos takiego?

Któraś z was polecała dobry termometr zbliżeniowy dla malucha, nie umiem znależć?

Marzena27 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• karmelek Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny!! Chociaz do pazdziernika trzymamy!!

Dotty wierze ze sie stresujesz, ale spokojnie moja tez ma czasem takie dni lenia ;)

Dotty84 lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc
    Mnie małż zawiezie do Zabrza do takiego miejsca gdzie sa staniki i koszule ja wole przymierzyć,
    bo boje sie, ze wszystko będzie za krótkie, a to podcięcie pod biustem wyjdzie mi w połowie biustu.....))
    Ma sie te 179,9cm i takie są efekty :)))

lkc, santoocha lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka rozwiązana to małej sprawka a jak kłuje mnie w środku... Obsunela się znowu a raczej od żeber tak odepchnęła, ze naciska na podwozie...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1385 1386 1387 1388 1389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ