X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siedzę i ryczę, tak się zestresowałam :(

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Dotty, nie denerwuj się, Hanie tak mają:) skaczą, skaczą, a potem mają dzień lenia... jeśli czujesz jakiekolwiek ruchy, nawet mało energiczne, to luz! dolicz do 6 w ciągu 2h, po jedzeniu, podrażnieniu, w stałej porze jej aktywności, popukaj w brzuch... może ma przesilenie:) poza tym teraz nasze dzieciaczki będą coraz mniej aktywne...
    moja też czasem uraczy mnie ledwie przesunięciem nogi, albo wypchnięciem tyłka i koniec ruszania się...

Dotty84, Goplana, Lavendula lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty biedactwo, ah te hormony, szaleją a my razem z nimi ;/ Nie smutaj się!

Dotty84 lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, ale jazda, każdej coś dolega :/ ja dzisiaj mega słaba jestem, kilka razy to myślałam, że zemdleję, ale to dlatego, że musiałam do sklepu iść a tam duszno, gorąco a ja w sweterku i płaszczu.

FK, no kciukasy trzymamy i niech Maleństwo jeszcze posiedzi! Mam nadzieję, że coś w tym szpitalu Ci podają!

Florentine, dobrze, że sterydy Ci podają. A na twardy brzuszek to już pewnie tylko magnez do końca doraźnie Ci będą dawać...

Dotty, oj, nie martwiaj się :) tulę :*

Nata, też tak robiłam, że jeszcze dosypiałam, ale teraz jakoś za bardzo się nie da, nie mogę usnąć, wiercę się i niedobrze mi się robi, nawet o tej 6 czy 7.

Dzisiaj mi dziecko tak jeździło po jelitach i żołądku, że myślałam, że już nie wytrzymam. A teraz spokój. Śpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 19:27

Dotty84, lkc lubią tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    spokojnie moja też ma czasami takie dni, połóz sie może na lewym boku u mnie to pomaga:)zaraz pupke wypina :)

iv09hdgenu0skffm.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny - jestescie kochane! bez was chyba wpadłabym w paranoję...

Do tej pory nigdy nie panikowałam, nie wiem co się ze mną dzieje..ale jakoś to się skumulowało i jescze ten lęk przed tym, ze jestem sama i jak coś to nie mogę liczyć na męża....ehhh...mój gin nie odbiera (nie omieszkam mu tego wypomnieć na następnej wizycie...) i lęki zaczęły się we mnie mnożyć,,

Mam nadzieję, że faktycznie Haniutek tylko zrobiła sobie dzień lenia... I że wszystko jest w porządku..

natasza82, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    spokojnie moja też ma czasami takie dni, połóz sie może na lewym boku u mnie to pomaga:)zaraz pupke wypina :)

No właśnie dziś nawet leżenie na lewym boku niewiele daje - a zawsze budziło to w niej małego potworka..

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    No właśnie dziś nawet leżenie na lewym boku niewiele daje - a zawsze budziło to w niej małego potworka..
    coś czuje , ze małą zaraz wstanie i nie da ci dzisiaj w nocy pospac bo bedzie nadrabiać zaległości :)

iv09hdgenu0skffm.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania najwidoczniej ma dzień lenia. Każdemu się zdarza :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 24 września 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ech, musiałam dzisiaj odwołać usg spojenia, gdzie przy okazji podejrzelibyśmy małego :), nawet wizytę musiał mi telefonicznie przekładać mąż, bo mam kompletny bezgłos i bym się nie dogadała :). Co za cholera, no!
    w dodatku mąż idzie dzisiaj sam do szkoły rodzenia...
    Mam nadzieję, że będzie dobre notatki robił, a nie tak jak na zajęciach z karmienia piersią, że zasnął tak, że prowadząca kazała go nie budzić :/

Mam problem w pakowaniu torby do szpitala...
    - jak pakujecie wysterylizowane butelki - w torebki plastikowe, czy jak?
    - bierzecie całe opakowania podpasek, podkladów, wkladek laktacyjnych, pieluszek? - te kartoniki/paczki zajmują strasznie dużo miejsca...

Wysterylizowane butelki i smoczki w torebki plastikowe z ikei takie na szczelne zamknięcie i niestety biorę całe opakowania wszystkiego :/ wole mieć za dużo niż ma mi zabraknąć i tak mąż będzie niósł, chociaż trochę będę się czuła jak idiotka idąc do porodu z 2 wielkimi torbami, ale mam nadzieje, że nie tylko ja będę tyle miała :P

Wiem, że któraś z dziewczyn jest z Poznania, będziecie rodzić na Polnej? Wiecie może co oni dają? Bo słyszałam, że pieluchy i koszule do porodu na pewno można dostać ( chociaż pieluchy będę miała swoje, bo nie wiem czy będzie mi się chciało ciągle chodzić do dyżurki po pampki, chociaż wiadomo jak będą dawały, to z chęcią za darmo wezmę :P )

Goplana lubi tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane jesteście <3

Już troszkę się opanowałam i teraz spokojnie poczekam na męża...
    A jakby niepokój nie mijał to najwyżej po jego powrocie podjedziemy gdzieś na KTG...

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Czarna94 faktycznie po raz kolejny ujrzała 2 kreski na teście...
    Oby tym razem jej się udało utrzymać swoje maleństwo już na zawsze :*

xpatiiix3, Goplana, natasza82, Marzena27, Agusia ;), anusiaa90, Mamadomina, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie stresowac sie ,nie rodzic siedziec i pachniec ! :) ja was czytam i jestem tu i trzymam reke na pulsie ale nie pisze bo goscia mam wiec tak nie wypada caly dzien na forum :P

Madlen piekne te twoje malenstwa sa.

xpatiiix3, Madlen222 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na polnej leżała Pin i Jula jest teraz z tego co pamiętam ;) gadaj z Nimi ;)

Dotty nie stresuj się to zaraz Armagedon Ci zrobi zobaczysz ;**

Moja mega czkawke ;)

Odpoczywamy przed TV przytuleni i Marcysio wcina winogrona ;)

mada_lena, e_v_e, Dotty84, AgataP lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ze mi dzien przed akcją koleżanka napisała hej co u Ciebie slychac urodzilas czy co ? Kur jaja zjebana i dostalam w nocy skurczy takze nie lubię takich żartów bo można wykrakac.
    No i dzis man od kroplowek balerony masakra lydek nie czuje ale co się dziwic jak miałam 6 kroplowek.
    No i brzuchol mam wyzej zaliczylam kopa w zebro. Moze te keki rozkurczowe pomogły bo ciągle byl brzuch spiety a tak puscilo i macica poszla wyżej.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 24 września 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    kochane jesteście <3

Już troszkę się opanowałam i teraz spokojnie poczekam na męża...
    A jakby niepokój nie mijał to najwyżej po jego powrocie podjedziemy gdzieś na KTG...

A masz może coś słodkiego? Na mojego zawsze to działało, położenie na boku + batonik :)

w57vhgqsvnsaad78.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty podobno 4 ruchy w ciągu godziny aktywności wystarczą, żeby się nie martwić. Mój lekarz już się czasem irytuje jak musi mi za każdym razem tłumaczyć, że dziecko też ma lepsze i gorsze dni, bardziej i mniej aktywne, że ja też nie zawsze jestem tak samo aktywna. Mojego młodego rozbudzają głębokie wdechy z przepony, zauważyłam to na sr :)

xpatiiix3, Dotty84, Lavendula lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty to stres zwiazany z tym co się działo na forum Ci się udzielil. Zjedz cos slodkiego albo owoc. Albo połóż się i przekrec raz na kewy raz na prawy bok. Lekko postukaj palcami po brzuchu to obudzi Hanie. Daj znać.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie wpadła przed chwila mama z cała wielka torba ciuszkow :) była w lumpku na polowaniu. Czapeczki, bluzy, polspiochy do tego kilka nowych body i pajace. Gdzie ja to upcham? No i uprać trzeba :)
    Tez mnie dzis chwycił dzis bol miesiaczkowy....i przeszło. Brzuch raz sie spiął. Teraz juz kazdej bedzie cos dolegać. Macice ćwiczą. B-H to juz chyba norma na tym etapie

xpatiiix3, sylvi, Dotty84, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv ale jaja to krakanie chyba się u Nas sprawdza ;oo

No boli mnie ten dół, czego ona się tak pcha łobuziarka ;P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1386 1387 1388 1389 1390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ