Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie:)
Ja tez mam dreszcze, chodzę w puchowej kurtce a inni w prochowcach:)
Santoocha i viviana współczuje takich wymiotów. Najszczęście mam mdłości na razie....nie wymioty
Dzisiaj miałam ochotę na placki ziemniaczane i maź mi zrobił z jogurtem greckim i cukrem, mniam:)
Znalazłam w Lidlu fetę z mleka pasteryzowanego, jak któraś lubi mozna jesc.
Ewelina i Pati. Gratulacje.
Cudnie, ze juz weekend. Jutro chcemy powiedzieć Rodzicom:))
xpatiiix3, Lavendula lubią tę wiadomość
-
Fidelissa wrote:Witajcie:)
Znalazłam w Lidlu fetę z mleka pasteryzowanego, jak któraś lubi mozna jesc.
No w końcu coś sensownego zjeść można, bo ja nie mogę odżałować cuchnącej gorgonzoli, którą uwielbiam, a nie można
xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, długo nie pisałam, ale czytałam Was, teraz w końcu nadrobiłam
U mnie mdłości do godz.15 brak, a jak wstanę od stołu po obiedzie, obojętnie czym, mdli mnie, odbija mi się i wydaje mi się że to kwestia tego że na obiad zjem za dużo. Ogólnie, każdy inny posiłek jest bardzo malutki a obiad chyba z przesadą. I tak trzyma mnie do poczucia pierwszego głodu, więc ok 18-19 przechodzi. No i bardzo chce mi się spać i też w tym czasie.
Co do leków na gardło to lekarz przepisał mi "Tinctura Salviae", to roztwór z szałwi do płukania gardła. Do kupienia bez recepty. Ostatecznie go nie zastosowałam bo na ulotce było napisane że nie ma potwierdzenia, że jest nieszkodliwy (chociaż to jest na większości leków) i gardło ogólnie przestało boleć.
Alka89
Ja 4-5 tc. przez kilka dni, codziennie wcinałam makrele, taką miałam na nią ochotę. Potem wyczytałam, żeby unikać mięsa i ryb surowych, wędzonych, solonych... Od tego czasu nie jadłam, chociaż uwielbiam łososia wędzonego, ale musiałam się pocieszyć smażonym, też było dobry, hehe. A w sezonie prowadzę sklep z rybami wędzonymi i nie wiem jak to przeżyję, aby nie jeść... Ale nie wiem jak to w końcu jest czy szkodzą, czy nie...
beatka2912
Ja poszłam bardzo szybko, 2 tygodnie po ovu, ciąża była 4-tygodniowa. Było jeszcze za wcześnie żeby cokolwiek zobaczyć. A najlepiej iść 7-8 tydzień, wtedy napewno będzie zarodek widoczny. A brzuch (podbrzusze, jajniki) mogą boleć, bo macica rośnie, ale nie powinien być to mocny ból.
izia
Ja nie wiem, bo wszyscy mówią mi że w ciąży będzie gooorąco, a mi jest ciągle zimno. Jeszcze jak się ruszam to spoko, ale po obiedzie, położe się, kocyk i tak do wieczora... Kiedy przyjdzie ta gorączka...
I w sklepach to mi ewentualnie strasznie duszno, dlatego jeszcze bardziej nie lubię zakupów...
KUNIAK
Ja mam dopiero za 4 tyg i tak się martwię, czy to nie za późno. Tzn ja sama chciałabym zobaczyć wcześniej maleństywo, jak się rozwija. Ale to będzie już 13 tc i będzie już dużo widać. Już chciałabym żeby był miesiąc później
e_v_e
Ja w 8 tyg miałam dopochwowo.
Mokael
Nie martw się będzie wszystko widać na kolejnej wizycie, jest jeszcze za wcześnie.
Pati
Super, Junior wygląda świetnie
Evik
Ja mam biały, jasnokremowy, lekarz na ostatniej wizycie mówił, że dużo (też widzę to na wkładce) i że jest dobrze
Poza tym witam wszystkie nowe listopadówki, gratuluję wszystkim dziewczynom, które zobaczyły i usłyszały serduszka i
Mloda.Mama witam i może wypadnie na andrzejki
-
nick nieaktualny
-
Witajcie,
Musiałam wczoraj odreagować.
Więc już jesteśmy tylko we dwoje, jeden pęcherzyk obumarł
Wiadomo, pozostał jeden zdrowy fasolinek mierzący 8,9 mm z bijącym serduszkiem 131 bpm i trzeba się cieszyć.
Jakiś jednak smutek pozostał, bo były 2 i czegoś teraz brakuje.
Tak miało być, natura wybiera najlepiej i nie lubi anomalii, choć jest w tym bezwzględna.
Aha, wpisz mnie proszę Patii - Goplana 30l, 15 listopada, WarszawaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 09:53
-
Witam
Mloda.Mama ,marynka Witajcie
Kurde jesty Nas ponad 40 jak nic tylko nie mam wszystkich na liście jak już będziecie znały terminy przypominać, na liście mam 38 miss listopadowych mamusiek )
Goplana przykro mi ,ale na szczęście ten silniejszy maluszek żyje i pięknie rośnie
Ja miałam dzisiaj do teściówki lecieć, ale że mam zapalenie spojówki to nigdzie nie ide bo pomyślą, że taka zapłakana hehe a z resztą nie wychodze na słońce dzisiaj jak wampir w cieniu żyje...Goplana lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Witam nowe dziewczyny, jest nas coraz więcej.
Goplana Kochana trzymaj się, teraz musisz być silna dla tej jednej Fasolki, choc rozumiem jak przykro.
Pati a Ty gdzie się nabawiłaś tego zapalenia.
A u mnie, od rana mdłości, bez wymiotów, ale nic nie mogę zjeść, dziś najsilniejsze odkąd mam.Goplana lubi tę wiadomość
-
Viviana norma starczy abym na słońcu za długo pochodziła, u mnie to częste przy soczewkach jest a myje rece za każdym razem , w sumie to moja mania mycie rąk, bo ze sto razy dziennie myje przy każdej okazji a mimo wszystko dość często mnie nawiedza ta infekcja... oczy mam diabelskie... trudno przesiedze w domu i wsioLivia
Nela
Marcel
-
A ja się obudziłam, do pracy muszę iść, a nie chce mi się wstać, ubrać, umalować... boże ile to czynności, a jak trudnych do wykonania. Póki co to mdli mnie od zapachu kawy i lubie soki owocowe z Grycana, a wcześniej za nimi aż tak nie szalałam
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Biedna Viviana hehe a mi oko schodzi powoli lepiej, moźe uda się jednak dzisiaj wyjść tylko, że się malować nie będę ,bo to nie ma najmniejszego sensu
Jadłam uwaga uwaga hahaha PIEROGI Z PORZECZKĄ I GRANATEM hahha oszamałam cały wielki talerz, wraca ochota na słodkie ale nie słodycze wolę owoce a na obiad mam ochotę a frytki Radeczek zrobi, bo się śmieje on cały czas, że trzeba juniorka Naszego podtuczyć
Mloda.Mama i ja też leń się straszny zrobiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 10:47
Livia
Nela
Marcel