X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tyłozgięcie jak mi usg robią to normalnie mi tak tam wiercą, że wręcz prostopadle do kręgosłupa muszą te usg robić dzisiaj gin sie złapała za głowę że aż tak mocno wygięta ta moja macica...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Ja tez mam dreszcze, chodzę w puchowej kurtce a inni w prochowcach:)

Santoocha i viviana współczuje takich wymiotów. Najszczęście mam mdłości na razie....nie wymioty

Dzisiaj miałam ochotę na placki ziemniaczane i maź mi zrobił:) z jogurtem greckim i cukrem, mniam:)

Znalazłam w Lidlu fetę z mleka pasteryzowanego, jak któraś lubi mozna jesc.

Ewelina i Pati. Gratulacje.

Cudnie, ze juz weekend. Jutro chcemy powiedzieć Rodzicom:))

xpatiiix3, Lavendula lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• scindapsus Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Znalazłam w Lidlu fetę z mleka pasteryzowanego, jak któraś lubi mozna jesc.

No w końcu coś sensownego zjeść można, bo ja nie mogę odżałować cuchnącej gorgonzoli, którą uwielbiam, a nie można ;)

xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Mloda.Mama Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki, ja co prawda nie wiem jeszcze jaki mam termin, bo dopiero co jestem po becie i bede szła do gina ale wychodzi z moich obliczeń na to że przypadnie na listopad :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

bfaregz2oin7t22z.png

qb3cru1d676ftq9c.png

w57v3e3kuxkbvjcs.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, długo nie pisałam, ale czytałam Was, teraz w końcu nadrobiłam :)

U mnie mdłości do godz.15 brak, a jak wstanę od stołu po obiedzie, obojętnie czym, mdli mnie, odbija mi się i wydaje mi się że to kwestia tego że na obiad zjem za dużo. Ogólnie, każdy inny posiłek jest bardzo malutki a obiad chyba z przesadą. I tak trzyma mnie do poczucia pierwszego głodu, więc ok 18-19 przechodzi. No i bardzo chce mi się spać i też w tym czasie.

Co do leków na gardło to lekarz przepisał mi "Tinctura Salviae", to roztwór z szałwi do płukania gardła. Do kupienia bez recepty. Ostatecznie go nie zastosowałam bo na ulotce było napisane że nie ma potwierdzenia, że jest nieszkodliwy (chociaż to jest na większości leków) i gardło ogólnie przestało boleć.

Alka89
    Ja 4-5 tc. przez kilka dni, codziennie wcinałam makrele, taką miałam na nią ochotę. Potem wyczytałam, żeby unikać mięsa i ryb surowych, wędzonych, solonych... Od tego czasu nie jadłam, chociaż uwielbiam łososia wędzonego, ale musiałam się pocieszyć smażonym, też było dobry, hehe. A w sezonie prowadzę sklep z rybami wędzonymi i nie wiem jak to przeżyję, aby nie jeść... Ale nie wiem jak to w końcu jest czy szkodzą, czy nie...

beatka2912
    Ja poszłam bardzo szybko, 2 tygodnie po ovu, ciąża była 4-tygodniowa. Było jeszcze za wcześnie żeby cokolwiek zobaczyć. A najlepiej iść 7-8 tydzień, wtedy napewno będzie zarodek widoczny. A brzuch (podbrzusze, jajniki) mogą boleć, bo macica rośnie, ale nie powinien być to mocny ból.

izia
    Ja nie wiem, bo wszyscy mówią mi że w ciąży będzie gooorąco, a mi jest ciągle zimno. Jeszcze jak się ruszam to spoko, ale po obiedzie, położe się, kocyk i tak do wieczora... Kiedy przyjdzie ta gorączka...
    I w sklepach to mi ewentualnie strasznie duszno, dlatego jeszcze bardziej nie lubię zakupów...

KUNIAK
    Ja mam dopiero za 4 tyg i tak się martwię, czy to nie za późno. Tzn ja sama chciałabym zobaczyć wcześniej maleństywo, jak się rozwija. Ale to będzie już 13 tc i będzie już dużo widać. Już chciałabym żeby był miesiąc później :)

e_v_e
    Ja w 8 tyg miałam dopochwowo.

Mokael
    Nie martw się będzie wszystko widać na kolejnej wizycie, jest jeszcze za wcześnie.

Pati
    Super, Junior wygląda świetnie :)

Evik
    Ja mam biały, jasnokremowy, lekarz na ostatniej wizycie mówił, że dużo (też widzę to na wkładce) i że jest dobrze

Poza tym witam wszystkie nowe listopadówki, gratuluję wszystkim dziewczynom, które zobaczyły i usłyszały serduszka i
    Mloda.Mama witam i może wypadnie na andrzejki :)

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ewelina cieszę, że jest ok:)

Młoda.Mama Witam Cię:)

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona. Termin ovu wyznacza na 26 listopada. Wizytę mam aż za tydzień, więc wtedy będę więcej wiedzieć.

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Musiałam wczoraj odreagować.
    Więc już jesteśmy tylko we dwoje, jeden pęcherzyk obumarł :(
    Wiadomo, pozostał jeden zdrowy fasolinek mierzący 8,9 mm z bijącym serduszkiem 131 bpm i trzeba się cieszyć.
    Jakiś jednak smutek pozostał, bo były 2 i czegoś teraz brakuje.
    Tak miało być, natura wybiera najlepiej i nie lubi anomalii, choć jest w tym bezwzględna.

Aha, wpisz mnie proszę Patii - Goplana 30l, 15 listopada, Warszawa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 09:53

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Mloda.Mama ,marynka Witajcie :)

Kurde jesty Nas ponad 40 jak nic tylko nie mam wszystkich na liście jak już będziecie znały terminy przypominać, na liście mam 38 miss listopadowych mamusiek :))

Goplana przykro mi ,ale na szczęście ten silniejszy maluszek żyje i pięknie rośnie :)

Ja miałam dzisiaj do teściówki lecieć, ale że mam zapalenie spojówki to nigdzie nie ide bo pomyślą, że taka zapłakana hehe a z resztą nie wychodze na słońce dzisiaj jak wampir w cieniu żyje... :)

Goplana lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny, jest nas coraz więcej.

Goplana Kochana trzymaj się, teraz musisz być silna dla tej jednej Fasolki, choc rozumiem jak przykro.

Pati a Ty gdzie się nabawiłaś tego zapalenia.

A u mnie, od rana mdłości, bez wymiotów, ale nic nie mogę zjeść, dziś najsilniejsze odkąd mam.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana, ważne, że jest dzieciaczek!

I ja chyba niedopisana, Ewelina, 29 lat, Warszawa, 13 listopada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 09:13

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana norma starczy abym na słońcu za długo pochodziła, u mnie to częste przy soczewkach jest a myje rece za każdym razem , w sumie to moja mania mycie rąk, bo ze sto razy dziennie myje przy każdej okazji :P a mimo wszystko dość często mnie nawiedza ta infekcja... oczy mam diabelskie... trudno przesiedze w domu i wsio :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mloda.Mama Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się obudziłam, do pracy muszę iść, a nie chce mi się wstać, ubrać, umalować... boże ile to czynności, a jak trudnych do wykonania. Póki co to mdli mnie od zapachu kawy i lubie soki owocowe z Grycana, a wcześniej za nimi aż tak nie szalałam :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

bfaregz2oin7t22z.png

qb3cru1d676ftq9c.png

w57v3e3kuxkbvjcs.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie niestety wymioty. W zasadzie powietrzem hehe, bo zjadłam aby kanapkę od rana. Nawet woda nie wchodzi.
    Ale mam zachciankę, wysyłam męża do sklepu, także może coś dziś się przyjmie do zjedzenia.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Viviana hehe a mi oko schodzi powoli lepiej, moźe uda się jednak dzisiaj wyjść tylko, że się malować nie będę ,bo to nie ma najmniejszego sensu :P

Jadłam uwaga uwaga hahaha PIEROGI Z PORZECZKĄ I GRANATEM hahha oszamałam cały wielki talerz, wraca ochota na słodkie ale nie słodycze wolę owoce :D a na obiad mam ochotę a frytki Radeczek zrobi, bo się śmieje on cały czas, że trzeba juniorka Naszego podtuczyć :D

Mloda.Mama i ja też leń się straszny zrobiłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 10:47

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mloda.Mama Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjem drożdżówe :)
    Tylko problem że na kawe mnie odrzuca, a ja się bez kawy nie dobudze.

bfaregz2oin7t22z.png

qb3cru1d676ftq9c.png

w57v3e3kuxkbvjcs.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wymiotuję od rana. Woda i powietrze. Głowa mi pęka :/
    Siedzę w pracy i zdycham..

• Goplana Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na miłe oderwanie od mdłości:

http://hopeshared.com/22-photos-that-prove-babies-need-pets-number-17-especially/

:)

Evik lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana kochana bardzo mi przykro z powodu maluszka ale najwazniejsze ze jest ten drugi i będzie z Toba do końca bo jest bardzo silny!

Witam nowe mamusie:)
    Mdłości! Zabierzcie moje mdłości! Czuje z każdym dniem jak sie bardzo rozkręcają

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha podziwiam że dajesz rade w pracy wielki szacun! ja mam problem by do kuchi dojsc

w5wqqps6dh6rkfbp.png
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ