X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Evik Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Goplana jaka słodycz!:D My też u mamci mamy yorka i to takiego rozpieszczonego:D nie mogę się doczekać jak bedziemy zapoznawać dzidziusia z nim:D:D

KUNIAK, Goplana lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Mloda.Mama Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam mdłości aż takich, tylko od zapachu kawy :)
    Ale łącze się z wami w tych mdłościach w sensie współczuje, oby szybko wam minęło.

Evik lubi tę wiadomość

bfaregz2oin7t22z.png

qb3cru1d676ftq9c.png

w57v3e3kuxkbvjcs.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tu nie wchodzić, ale co tam, gdzieś się zapytać muszę...
    Czy to normalne, że objawy ciążowe jednego dnia są silniejsze, a innego słabsze? Zaczęły jakieś 2 tygodnie temu boleć mnie piersi, ale dość delikatnie. Czasem bolą bardziej, czasem mniej... Wczoraj kiedy po pracy zakładałam kurtkę, to strasznie mnie bolały, czułam jakbym za bardzo ściskała je kurtką, a dziś wstałam i nic, kompletnie. Może tak być?
    Zmęczenie i senność jest chyba jedynym moim stałym objawem.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu miałaś tu nie wchodzić? Nie traktuj Nas jako "gdzieś muszę" jestes tu mile widziana jak każda kobieta i fajnie by było gdybyś te muszę zamieniła na chcę...:)
    Oczywiście że może tak byc to bardzo normalne i naturalne, dzis nawet jak czytałam cotygodniowe informacje bo wkraczam w tydz 7 tobyło dokładnie to napisane że mogą się raz nasilać raz może ich całkiem nie byc:) Ja póki co mam tylko mdłości, w różnych porach dnia i nocy są bardziej lub mniej silne

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochotę na wszystko do słone, kwaśne, ostre, słodkie nic nie jem.
    Ale piekna pogoda, a ja nawet nosa nie wychylam, bo lepiej być blisko łazienki.

Mysz oczywiście że to normalne, czytałam o tym, bo sama miewam objawy o różnym nasileniu, raz czujemy sie lepiej, raz gorzej, raz piersi bola, raz nie, bo hormony są uwalniane stopniowo i pulsacyjnie.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz jesteś tu zawsze mile widziana ,zaglądaj do Nas częściej :) ja np miałam mdłości do końca 8 tygodnia i nie mam już piersi bolały, ale nie tak strasznie od wczoraj jak skończyłam 9 tydzień, a zaczęłam 10 to mi nagle cyce zaczęły ostro boleć, w staniku źle, bez jeszcze gorzej chyba muszę jakieś ciążowe kupić takie topiki, przy karmieniu też się przydadzą ,więc warto zainwestować :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana przykro mi :( Ale masz jeszcze drugie maleństwo i to jest teraz najważniejsze

Goplana lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Mloda.Mama Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obliczyłam sobie datę porodu na podstawie ostatniej miesiączki i wyszło 11 listopada, czyli data urodzin mojego męża... kurcze ale by miał prezent :) Chyba taki najlepszy ze wszystkich możliwych.

Kobietki a wolicie dziewuszkę czy chłopaczka? Wiem, że najważniejsze by było zdrowe maleństwo, ale jednak każda ma jakieś wyobrażenia, prawda? I w myślach jak myślicie o dziecku to zawsze widzicie chłopczyka czy dziewczynkę?

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

bfaregz2oin7t22z.png

qb3cru1d676ftq9c.png

w57v3e3kuxkbvjcs.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie wytaszczyłam z łóżka troszkę ogarnęłam i czekam na mężusia aż wróci z pracy. Mdłości jakoś chwilowo przeszły więc na obiadek do rodziców no i może nad jakąs wode by pojechał pospacerować pogoda taaka cudowna:)

Młoda. Mama ja to sama nie wiem bo raz sobie wyobrażam chłopczyka raz dziewczynkę i naprawdę w równym stopniu chce jednego jak i drugiego:D
    Pati mnie piersi w ogóle nie bolą ale są wielkie i ciężkie chodzę tylko w sportowych stanikach ale chyba niedługo i ja zainwestuję w ciążowy:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki czy Wam tez jest tak często słabo w ciąży???Ja momentami mam w oczach tak ciemno że siadam gdzie popadnie na ulicy:( martwi mnie to troszke:(

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Mloda.Mama Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka - ja tak nie mam, ale moja mama tak miała będąc w ciąży ze mną - opowiadała mi :) I wszystko było w porządku.

bfaregz2oin7t22z.png

qb3cru1d676ftq9c.png

w57v3e3kuxkbvjcs.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik chyba warto z tym stanikiem hehe bo mi bufecik wyskakuje już ze starych... ;/

mloda.mama ja mam wrażenie że drugi chłopak będzie, chociaż czasem sama nie wiem, ale jednak chyba drugi syneczek mamusi będzie :D hehe i nowe imię wynaleźliśmy Kasjan :D hehe

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mloda.Mama Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja lubię niespotykane imiona, takie nietypowe, mało popularne. Dziewczynka będzie Amanda :)

bfaregz2oin7t22z.png

qb3cru1d676ftq9c.png

w57v3e3kuxkbvjcs.png
  • Mloda.Mama Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii a twój synek ma na imię Marcelino czy Marcel?

bfaregz2oin7t22z.png

qb3cru1d676ftq9c.png

w57v3e3kuxkbvjcs.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś na kolację wymyśliłam pizze, po prostu mi nie przejdzie jak nie zjem. A obiadku trochę zjadłam, więc jest lżej, choć muli jeszcze.

Nastka ja mam zawroty takie, pewnie masz niskie ciśnienie.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana nawet nie wpadłam na pomysł zbadania ciśnienia:) To już jest do tego stopnia upierdliwe że zaczynam się bać z domu wychodzić:/ Chyba będzie trzeba lekarza o L4 poprosić póki nie przejdzie. Umówiłam się już na wtorek na kontrole bo strasznie się czuje. Z moją pierwszą córcią nie miałam takich objawów.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Mloda.Mama Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka no moja mama mi mówiła wczoraj jak poszła do sklepu będąc ze mną w ciąży i upadła i się cieszyła, że nikt jej nie okradł, bo akurat po wypłacie była wtedy, więc jest to niebezpieczne i z tego powodu i że można się uderzyć...

bfaregz2oin7t22z.png

qb3cru1d676ftq9c.png

w57v3e3kuxkbvjcs.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Kilka dni mnie nie było, a tu tyyyle do czytania -- cofnąć się muszę o 10 dobrych stron !! Wrócona z prawie tygodniowego pobytu pod samymi górami, gdzie duużo słonka, krokusy i boćki i kuchnia Mamusi, która pomału przyzwyczaja się do bycia Babcią ;P

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda.Mama mój syn to Marcel :) Ale nazywamy go Marcyś Marcelino Marceliś Marcelinek Bombelo Marcyśko itd.. haha sporo ma tych zdrobnień :) a Amanda ładnie imię, znam jedną Amandę uczy się ze mną w szkole ,dobra wariatka z niej, w sensie pozytywnym :D

Te ciśnienie to np mnie nawiedza po południu w tym momencie to ja już jestem nie do życia plecy znowu boleć zaczynają i jednak jadę do R dzwoniła teściówka jak padło hasło gołąbki to ja nie zastanawiając się rzuciłam, dobra będę po południu hehe :D no i zaraz wychodzimy z Marcelinkiem na autobus ,bo R zaraz rusza hehe musi po Nas wyjechać, bo ja nie jestem w stanie zbyt daleko autobusem jezdzić... A jedzie się aż za miasto godzinę drogi komunikacją miejską...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati fajny ten Twój miś :-) ja mam nadzieję że mój też już będzie przypominał małego człowieczka teraz jak pójdę :-) aaaa i odkryłam coś co pomaga mi na mdłości chociaż troszkę, greifruty :-) albo sok z nich :D

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ