X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Evik Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Goplana jaka słodycz!:D My też u mamci mamy yorka i to takiego rozpieszczonego:D nie mogę się doczekać jak bedziemy zapoznawać dzidziusia z nim:D:D

KUNIAK, Goplana lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Mloda.Mama Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam mdłości aż takich, tylko od zapachu kawy :)
    Ale łącze się z wami w tych mdłościach w sensie współczuje, oby szybko wam minęło.

Evik lubi tę wiadomość

bfaregz2oin7t22z.png

qb3cru1d676ftq9c.png

w57v3e3kuxkbvjcs.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tu nie wchodzić, ale co tam, gdzieś się zapytać muszę...
    Czy to normalne, że objawy ciążowe jednego dnia są silniejsze, a innego słabsze? Zaczęły jakieś 2 tygodnie temu boleć mnie piersi, ale dość delikatnie. Czasem bolą bardziej, czasem mniej... Wczoraj kiedy po pracy zakładałam kurtkę, to strasznie mnie bolały, czułam jakbym za bardzo ściskała je kurtką, a dziś wstałam i nic, kompletnie. Może tak być?
    Zmęczenie i senność jest chyba jedynym moim stałym objawem.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu miałaś tu nie wchodzić? Nie traktuj Nas jako "gdzieś muszę" jestes tu mile widziana jak każda kobieta i fajnie by było gdybyś te muszę zamieniła na chcę...:)
    Oczywiście że może tak byc to bardzo normalne i naturalne, dzis nawet jak czytałam cotygodniowe informacje bo wkraczam w tydz 7 tobyło dokładnie to napisane że mogą się raz nasilać raz może ich całkiem nie byc:) Ja póki co mam tylko mdłości, w różnych porach dnia i nocy są bardziej lub mniej silne

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochotę na wszystko do słone, kwaśne, ostre, słodkie nic nie jem.
    Ale piekna pogoda, a ja nawet nosa nie wychylam, bo lepiej być blisko łazienki.

Mysz oczywiście że to normalne, czytałam o tym, bo sama miewam objawy o różnym nasileniu, raz czujemy sie lepiej, raz gorzej, raz piersi bola, raz nie, bo hormony są uwalniane stopniowo i pulsacyjnie.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz jesteś tu zawsze mile widziana ,zaglądaj do Nas częściej :) ja np miałam mdłości do końca 8 tygodnia i nie mam już piersi bolały, ale nie tak strasznie od wczoraj jak skończyłam 9 tydzień, a zaczęłam 10 to mi nagle cyce zaczęły ostro boleć, w staniku źle, bez jeszcze gorzej chyba muszę jakieś ciążowe kupić takie topiki, przy karmieniu też się przydadzą ,więc warto zainwestować :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana przykro mi :( Ale masz jeszcze drugie maleństwo i to jest teraz najważniejsze

Goplana lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Mloda.Mama Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obliczyłam sobie datę porodu na podstawie ostatniej miesiączki i wyszło 11 listopada, czyli data urodzin mojego męża... kurcze ale by miał prezent :) Chyba taki najlepszy ze wszystkich możliwych.

Kobietki a wolicie dziewuszkę czy chłopaczka? Wiem, że najważniejsze by było zdrowe maleństwo, ale jednak każda ma jakieś wyobrażenia, prawda? I w myślach jak myślicie o dziecku to zawsze widzicie chłopczyka czy dziewczynkę?

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

bfaregz2oin7t22z.png

qb3cru1d676ftq9c.png

w57v3e3kuxkbvjcs.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie wytaszczyłam z łóżka troszkę ogarnęłam i czekam na mężusia aż wróci z pracy. Mdłości jakoś chwilowo przeszły więc na obiadek do rodziców no i może nad jakąs wode by pojechał pospacerować pogoda taaka cudowna:)

Młoda. Mama ja to sama nie wiem bo raz sobie wyobrażam chłopczyka raz dziewczynkę i naprawdę w równym stopniu chce jednego jak i drugiego:D
    Pati mnie piersi w ogóle nie bolą ale są wielkie i ciężkie chodzę tylko w sportowych stanikach ale chyba niedługo i ja zainwestuję w ciążowy:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki czy Wam tez jest tak często słabo w ciąży???Ja momentami mam w oczach tak ciemno że siadam gdzie popadnie na ulicy:( martwi mnie to troszke:(

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Mloda.Mama Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka - ja tak nie mam, ale moja mama tak miała będąc w ciąży ze mną - opowiadała mi :) I wszystko było w porządku.

bfaregz2oin7t22z.png

qb3cru1d676ftq9c.png

w57v3e3kuxkbvjcs.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik chyba warto z tym stanikiem hehe bo mi bufecik wyskakuje już ze starych... ;/

mloda.mama ja mam wrażenie że drugi chłopak będzie, chociaż czasem sama nie wiem, ale jednak chyba drugi syneczek mamusi będzie :D hehe i nowe imię wynaleźliśmy Kasjan :D hehe

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mloda.Mama Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja lubię niespotykane imiona, takie nietypowe, mało popularne. Dziewczynka będzie Amanda :)

bfaregz2oin7t22z.png

qb3cru1d676ftq9c.png

w57v3e3kuxkbvjcs.png
  • Mloda.Mama Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii a twój synek ma na imię Marcelino czy Marcel?

bfaregz2oin7t22z.png

qb3cru1d676ftq9c.png

w57v3e3kuxkbvjcs.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś na kolację wymyśliłam pizze, po prostu mi nie przejdzie jak nie zjem. A obiadku trochę zjadłam, więc jest lżej, choć muli jeszcze.

Nastka ja mam zawroty takie, pewnie masz niskie ciśnienie.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana nawet nie wpadłam na pomysł zbadania ciśnienia:) To już jest do tego stopnia upierdliwe że zaczynam się bać z domu wychodzić:/ Chyba będzie trzeba lekarza o L4 poprosić póki nie przejdzie. Umówiłam się już na wtorek na kontrole bo strasznie się czuje. Z moją pierwszą córcią nie miałam takich objawów.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Mloda.Mama Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka no moja mama mi mówiła wczoraj jak poszła do sklepu będąc ze mną w ciąży i upadła i się cieszyła, że nikt jej nie okradł, bo akurat po wypłacie była wtedy, więc jest to niebezpieczne i z tego powodu i że można się uderzyć...

bfaregz2oin7t22z.png

qb3cru1d676ftq9c.png

w57v3e3kuxkbvjcs.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Kilka dni mnie nie było, a tu tyyyle do czytania -- cofnąć się muszę o 10 dobrych stron !! Wrócona z prawie tygodniowego pobytu pod samymi górami, gdzie duużo słonka, krokusy i boćki i kuchnia Mamusi, która pomału przyzwyczaja się do bycia Babcią ;P

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda.Mama mój syn to Marcel :) Ale nazywamy go Marcyś Marcelino Marceliś Marcelinek Bombelo Marcyśko itd.. haha sporo ma tych zdrobnień :) a Amanda ładnie imię, znam jedną Amandę uczy się ze mną w szkole ,dobra wariatka z niej, w sensie pozytywnym :D

Te ciśnienie to np mnie nawiedza po południu w tym momencie to ja już jestem nie do życia plecy znowu boleć zaczynają i jednak jadę do R dzwoniła teściówka jak padło hasło gołąbki to ja nie zastanawiając się rzuciłam, dobra będę po południu hehe :D no i zaraz wychodzimy z Marcelinkiem na autobus ,bo R zaraz rusza hehe musi po Nas wyjechać, bo ja nie jestem w stanie zbyt daleko autobusem jezdzić... A jedzie się aż za miasto godzinę drogi komunikacją miejską...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati fajny ten Twój miś :-) ja mam nadzieję że mój też już będzie przypominał małego człowieczka teraz jak pójdę :-) aaaa i odkryłam coś co pomaga mi na mdłości chociaż troszkę, greifruty :-) albo sok z nich :D

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ