X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lece bo padam na ryjek...trzymajcie sie i nie rozpakowujcie przypadkiem :) zakazka na to jest.
    Jutro juz pizdziernik wiec juz niedlugo bedzie pozwolenie a wtedy hulaj dusza piekla nie ma :)

• Goplana Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ja mam głoda... szczególnie nad ranem 4-5, dlatego teraz piszę :D

Dzień dobry!
    53kwiatek.gif

Ooo, zaczynamy 35 tydzień, fajnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 05:42

mada_lena, sisiiii, ÓptimusPrime, Dotty84, lkc, Marzena27, Agusia ;), xpatiiix3, Nata, Madlen222, anusiaa90, ewelina_d, Viviana, Maga31 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Kurcze ale mam problem z tym stanikiem, zawsze miałam 75B lub 70C i w ciąży noszę nadal swoje staniki może są ciut bardziej wypełnione :)

Taki bawełniany to chyba nie powinien uwierać wiec jak wezmę 75C to będzie ok??? Czy brać 75D? Pomocy
    Zawsze sobie mozesz dokupic przedluzke ja tak robie. Kupuje tski co mi sie podoba nawet jak jest za maly. Przedluzka wszystko ladnie zalatwi sprawde. ;)

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje malenstwo szaleje o pranku... W nocy nie kaszlalam to maly mogl pospac sobie nawet w nocy nie rozrabial, chyba go meczy moj kaszel. Bidulek. No ale co mam zrobic musze kaszlec zeby tego cholerstwa sie pozbyć z oskrzeli

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie moze do jakiego lekarza udac sie znokropnymi odciskami na stopach u dzieci??? Moja cora ma straszne odciski jednego takiego wielkiego nachodzacego na maly palec, jest o polowe juz mniejszy ale bola ja... Domowe sposoby nie dzialaja....

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) to ja się pochwalę, mam dzisiaj urodzinki i dostałam od małża zaproszenie na obiad , piękną bransoletkę i żelazko
    (bo mi jakoś tak stare spadło samo....niezdara jestem. Jutro prasowanie pościeli i koszuli.

Co do cycków, to ja zawsze miałam 75-80B, w poprzedniej ciąży 80-85 E, wróciły do swojej kondycji, ale to było 7,5 roku temu. Teraz mam 80-85 C/D jak na razie, więc pewnie po porodzie do DD dociągnę, tylko cholera się boję, żeby nie zechciały potem konsystencji zmienić, hmn....Bo jakoś tak mi się silikony nie podobają, ale i tak bym zrobiła, gdyby siła ciążenia była powalająca.

Dzisiaj endo, a jutro ostatnia morfologia - buraki mi bokami wychodzą.

Miłego dzionka

ÓptimusPrime, Dotty84, Marzena27, mada_lena, Fidelissa, Nata, Madlen222, Goplana, anusiaa90, Viviana lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze bo na pewno się martwicie. Bo wczorajszym usg źle. Wzięli mnie do szpitala daleko od domu. Doszły kolejne złamania i dwie inne wady. Proszę o modlitwę. Alicja

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina!Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!Zdrowka,latwego porodu i...peknych piersi po nim!

Mamadomina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka,bardzo przykre wiadomosci z rana..Badz dzielna.Wszystko bedzie dobrze,wierze w to.Jestesmy z Wami sercem i myslami....

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka, jestem z Wami modlitwa i calym sercem... <3

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Dziewczyny wiecie moze do jakiego lekarza udac sie znokropnymi odciskami na stopach u dzieci??? Moja cora ma straszne odciski jednego takiego wielkiego nachodzacego na maly palec, jest o polowe juz mniejszy ale bola ja... Domowe sposoby nie dzialaja....
    zdaje mi sie ze z takimi cudami to trzeba do podologa sie wybrac.

Mamadomina najlepsze życzenia z okazji Twojego święta. Sto lat i Szczęśliwego rozwiązania

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • lkc Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka przykro mi bardzo ze sie pogorszylo u Was. Trzymaj sie i badz silna dla Synka

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka,jestesmy z toba,Mamadomina wszystkiego naj :-) ,Jula i jak wyszlo ktg?Pati,wez ty go nagraj podczas klotni,tak by nie wiedzial,a potem pokaz komu trzeba,no tak dalej byc nie moze,w koncu dojdzie do tragedii

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa dzisiaj mam usg,w koncu zobacze bąbla :-)

lkc, Marzena27, mada_lena, natasza82, ÓptimusPrime, Agusia ;), anusiaa90, Lavendula lubią tę wiadomość

• Marzena27 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane,
    ja po fatalnej nocy, nawet nie umiem wytłumaczyć dokładnie co mnie bolało (udo, biodro, tyłek?) na tym boku na którym aktualnie próbowałam zasnąć.. masakra! więc wieczne przekręcanie się i szukanie pozycji, mąż jak zawsze czujny na moje pobudki więc biedny niewyspany do pracy poszedł. Śmiał się, że już go przyzwyczajamy z Zuzką :)

Mamadomina dużo zdrówka, szybkiego i łatwego porodu :) spełniania marzeń!
    Alka bardzo mi przykro, jestem z Wami myślami i serduchem, pisz jak tylko będziesz mogła i chciała :*
    Jula mam nadzieję, że Zuzinka grzeczna nadal w brzuszku.
    Pati współczuję wczorajszej akcji... oby z ręką nic poważnego :/
    Fidelissa u mnie długość szyjki podobna, brzuch non stop twardy, kurczy się, co prawda nie mam (nie miałam przynajmniej ostatnio) rozwarcia i może dlatego nie kazał aż tak leżeć plackiem. Mówił Gin, żebym odpoczywała, mam końską dawkę magnezu i tyle. Więc spokojnie, 2 tygodnie na pewno dasz radę :) trzeba trochę poleniuchować. Ja sobie tłumaczę, że to w końcu ostatnie momenty kiedy mogę leżeć obłożona serialami, gazetami i jedzeniem :P potem już zacznie się bieganina :)

ehh... spokojnego dnia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 08:04

sisiiii, Fidelissa, lkc, Mamadomina lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , Hej :) Mamadomina wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń!!!!

iv09hdgenu0skffm.png
  • Dotty84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

I komu tu wierzyć. Nam mówilinna SR ze miękki stanik na 6 tyg a potem z fiszbinami bo podobno fiszbiny zatrzymują laktację.....
    I komu wierzyć?.

Mówili, że musi być dobrze dobrany przede wszystkim, czyli fiszbiny nie mogą uciskać żadnej części piersi, bo to faktycznie może doprowadzić do jakiejś niedrożności gruczołów/przewodów mlekowych i źle wpłynąć na laktację.. Ale jeśli jest dobrze dobrany, to pierś znajduje się tylko w tym miękkim wypełnieniu, a fiszbiny chronią włókna przed rozciągnięciem...

Fidelissa lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • natasza82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka trzymaj się!!!

iv09hdgenu0skffm.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Agusia ja raz Zjadlam 1 plasterek żółtego sera i cukier 168.

Dzsiaj po 2 kromkach chleba ig rano i 4 plastrach łopatki, pomidorze i papryce 136.
    Po śniadaniu jest najgorzej potem z górki.
    A na czczo mam 84.
    I nic z tego nie rozumiem ..:)

Ja mam najgorsze na czczo 90 i ponad, ale diabetolog powiedziała, że z nimi nie ma jak sobie radzić niestety, hmmm pewnie jak mnie zobaczy da insulinę ehh... ja nie mogę jeść chleba, np. robię jajecznicę i do tego tylko jedna kromka chleba i jest 112-120, jakbym zjadła 2 kromki to przekroczyłabym wynik. Wczoraj naczytałam się, ze któraś jadła krówki i delicje aż smaka złapałam :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Dotty ja to raz w życiu dałam 80zł za stanik. Jak do ślubu szłam. Na takie do karmienia szkoda by mi było pewnie. Pati współczuję przebojów z bratem...
    W takim razie zazdroszczę ładnego, grzecznego biustu :) Dla mnie biustonosz to rzecz na której jakości nie mogę oszczędzać :(... Moje piersi niestety są tak niepokorne, że mogę się nosić jedynie w dwóch markach - Dalia i Ewa Bien...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 08:07

ewelina_d, AgataP lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 1462 1463 1464 1465 1466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ