X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus ale ja mam puls wtedy nawet do 150 i ledwo żywa jestem, normalnie czuję się jakbym miała umrzeć wtedy...

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmykam chwilowo bo koleżanka ma wpaść na kawę/herbatę :p

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina - 100 lat Kochana! Lekkiego porodu i pociechy z maluszka :)
    0vishenka_33.gif

Zdrówka również dla męża, bo stanął a wysokości zadania :) - udanego urodzinowego obiadu!

Mamadomina lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też coraz częściej zaczynam myśleć o porodzie i łapie mnie strach :(

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Nata ANA1 świadczą o tym, ze czarna moze miec ch. autoimmunologiczna. Ale zeby wiecej wiedzieć musi chyba zrobic jeszcze ANA2. Goplana dobrze gadam?
    Masz rację, teraz pewnie rozwiną diagnostykę na ANA2, ANA3 i inne, coby zobaczyć co to za typ przeciwciał.

Czarną pewnie diagnozują, ze względu na kilka niepowodzeń położniczych, pod kątem występowania u niej zespołu antyfosfolipidowego.

Madalena - dzielny mąż :) pozdrowienia dla niego, zwłaszcza, że lekarze nie są w Polsce mistrzami zakłuwania się - no chyba, że gazometria albo są anestezjologami :D, pielęgniarki na oddziale robią to lepiej :). Ja też się stresuję, jak muszę coś drobnego zabiegowego wykonać na rodzinie... dystans zawodowy gdzieś się ulatnia i nie wiadomo czemu pojawiają się nerwy :)
    Przy większych zabiegach, nawet nie weszłabym do sali :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 11:02

lkc, lkc, mada_lena lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę uwierzyć, ze poród może być w każdej chwili. Najlepiej za 3 tyg oczywiście albo 11.11 jak było prognozowane.

Staram sie myśleć pozytywnie.

Moj wychodząc powiedział jakby co to dzwoń......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 10:58

Agusia ;), mada_lena lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z poradni I wiecie co, dostalam od nich zupelnie nowiutki glukometr z paskami, dietami, ksiazeczka do pomiaru glukozy, jakies probki, gratisy, sliniaczek itp...
    Z tego, co zrozumialam, dostalam juz tak na zawsze, taki I maly prezent z nfz dla ciezarnych :)
    No I jutro zaczne mierzyc :) 4 razy dziennie...
    Ale sie naczekalam w szpitalu, ide spac!

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus strasznie późno zaczęłaś mierzenie glukometrem, miałaś robione obciążenie glukozą? ja ponad miesiąc jestem na diecie i kłuję się 4 razy dziennie, inne dziewczyny jeszcze dłużej...

Powodzenia w pomiarach, nie stresuj się na początku jak zobaczysz wyniki, dojdziesz do tego co można a co nie

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasi faceci chociaz zdaja sobie sprawe, ze to moze byc w kazdej chwili, moj mi mowi - wstrzymaj sie z rodzeniem do listopada przynajmniej:)

mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego męża zaczynają prześladować różne dziwne sny hihi, a co najlepsze jak mówię mu, że kolejna mamusia się rozpakowała z mojego forum to zawsze pytanie a Ty którym tygodniu jesteś??

Musimy kupić te łóżeczko i ostanie rzeczy jak najszybciej, chociaż mam nadzieje, ze mały grzecznie posiedzi w brzuchu chociaż do 37 T, na początku 36 T będę miała usg więc pewnie dużo się na nim dowiem :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Optimus strasznie późno zaczęłaś mierzenie glukometrem, miałaś robione obciążenie glukozą? ja ponad miesiąc jestem na diecie i kłuję się 4 razy dziennie, inne dziewczyny jeszcze dłużej...

Powodzenia w pomiarach, nie stresuj się na początku jak zobaczysz wyniki, dojdziesz do tego co można a co nie

Mialam na czczo 104, po 2h 131, na wizycie przedostatniej powiedziala, ze wsio ok. Ale n ostatniej stwierdzila, ze jednak mam isc, na czczo ponowniemialam 93 (po wieczorowym spozyciu shaka z maca) ;)
    Wiec to tak w razie wu bardziej... :)

• Viviana Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie tak, że po nocy boli Was miednica/biodra, krzyż? Ja rano jak staruszka, to pewnie przez niewygodne pozycje do spania, a jak czasem pośpię na prosto to rano krzyża nie czuję. Trochę mężo pomasował, pomaga ale mu się kurdę nie chce hehe, a jednak to ręka silna to lepiej rozmasuje.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pomocy! :)
    możecie zrobić zdjęcie waszych toreb do szpitala?! tak poglądowo chce zerknąć na wielkość i jak to popakowałyście ;) niestety mnie to zadanie przerosło :P nie mam pomysłu na to :/

Goplana, KUNIAK, mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Macie tak, że po nocy boli Was miednica/biodra, krzyż? Ja rano jak staruszka, to pewnie przez niewygodne pozycje do spania, a jak czasem pośpię na prosto to rano krzyża nie czuję. Trochę mężo pomasował, pomaga ale mu się kurdę nie chce hehe, a jednak to ręka silna to lepiej rozmasuje.
    viv ja się od miesiąca już z tym męcze.. potrafi mnie silny ból obudzić, że mam wrażenie że rodzić zaczynam.. i żadna pozycja nie jest dobra do spania :/

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Mialam na czczo 104, po 2h 131, na wizycie przedostatniej powiedziala, ze wsio ok. Ale n ostatniej stwierdzila, ze jednak mam isc, na czczo ponowniemialam 93 (po wieczorowym spozyciu shaka z maca) ;)
    Wiec to tak w razie wu bardziej... :)

Na czczo za pierwszym razem strasznie wysoki, w takim razie dobrze, że tylko w razie czego :)

Dobra nie chcem ale idę na miasto ehhh.....

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek ja się w taka torbę spakowałam, męża torba sportowa:
    http://archiwum.allegro.pl/oferta/torba-kappa-ghana-sportbag-301318-892-i3280759449.html
    Mąz mi pomagał, bo on często wyjeżdzał i musi sporo zabrać.
    Po bokach mam rzeczy dla Małej, pampersy, ciuszki popakowane w woreczki, wszelkie kosmetyki włożone w jeden woreczek, butelkę, laktator.
    W środku mam na dnie rożek, potem ręczniki 2szt, 2 opakowania wkłądek Bella, kosmetyczkę dużą i małą, majtki i wkładki laktacyjne w woreczkach popakowane, papier toaletowy i taki do rąk to upchane uciśnięte, na samej górze to co od razu zakąłdasz jak przychodzisz na oddział - klapki, szlafrok, koszula. Dokumenty z przodu w kieszeni. Wszystko się zmieściło spokojnie. Poza tym mam odłożone w szafce rzeczy do przywiezienia na potem w razie jak mi się skończą.
    Jaką masz torbę Karmelek?

A no z tym pobolewaniem krzyża i miednicy to też mam często, męczące okropnie.

mada_lena, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż się na razie niczym nie przejmuje. Ja zresztą też nie :) Łóżeczko stoi w kartonie spakowane, wózka nie mamy, torba też nie spakowana. Ale ja tak trochę lightowo do tego podchodzę. Jak ma się urodzić, to się urodzi, nawet jakbym torby spakowanej nie miała. Zawsze mogą mi podwieźć, co trzeba. Wózek w pierszych dniach niepotrzebny. Jak będzie mus, to chyba i mój chłop to łóżeczko złoży. Pieluchy mam tetrowe po pierwszych dzieciach, więc pierwszych parę chwile przeżyjemy a sklepy przecież otwarte, to kupić można.

Agusia ;), zupaztytki, Madlen222 lubią tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Wrocilam z poradni I wiecie co, dostalam od nich zupelnie nowiutki glukometr z paskami, dietami, ksiazeczka do pomiaru glukozy, jakies probki, gratisy, sliniaczek itp...
    Z tego, co zrozumialam, dostalam juz tak na zawsze, taki I maly prezent z nfz dla ciezarnych :)
    No I jutro zaczne mierzyc :) 4 razy dziennie...
    Ale sie naczekalam w szpitalu, ide spac!
    Hehe, to nie z NFZ :) to zazwyczaj firmy farmaceutyczne zostawiają, aby pacjentowi milej się kojarzył ich lek - np. insulina czy inne :)

sisiiii lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Oj Vivi, szkoda gadać... :(
    Dzisiaj nawet idę na usg ortopedyczne, bo tak mnie ta miednica caluśka boli, jakby była połamana w 5 miejscach z przemieszczeniem :/ , i aż mi się nie chce wierzyć, że zdrową babę może tak strasznie boleć za żywota... :)

jftycms.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Oj Vivi, szkoda gadać... :(
    Dzisiaj nawet idę na usg ortopedyczne, bo tak mnie ta miednica caluśka boli, jakby była połamana w 5 miejscach z przemieszczeniem :/ , i aż mi się nie chce wierzyć, że zdrową babę może tak strasznie boleć za żywota... :)

O Goplanko to daj znać po usg. Ja zalezy od poranka czasem dobrze pośpię to nie dokucza tak bardzo, a czasem to cieżko z łóżka wstać i chodzę jak kaczka i bardzo powoli. Ewidentny zastój kości, zdarza się, że mi w miednicy chrobocze. No i mnie dziwi, że tak to się może porobić. W nocy obkładam się poduszkami.

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 1467 1468 1469 1470 1471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ