X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co nieco Was nadrobiłam :)

Mamadomina sto lat!:)

Alka - tule mocno i jesteśmy z Wami :*

Madlen ale miło się czyta takie wpisy:) Dobrze że z maluszkami wszystko w porządku i że tak kochają mamusie:)

Viv mnie bolą wszystkie kości przez prawie cały dzień:D czuje się jak słoń i mam kryzys wielkiego brzucha.
    Do tego jeszcze mam leżeć leżeć i mnie to wkurza. Nie lubię.

A dziś wymknęłam się z leżącego trybu na 10 minut do pracy - odwiedziłam kadry - dowiedziałam się kiedy składać dokumenty do macierzyńskiego.
    Wyjaśniłam sobie kwestie wypłaty, bo co miesiąc inne kwoty dostaje (a powinnam przecież stałą), i dałam w końcu dyplom do dokumentów;)
    A później do mojego trąbiłam o wanienkę, że w sumie tą z ikei bym chciała, a jeszcze nie mamy i śmiał się ze mnie, żebym się przyznała że znowu chce zgrzeszyć i wyjść z domu i że mam zamówić na allegro, bo on się boi że jak pójdzie ze mną do sklepu to urodzę. :D

Mały mój się tak kręci i wali gdzie się da jakbym nie leżała. Co najgorsze czuje jak daje po szyjce.:/

lkc, Mamadomina, Madlen222 lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Jestem w pracy, ALE idę na miasto, bo mam pracownika :)

Santoocha wysłałam Ci zaproszenie, bo chciałam zapytać o coś na priv, co by forum nie zaśmiecać :)

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dupa i będzie w piątek dopiero:/ A miało być najpóźniej dzisiaj.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    O Goplanko to daj znać po usg. Ja zalezy od poranka czasem dobrze pośpię to nie dokucza tak bardzo, a czasem to cieżko z łóżka wstać i chodzę jak kaczka i bardzo powoli. Ewidentny zastój kości, zdarza się, że mi w miednicy chrobocze. No i mnie dziwi, że tak to się może porobić. W nocy obkładam się poduszkami.
    Viv
    Mnie tez chrobocze jak sie obracam. A najgorzej ze wstawaniem....

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Co nieco Was nadrobiłam :)

Mamadomina sto lat!:)

Alka - tule mocno i jesteśmy z Wami :*

Madlen ale miło się czyta takie wpisy:) Dobrze że z maluszkami wszystko w porządku i że tak kochają mamusie:)

Viv mnie bolą wszystkie kości przez prawie cały dzień:D czuje się jak słoń i mam kryzys wielkiego brzucha.
    Do tego jeszcze mam leżeć leżeć i mnie to wkurza. Nie lubię.

A dziś wymknęłam się z leżącego trybu na 10 minut do pracy - odwiedziłam kadry - dowiedziałam się kiedy składać dokumenty do macierzyńskiego.
    Wyjaśniłam sobie kwestie wypłaty, bo co miesiąc inne kwoty dostaje (a powinnam przecież stałą), i dałam w końcu dyplom do dokumentów;)
    A później do mojego trąbiłam o wanienkę, że w sumie tą z ikei bym chciała, a jeszcze nie mamy i śmiał się ze mnie, żebym się przyznała że znowu chce zgrzeszyć i wyjść z domu i że mam zamówić na allegro, bo on się boi że jak pójdzie ze mną do sklepu to urodzę. :D

Mały mój się tak kręci i wali gdzie się da jakbym nie leżała. Co najgorsze czuje jak daje po szyjce.:/

Mag to kiedy sie składa te papiery? Na macierzynski? I na wykorzystanie urlopu za 2014 i 2015 r? Co Ci kadry powiedziały?

natasza82 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha wolność wolność i swoboda:))

santoocha lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka mi maja wysłać 8-9 października, oby.....

qq87j44jhto0od0f.png

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa mi powiedzieli żebym dała im najpierw info @ (ewentualnie skany) przesłała od razu po porodzie, a w ciągu dwóch tygodni żeby ktoś dowiózł albo żebym wysłała im pocztą.
    ALE ta, która mi to mówiła nie zawsze jest we wszystkim zorientowana i często rozkojarzona, więc będę jeszcze pisać @ do innego działu z kadr :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znalazłam taki wniosek o urlop macierzynski dodatkowy plus rozicielski , żeby od początku otrzymywać 80% moze się Wam przyda :)
    Wzór wspólnego wniosku o dodatkowy urlop macierzyński i urlop rodzicielski
    UWAGA: SKŁADANY W TERMINIE NIE PÓŹNIEJ NIŻ 14 DNI PO PORODZIE

…………………………………….. ……………………………………
    (imię i nazwisko) (miejscowość, data)

…………………………………………….
    (stanowisko)

……………………………………………
    (jednostka organizacyjna)
    ……………………………………

……………………………………

……………………………………

W n i o s e k

W związku z urodzeniem dziecka/dzieci w dniu ………………., uprzejmie proszę o udzielenie mi bezpośrednio po urlopie macierzyńskim, na podstawie art. 1821 K.p., dodatkowego urlopu macierzyńskiego w pełnym wymiarze tj. 6 tygodni / 8 tygodni1, a następnie na podstawie art. 1821a K.p. urlopu rodzicielskiego w pełnym wymiarze tj. 26 tygodni.
    Oświadczam, że drugi rodzic dziecka nie zamierza korzystać z urlopu rodzicielskiego, na dowód czego załączam stosowne oświadczenie drugiego rodzica dziecka.

……………………………………
    (podpis pracownika)

1wybrać wymiar dodatkowego urlopu macierzyńskiego (6 tygodni - urodzenie 1 dziecka; 8 tygodni
    – dwoje i więcej dzieci)

lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest źle potwierdziła mi się cholestaza...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze , dostałas leki?co teraz mówią lekarze?

iv09hdgenu0skffm.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati kurcze i co teraz - tyle czasu była niezdiagnozowana to mam nadzieje że teraz się tobą odpowiednio zajmą.. mówią coś?

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati będzie dobrze :* lekarze z pewnością się Tobą odpowiedni zajmą :*

rwi37s6.png
  • karol Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati bardzo masz zawyżone wyniki? Też robiłam to badanie bo strasznie swędziała mnie skóra ale na szczęście wyniki w normie (a później przeczytałam na leku na zgagę (gaviscon) ze może powodować świąd i wysypke)

A pozatym przeczytałam wczoraj w pamiętniku dziewczyny "karola84" że miała cesarke ze względu na cholestaze, a termin miała na 6 listopad. Ale nie widziałam aby się udzielała tu na naszym wątku.

Niech z Naszej Miłości zrodzi się Nowe Życie:)
  • Paju Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    dupa i będzie w piątek dopiero:/ A miało być najpóźniej dzisiaj.

Kurcze Nastka długo masz czekać na te łóżeczko.. bo to już z dwa tygodnie tak?
    Ja dostałam na drugi dzień już sms, że mam do odbioru.. chyba, że jak odbiór osobisty to szybciej idzie nie wiem..

Ja nadal czekam na pościel z REMI!
    Napisałam do faceta meila o zmianę adresu, przyjął to a i tak wysłał na stary!
    Wkurzyłam się bo już pościel bym miała w poniedziałek..a tak muszę odkręcać z DHLem!
    Teoretycznie można samemu sobie przekierować adres paczki.. to się nazywa interwencja jakaś tam.. ale! facet z Remi zablokował tą możliwość i znowu musiałam do niego dzwonić żeby On to zrobił... no i niby dziś miał do DHLu wysłać z rana meila z ta zmianą adresu bo to jakieś coś tam musi być.. mam nadzieję, że jutro otrzymam swoją przesyłkę... ewentualnie w piątek bo chciałabym już zabrać sie za pranie... :P

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • karol Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Pati jak najprędzej do lekarza...

Niech z Naszej Miłości zrodzi się Nowe Życie:)
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojje Patii wcześniej już wspominałaś, że Cię bardzo swędzi szok, ze dopiero teraz ją potwierdzili, właśnie myślałam cały dzień o Tobie gdzie się podziewasz

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam podejrzenie w szpitalu cholestazy, bo miałam ciągle czerwony brzuch, ale porobili badania i wsyzstko ok.
    Pati trzymam kciuki daj znać co i jak.

A gdzie sie podziewa Martinka?

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem IDE teraz i płacze bo juz mam dość tyle emocji nerwów... Brata odbieram wizyta w piątek jak wrócę do domu to dam znać zrobię jutro powtórkę ale bilirubina juz nawet w moczu jest a z krwi dwa tyg temu była na górnej granicy... U mnie przyspiesza na pewno jak z Marcelem...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati głowa do góry. Napewno lekarze coś na to poradzą i się Tobą odpowiednio zajmą. Ważne teraz jest to żebyś ty się nie poddawała. Liczy się pozytywne nastawienie. Buziaki przesyłam :**

njr11rs.png
‹‹ 1469 1470 1471 1472 1473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ