X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co nieco Was nadrobiłam :)

Mamadomina sto lat!:)

Alka - tule mocno i jesteśmy z Wami :*

Madlen ale miło się czyta takie wpisy:) Dobrze że z maluszkami wszystko w porządku i że tak kochają mamusie:)

Viv mnie bolą wszystkie kości przez prawie cały dzień:D czuje się jak słoń i mam kryzys wielkiego brzucha.
    Do tego jeszcze mam leżeć leżeć i mnie to wkurza. Nie lubię.

A dziś wymknęłam się z leżącego trybu na 10 minut do pracy - odwiedziłam kadry - dowiedziałam się kiedy składać dokumenty do macierzyńskiego.
    Wyjaśniłam sobie kwestie wypłaty, bo co miesiąc inne kwoty dostaje (a powinnam przecież stałą), i dałam w końcu dyplom do dokumentów;)
    A później do mojego trąbiłam o wanienkę, że w sumie tą z ikei bym chciała, a jeszcze nie mamy i śmiał się ze mnie, żebym się przyznała że znowu chce zgrzeszyć i wyjść z domu i że mam zamówić na allegro, bo on się boi że jak pójdzie ze mną do sklepu to urodzę. :D

Mały mój się tak kręci i wali gdzie się da jakbym nie leżała. Co najgorsze czuje jak daje po szyjce.:/

lkc, Mamadomina, Madlen222 lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Jestem w pracy, ALE idę na miasto, bo mam pracownika :)

Santoocha wysłałam Ci zaproszenie, bo chciałam zapytać o coś na priv, co by forum nie zaśmiecać :)

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dupa i będzie w piątek dopiero:/ A miało być najpóźniej dzisiaj.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    O Goplanko to daj znać po usg. Ja zalezy od poranka czasem dobrze pośpię to nie dokucza tak bardzo, a czasem to cieżko z łóżka wstać i chodzę jak kaczka i bardzo powoli. Ewidentny zastój kości, zdarza się, że mi w miednicy chrobocze. No i mnie dziwi, że tak to się może porobić. W nocy obkładam się poduszkami.
    Viv
    Mnie tez chrobocze jak sie obracam. A najgorzej ze wstawaniem....

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Co nieco Was nadrobiłam :)

Mamadomina sto lat!:)

Alka - tule mocno i jesteśmy z Wami :*

Madlen ale miło się czyta takie wpisy:) Dobrze że z maluszkami wszystko w porządku i że tak kochają mamusie:)

Viv mnie bolą wszystkie kości przez prawie cały dzień:D czuje się jak słoń i mam kryzys wielkiego brzucha.
    Do tego jeszcze mam leżeć leżeć i mnie to wkurza. Nie lubię.

A dziś wymknęłam się z leżącego trybu na 10 minut do pracy - odwiedziłam kadry - dowiedziałam się kiedy składać dokumenty do macierzyńskiego.
    Wyjaśniłam sobie kwestie wypłaty, bo co miesiąc inne kwoty dostaje (a powinnam przecież stałą), i dałam w końcu dyplom do dokumentów;)
    A później do mojego trąbiłam o wanienkę, że w sumie tą z ikei bym chciała, a jeszcze nie mamy i śmiał się ze mnie, żebym się przyznała że znowu chce zgrzeszyć i wyjść z domu i że mam zamówić na allegro, bo on się boi że jak pójdzie ze mną do sklepu to urodzę. :D

Mały mój się tak kręci i wali gdzie się da jakbym nie leżała. Co najgorsze czuje jak daje po szyjce.:/

Mag to kiedy sie składa te papiery? Na macierzynski? I na wykorzystanie urlopu za 2014 i 2015 r? Co Ci kadry powiedziały?

natasza82 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha wolność wolność i swoboda:))

santoocha lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka mi maja wysłać 8-9 października, oby.....

qq87j44jhto0od0f.png

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa mi powiedzieli żebym dała im najpierw info @ (ewentualnie skany) przesłała od razu po porodzie, a w ciągu dwóch tygodni żeby ktoś dowiózł albo żebym wysłała im pocztą.
    ALE ta, która mi to mówiła nie zawsze jest we wszystkim zorientowana i często rozkojarzona, więc będę jeszcze pisać @ do innego działu z kadr :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znalazłam taki wniosek o urlop macierzynski dodatkowy plus rozicielski , żeby od początku otrzymywać 80% moze się Wam przyda :)
    Wzór wspólnego wniosku o dodatkowy urlop macierzyński i urlop rodzicielski
    UWAGA: SKŁADANY W TERMINIE NIE PÓŹNIEJ NIŻ 14 DNI PO PORODZIE

…………………………………….. ……………………………………
    (imię i nazwisko) (miejscowość, data)

…………………………………………….
    (stanowisko)

……………………………………………
    (jednostka organizacyjna)
    ……………………………………

……………………………………

……………………………………

W n i o s e k

W związku z urodzeniem dziecka/dzieci w dniu ………………., uprzejmie proszę o udzielenie mi bezpośrednio po urlopie macierzyńskim, na podstawie art. 1821 K.p., dodatkowego urlopu macierzyńskiego w pełnym wymiarze tj. 6 tygodni / 8 tygodni1, a następnie na podstawie art. 1821a K.p. urlopu rodzicielskiego w pełnym wymiarze tj. 26 tygodni.
    Oświadczam, że drugi rodzic dziecka nie zamierza korzystać z urlopu rodzicielskiego, na dowód czego załączam stosowne oświadczenie drugiego rodzica dziecka.

……………………………………
    (podpis pracownika)

1wybrać wymiar dodatkowego urlopu macierzyńskiego (6 tygodni - urodzenie 1 dziecka; 8 tygodni
    – dwoje i więcej dzieci)

lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest źle potwierdziła mi się cholestaza...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze , dostałas leki?co teraz mówią lekarze?

iv09hdgenu0skffm.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati kurcze i co teraz - tyle czasu była niezdiagnozowana to mam nadzieje że teraz się tobą odpowiednio zajmą.. mówią coś?

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati będzie dobrze :* lekarze z pewnością się Tobą odpowiedni zajmą :*

rwi37s6.png
  • karol Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati bardzo masz zawyżone wyniki? Też robiłam to badanie bo strasznie swędziała mnie skóra ale na szczęście wyniki w normie (a później przeczytałam na leku na zgagę (gaviscon) ze może powodować świąd i wysypke)

A pozatym przeczytałam wczoraj w pamiętniku dziewczyny "karola84" że miała cesarke ze względu na cholestaze, a termin miała na 6 listopad. Ale nie widziałam aby się udzielała tu na naszym wątku.

Niech z Naszej Miłości zrodzi się Nowe Życie:)
  • Paju Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    dupa i będzie w piątek dopiero:/ A miało być najpóźniej dzisiaj.

Kurcze Nastka długo masz czekać na te łóżeczko.. bo to już z dwa tygodnie tak?
    Ja dostałam na drugi dzień już sms, że mam do odbioru.. chyba, że jak odbiór osobisty to szybciej idzie nie wiem..

Ja nadal czekam na pościel z REMI!
    Napisałam do faceta meila o zmianę adresu, przyjął to a i tak wysłał na stary!
    Wkurzyłam się bo już pościel bym miała w poniedziałek..a tak muszę odkręcać z DHLem!
    Teoretycznie można samemu sobie przekierować adres paczki.. to się nazywa interwencja jakaś tam.. ale! facet z Remi zablokował tą możliwość i znowu musiałam do niego dzwonić żeby On to zrobił... no i niby dziś miał do DHLu wysłać z rana meila z ta zmianą adresu bo to jakieś coś tam musi być.. mam nadzieję, że jutro otrzymam swoją przesyłkę... ewentualnie w piątek bo chciałabym już zabrać sie za pranie... :P

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • karol Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Pati jak najprędzej do lekarza...

Niech z Naszej Miłości zrodzi się Nowe Życie:)
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojje Patii wcześniej już wspominałaś, że Cię bardzo swędzi szok, ze dopiero teraz ją potwierdzili, właśnie myślałam cały dzień o Tobie gdzie się podziewasz

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam podejrzenie w szpitalu cholestazy, bo miałam ciągle czerwony brzuch, ale porobili badania i wsyzstko ok.
    Pati trzymam kciuki daj znać co i jak.

A gdzie sie podziewa Martinka?

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem IDE teraz i płacze bo juz mam dość tyle emocji nerwów... Brata odbieram wizyta w piątek jak wrócę do domu to dam znać zrobię jutro powtórkę ale bilirubina juz nawet w moczu jest a z krwi dwa tyg temu była na górnej granicy... U mnie przyspiesza na pewno jak z Marcelem...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati głowa do góry. Napewno lekarze coś na to poradzą i się Tobą odpowiednio zajmą. Ważne teraz jest to żebyś ty się nie poddawała. Liczy się pozytywne nastawienie. Buziaki przesyłam :**

njr11rs.png
‹‹ 1469 1470 1471 1472 1473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ