Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Co nieco Was nadrobiłam
Mamadomina sto lat!
Alka - tule mocno i jesteśmy z Wami :*
Madlen ale miło się czyta takie wpisy:) Dobrze że z maluszkami wszystko w porządku i że tak kochają mamusie:)
Viv mnie bolą wszystkie kości przez prawie cały dzieńczuje się jak słoń i mam kryzys wielkiego brzucha.
Do tego jeszcze mam leżeć leżeć i mnie to wkurza. Nie lubię.
A dziś wymknęłam się z leżącego trybu na 10 minut do pracy - odwiedziłam kadry - dowiedziałam się kiedy składać dokumenty do macierzyńskiego.
Wyjaśniłam sobie kwestie wypłaty, bo co miesiąc inne kwoty dostaje (a powinnam przecież stałą), i dałam w końcu dyplom do dokumentów;)
A później do mojego trąbiłam o wanienkę, że w sumie tą z ikei bym chciała, a jeszcze nie mamy i śmiał się ze mnie, żebym się przyznała że znowu chce zgrzeszyć i wyjść z domu i że mam zamówić na allegro, bo on się boi że jak pójdzie ze mną do sklepu to urodzę.
Mały mój się tak kręci i wali gdzie się da jakbym nie leżała. Co najgorsze czuje jak daje po szyjce.lkc, Mamadomina, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
Viviana wrote:O Goplanko to daj znać po usg. Ja zalezy od poranka czasem dobrze pośpię to nie dokucza tak bardzo, a czasem to cieżko z łóżka wstać i chodzę jak kaczka i bardzo powoli. Ewidentny zastój kości, zdarza się, że mi w miednicy chrobocze. No i mnie dziwi, że tak to się może porobić. W nocy obkładam się poduszkami.
Mnie tez chrobocze jak sie obracam. A najgorzej ze wstawaniem.... -
Mag.1990 wrote:Co nieco Was nadrobiłam
Mamadomina sto lat!
Alka - tule mocno i jesteśmy z Wami :*
Madlen ale miło się czyta takie wpisy:) Dobrze że z maluszkami wszystko w porządku i że tak kochają mamusie:)
Viv mnie bolą wszystkie kości przez prawie cały dzieńczuje się jak słoń i mam kryzys wielkiego brzucha.
Do tego jeszcze mam leżeć leżeć i mnie to wkurza. Nie lubię.
A dziś wymknęłam się z leżącego trybu na 10 minut do pracy - odwiedziłam kadry - dowiedziałam się kiedy składać dokumenty do macierzyńskiego.
Wyjaśniłam sobie kwestie wypłaty, bo co miesiąc inne kwoty dostaje (a powinnam przecież stałą), i dałam w końcu dyplom do dokumentów;)
A później do mojego trąbiłam o wanienkę, że w sumie tą z ikei bym chciała, a jeszcze nie mamy i śmiał się ze mnie, żebym się przyznała że znowu chce zgrzeszyć i wyjść z domu i że mam zamówić na allegro, bo on się boi że jak pójdzie ze mną do sklepu to urodzę.
Mały mój się tak kręci i wali gdzie się da jakbym nie leżała. Co najgorsze czuje jak daje po szyjce.
Mag to kiedy sie składa te papiery? Na macierzynski? I na wykorzystanie urlopu za 2014 i 2015 r? Co Ci kadry powiedziały?
natasza82 lubi tę wiadomość
-
Fidelissa mi powiedzieli żebym dała im najpierw info @ (ewentualnie skany) przesłała od razu po porodzie, a w ciągu dwóch tygodni żeby ktoś dowiózł albo żebym wysłała im pocztą.
ALE ta, która mi to mówiła nie zawsze jest we wszystkim zorientowana i często rozkojarzona, więc będę jeszcze pisać @ do innego działu z kadrFidelissa lubi tę wiadomość
-
ja znalazłam taki wniosek o urlop macierzynski dodatkowy plus rozicielski , żeby od początku otrzymywać 80% moze się Wam przyda
Wzór wspólnego wniosku o dodatkowy urlop macierzyński i urlop rodzicielski
UWAGA: SKŁADANY W TERMINIE NIE PÓŹNIEJ NIŻ 14 DNI PO PORODZIE
…………………………………….. ……………………………………
(imię i nazwisko) (miejscowość, data)
…………………………………………….
(stanowisko)
……………………………………………
(jednostka organizacyjna)
……………………………………
……………………………………
……………………………………
W n i o s e k
W związku z urodzeniem dziecka/dzieci w dniu ………………., uprzejmie proszę o udzielenie mi bezpośrednio po urlopie macierzyńskim, na podstawie art. 1821 K.p., dodatkowego urlopu macierzyńskiego w pełnym wymiarze tj. 6 tygodni / 8 tygodni1, a następnie na podstawie art. 1821a K.p. urlopu rodzicielskiego w pełnym wymiarze tj. 26 tygodni.
Oświadczam, że drugi rodzic dziecka nie zamierza korzystać z urlopu rodzicielskiego, na dowód czego załączam stosowne oświadczenie drugiego rodzica dziecka.
……………………………………
(podpis pracownika)
1wybrać wymiar dodatkowego urlopu macierzyńskiego (6 tygodni - urodzenie 1 dziecka; 8 tygodni
– dwoje i więcej dzieci)
lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Pati bardzo masz zawyżone wyniki? Też robiłam to badanie bo strasznie swędziała mnie skóra ale na szczęście wyniki w normie (a później przeczytałam na leku na zgagę (gaviscon) ze może powodować świąd i wysypke)
A pozatym przeczytałam wczoraj w pamiętniku dziewczyny "karola84" że miała cesarke ze względu na cholestaze, a termin miała na 6 listopad. Ale nie widziałam aby się udzielała tu na naszym wątku.Niech z Naszej Miłości zrodzi się Nowe Życie:) -
nastka151 wrote:dupa i będzie w piątek dopiero:/ A miało być najpóźniej dzisiaj.
Kurcze Nastka długo masz czekać na te łóżeczko.. bo to już z dwa tygodnie tak?
Ja dostałam na drugi dzień już sms, że mam do odbioru.. chyba, że jak odbiór osobisty to szybciej idzie nie wiem..
Ja nadal czekam na pościel z REMI!
Napisałam do faceta meila o zmianę adresu, przyjął to a i tak wysłał na stary!
Wkurzyłam się bo już pościel bym miała w poniedziałek..a tak muszę odkręcać z DHLem!
Teoretycznie można samemu sobie przekierować adres paczki.. to się nazywa interwencja jakaś tam.. ale! facet z Remi zablokował tą możliwość i znowu musiałam do niego dzwonić żeby On to zrobił... no i niby dziś miał do DHLu wysłać z rana meila z ta zmianą adresu bo to jakieś coś tam musi być.. mam nadzieję, że jutro otrzymam swoją przesyłkę... ewentualnie w piątek bo chciałabym już zabrać sie za pranie... -
Nie wiem IDE teraz i płacze bo juz mam dość tyle emocji nerwów... Brata odbieram wizyta w piątek jak wrócę do domu to dam znać zrobię jutro powtórkę ale bilirubina juz nawet w moczu jest a z krwi dwa tyg temu była na górnej granicy... U mnie przyspiesza na pewno jak z Marcelem...Livia
Nela
Marcel