X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • izia Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokładnie tak jak pisze agata - masz już ciąże praktycznie donoszoną i tak rozwarcie więc nawet jak przyspieszą poród to tylko plus dla ciebie że skończą ci się te stresy ze skurczami itd nie ma co płakać !

natasza82 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju ja mialam dosrac lozeczko wczoraj bo wczoraj minelo 16dni a i tak bedzie dopiero w piatek.
    O poscieli juz nie wspomne zamawialam drozsza paczke zeby byla w ciagu 24h a mija juz 3dzien

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezdem,mialam gosci wiec dopeiro was narobilam,po dupkach dostaniecie za takie pisanie ,nie idzie Was czasem nadrobic ;)

jest pizdziernik!!!! jest!!!! :)

Pati kochanie mam nadzieje ze wsyztsko bedzie ok,trzymam kciuki,ale bedzie dobrze juz jest pizdziernik i Nelcia juz rozwinieta i wszytsko jest git,nawet jak przyspiesza to juz mozna rodzic,a po porodzie cholestaza sie ulotni i bedzie ok.Lekarze sie toba zajma ,nie placz bo i ja sie rozryczalam.

Alka przykro mi bardzo ze tak sie dzieje ale trzymam za Ciebie kciuki i mysle o Was cieplo,bedzie dobrze zobaczysz!

Mamadomina Stówka! szybkiego porodu :) no moja Ninja to bedzie smigala w czaszkach jak sie patrzy :P

FK no ten twoj to torche pojechal po bandzie,sluszna decyzja ,nie mozna dac soba miotac ,kurka wodna co to ma byc zeby kobiete w ciazy tak traktowac.

Dotty spioszki na ebay kupilam :) prosze linka wstawiam http://www.ebay.ie/itm/121327449098?var=420278136727&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Fidelissa sliniak zajefajny :) chyba sie skusze :P

Madlen uwielbaim twoje posty czytac bo mnie na duchu podnosza,ciesze sie ze wsyztsko jest ok z dzieciaczkami,ciesze sie ze karmienie idzie w dobrym kierunku i ciesze sie ze Ty sie cieszysz :)

Mamadomina, Dotty84, Madlen222, FK81, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Ewelin Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strasznie dużo piszecie - nie nadążam za Wami :(

AgataP lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiec przy okazji piździernika to mam skurcze,nic regularnego i nic mega mocnego ale mam,sama juz nie wiem chyba sie ciesze bo chyba chce rodzic niebawem.. :)

generalnie narazie nie lapia mnie zadne ataki paniki zwiazane z porodem a spodziewalam sie ich sporo,nie wiem czemu jestem jakas taka nad wyraz spokojna,poczekamy zobaczymy moze zaczne panikowac na porodowce,hmm sama nie wiem...ten moj spokoj mnie przeraza...

dzis u mnie sloneczko ale zminiej niz zwykle siedze w domu jakas leniwa jestem,ledwo wstalam bo kolezanki mnie mialy na kawe odwiedzic i sie zmusialm do obudzenia o 9.00 tak to bym kimala pol dnia...obie kolezanki w ciazy jedna 7 msc druga w tym samym i tygodniu i dniu co ja :) wiec bylo spotkanie ciezarnych na szczycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 15:52

Agusia ;), xpatiiix3, Marzena27, natasza82, anusiaa90, lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP bardzo fajne spotkanie :) ja czekam na wypłatę i dalej robię zakupy ach już się nie mogę doczekać, kiedyś myślałam, że nie kupię rzeczy dla dziecka przez allegro, ale prawie wszystko tak kupiłam i jak na razie nie zawiodłam się :)

ps. nie mam wody i nie mogę zrobić sobie kawki ehh :(

AgataP, natasza82, lkc lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie weszłam do domku...

Ja wiem co to znaczy cholestaza znowu inkubatory naświetlania i hiperbilirubinemia... I minimum tydzień w szpitalu z małą... ;( u Marcelka też było to samo, przez to ze jestem taka felerna to teraz drugie moje dziecko będzie się zmagać 3-4 miesiace z żółtaczka...

Kuuuurde... Z Marcelem było inaczej bo on był sam i mogłam sobie leżeć w szpitalu z Nim... A teraz nie mogę kurde tarczyca siada znowu cukrzyca teraz cholestaza... ;( ja juz mam dość chce po weekendzie urodzić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 16:04

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    AgataP bardzo fajne spotkanie :) ja czekam na wypłatę i dalej robię zakupy ach już się nie mogę doczekać, kiedyś myślałam, że nie kupię rzeczy dla dziecka przez allegro, ale prawie wszystko tak kupiłam i jak na razie nie zawiodłam się :)

ps. nie mam wody i nie mogę zrobić sobie kawki ehh :(

ja tez na allegro nakupowalam i teraz wyczekuje paczki :) jeszcze tylko te paczke ogarne popiore z niej rzeczy i juz moge na porodowke jechac :) ponoc w piatek bedzie wiec spokojne w przyszlym tyg niech sie dzieje co chce.Tylko moj hippis jeszcze nie gotowy,obical juz piwa nie pic w razie czego,ale tak go przycisnelo ze od poniedzialku robi PIJANE MISIE,zalal zelki haribo wodka i co wieczor sprawdza ile wypily i jak urosly i dolewa,w piatek sobie skosumuje...mial nie pic alkoholu ale o zelkach nie bylo mowy..cwaniak...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 16:04

natasza82, Marzena27, Agusia ;), lkc, Dotty84, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

• misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:

Ja wiem co to znaczy cholestaza znowu inkubatory naświetlania i hiperbilirubinemia... I minimum tydzień w szpitalu z małą... ;(

Kuuuurde... Z Marcelem było inaczej bo on był sam i mogłam sobie leżeć w szpitalu z Nim... A teraz nie mogę kurde tarczyca siada znowu cukrzyca teraz cholestaza... ;( ja juz mam dość chce po weekendzie urodzić...

Pati trzymaj się wszystko będzie dobrze musisz być silna i wziać się w garść dla Nelki i Marcelka
    Trzymam za was kciuki

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:

Ja wiem co to znaczy cholestaza znowu inkubatory naświetlania i hiperbilirubinemia... I minimum tydzień w szpitalu z małą... ;( u Marcelka przez to ze jestem taka felerna to teraz drugie moje dziecko będzie się zmagać 3-4 miesiace z żółtaczka...

Pati kurde wiem ze Marcela nie chcesz zostawiac i nie bardzo masz jak, kurde musi sie ulozyc,nie wmawiaj sobie ze jestes felerna to nie twoja wina kochana nie mozesz tak myslec,wszytsko bedzie ok zobaczysz wszytsko sie ulozy tak zeby bylo dobrze.Trzymam kciuki!

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Licze na to ze jak po weekendzie ni urodze to max za dwa tyg mi wywolaja w 38 mam dość juz... Kuuuurde taki stres.. Cholestaza jest też niebezpieczna dla dziecka...

Juz myślałam, ze mnie to ominie... Ze to swędzenie to pewnie od czego innego..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 16:07

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati w tym samym czasie co Ty napisalam ze moge rodzic w przyszlym tygodniu a Ty napisalas ze po weekendzie...wiec to cos znaczy-transcendencja kurde.Chyba nie zdaze tej paczki calej ogarnac.

Pati pod okiem lekarzy nic sie nie stanie ani Tobie ani Nelci zobaczysz zaraz to wszytsko sie skonczy i bedziesz mala na cycku nosic i mi na wiadomosci odpisywac bo bede miala tysiac pytan do Ciebie ,bo ja zielona jestem w obsludze dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 16:13

Agusia ;), xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati teraz się nie zamartwiaj. może nie będzie tak źle skoro to świeża sprawa. Tulimy mocno :**

Agatko mogłyście sobie zrobić zdjęcie pamiątkowe.. 3 ciężarówki :) fajnie to musiało wyglądać. Swoją drogą fajnie mieć kogoś kto jest w tym samym stanie, bo zawsze można się nawzajem wyżalić i porozmawiać o radosnych chwilach. Też miałam kogoś takiego, ale koleżanka już urodziła i już bawi swoją małą :)

AgataP, natasza82, Agusia ;), xpatiiix3 lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati nie Ty jesteś felerna, tak się po prostu zdarza, coś się przyplącze i o... :( dałaś sobie radę za pierwszym razem to i dasz za drugim. Sytuacja inna, bo Marcel mały, ale jak Cię znam to wszystko ogarniesz i zorganizujesz, kto jak nie Ty? Dobrze, że ciąża już tak zaawansowana, Nelka właściwie zaraz gotowa do wyjścia do Ciebie :) Trzymaj się dzielnie, jesteśmy wszystkie z Tobą, pamiętaj.

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP to tak jak i ja, będę męczyć doświadczone mamusie hihi :)
    Mi jeszcze trochę rzeczy brakuje, przede wszystkim łóżeczka i pościeli, dobrze, ze wózek w sierpniu kupiliśmy :)

AgataP lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Paju ja mialam dosrac lozeczko wczoraj bo wczoraj minelo 16dni a i tak bedzie dopiero w piatek.
    O poscieli juz nie wspomne zamawialam drozsza paczke zeby byla w ciagu 24h a mija juz 3dzien

Naska a Ty pościel też zamawiałaś z Remi?
    Bo u niego to się trochę czeka.. ja zamawiałam 15 września, od razu zapłaciłam.. a przesylka dopiero w poniedziałek by była u mnie więc dwa tygodnie.. a przez te perypetie adresowe będę czekać trzy.. ;/

Dobrze, że nie mam żadnych problemów jak niektóre z Was, skurczy, rozwarcia itp. bo byłabym jeszcze bardziej wkurzona.. cieszę się też, że zamówiłam o tyle szybciej..
    że zdąży dojść zanim urodzę.. ja nie planuje rodzić szybciej niż za 2 tygodnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 16:20

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    Pati teraz się nie zamartwiaj. może nie będzie tak źle skoro to świeża sprawa. Tulimy mocno :**

Agatko mogłyście sobie zrobić zdjęcie pamiątkowe.. 3 ciężarówki :) fajnie to musiało wyglądać. Swoją drogą fajnie mieć kogoś kto jest w tym samym stanie, bo zawsze można się nawzajem wyżalić i porozmawiać o radosnych chwilach. Też miałam kogoś takiego, ale koleżanka już urodziła i już bawi swoją małą :)

no powiem szczerze ze co dwie ciezarne to nie jedna :P dobrze jest sie z kims podzielic odczuciami kto Cie zrozumie.

anusiaa90 lubi tę wiadomość

• Ewelin Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - miej siłę

• Agusia ;) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen popieram dziewczyny, bardzo miło czyta się Twoje posty, dają tyle optymizmu i radości :) pisz do nas kochana jak najwięcej dasz radę :)

Patii dokładnie Tobie najmniej brakuje do ciąży donoszonej dasz radę, zobacz jak się ułożyło, dowiedziałaś się jak Twoja mama wraca, więc tu masz jedno odciążenie :)

Madlen222, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Polsacie w Interwencji leci o noworodku który wypadł z inkubatora w szpitalu ;/

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
‹‹ 1470 1471 1472 1473 1474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ