Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA ja mam wizytę w przyszły poniedziałek. I będzie to pierwszy po długim czasie poniedziałek, na który się cieszę. Inaczej od dwu dni mam takiego doła i jestem tak wybuchowo nastawiona do świata, że aż się sama siebie wstydzę. Jeszcze, że mam wyrozumiałego męża, inny by pewnie nie wytrzymał.
-
Marynka to chyba mamy coś wspólnego. Ja wczoraj usłyszałam od męża, że bywam irytująca, a od matki "ja nie wiem jak on z tobą wytrzymuje, no ale wytrzymał prawie trzy lata to może i te 9 miesięcy przetrwa, jakoś"... W ogóle mam wrażenie, że nikt mnie nie rozumie i że każdy mi robi na złość, nawet kot bo łazi gdzie nie trzeba.
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
marynka witaj w klubie - ja też mam wizytę 7dmego baa nawet dwie bo jedną na nfz ale tam tylko wyniki cytologii zabiorę a po południu drugą już w swojej lekarki z usg - nie mogę się doczekać żeby zobaczyć fasolkę ..w tym tygodniu pozostaje tylko zrobić badania - śniło mi się, że mi powiedzieli, że muszą mi pobrać 4 litry krwi żeby zrobić te wszystkie badania co mam zapisane ..
-
Mnie w weekend naszło na czerwone winogrona nawet w nocy je podjadałam...
Wczoraj cały dzień na kanapkach... a dziś nie mogę znieść zapachu chleba i bułek... masakra jakaś...xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
no ja z humorkami daję radę jakoś - przy mężu, synku i tym co mamy na głowie teraz to jakoś udaje się się nie marnować czasu na przejmowanie się
a ze smaków ja już wczoraj wymyśliłam że dziś jem pierogi na słodko z jabłkiem, z truskawkami i z jagodami - oczywiście każdy inny smak -
nick nieaktualny
-
A ja dziś wstałam z fatalnym samopoczuciem. Bolą cycki (a tak się na poczatku martwiłam, że nie bolały), mdłości, zawroty głowy... Na szczęście w tramwaju były miejsca, więc siedziałam całą drogę do pracy. Ale jak wródę do domu, to się położę i nie kiwnę palcem...
-
A mam pytanie do dziewczyn, które wg USG mają inny wiek ciąż niż wg OM. Jak liczycie swoją ciążę? Wg USG, czy OM? Bo ja już sama nie wiem, nawet suwaczek sobie usunęłam, bo się pogubiłam. U mnie różnica wynosiła 3 tygodnie, ale to pewnie dlatego, że owulację miałam bardzo późno.
-
Mysz86 wrote:A mam pytanie do dziewczyn, które wg USG mają inny wiek ciąż niż wg OM. Jak liczycie swoją ciążę? Wg USG, czy OM? Bo ja już sama nie wiem, nawet suwaczek sobie usunęłam, bo się pogubiłam. U mnie różnica wynosiła 3 tygodnie, ale to pewnie dlatego, że owulację miałam bardzo późno.
pisałam Ci już o tym, od ostatniej owulacji odejmij sonie 2 tygodnie, wtedy Ci wyjdzie "sztuczny dzień OM" i na tej podstawie licz sobie tygodnie, to się pokryje mniej więcej z wiekiem z USG [ moja prawdziwa OM 24.01 - kończyłabym 10 TC !! - owulację miałam w 26dc - tak zaznaczyłam w ustawieniach dziennika i dziś mam ostatni dzień 8 tygodnia - z USG wyszło podobnie. -
Lavendula wrote:pisałam Ci już o tym, od ostatniej owulacji odejmij sonie 2 tygodnie, wtedy Ci wyjdzie "sztuczny dzień OM" i na tej podstawie licz sobie tygodnie, to się pokryje mniej więcej z wiekiem z USG [ moja prawdziwa OM 24.01 - kończyłabym 10 TC !! - owulację miałam w 26dc - tak zaznaczyłam w ustawieniach dziennika i dziś mam ostatni dzień 8 tygodnia - z USG wyszło podobnie.
I wg tego zmienionego reminu masz suwaczek i wg niego liczysz? -
Witam,
powstrzymywałam się długo przed zapisaniem do klubu ciężarówek, nie chciałam zapeszać. Jestem w pierwszej ciąży po 3-letnich staraniach. W końcu udało się po transferze Śnieżynki. Ja już testy sikane i z krwi mam dawno za sobą, 26 marca na wizycie usłyszałam bicie serduszka mojego Kropka. Długo na nie czekaliśmy z mężem, ale warto było czekać. Termin wg belly mam 15 listopada, wg lekarza 12 listopada. Lekko opóźniona, ale mam nadzieję, że pozwolicie mi dołączyć do tej grupy:-)Lavendula, Fidelissa, Reverie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lavendula wrote:tak.
widzę, że już masz suwaczek, i liczy Ci 8,1 - i wszystko sie powinno zgadzać - bo kiedyś pod wykresem Ci napisałam, że jesteś dwa dni przede mną
Tak mi wychodzi, jak licze od dnia owulacji. A w takim przypadku ciąża wg USG jest dwa tygodnie młodsza, a nie trzy.