Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Viviana wrote:Poduchę mam taką: nie z tej strony jest ale taka sama)
http://allegro.pl/motherhood-kojec-poduszka-dla-kobiet-5-gratisow-i4087069629.html
Masz rację, wezmę sobie zaświadczenie od neurologa. Dobrze podpowiadasz.
O, dzięki
Już sobie zamówiłam.
-
Dziewczyny, czy na początku ciąży może być różowy śluz? Poszłam dziś do toalety i myślałam, że dostanę zawału, bo śluz był różowawy. Nie brązowy, nie krwawy, tylko leciuteńko różowawy... Nie wiem czy mam już gnać do szpitala, czy jeszcze zaczekać. Czy to musi od razu oznaczać coś złego? W zasadzie to taki beżowo-różowy... Przepraszam za dokładność. Bóli żadnych nie mam.
Dodam, że pojechałam dziś do rodziców i nie mam przy sobie żadnych dokumentów, wyników badań, nawet książeczki ubezpieczeniowej... -
Mysz odpoczywaj sobie i przede wszystkim nie denerwuj się Będzie dobrze kochana, nie martw się, bo sobie sama tym szkodzisz, to tylko nasza psychika tak Nam gra na nerwach, na pewno jest w porządku, jeżeli coś się nasili lub dojdą do tego silniejsze bóle jakieś to wtedy leć na IP, póki co myślę, że nie ma co panikowaćLivia
Nela
Marcel
-
xpatiiix3 wrote:Mysz odpoczywaj sobie i przede wszystkim nie denerwuj się Będzie dobrze kochana, nie martw się, bo sobie sama tym szkodzisz, to tylko nasza psychika tak Nam gra na nerwach, na pewno jest w porządku, jeżeli coś się nasili lub dojdą do tego silniejsze bóle jakieś to wtedy leć na IP, póki co myślę, że nie ma co panikować
Też tak myślę, że na razie zaczekam. Nie będę po jednorazowym ciemniejszym śluzie gnała do szpitala. Najwyżej jutro poszukam lekarza, który ma miejsca i pójdę. Ewentualnie jakby to się powtórzyło, to zadzwonię do mojej ginki i zapytam, czy mogę przyjść na koniec jej przyjmowania i czy by mnie przyjęła jeszcze... -
xpatiiix3 wrote:Mysz no i super podejście, odpoczywaj i staraj się nie myśleć na razie o tym, chociaż wiem, że ciężko jest, a łatwo gadać sobie, ale najlepiej, żebys się nie streswała
A na mojej poprzedniej wizycie okazało się, że mam grzybicę, ale na razie nie dostałam nic na nią, bo nie mam żadnych objawów, typu ból, czy pieczenie. Lekarka powiedziała, że od tego mogę mieć więcej śluzu... To może i takiego beżowego też. No i dziś rano trochę się zmęczyłam, bo przeszłam się dość szybkim krokiem. Może to od tego. No nic, na razie leżę i odpoczywam, bo od jutra znów do pracy cały tydzień... Oj, jak ja bym chciała jakieś zwolnienie chociaż na tydzień, albo dwa... -
Witam was i jednoczesnie zegnam. Zaczne od moich przyrostow hcg:
- 10 dpo 38.2
- 13 dpo 279.5
- 15 dpo 824.1
- 18 dpo 3128
Werdykt zaśniad groniasty. Uwazajcie majac takie duze przyrosty i kontrolujcie to bo niestety zdarza sie i to -
nick nieaktualny
-
Niestety Blue ale ja już kończę moje starania. Poronienie a w następnym miesiącu zaśniad to już za wiele na mnie. Więc poświęcę się całkowicie chłopcom i zapomnę o marzeniu o córeczce. Ból mi rozdziera serce, jestem twarda przy wszystkich ale w środku krzyczę z rozpaczy. Tak bardzo się cieszyłam, że będę znowu mamą, że tak szybko się udało. No cóż... Życzę wam wszystkim zdrowych dzieciaczków!
-
Mysz ja też jak byłam na wizycie u gin powiedziała mi że mam grzybice, bo po włożeniu wziernika było w nim sporo takiego wodnistego śluzu koloru kawy z mlekiem, przepisała mi jakiś lek na F... ale nie biorę bo za drugim razem jak wkładała wziernik to już nic nie było. i ja na bieliźnie też nie zauważyłam.
-
Okti mnie tez boli w pachwinach, kłuje w ok jajnikow czasem czuje ciagniecie i klucie w środkowej części, ale wystarczy, ze chwilke poleze i przechodzi. Ponoć jesli nie ma plamien, krwawienia czy uplawow to poprostu macica rosnie. Od jakiegoś czasu boli mnie tez kręgosłup w odc lędźwiowym. Pare razy dziennie zakluje mnie tez w ok. szyjki.
-
Hej dziewczyny:)
Ewelinka bardzo ciekawa informacja z tym imbirem, nie wiedziałam że może szkodzić.Ja odkryłam swój sposób na mdłości! Bardzo mi pomaga jak wypiję szklaneczkę gorącego bulionu tego z kostki rosołowej odrazu ulga co prawda nie na stałe ale na jakiś czas:)
Mysz ja też bym dzowniła odrazu do lekarza o radę choć pewnie to nic groznego ale mój mi kazał dzwonić z każdym zaczerwienionym zaróżowionym, zabarwionym poprostu śluzem. Tak poza mdłościami czuję się dobrze nic nie boli, czasem zakuje w jajniku:) Pozdrawiam mamuśki:) -
Swan wrote:Witam was i jednoczesnie zegnam. Zaczne od moich przyrostow hcg:
- 10 dpo 38.2
- 13 dpo 279.5
- 15 dpo 824.1
- 18 dpo 3128
Werdykt zaśniad groniasty. Uwazajcie majac takie duze przyrosty i kontrolujcie to bo niestety zdarza sie i to
.... tak mi przykro.... -
Mysz86 wrote:Dziewczyny, czy na początku ciąży może być różowy śluz? Poszłam dziś do toalety i myślałam, że dostanę zawału, bo śluz był różowawy. Nie brązowy, nie krwawy, tylko leciuteńko różowawy... Nie wiem czy mam już gnać do szpitala, czy jeszcze zaczekać. Czy to musi od razu oznaczać coś złego? W zasadzie to taki beżowo-różowy... Przepraszam za dokładność. Bóli żadnych nie mam.
Dodam, że pojechałam dziś do rodziców i nie mam przy sobie żadnych dokumentów, wyników badań, nawet książeczki ubezpieczeniowej...
hej, miewam różowe i beżowe, z przerwami od jakiś 2 tyg. zaraz jak zauważyłam poleciałam do Gin, uspokoiła mnie, że mam się nie przejmować - chyba że dołączą bóle i bardziej żywo-krwiste kolory. Wierzę jej - staram się tym nie przejmować - choć czasem nie jest to łatwe