X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Poduchę mam taką: nie z tej strony jest ale taka sama)
    http://allegro.pl/motherhood-kojec-poduszka-dla-kobiet-5-gratisow-i4087069629.html

Masz rację, wezmę sobie zaświadczenie od neurologa. Dobrze podpowiadasz.

O, dzięki :)
    Już sobie zamówiłam.

jftycms.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy na początku ciąży może być różowy śluz? Poszłam dziś do toalety i myślałam, że dostanę zawału, bo śluz był różowawy. Nie brązowy, nie krwawy, tylko leciuteńko różowawy... Nie wiem czy mam już gnać do szpitala, czy jeszcze zaczekać. Czy to musi od razu oznaczać coś złego? W zasadzie to taki beżowo-różowy... Przepraszam za dokładność. Bóli żadnych nie mam.
    Dodam, że pojechałam dziś do rodziców i nie mam przy sobie żadnych dokumentów, wyników badań, nawet książeczki ubezpieczeniowej...

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz odpoczywaj sobie i przede wszystkim nie denerwuj się :) Będzie dobrze kochana, nie martw się, bo sobie sama tym szkodzisz, to tylko nasza psychika tak Nam gra na nerwach, na pewno jest w porządku, jeżeli coś się nasili lub dojdą do tego silniejsze bóle jakieś to wtedy leć na IP, póki co myślę, że nie ma co panikować :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz ja bym zadzwoniła do ginka, on ci więcej powie i jak coś umówi na wizytę

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Mysz odpoczywaj sobie i przede wszystkim nie denerwuj się :) Będzie dobrze kochana, nie martw się, bo sobie sama tym szkodzisz, to tylko nasza psychika tak Nam gra na nerwach, na pewno jest w porządku, jeżeli coś się nasili lub dojdą do tego silniejsze bóle jakieś to wtedy leć na IP, póki co myślę, że nie ma co panikować :)

Też tak myślę, że na razie zaczekam. Nie będę po jednorazowym ciemniejszym śluzie gnała do szpitala. Najwyżej jutro poszukam lekarza, który ma miejsca i pójdę. Ewentualnie jakby to się powtórzyło, to zadzwonię do mojej ginki i zapytam, czy mogę przyjść na koniec jej przyjmowania i czy by mnie przyjęła jeszcze...

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz - Trudno doradzać, wiem, że wiele dziewczyn miewa taki śluz ale tak jak pisze Scidapsus, najlepiej zadzwoń do gina i odpoczywaj i obserwuj siebie.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz no i super podejście, odpoczywaj i staraj się nie myśleć na razie o tym, chociaż wiem, że ciężko jest, a łatwo gadać sobie, ale najlepiej, żebys się nie streswała :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Mysz no i super podejście, odpoczywaj i staraj się nie myśleć na razie o tym, chociaż wiem, że ciężko jest, a łatwo gadać sobie, ale najlepiej, żebys się nie streswała :)

A na mojej poprzedniej wizycie okazało się, że mam grzybicę, ale na razie nie dostałam nic na nią, bo nie mam żadnych objawów, typu ból, czy pieczenie. Lekarka powiedziała, że od tego mogę mieć więcej śluzu... To może i takiego beżowego też. No i dziś rano trochę się zmęczyłam, bo przeszłam się dość szybkim krokiem. Może to od tego. No nic, na razie leżę i odpoczywam, bo od jutra znów do pracy cały tydzień... Oj, jak ja bym chciała jakieś zwolnienie chociaż na tydzień, albo dwa...

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz ja też miałam stopień czystości i naliczył mi 3 drożdże nie wiem o co chodzi jak to trzy chyba ,że nieliczne, bo mówił, że nic z tym nie trzeba robić...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Swan Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was i jednoczesnie zegnam. Zaczne od moich przyrostow hcg:
    - 10 dpo 38.2
    - 13 dpo 279.5
    - 15 dpo 824.1
    - 18 dpo 3128

Werdykt zaśniad groniasty. Uwazajcie majac takie duze przyrosty i kontrolujcie to bo niestety zdarza sie i to

2010 - synio, 2011 - synio, 2014 - córcia
    Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojojoj, Swan, co ty mowisz??????, przykro mi bardzo :( , mam nadzieje, ze organizm szybko dojdzie do siebie by na nowo sie starac.

• Swan Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Blue ale ja już kończę moje starania. Poronienie a w następnym miesiącu zaśniad to już za wiele na mnie. Więc poświęcę się całkowicie chłopcom i zapomnę o marzeniu o córeczce. Ból mi rozdziera serce, jestem twarda przy wszystkich ale w środku krzyczę z rozpaczy. Tak bardzo się cieszyłam, że będę znowu mamą, że tak szybko się udało. No cóż... Życzę wam wszystkim zdrowych dzieciaczków!

2010 - synio, 2011 - synio, 2014 - córcia
    Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi, ale może jeszcze będziesz za jakis czas na tyle silna, by zacząć znowu staranka :) Pozdrawiam serdecznie i trzymam mocno za Ciebie kciuki, mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie :**

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz ja też jak byłam na wizycie u gin powiedziała mi że mam grzybice, bo po włożeniu wziernika było w nim sporo takiego wodnistego śluzu koloru kawy z mlekiem, przepisała mi jakiś lek na F... ale nie biorę bo za drugim razem jak wkładała wziernik to już nic nie było. i ja na bieliźnie też nie zauważyłam.

nxbhnwz.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti mnie tez boli w pachwinach, kłuje w ok jajnikow czasem czuje ciagniecie i klucie w środkowej części, ale wystarczy, ze chwilke poleze i przechodzi. Ponoć jesli nie ma plamien, krwawienia czy uplawow to poprostu macica rosnie. Od jakiegoś czasu boli mnie tez kręgosłup w odc lędźwiowym. Pare razy dziennie zakluje mnie tez w ok. szyjki.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Ewelinka bardzo ciekawa informacja z tym imbirem, nie wiedziałam że może szkodzić.Ja odkryłam swój sposób na mdłości! Bardzo mi pomaga jak wypiję szklaneczkę gorącego bulionu tego z kostki rosołowej odrazu ulga co prawda nie na stałe ale na jakiś czas:)
    Mysz ja też bym dzowniła odrazu do lekarza o radę choć pewnie to nic groznego ale mój mi kazał dzwonić z każdym zaczerwienionym zaróżowionym, zabarwionym poprostu śluzem. Tak poza mdłościami czuję się dobrze nic nie boli, czasem zakuje w jajniku:) Pozdrawiam mamuśki:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swan przykro mi bardzo:(, Tulę Cię mocno.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swan wrote:
    Witam was i jednoczesnie zegnam. Zaczne od moich przyrostow hcg:
    - 10 dpo 38.2
    - 13 dpo 279.5
    - 15 dpo 824.1
    - 18 dpo 3128

Werdykt zaśniad groniasty. Uwazajcie majac takie duze przyrosty i kontrolujcie to bo niestety zdarza sie i to

.... tak mi przykro.... <3

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Dziewczyny, czy na początku ciąży może być różowy śluz? Poszłam dziś do toalety i myślałam, że dostanę zawału, bo śluz był różowawy. Nie brązowy, nie krwawy, tylko leciuteńko różowawy... Nie wiem czy mam już gnać do szpitala, czy jeszcze zaczekać. Czy to musi od razu oznaczać coś złego? W zasadzie to taki beżowo-różowy... Przepraszam za dokładność. Bóli żadnych nie mam.
    Dodam, że pojechałam dziś do rodziców i nie mam przy sobie żadnych dokumentów, wyników badań, nawet książeczki ubezpieczeniowej...

hej, miewam różowe i beżowe, z przerwami od jakiś 2 tyg. zaraz jak zauważyłam poleciałam do Gin, uspokoiła mnie, że mam się nie przejmować - chyba że dołączą bóle i bardziej żywo-krwiste kolory. Wierzę jej - staram się tym nie przejmować - choć czasem nie jest to łatwe :)

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:

Z innej beczki - czytacie jakieś książki o ciąży, polecacie coś?

.

zakupiłam "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff i Sharon Mazel - duża, gruba, duuuuuużo czytania :)

‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ