X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja po śniadaniu 144 :((

Próbuje nie wyciskać tej kropli ale mam igle na 4 a inaczej mi nie wychodzi....

Juz nie jem rano nabiału tylko wędlinę...
    Moze teraz chleb ig ograniczę nie dwie kromki tylko 1?

Nie wiedziałam, ze sie to tak zmienia....

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa, zaraz zrobie fote tej diecie zksiazeczki i wstawie, moze pomoze?

Fidelissa lubi tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Ponieważ jak wiecie nie mogę wychodzić, ba wstawać nawet .....
    wysyłam mojego do c@a lub h@ M po staniki. Sa w dwupakach w fajnej cenie 95% bawełna.

Czy wiecie jaki rozmiar kupić?
    Z większa miseczka czy większym obwodem?

Na SR mówili, ze ma byc dopasowany zeby trzymał piersi.... Ale jakim cudem jak będzie sie biust powiększał ?

Nie wiem....
    Zmierzyłam stanik obwód ktory nosze 85cm
    Siebie 96 obwód

I bądź tu mądra....
    Niech ci kupi obwód jak masz teraz (stanika) i miseczkę zbliżoną do tej co teraz masz, max o jeden rozmiar większą. (zmierz sobie obwód - w staniku - i zobacz na stronie H&M czy C&A do jakich wymiarów są ich staniki). I jeden stanik. Nie da się kupić dobrego stanika, zanim będziesz wiedziała jaki rozmiar, i do tego nie mierząc, więc nie ma sensu wyrzucać pieniędzy w błoto...

A obwód stanika pod biustem to zwykle (choć bywa, że zależy od firmy) obwód pod biustem - 5cm i zaokrąglić do dołu, więc u Ciebie wyszłoby 85-90 w nowym. Jako, że po porodzie obwód ci spadnie, kupiłabym 85, nie więcej.

Marzena27, Fidelissa, pinsleepe lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Agusia ja po śniadaniu 144 :((

Próbuje nie wyciskać tej kropli ale mam igle na 4 a inaczej mi nie wychodzi....

Juz nie jem rano nabiału tylko wędlinę...
    Moze teraz chleb ig ograniczę nie dwie kromki tylko 1?

Nie wiedziałam, ze sie to tak zmienia....
    Ja mam 120 po śniadaniu, pieczywo do śniadania ograniczyłam do jednej kromki, zawsze jem śniadania na ciepło, jajka gotowane, jajecznica, omlet parówki itp., więc zagryzam tylko jedną kromką i jest na styk :)

Spróbuj kochana ja sobie nie radzę z żadnym pieczywem więc ograniczyłam je do minimum.... ja mam tak twarde opuszki, że ta krew mi nie leci, jak się ukłuje największą skalą igły to i tak nic nie ma, lecę po kolei każdy palec aż poleci trochę dociskam, ale dużo poniżej, chociaż i tak pewnie to źle wypływa na wynik :( ale nie wiem skąd można jeszcze pobierać krew??

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia cudowna <3

Optimus Agatka pewnie śpi także nie martwiłabym się na zapas ;p jakby rodziła to z pewnością by się odezwała :)

Też mam nadzieje, że u Alki wszystko się ułoży i będzie mogła się cieszyć swoim synkiem

AgataP lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1am4hkbfd5ic_t.jpg
    ownn9r8chp4n_t.jpg
    ww0wffeax0ua_t.jpg

Dzis zaszalalam ze sniadaniem jajecznica z 4 jaj na masle,3 chrupkie kromki z serem zoltym,troche ketchupu,po 1h cukier 98.
    U mnie w ksiazeczce jest info,ze mozna z czesci dloni pod kciukiem brac.
    A mi ta krew to ledwie leci...kilka razy nakuwam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 11:26

• Nata Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepsze są bawełniane staniki bo one Ci się na cycku uciągną ładnie nawet jeżeli piersi się trochę powiększą, najważniejsze jest ułożenie fiszbiny na piersi i obwód pod piersiami. wiadomo że stanik nie może spłaszczać piersi, ale jak przymierzysz to sobie zobaczysz, zawsze jak coś to można oddać :-)
    paznokcie pomalowane u stóp, zaraz lecę na miasto na zakupy co by koszulę nabyć do szpitala, bo w sumie mam porodowe jedynie a one są takie se...więc wyszło że i tak muszę kupić. do później i proszę nie rodzić, jest zakaz na 2 tygodnie co najmniej :-)

Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - ogromne gratulacje!!! Cieszę się, że Nelcia jest już na świecie :) Piękna czarnulka z niej :D Odpoczywaj teraz - byłaś bardzo dzielna!No i ta relacja na żywo - szacun :)
    Ja dopiero teraz nadrobiłam całą akcję ;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wogólę się zastanawiam dlaczego u Alki synka tak późno zdiagnozowali inne wady przecież niby w 12 tygodniu juz wszystko wiadomo czy dziecko będzie miało wady genetyczne czy tez nie. Kolejne przecież też wykonują w 21 tygodniu i też nie wykazało u nich. Wedłg mnie to jakieś zaniedbanie lekarza wykonującego usg było.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leże na trzyosobowej same mamuski wcześniaków z 36tygodnia ale przyjebana jedna gadaile to ona nie wypije kratę browarach dla męża kazała kupić na powrót...

Dziękujemy potem wrzuce foto wyciągniętej prosto z brzuszka na piersi.. Bo mama jedno wysłała mi juz z oddziału neonato!logii ;) jezuniu jak tu cichu leże i rycze ze nie mogłam się na Nią naopatrzec emocje buchaja... Zaraz wstaje jak mama przyjdzie prysznic i przebiorę się i wrzuce Wam foto brzucha po porodzie Hehe maluszki jest :P póki co leje się ze mnie a macica już jak grejfrucik xd

Aha i porodu nie opisuje bo miałyście relacje na żywo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 11:31

Maga31, Milaszka, Amnezja, KUNIAK, ÓptimusPrime, AgataP, Fidelissa, blue00, Marzena27, sisiiii, CookieCookie, misiaczk25, ap1526, Rybka Nemo, natasza82, Florentine, Nata, Madlen222 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, gratulacje, Nelcia jest prześliczna i przecudowna i wzruszam sie na samą myśl, że ja w brzuchu mam podobne cudeńko

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś jakaś taka zakatarzona - wczoraj byłam na wizycie w przychodni u gina, pobrał mi wymaz na GBS i zrobił USG - Stasiu waży już 2460 g, nadal ułożony główkowo, szyjka zamknięta :), łożysko 3 stopnia (ale nie mówił, ze to źle - w przyszłym tyg jadę do prywatnego gina na wizytę więc dowiem się więcej na ten temat...)

No i musiałam od kogoś złapać infekcję, ale rozgrzewam się herbatka z imbirem i żurawiną i mam nadzieję, że mi przejdzie ten katar...

e_v_e, Fidelissa, Marzena27, Nata, Madlen222 lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez oczywiście gratuluje Pati, prawdziwa ślicznotka :) Jak tak patrzę na te zdjęcia waszych maluszków to nie mogę uwierzyć ze mam takiego w brzuchu, miesiąc do konca a dla mnie to dalej jakaś abstrakcja :) Ja sobie swoją dalej wyobrażam jako jakis embrion a to juz gotowy człowiek jest

xpatiiix3, Maga31, ÓptimusPrime, Fidelissa, Marzena27, Milaszka, natasza82, Lavendula lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps. niedawno pisałyśmy, że już mamy 1000 stron a dziś 1500 hihi, dajemy nieźle :)

Matko mam małego wariata w brzuchu co on wyprawia :) szalej synku szalej a po porodzie masz być grzeczniutki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 11:37

xpatiiix3, Maga31, paula1234, KUNIAK, Fidelissa, Nata lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuuuuuuurwa nie dostane jej na sale chyba ;(((

Pff od 11.30 do 18 odwiedziny na gorze są... Toż ja się zapłacze... Nawet nie mogłam jej do piersi przystawić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 11:38

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tych łożyskach ze macie 2 i 3 stopnia , ja mam dalej pierwszego może dlatego nasza Zosia ma juz te 3 kilo?!?

gg64l6d8uplrbvce.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej niech mama rusza znajomości... Na położnictwie mega opieka co chwila wpadają siepytaja co tam jak tam czy w porządku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 11:41

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Tak piszecie o tych łożyskach ze macie 2 i 3 stopnia , ja mam dalej pierwszego może dlatego nasza Zosia ma juz te 3 kilo?!?

Kuniak ja w 30+2 gdzie sam gin powiedział, ze dorodny chłopak 1900 g, miałam łożysko II stopnia, myślę, ze waga nie ma znaczenia

KUNIAK lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe myślałam ze tak zasysa sobie witaminki przez to łożysko i rośnie dlatego

gg64l6d8uplrbvce.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati może wykorzystaj ten czas i ..odetchnij trochę !odpocznij sobie

gg64l6d8uplrbvce.png
‹‹ 1507 1508 1509 1510 1511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ