X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Alka możliwe ze naciąganie na kase ja akurat na NFZ miałam robione i wyszły prawidłowe. I usg i z krwi. A tak ogólnie jak się czujesz??? Może warto skonsultować te wady jeszcze z innym lekarzem czy potwierdzi???

Juz po podejrzeniu wadliwosci kosci bylam u kilku specjalistow i nawet u profesora ,ktory jest doceniany nawet za granica. W gazecie wyborczej tez o nim artukul ,ze to profesor swiatowej slawy itd...,ale wczoraj do szpitala sprowadzili jakas Docent i tez potwierdziła...jedyny plus to w glowce nic nie rosnie...o 16 echo serduszka i do domu...moze to i lepiej bo nic mi tu nie pomoga ,wszystko wiem,a tu takie ciezkie przypadki,z calej Polski sa kobiety. Odsylaja tu kobiety z łodzi ,warszawy itd,wiec wierze w tych specjalistow. Dlatego tu bd miala cc

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa no i zeby nie bylo ze jestem az takim spiochem to u mnie jest godzina do tylu :P ...jakby to mnie jakos ratowalo :P

no na sesje sie zdecyduje tym bardzije ze jak przejrzalam ten album kubusia puchatka tam jest mnostwo miejsc na zdjecia,no i takie zdjecia to super pamiatka.Sama raczej bym takich nie zrobila.

Agusia ;), Maga31, lkc, Fidelissa, anusiaa90 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka ale ani pęknięcia a mała ma główkę jak cycek duże C xD maciupka chce juz ja przytulić... ;(

mada_lena, AgataP, Maga31, Marzena27, anusiaa90 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Optimus i Ty jesz tyle posiłków? I gotujesz to wszystko co dzien co innego?

Ja od jakiś 2 tyg mam wilczy apetyt dzidzi rośnie.

Mi dietetyczka dała takie godz. Śniadanie 9 rano
    2 śniadanie ok. 12
    Obiad ok 15
    Podwieczorek 18
    Kolacja 21

I jestem głodna
    A chleb mogę jesc tylk rano
    Kajzerki Wogóle
    Śledzi w ciazy nie mozna....
    Żółty ser tzw piórko trudny do dostania wiec nie jem...

Na paprykę, pomidora, rzodkiewkę i ogórka juz nie mogę patrzyć....

Nieeee, no coTy, ledwie siedze, a tu jeszcze robic tyle! Nie jem 3 duze i 2 takie jakies przekaski! Teraz jem normalnie, ale jakby cos wyszlo, jadlabym z tej ksiazeczki!
    W tej ksiazeczce jest wszystko mega opisane i z 3 przykladows diety. Pisza, ze trzeba tyle, bo to 1800kkal, ale mega duze te potrawy i 7, 8 razy...za*balabym sie gotowac... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 12:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Juz po podejrzeniu wadliwosci kosci bylam u kilku specjalistow i nawet u profesora ,ktory jest doceniany nawet za granica. W gazecie wyborczej tez o nim artukul ,ze to profesor swiatowej slawy itd...,ale wczoraj do szpitala sprowadzili jakas Docent i tez potwierdziła...jedyny plus to w glowce nic nie rosnie...o 16 echo serduszka i do domu...moze to i lepiej bo nic mi tu nie pomoga ,wszystko wiem,a tu takie ciezkie przypadki,z calej Polski sa kobiety. Odsylaja tu kobiety z łodzi ,warszawy itd,wiec wierze w tych specjalistow. Dlatego tu bd miala cc

Alka dobrze ze jestes pod opieka dobrych specjalistow,bedzie dobrze zobaczysz musi byc,mam kolezanke z lamliwoscia kosci,chodzilam z nia do podstawowki,fakt miala czesto gips na rece czy nodze ale normalnie sobie zyje,mimo tego nie ma innych doelgliwosci,mowi ze dla niej to normalne ze ma lamliwosc i musi bardziej na siebie uwazac ale wszystko inne jest ok ,zyje tak jak my u jest szczesliwa.Teraz stara sie o dziecko :)

Fidelissa, Milaszka, Goplana, Madlen222 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Kurka ale ani pęknięcia a mała ma główkę jak cycek duże C xD maciupka chce juz ja przytulić... ;(

Pati pozycz pipke na moj porod :P haha to nie pekne :P

xpatiiix3, Marzena27, blue00, santoocha, anusiaa90, Nata, Madlen222 lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie pęknięcia się boję, ale położna i lekarz widzi, ze jest za ciasno i nacina tak? jak to jest?

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pochwalę się jeszcze łóżeczkiem - na razie w stanie "surowym", nie nakładam jeszcze prześcieradła, by się niepotrzebnie nie kurzyło ;). Łóżeczko to dar po bratanku męża, nie mam pojęcia z jakiej jest firmy, w każdym razie ma szufladę, z której jestem zadowolona, bo jest pojemna i co ważne zamykana od góry taką przesuwaną dyktą, więc nie będzie się nic kurzyć ;)
    i mały kącik do przewijania zmieścił się nawet u nas w pokoju ;) Na przewijak też mam prześcieradełko, a wanienka będzie wisieć w łazience, jak męża natchnie na przywiercenie haka do ściany ;)

d3cab9575f52b736med.jpg

ÓptimusPrime, AgataP, Agusia ;), Fidelissa, Marzena27, Agata92, sisiiii, santoocha, zupaztytki, Rybka Nemo, mada_lena, natasza82, anusiaa90, Viviana, e_v_e, Lavendula, Paju, Goplana, Nata, Madlen222 lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa ja też głodna jak wilk na diecie, ale dzięki niej mam kg do tyłu, czyli 11 kg przytyłam a mały klusek rośnie :)

Fidelissa, natasza82 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, ale ta dieta jest z ksiazeczki dla ciezarnych z cukrzyca ciazowa... sledzie nie mozna?
    Ok, za duzo nie mozna, bo woda sie zatrzymuje, ale tu jest 1szt...
    No, ale wiecie, jak juz pisalam, co jednemu szkodzi w ciazy, to dla drugiego zbawienie ;)

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie wyglądają te pokoiki ja czekam na remont, ciekawe czy się doczekam, czy może urządzimy sypialnię bez remontu ehh, słabo mój maż ma teraz dużo obowiązków, nie wiem jak to połączymy :(

Maga31 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga fajny kacik :) mam te sama wanienke :) tylko moja wanienka robi narazie mi za glosnik do telefonu jak jezdze na rowerku stacjonarnym :P tak wiec multifunkcjonalna jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 12:10

Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, początkowo chciałam przemalować łóżeczko na biało, ale stwierdziliśmy, że szkoda zachodu ;)

AgataP lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Fidelissa ja też głodna jak wilk na diecie, ale dzięki niej mam kg do tyłu, czyli 11 kg przytyłam a mały klusek rośnie :)
    Mnie to chyba nikt nie pobije ja mam 9 kg do tylu hehe:)) nic nie utyłam tylk schudłam:))

Agusia ;), ÓptimusPrime, santoocha, sylvi lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, zbieram się do Rossmana po te pampersy w promocji :D
    Proszę nie rodzić, bo znowu przeoczę relację ;)

wff2trd8302o6ogx.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga mam taka sama torbe spakowana :) u mamy ja wypatrzylam i pozyczylam :)
    ide do babci na kawe.. i czekam na mojego pana, niech juz konczy robote i przyjezdza bo dalej wozka nie ma, jutro mamy jechac kupic( w tamtym tyg nie chcialo sie nam... :D )

Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Mnie to chyba nikt nie pobije ja mam 9 kg do tylu hehe:)) nic nie utyłam tylk schudłam:))

wow jakim cudem?? przecież to impossible :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Laski, ale ta dieta jest z ksiazeczki dla ciezarnych z cukrzyca ciazowa... sledzie nie mozna?
    Ok, za duzo nie mozna, bo woda sie zatrzymuje, ale tu jest 1szt...
    No, ale wiecie, jak juz pisalam, co jednemu szkodzi w ciazy, to dla drugiego zbawienie ;)
    Śledzia nie mozna ani wędzonej ryby bo sa surowe. Śmiałam sie z moja diabetolog kto te diety układał....

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dietetyczka mówi ze jak urodzę to będzie - 15:))

Agusia ;) lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale nie chce Was załamywać :)))))

Agusia ;), santoocha lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 1509 1510 1511 1512 1513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ