X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa piekna jestes :) super fotki

Nastka poczytaj o tym rozejsciu sie miesni prostych brzucha i przepuklinie pepkowej.

KasiaKa lubi tę wiadomość

• Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa piękne zdjęcia:)

KasiaKa lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka mnie tez boli pępek:/ wieczorem najbardziej.
    Nie mam sinego, ale ciagnie od pepka w każda stronę najbardziej na boki.....kłuje i wszystko naraz.
    W pon zapytam dokładnie o co chodzi, ale juz mi powiedział, ze mam przepuklinę. Byle nie było to rozejscie mięśni.
    Z pępowina to bujda....tak mysle.

AgataP lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Nastka mnie tez boli pępek:/ wieczorem najbardziej.
    Nie mam sinego, ale ciagnie od pepka w każda stronę najbardziej na boki.....kłuje i wszystko naraz.
    W pon zapytam dokładnie o co chodzi, ale juz mi powiedział, ze mam przepuklinę. Byle nie było to rozejscie mięśni.
    Z pępowina to bujda....tak mysle.

madalena nie martw sie jezeli rozeszly ci sie miesnie to jest duze prawdopodobienstwo ze zejda sie samoistnie po ciazy w 6-8 tyg ,jezeli nie to sa specjalne cwiczenia,bardzo rzadko wymagana jest operacja,to juz musialoby byc mega wielkie rozejscie i przepuklina...wiem bo czytam czytam i pytam i pytam lekarza bo sama sie boje tego.

rozjescie wystepuje u 70 proc kobiet w 3 trymestrze wieksznosc z nich nie wie ze je ma bo po porodzie samo sie zamyka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 14:39

mada_lena, Marzena27, Maga31 lubią tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oby :(
    przy okazji kontroli zapytam w pon. Niby przepuklina nie jest groźna w ciazy, ale trzeba obserwować.
    A o rozejsciu musze doczytać :)

Dzieki Agata :) jak bedziesz miała jakies fajne linki podrzuc poczytam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 14:43

AgataP lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gubię sie. Kosmetykach lepiej hipp czy oliatum?

caśka lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• CookieCookie Znajoma

Wysłany: 3 października 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda, że aż w Irlandii ta dziewczyna co te śliczne zdjęcia robi, fotki super i sama bym się skusiła.

Dziewczyny, a czy zastanawiałyście się nad leżaczkami/huśtawkami?

mam dylemat, zastanawiam się pomiędzy tymi, może mogłybyście coś podpowiedzieć?

http://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-18-kg,p1052151807,swiat-niemowlaka-p

http://www.smyk.com/kids-ii-ingenuity-hustawka-hybrydowa-savanna,p1085216175,swiat-niemowlaka-p

AgataP lubi tę wiadomość

ckaigywl60jihsii.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    No oby :(
    przy okazji kontroli zapytam w pon. Niby przepuklina nie jest groźna w ciazy, ale trzeba obserwować.
    A o rozejsciu musze doczytać :)

Dzieki Agata :) jak bedziesz miała jakies fajne linki podrzuc poczytam :)

poczytaj tu http://www.sfd.pl/%5BART%5D_Rozst%C4%99p_mi%C4%99%C5%9Bni_brzucha_diastasis_recti_w_ci%C4%85%C5%BCy_i_po_porodzie.-t900427.html

http://portalaktywni.com/aktualnosci/rozstep-miesnia-prostego-brzucha/

mada_lena lubi tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidellisa ja kupiłam kosmetyki z Hipp mają dobre opinie u Sroki.
    Cookie kupiłam lezaczek bujaczek Baby mix taki jak z FisherPrices.
    A mnie znów krzyż nawala. Dobrze że po wizycie to luzik brzuch miękki a Mała wariuje. Odpoczywam ale zlosnica nie lubi ja boku a jak leżę na prosto to boli gorzej.

Fidelissa, mada_lena lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :/ :/ :/ :/ :/ :/
    Czy ktos pracujew USC czy zna kogos w USC???
    Dzis zaczynam walke o "dobre imie" mojego Pilkarzyka... i potrzebuje tez fachowego wsparcia.... :/:/:/:/ bopisze do nich pismo....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 14:59

AgataP lubi tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedługo wyjeżdżamy z mężem na weekendzik do SPA do Elbląga :) Doszliśmy do wniosku, ze to już nasz ostatni wyjazd w tym roku(oddalanie się od domu zaczyna się robić "niebezpieczne", wiec postanowiliśmy w ten weekend zaszaleć! :)
    Chyba dobrze nam zrobi, bo ostatnio mało czasu mamy tylko dla siebie i trochę się zaniedbaliśmy (ciagle gadamy tylko o Małej, porodzie, szpitalach, bólach itp). Muszę sie spiąć w ten weekend i skupić na moim Ukochanym :*

Mimo to będę Was śledzić na telefonie dziewczynki! Hihihih :*:*:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 15:00

ÓptimusPrime, zupaztytki, lkc, paula1234, Viviana, Nata, Rybka Nemo, Marzena27, Maga31, sisiiii, Fidelissa, Agata92, santoocha, Agusia ;), Madlen222 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, zazdroszcze..tezchcialabym do spa...lubnawet na miasto, ale ten buc nigdzie pozabiedra na zakupy nie chce mnie brac....bo"w twoim stanie", "przecież nigdzie nie mozesz","jazda samochodem jest niebezpieczna"...

• izia Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

hipp i oilatum to zupełnie różne kosmetyki - pytanie podstawowe czy chcesz kąpać w emolientach czy w zwykłym płynie .. ja jednak wolę emolienty ale po przeczytaniu sroki to oilatum jest bez szału i zdecydowałam się na http://www.doz.pl/apteka/p54148-Floslek_For_Baby_emulsja_do_kapieli_dla_dzieci_250_ml ale oilAN 2w1 też ma dobry skład - w hippa lub babydreama pójdę jak już będzie większy

Fidelissa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Ja kupiłam oliatum, bo niestety mimo dobrych opinii u sroki mnie osobiście hipp uczula ;/

Dotty pozazdrościć :) bawcie się dobrze i wykorzystajcie dobrze ten czas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 15:10

Dotty84, Agusia ;) lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Dla dzidziusia?? Mnie zaiteresowaly kosmetyki produkcji smyka. Patrzylam.na sklad nie jest przerazajacy.

Ja z kremow to na pewno bede stosowac serie linomagu, oferuja masci, kremy, oliwki, nawet krem dla alergikow i krem ochronny na mrozy czy slonce. Oraz sudokrem.

Plyn do kapieli i mycia główki nivea. No i oliwka Jonsona.

Ja najadlamnsie pierogami maly szaleje .. Czka i wierzga

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę stosować Flos Lek. Nie było łatwo znaleźć w aptece, ale mój tata się bardzo wczuł i w końcu gdzieś mu zamówili. Nawet nie wiedziałam, że szuka :D

Co ze smarowaniem? Bo ja jakoś nie jestem przekonana, żeby przyzwyczajać skórę. Teściowa jakąś emulsję od 1 miesiąca nam dała, co dostała na konferencji i ponoć jest "och i ach", ale w tym pierwszym miesiącu?

Do pupy mam linoderm zielony.

Musimy krem do buzi na mróz kupić (flos lek ma od 6 miesiąca) i nie wiem, co jeszcze?

Kupiłam sobie oliwkę J&J z zamiarem stosowania na brzuch, ale po pierwszej aplikacji tak mnie piekło, że musiałam zmyć, więc Antka tym smarować nie będę.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z miasta, ledwo...pachwiny mnie bolą jak chodzę i biodra, a że ja jestem nienormalna i jeszcze dwie torby zakupów przytachałam... kupiłam sobie koszulkę z firmy muzzy z odkrywanym cycem, szarą w białe kropki, tą z IF też oglądałam (niebieską w kropki) fajna w dotyku i w ogóle ale 10 zł droższa a po co przepłacać :p z muzzy mam wszystkie pidzamki więc sprawdzona firma :-) klapki do szpitala kąpielowe też mam za całe 12 zł :-) majtki ciążowe kupiłam sobie nowe. Dodatkowo henne bo zrobię przed szpitalem.
    ehhhh jakoś nie mam siły, piję kawkę i zjadłam pączka a co :-) moja koleżanka w ciąży schudła chyba z 15 kg ale miała nadwagę więc jej to na zdrowie wyszło :-) muszę spakować gadżety na sesję dzisiejszą, ja noworodkową robię na pewno. Koleżanka się tym zajmuje, tzn dorywczo ale się rozkręca więc chętnie poeksperymentuje na nas hehehe

AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Dotty, zazdroszcze..tezchcialabym do spa...lubnawet na miasto, ale ten buc nigdzie pozabiedra na zakupy nie chce mnie brac....bo"w twoim stanie", "przecież nigdzie nie mozesz","jazda samochodem jest niebezpieczna"...

No nie ukrywam, że to ja zorganizowałam ten weekend hehehe, więc to ja go zabieram... Oczywiście na męża nie mogę złego słowa powiedzieć - ale na to nie wpadł :)

ÓptimusPrime, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe jak kąpiesz w emolientach to potem już niczym nie smarujesz - żadnych oliwek itd - a flo sek jest własnie w doz.pl z odbiorem w każdym mieście chyba - mój synek strasznie nie lubił leżeć goły po kąpaniu - krzyczał w niebogłosy więc nie było mowy o jakimś smarowaniu itd - kąpanko a potem w cieplutki ręcznik, przykryć kocykiem i tak leżał pare minut aż się rozgrzał i potem ubieranko od dołu do gory żeby nie zmarzł.. a dodam że nie zależało to od temperatury w łazience bo był naprawde upał

ja mam do dupki z babydreama - do buzi też ale to tylko na siarczysty mróz itd

Maga31 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CookieCookie wrote:
    szkoda, że aż w Irlandii ta dziewczyna co te śliczne zdjęcia robi, fotki super i sama bym się skusiła.

Dziewczyny, a czy zastanawiałyście się nad leżaczkami/huśtawkami?

mam dylemat, zastanawiam się pomiędzy tymi, może mogłybyście coś podpowiedzieć?

http://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-18-kg,p1052151807,swiat-niemowlaka-p

http://www.smyk.com/kids-ii-ingenuity-hustawka-hybrydowa-savanna,p1085216175,swiat-niemowlaka-p

Ja zakupiłam taką : http://www.smyk.com/bright-stars-hustawka-kaczuszka,p1044820993,swiat-niemowlaka-p wydaje mi sie ze jest super

[relgi09k4h25cozc.png
‹‹ 1512 1513 1514 1515 1516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ