Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPati sliczna mala Nelcia nic tylko tulic i calowac! Mialas duzooooo wrazen wiec odreagowujesz teraz,niedlugo Ci przejdzie ale lepiej wyrzucic te emocje z siebie niz je tlamsic,niedlugo wszytsko wroci do normy
a R niech spada na drzewo banany prostowac!
ÓptimusPrime, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dobrze piszą, Pati, odpoczywaj, bo potem z dwójeczką nie będzie zmiłuj
I nie smutkaj, Maleńka jest pod dobrą opieką, już pewnie Twoja mama wszystkiego dopilnowała. Odciągaj mleczko żeby rozbudzić laktację i pewnie niedługo będziecie razem!
A Nelcia jest słodkim Maleństwem, do wycałowania
A co tam u pozostałych mamusiek? Florentine, Talia, Madlen?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 16:56
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
pati przynajmniej widać że dbają tam o małą konkretnie - ja ci napiszę że sprawdzałam wczoraj i mój pierwszy synek urodził się w 36tc a dokładnie 35+6 - tyle że ważył 3290 i 55 cm no i bez obciążeń typu cukrzyca i nikt się tym nie przejął i nawet w książeczce zdrowia mi wpisali 38tc żeby nie był brany za wcześniaka.. a Nelcia widać jest pod świetną opieką - regeneruj się i ciesz a nie płacz
karmelek, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Pati gratuluję! Nelcia śliczna, ale w kość Ci nieźle dała tym porodem.
Ja sie czuje jakbym zaraz miała urodzić! Boli mnie każda część ciała, spojenie, brzuch, pachwiny, pępek, kregoslup...
Nie wiem jak dam rade z tą uczelnią, dziś na zajeciach nie było krzeseł i staliśmy przez 2h non-stop...xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Pati, wydaje mi się, że w Waszym przypadku wychodzi, że nie wyciąga się ręki do matki, tylko dziecko od matki. Skoro małej nic nie dolega i tylko wszystko sprawdzają, to nie rozumiem, dlaczego nie może być z Tobą. Przecież to nie tak, że pediatra z nią będzie siedział 24h/dobę. Oby szybko Ci oddali malutką, z całego serca Ci tego życzę!
Niecierpliwa, jak następnym razem będzie taka akcja, to się kładź na podłodze, bo po turecku nie wolno siadać w zaawansowanej ciąży nibyxpatiiix3, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
pinsleepe wrote:Ja też będę stosować Flos Lek. Nie było łatwo znaleźć w aptece, ale mój tata się bardzo wczuł i w końcu gdzieś mu zamówili. Nawet nie wiedziałam, że szuka
Co ze smarowaniem? Bo ja jakoś nie jestem przekonana, żeby przyzwyczajać skórę. Teściowa jakąś emulsję od 1 miesiąca nam dała, co dostała na konferencji i ponoć jest "och i ach", ale w tym pierwszym miesiącu?
Do pupy mam linoderm zielony.
Musimy krem do buzi na mróz kupić (flos lek ma od 6 miesiąca) i nie wiem, co jeszcze?
Kupiłam sobie oliwkę J&J z zamiarem stosowania na brzuch, ale po pierwszej aplikacji tak mnie piekło, że musiałam zmyć, więc Antka tym smarować nie będę.
Lipobase na mróz albo Penaten albo iwostin.pinsleepe lubi tę wiadomość
-
pinsleepe wrote:
Niecierpliwa, jak następnym razem będzie taka akcja, to się kładź na podłodze, bo po turecku nie wolno siadać w zaawansowanej ciąży niby
Za tydzień biorę poduszkę i siadam na podłodzeale wcale siedzenie też nie jest takie wygodne bo mały wtedy okłada żebra i kręgosłup boli niesamowicie... Chyba za bardzo przywiązalam sie do mojego lozka przez wakacje
-
nick nieaktualnyPo turecku nie wolno? Nie wiedziałam. Ale i tak bym nie usiadła, nie da rady, wszystko boli
Ostatnio też tak stałam ponad godzinę, bo nikt się nie zlitował i było ciężko.
Pati trzymaj się, za chwilę będziecie razem, zobaczysz a potem już na zawsze będziecie razem.
Źle spałam i tak mnie boli szyja, że nie wiem, co robić. Do tego jakieś humorki mnie nachodzą... Masakra
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPati!! Ona jest prześliczna!! Moglabym obcałowac ekran
odpoczywaj!
Ewelina_d mam pytanie do Ciebie, bo weszlam na Twojego bloga i zobaczylam wpis o szkole rodzenia. Wydaje mi sie ze moja polozna wlasnie ma tam zajecia z porodu.. Czy ona byla szczupla, krotk scieta blondynka?
Jezeli tak, to mam nadzieje ze miala gorszy dzien albo cona spotkaniu wydawala sie mila i sympatyczna
kurde, zeschizowalam sie
-
nick nieaktualnyNelcia urodzila w takim samym czasie co moja najmlodsza,tylko z taka roznica,ze wazyla prawie 3 kg i byla ze mna normalnie na sali,na poczatku tylko zabrali ja dogrzac,mysle,ze jak dzis bedzie radzic sobie dobrze,to jutro pozwola na wiecej,glowa do gory Pati,wkrotce w pelni nia sie zajmiesz
-
Milaszka wrote:Pati!! Ona jest prześliczna!! Moglabym obcałowac ekran
odpoczywaj!
Ewelina_d mam pytanie do Ciebie, bo weszlam na Twojego bloga i zobaczylam wpis o szkole rodzenia. Wydaje mi sie ze moja polozna wlasnie ma tam zajecia z porodu.. Czy ona byla szczupla, krotk scieta blondynka?
Jezeli tak, to mam nadzieje ze miala gorszy dzien albo cona spotkaniu wydawala sie mila i sympatyczna
kurde, zeschizowalam sie
-
mada_lena wrote:Pati Nelka jest cudowna
laleczka
Ewelina co tam sie dzieje? Daj znac po ktg....czas oczekiwania na konsultacje - do 7h;-)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pati - dopytaj się o powody rozłąki, niech Ci ładnie wytłumaczą, cobyś się tak nie stresowała, bo rzeczywiście tak z boku wydaje się to trochę niuzasadnione... ale pewnie nie wiemy wszystkiego. Trzymaj się dzielnie, już tyle przeszłaś, odpocznij, prześpij ten czas. Każda chwila zbliża Cię do bycia z Nelcią (słodziaczek z niej do wyprzytulania
), ona też jeszcze zmęczona po trudach porodu - odsypia. W Tobie hormony szaleją, normalka, przecież do tej pory łożysko produkowało tyle różnych substancji, a tu w jednej chwili go nie ma
Wszystko się wyciszy i uspokoi.
Ale się uśmiałam z tego powitania Rwyobrażam sobie tę scenę...
Ewelina - oby to tylko przypadek, i wszystko było dobrze, myslę o Was ciepło, i nie patrz się na tych zbereźników, bo nie tylko Tobie ale i małej tętno skoczylkc, ewelina_d, Marzena27 lubią tę wiadomość