X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati sliczna mala Nelcia nic tylko tulic i calowac! Mialas duzooooo wrazen wiec odreagowujesz teraz,niedlugo Ci przejdzie ale lepiej wyrzucic te emocje z siebie niz je tlamsic,niedlugo wszytsko wroci do normy :) a R niech spada na drzewo banany prostowac!

ÓptimusPrime, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• Isia14 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dobrze piszą, Pati, odpoczywaj, bo potem z dwójeczką nie będzie zmiłuj ;)
    I nie smutkaj, Maleńka jest pod dobrą opieką, już pewnie Twoja mama wszystkiego dopilnowała. Odciągaj mleczko żeby rozbudzić laktację i pewnie niedługo będziecie razem!
    A Nelcia jest słodkim Maleństwem, do wycałowania <3

A co tam u pozostałych mamusiek? Florentine, Talia, Madlen?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 16:56

Madlen222 lubi tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati przynajmniej widać że dbają tam o małą konkretnie - ja ci napiszę że sprawdzałam wczoraj i mój pierwszy synek urodził się w 36tc a dokładnie 35+6 - tyle że ważył 3290 i 55 cm no i bez obciążeń typu cukrzyca i nikt się tym nie przejął i nawet w książeczce zdrowia mi wpisali 38tc żeby nie był brany za wcześniaka.. a Nelcia widać jest pod świetną opieką - regeneruj się i ciesz a nie płacz

karmelek, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati gratuluję! Nelcia śliczna, ale w kość Ci nieźle dała tym porodem.

Ja sie czuje jakbym zaraz miała urodzić! Boli mnie każda część ciała, spojenie, brzuch, pachwiny, pępek, kregoslup...
    Nie wiem jak dam rade z tą uczelnią, dziś na zajeciach nie było krzeseł i staliśmy przez 2h non-stop...

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati popatrz na to z tej strony, że mała przynajmniej będzie kompleksowo zbadana i będziesz miała pewność, że wszystko jest w porządku :* ten czas w szpitalu szybko zleci i będziecie mogły wrócić do domku

rwi37s6.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, wydaje mi się, że w Waszym przypadku wychodzi, że nie wyciąga się ręki do matki, tylko dziecko od matki. Skoro małej nic nie dolega i tylko wszystko sprawdzają, to nie rozumiem, dlaczego nie może być z Tobą. Przecież to nie tak, że pediatra z nią będzie siedział 24h/dobę. Oby szybko Ci oddali malutką, z całego serca Ci tego życzę!

Niecierpliwa, jak następnym razem będzie taka akcja, to się kładź na podłodze, bo po turecku nie wolno siadać w zaawansowanej ciąży niby :P

xpatiiix3, Madlen222 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    Ja też będę stosować Flos Lek. Nie było łatwo znaleźć w aptece, ale mój tata się bardzo wczuł i w końcu gdzieś mu zamówili. Nawet nie wiedziałam, że szuka :D

Co ze smarowaniem? Bo ja jakoś nie jestem przekonana, żeby przyzwyczajać skórę. Teściowa jakąś emulsję od 1 miesiąca nam dała, co dostała na konferencji i ponoć jest "och i ach", ale w tym pierwszym miesiącu?

Do pupy mam linoderm zielony.

Musimy krem do buzi na mróz kupić (flos lek ma od 6 miesiąca) i nie wiem, co jeszcze?

Kupiłam sobie oliwkę J&J z zamiarem stosowania na brzuch, ale po pierwszej aplikacji tak mnie piekło, że musiałam zmyć, więc Antka tym smarować nie będę.
    Na blogu kosmetycznym polecają
    Lipobase na mróz albo Penaten albo iwostin.

pinsleepe lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:

Niecierpliwa, jak następnym razem będzie taka akcja, to się kładź na podłodze, bo po turecku nie wolno siadać w zaawansowanej ciąży niby :P

Za tydzień biorę poduszkę i siadam na podłodze :) ale wcale siedzenie też nie jest takie wygodne bo mały wtedy okłada żebra i kręgosłup boli niesamowicie... Chyba za bardzo przywiązalam sie do mojego lozka przez wakacje :)

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po turecku nie wolno? Nie wiedziałam. Ale i tak bym nie usiadła, nie da rady, wszystko boli :) Ostatnio też tak stałam ponad godzinę, bo nikt się nie zlitował i było ciężko.

Pati trzymaj się, za chwilę będziecie razem, zobaczysz a potem już na zawsze będziecie razem.

Źle spałam i tak mnie boli szyja, że nie wiem, co robić. Do tego jakieś humorki mnie nachodzą... Masakra

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako ze nadal to tętno wątpliwe, to lekarz kazał jechać na ktg. Czekam na IP na lekarza i jakaś parka w poczekalni przyszła na randkę... Normalnie poszli w ślimaka... Nie wiem czy to ja jestem nienormalna czy coś nie tak jest...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa weź leżak ogrodowy ja tak robiłam na SR i było git.

Pati nie smutaj.

Widocznie jakiś powód jest, ale na pewno ja oddadzą. Odciągając mleczko i ja karm. Chyba ci nie zabronią?

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina,to na brak atrakcji nie bedziesz narzekac hehehe

lkc lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati!! Ona jest prześliczna!! Moglabym obcałowac ekran ;) odpoczywaj!

Ewelina_d mam pytanie do Ciebie, bo weszlam na Twojego bloga i zobaczylam wpis o szkole rodzenia. Wydaje mi sie ze moja polozna wlasnie ma tam zajecia z porodu.. Czy ona byla szczupla, krotk scieta blondynka?
    Jezeli tak, to mam nadzieje ze miala gorszy dzien albo co :P na spotkaniu wydawala sie mila i sympatyczna ;) kurde, zeschizowalam sie :(

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Nelka jest cudowna :) laleczka :)
    Ewelina co tam sie dzieje? Daj znac po ktg....

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia urodzila w takim samym czasie co moja najmlodsza,tylko z taka roznica,ze wazyla prawie 3 kg i byla ze mna normalnie na sali,na poczatku tylko zabrali ja dogrzac,mysle,ze jak dzis bedzie radzic sobie dobrze,to jutro pozwola na wiecej,glowa do gory Pati,wkrotce w pelni nia sie zajmiesz

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka wrote:
    Pati!! Ona jest prześliczna!! Moglabym obcałowac ekran ;) odpoczywaj!

Ewelina_d mam pytanie do Ciebie, bo weszlam na Twojego bloga i zobaczylam wpis o szkole rodzenia. Wydaje mi sie ze moja polozna wlasnie ma tam zajecia z porodu.. Czy ona byla szczupla, krotk scieta blondynka?
    Jezeli tak, to mam nadzieje ze miala gorszy dzien albo co :P na spotkaniu wydawala sie mila i sympatyczna ;) kurde, zeschizowalam sie :(
    Gorszy dzień miała Agnieszka Hryciuk.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Pati Nelka jest cudowna :) laleczka :)
    Ewelina co tam sie dzieje? Daj znac po ktg....
    A tętno Hani między 140 a 175. Lekarz mój chciał na poczatku juz leki dawać ale stwierdziliśmy ze może najpierw ktg...;-) czas oczekiwania na konsultacje - do 7h;-)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Gorszy dzień miała Agnieszka Hryciuk.
    Uf!!! Moja to Agnieszka Juszczak ;) ;) ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina! Trzymajcie sie tam z Haniusia!
    Ach te dziewczynki! Kolejna wymysla!!!

• Goplana Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - dopytaj się o powody rozłąki, niech Ci ładnie wytłumaczą, cobyś się tak nie stresowała, bo rzeczywiście tak z boku wydaje się to trochę niuzasadnione... ale pewnie nie wiemy wszystkiego. Trzymaj się dzielnie, już tyle przeszłaś, odpocznij, prześpij ten czas. Każda chwila zbliża Cię do bycia z Nelcią (słodziaczek z niej do wyprzytulania :) ), ona też jeszcze zmęczona po trudach porodu - odsypia. W Tobie hormony szaleją, normalka, przecież do tej pory łożysko produkowało tyle różnych substancji, a tu w jednej chwili go nie ma :) Wszystko się wyciszy i uspokoi.
    Ale się uśmiałam z tego powitania R :) :) :) wyobrażam sobie tę scenę... :D

Ewelina - oby to tylko przypadek, i wszystko było dobrze, myslę o Was ciepło, i nie patrz się na tych zbereźników, bo nie tylko Tobie ale i małej tętno skoczy :D ;)

lkc, ewelina_d, Marzena27 lubią tę wiadomość

jftycms.png
‹‹ 1514 1515 1516 1517 1518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ