Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pati Ty to się masz. Jeszcze chwila moment i malutka będzie z Tobą.
Ewelina - co z tą naszą Zosieńką?
A ja mam ochotę na mega wielkego jakiegoś pysznego hamburgera i cole. grrr...
Dałam mojemu M. wychodne, bo tak to bym go może namówiła na jakieś zamówienie czegoś.xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Pati,Nelunia cudowna
Dzisiaj odpoczywaj i nie martw się o malutką. Dobrze,że chcą sprawdzić czy wszystko jest w porządku. A co do Radzia to pięknie musiało wyglądać jak go okładałaś roślinnością
Maga31, Fidelissa, Rybka Nemo, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
karmelek - u mnie w szpitalu też nie potrzeba nic dla dziecka - wszystko dają, więc ręczniczka dla małego nie pakowałam.
Pati - trzymaj się cieplutko i odpoczywaj, a jutro na pewno Ci dadzą Nelcię na salę i będziesz mogła ją nakarmićkarmelek, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Mi plytki wzrosly ze 180 na 230, moge sie podzielic
R. to chyba mysli, ze bedziesz Pati skakac pod sufit i dziekowac bogu ze laskawie wrocil... faceci to jednak nie maja mozgu nic a nic..Lavendula, xpatiiix3, santoocha lubią tę wiadomość
-
Mój mąż mnie dziś zapytał, widząc że cały dzień od rana wchodzę czytać tutaj, czy jak urodzę to też będę listopadówką? he,he. Oczywiście , że będę.
A u was w szpitalach też jest tak, że warunkiem udziału męża w porodzie jest skończony 37tydz? Bo ja się boję, że nie wytrzymam to całe dwa tygodnie od jutra.xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Witam was dziewczyny
Pati Gratulacje, jesteś naprawdę dzielna a Nelcia jest przesłodka
Dołączam do grona zalegających w szpitalu.
Po nieprzespanej nocy-skurcze co 4-5 min od 1 do 5 rano - i wizycie u gina diagnoza: szyjka rozpulchniona i minimalne rozwarcie i do tego jeszcze szyjka zaczęła krwawić po badaniu.
Na izbie też mnie doktorka przestraszyła bo powiedziała że ona w badaniu szyjki główkę czuje .
O mało palpitacji serca nie dostałam.
I tak sobie leżymy i bierzemy rozkurczowe w kroplówce i sterydy na płucka.
Pozdrawiam
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Caterina dobrze ze dali Ci sterydy na plucka. Wtedy dziecko będzie juz bezpieczne. Ja tez dostalam i jakoś tak spokojniej się czuje. Wiem ,ze nawet jakby cos się zaczęło to Malý nie będzie mieć problemu z oddechem.
Cos powiem szczerze , ze dużo tych przypadków po 30 tc z ta szyjka,ciśnieniem itp
Ale musimy dziewczyny wytrzymać . Juz niewiele zostało. -
Wróciłam! 3.5h czekania na konsultację. W międzyczasie zator się zrobił, bo 4 nagłe przypadki przyjechały.
No więc lekarka z IP ma inne normy tętna dziecka niż mój lekarz;) na KTG tętno między 140 a 175, tak jak i ja mierzyłam, ale 175 to jak się ruszała (bo KTG rejestruje dokładnie w czasie badania tętna, a ja detektorem to se mogę...). Średnio 150 i zdaniem lekarki - KTG super! Miałam badanie i USG, po raz pierwszy dowiedziałam się jakie mam AFI, bo zawsze dowiadywałam się, że w normie (18), nic mi nie dolega, nic dziecku nie dolega, szyjka faktycznie krótka i miękka, ale mam się 2 tyg oszczędzać, a potem przestać, i będzie mi się lepiej rodziło (przynajmniej w teorii;)), bo jakbym miała długą i twardą, to w zasadzie w tym momencie gorzej;).
Jednym słowem - dobrze mnie tknęło, żeby zamiast do lekarza "po leki na tachykardię" jechać na IP, bo jednak pojedyncze badania tętna nie pokażą tego, co pokaże 20minutowy zapis tętna, skurczy i ruchów.
I czułam, że jest wszystko OK, ale jak lekarz mówi "jedzie na KTG", to jedzie na KTG...
Aha, i mam schować detektor głęboko i już nie nic nie mierzyć. Tylko obserwować ruchy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 21:22
Mag.1990, sisiiii, ÓptimusPrime, Eve, Lavendula, zupaztytki, Marzena27, Viviana, Agata92, Fidelissa, blue00, mada_lena, anusiaa90, Milaszka, Mamadomina, natasza82, Isia14, lkc, Goplana, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Ewelina super , ze z Wami wszystko dobrze. Teraz możesz przynajmniej spać spokojnie.
Odpoczywaj zeby maleństwo sobie jeszcze posiedziało w brzuszku:)))Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 21:26
ewelina_d lubi tę wiadomość
-
Ja czuję, że będę październikowa, ale więcej dowiem się w czwartek jak pójdę do gin i spytam o odstawienie luteiny i zbada szyjkę. teraz już się nią nie martwię, bo właściwie jesteśmy już z Olkiem w bezpiecznym okresie, ale jeszcze 2 tygodnie mógłby posiedzieć w brzuszku:)👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Caterina trzymaj się tam ciepło! ważne, że sterydy dostaniecie, zawsze to zwiększa bezpieczeństwo i się człowiek tak nie martwi.
Karmelek u nas do szpitala dla dziecka trzeba wziąć tylko Linomag na dupkę, chusteczki nawilżane i niedrapki na łapkizapewniają wszystko. W sumie dla siebie też mam niewiele wziąć tak naprawdę.
Pati dziwne to ich tłumaczenie tak szczerze i wcale się Tobie i tym emocjom nie dziwię, każda z nas by wścieklizny dostawała w takiej sytuacji, normalne, że chcesz Malutką obok siebie. Pewnie jutro już będzie obokoby tak było :* jak się czujesz po porodzie?
Ewelina współczuję tego szpitala... czekania... jakoś w lipcu zaliczyłam izbę przyjęć w szpitalu św.rodziny i myślałam, że osiwieję tam i uduszę wszystkich. Obyś szybko do domku wróciła.
Spokojnej nocy Brzuchatki, sobie też tego życzę i zmykam odpoczywać