X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, ale burak z niego...olal Cie w ciazy, a teraz rozczenia ma...niech sobie popuka

Maga31, Fidelissa, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Ty to się masz. Jeszcze chwila moment i malutka będzie z Tobą.

Ewelina - co z tą naszą Zosieńką?

A ja mam ochotę na mega wielkego jakiegoś pysznego hamburgera i cole. grrr...
    Dałam mojemu M. wychodne, bo tak to bym go może namówiła na jakieś zamówienie czegoś.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,Nelunia cudowna :) Dzisiaj odpoczywaj i nie martw się o malutką. Dobrze,że chcą sprawdzić czy wszystko jest w porządku. A co do Radzia to pięknie musiało wyglądać jak go okładałaś roślinnością :)

Maga31, Fidelissa, Rybka Nemo, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek - u mnie w szpitalu też nie potrzeba nic dla dziecka - wszystko dają, więc ręczniczka dla małego nie pakowałam.

Pati - trzymaj się cieplutko i odpoczywaj, a jutro na pewno Ci dadzą Nelcię na salę i będziesz mogła ją nakarmić :)

karmelek, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

A ja się podłamałam, bo poleciały mi płytki- z 173tys miesiąc temu spadły do 133tys.
    Chyba powoli mogę przestać się łudzić, że dostanę ZZO :(

• Paju Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi plytki wzrosly ze 180 na 230, moge sie podzielic :)

R. to chyba mysli, ze bedziesz Pati skakac pod sufit i dziekowac bogu ze laskawie wrocil... faceci to jednak nie maja mozgu nic a nic..

Lavendula, xpatiiix3, santoocha lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mnie dziś zapytał, widząc że cały dzień od rana wchodzę czytać tutaj, czy jak urodzę to też będę listopadówką? he,he. Oczywiście , że będę.

A u was w szpitalach też jest tak, że warunkiem udziału męża w porodzie jest skończony 37tydz? Bo ja się boję, że nie wytrzymam to całe dwa tygodnie od jutra.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • caterina Koleżanka

Wysłany: 3 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny :-)
    Pati Gratulacje, jesteś naprawdę dzielna a Nelcia jest przesłodka :-)
    Dołączam do grona zalegających w szpitalu.
    Po nieprzespanej nocy-skurcze co 4-5 min od 1 do 5 rano - i wizycie u gina diagnoza: szyjka rozpulchniona i minimalne rozwarcie i do tego jeszcze szyjka zaczęła krwawić po badaniu.
    Na izbie też mnie doktorka przestraszyła bo powiedziała że ona w badaniu szyjki główkę czuje .
    O mało palpitacji serca nie dostałam.
    I tak sobie leżymy i bierzemy rozkurczowe w kroplówce i sterydy na płucka.
    Pozdrawiam

wnidl6d8vwkrzqrv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spiesza nam sie dzieci bardzo......

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokój tu dziś:)
    KasiaKa - na stronie u mnie w szpitalu nie ma takiej informacji, że musi być ukończony 37 tydzień.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caterina dobrze ze dali Ci sterydy na plucka. Wtedy dziecko będzie juz bezpieczne. Ja tez dostalam i jakoś tak spokojniej się czuje. Wiem ,ze nawet jakby cos się zaczęło to Malý nie będzie mieć problemu z oddechem.

Cos powiem szczerze , ze dużo tych przypadków po 30 tc z ta szyjka,ciśnieniem itp
    Ale musimy dziewczyny wytrzymać . Juz niewiele zostało.

r5bup6u.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam! 3.5h czekania na konsultację. W międzyczasie zator się zrobił, bo 4 nagłe przypadki przyjechały.

No więc lekarka z IP ma inne normy tętna dziecka niż mój lekarz;) na KTG tętno między 140 a 175, tak jak i ja mierzyłam, ale 175 to jak się ruszała (bo KTG rejestruje dokładnie w czasie badania tętna, a ja detektorem to se mogę...). Średnio 150 i zdaniem lekarki - KTG super! Miałam badanie i USG, po raz pierwszy dowiedziałam się jakie mam AFI, bo zawsze dowiadywałam się, że w normie (18), nic mi nie dolega, nic dziecku nie dolega, szyjka faktycznie krótka i miękka, ale mam się 2 tyg oszczędzać, a potem przestać, i będzie mi się lepiej rodziło (przynajmniej w teorii;)), bo jakbym miała długą i twardą, to w zasadzie w tym momencie gorzej;).

Jednym słowem - dobrze mnie tknęło, żeby zamiast do lekarza "po leki na tachykardię" jechać na IP, bo jednak pojedyncze badania tętna nie pokażą tego, co pokaże 20minutowy zapis tętna, skurczy i ruchów.

I czułam, że jest wszystko OK, ale jak lekarz mówi "jedzie na KTG", to jedzie na KTG...

Aha, i mam schować detektor głęboko i już nie nic nie mierzyć;). Tylko obserwować ruchy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 21:22

Mag.1990, sisiiii, ÓptimusPrime, Eve, Lavendula, zupaztytki, Marzena27, Viviana, Agata92, Fidelissa, blue00, mada_lena, anusiaa90, Milaszka, Mamadomina, natasza82, Isia14, lkc, Goplana, Maga31 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokój, bo wszyscy odsypiaja nocke po kibicowania Pati:)))

Kibicowania opłacało się:)))

r5bup6u.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje, ze będę listopadogrudniowka :) szyjka dluga zamknieta - Widac Hani za dobrze w brzuszku u mamy, zeby się pchac szybciej na ten swiat :)

ÓptimusPrime, sisiiii, zupaztytki, Fidelissa, marynka lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina - dobrze, że wszystko w porządku.

Fajna teoria :D mam tak samo z szyjką, więc bardzo chce w nią wierzyć i niech będzie prawdziwa:D

ewelina_d lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Lavendula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie z afi 19 ciągają po patologiach..... ;)

• sisiiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina super , ze z Wami wszystko dobrze. Teraz możesz przynajmniej spać spokojnie.
    Odpoczywaj zeby maleństwo sobie jeszcze posiedziało w brzuszku:)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 21:26

ewelina_d lubi tę wiadomość

r5bup6u.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, Nelcia cudowna, a nasza Pati mega dzielna:)
    sisiiii wrote:
    Spokój, bo wszyscy odsypiaja nocke po kibicowania Pati:)))

Kibicowania opłacało się:)))

Eve, sisiiii, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję, że będę październikowa, ale więcej dowiem się w czwartek jak pójdę do gin i spytam o odstawienie luteiny i zbada szyjkę. teraz już się nią nie martwię, bo właściwie jesteśmy już z Olkiem w bezpiecznym okresie, ale jeszcze 2 tygodnie mógłby posiedzieć w brzuszku:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caterina trzymaj się tam ciepło! ważne, że sterydy dostaniecie, zawsze to zwiększa bezpieczeństwo i się człowiek tak nie martwi.
    Karmelek u nas do szpitala dla dziecka trzeba wziąć tylko Linomag na dupkę, chusteczki nawilżane i niedrapki na łapki :) zapewniają wszystko. W sumie dla siebie też mam niewiele wziąć tak naprawdę.
    Pati dziwne to ich tłumaczenie tak szczerze i wcale się Tobie i tym emocjom nie dziwię, każda z nas by wścieklizny dostawała w takiej sytuacji, normalne, że chcesz Malutką obok siebie. Pewnie jutro już będzie obok :) oby tak było :* jak się czujesz po porodzie?
    Ewelina współczuję tego szpitala... czekania... jakoś w lipcu zaliczyłam izbę przyjęć w szpitalu św.rodziny i myślałam, że osiwieję tam i uduszę wszystkich. Obyś szybko do domku wróciła.

Spokojnej nocy Brzuchatki, sobie też tego życzę i zmykam odpoczywać :)

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
‹‹ 1516 1517 1518 1519 1520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ