X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, ale burak z niego...olal Cie w ciazy, a teraz rozczenia ma...niech sobie popuka

Maga31, Fidelissa, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Ty to się masz. Jeszcze chwila moment i malutka będzie z Tobą.

Ewelina - co z tą naszą Zosieńką?

A ja mam ochotę na mega wielkego jakiegoś pysznego hamburgera i cole. grrr...
    Dałam mojemu M. wychodne, bo tak to bym go może namówiła na jakieś zamówienie czegoś.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,Nelunia cudowna :) Dzisiaj odpoczywaj i nie martw się o malutką. Dobrze,że chcą sprawdzić czy wszystko jest w porządku. A co do Radzia to pięknie musiało wyglądać jak go okładałaś roślinnością :)

Maga31, Fidelissa, Rybka Nemo, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek - u mnie w szpitalu też nie potrzeba nic dla dziecka - wszystko dają, więc ręczniczka dla małego nie pakowałam.

Pati - trzymaj się cieplutko i odpoczywaj, a jutro na pewno Ci dadzą Nelcię na salę i będziesz mogła ją nakarmić :)

karmelek, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

A ja się podłamałam, bo poleciały mi płytki- z 173tys miesiąc temu spadły do 133tys.
    Chyba powoli mogę przestać się łudzić, że dostanę ZZO :(

• Paju Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi plytki wzrosly ze 180 na 230, moge sie podzielic :)

R. to chyba mysli, ze bedziesz Pati skakac pod sufit i dziekowac bogu ze laskawie wrocil... faceci to jednak nie maja mozgu nic a nic..

Lavendula, xpatiiix3, santoocha lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mnie dziś zapytał, widząc że cały dzień od rana wchodzę czytać tutaj, czy jak urodzę to też będę listopadówką? he,he. Oczywiście , że będę.

A u was w szpitalach też jest tak, że warunkiem udziału męża w porodzie jest skończony 37tydz? Bo ja się boję, że nie wytrzymam to całe dwa tygodnie od jutra.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • caterina Koleżanka

Wysłany: 3 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny :-)
    Pati Gratulacje, jesteś naprawdę dzielna a Nelcia jest przesłodka :-)
    Dołączam do grona zalegających w szpitalu.
    Po nieprzespanej nocy-skurcze co 4-5 min od 1 do 5 rano - i wizycie u gina diagnoza: szyjka rozpulchniona i minimalne rozwarcie i do tego jeszcze szyjka zaczęła krwawić po badaniu.
    Na izbie też mnie doktorka przestraszyła bo powiedziała że ona w badaniu szyjki główkę czuje .
    O mało palpitacji serca nie dostałam.
    I tak sobie leżymy i bierzemy rozkurczowe w kroplówce i sterydy na płucka.
    Pozdrawiam

wnidl6d8vwkrzqrv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spiesza nam sie dzieci bardzo......

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokój tu dziś:)
    KasiaKa - na stronie u mnie w szpitalu nie ma takiej informacji, że musi być ukończony 37 tydzień.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caterina dobrze ze dali Ci sterydy na plucka. Wtedy dziecko będzie juz bezpieczne. Ja tez dostalam i jakoś tak spokojniej się czuje. Wiem ,ze nawet jakby cos się zaczęło to Malý nie będzie mieć problemu z oddechem.

Cos powiem szczerze , ze dużo tych przypadków po 30 tc z ta szyjka,ciśnieniem itp
    Ale musimy dziewczyny wytrzymać . Juz niewiele zostało.

r5bup6u.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam! 3.5h czekania na konsultację. W międzyczasie zator się zrobił, bo 4 nagłe przypadki przyjechały.

No więc lekarka z IP ma inne normy tętna dziecka niż mój lekarz;) na KTG tętno między 140 a 175, tak jak i ja mierzyłam, ale 175 to jak się ruszała (bo KTG rejestruje dokładnie w czasie badania tętna, a ja detektorem to se mogę...). Średnio 150 i zdaniem lekarki - KTG super! Miałam badanie i USG, po raz pierwszy dowiedziałam się jakie mam AFI, bo zawsze dowiadywałam się, że w normie (18), nic mi nie dolega, nic dziecku nie dolega, szyjka faktycznie krótka i miękka, ale mam się 2 tyg oszczędzać, a potem przestać, i będzie mi się lepiej rodziło (przynajmniej w teorii;)), bo jakbym miała długą i twardą, to w zasadzie w tym momencie gorzej;).

Jednym słowem - dobrze mnie tknęło, żeby zamiast do lekarza "po leki na tachykardię" jechać na IP, bo jednak pojedyncze badania tętna nie pokażą tego, co pokaże 20minutowy zapis tętna, skurczy i ruchów.

I czułam, że jest wszystko OK, ale jak lekarz mówi "jedzie na KTG", to jedzie na KTG...

Aha, i mam schować detektor głęboko i już nie nic nie mierzyć;). Tylko obserwować ruchy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 21:22

Mag.1990, sisiiii, ÓptimusPrime, Eve, Lavendula, zupaztytki, Marzena27, Viviana, Agata92, Fidelissa, blue00, mada_lena, anusiaa90, Milaszka, Mamadomina, natasza82, Isia14, lkc, Goplana, Maga31 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokój, bo wszyscy odsypiaja nocke po kibicowania Pati:)))

Kibicowania opłacało się:)))

r5bup6u.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje, ze będę listopadogrudniowka :) szyjka dluga zamknieta - Widac Hani za dobrze w brzuszku u mamy, zeby się pchac szybciej na ten swiat :)

ÓptimusPrime, sisiiii, zupaztytki, Fidelissa, marynka lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina - dobrze, że wszystko w porządku.

Fajna teoria :D mam tak samo z szyjką, więc bardzo chce w nią wierzyć i niech będzie prawdziwa:D

ewelina_d lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Lavendula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie z afi 19 ciągają po patologiach..... ;)

• sisiiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina super , ze z Wami wszystko dobrze. Teraz możesz przynajmniej spać spokojnie.
    Odpoczywaj zeby maleństwo sobie jeszcze posiedziało w brzuszku:)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 21:26

ewelina_d lubi tę wiadomość

r5bup6u.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, Nelcia cudowna, a nasza Pati mega dzielna:)
    sisiiii wrote:
    Spokój, bo wszyscy odsypiaja nocke po kibicowania Pati:)))

Kibicowania opłacało się:)))

Eve, sisiiii, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję, że będę październikowa, ale więcej dowiem się w czwartek jak pójdę do gin i spytam o odstawienie luteiny i zbada szyjkę. teraz już się nią nie martwię, bo właściwie jesteśmy już z Olkiem w bezpiecznym okresie, ale jeszcze 2 tygodnie mógłby posiedzieć w brzuszku:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caterina trzymaj się tam ciepło! ważne, że sterydy dostaniecie, zawsze to zwiększa bezpieczeństwo i się człowiek tak nie martwi.
    Karmelek u nas do szpitala dla dziecka trzeba wziąć tylko Linomag na dupkę, chusteczki nawilżane i niedrapki na łapki :) zapewniają wszystko. W sumie dla siebie też mam niewiele wziąć tak naprawdę.
    Pati dziwne to ich tłumaczenie tak szczerze i wcale się Tobie i tym emocjom nie dziwię, każda z nas by wścieklizny dostawała w takiej sytuacji, normalne, że chcesz Malutką obok siebie. Pewnie jutro już będzie obok :) oby tak było :* jak się czujesz po porodzie?
    Ewelina współczuję tego szpitala... czekania... jakoś w lipcu zaliczyłam izbę przyjęć w szpitalu św.rodziny i myślałam, że osiwieję tam i uduszę wszystkich. Obyś szybko do domku wróciła.

Spokojnej nocy Brzuchatki, sobie też tego życzę i zmykam odpoczywać :)

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
‹‹ 1516 1517 1518 1519 1520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ