Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Eve Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To był istny poród grupowy:) Ja obiecuję, że relacji na żywo nie będzie ode mnie:) Ale poinformuję jak już Olek pojawi się po tej stronie:)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    a mnie z afi 19 ciągają po patologiach..... ;)
    może tym razem jest dysonans jaka jest norma AFI:D

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję sę po wizycie, Igor ładnie rośnie, oficjalnie przestaję się martwić :) Waży 1819 g, będzie mały, ale wszystko jest w jak najlepszym porządku :) Szyjka cały czas 4 cm :)
    Aaa, no i pytałam o grzebanie w szyjce i te dźgania, na tym etapie są całkowicie normalne :)

ewelina_d, Mag.1990, Viviana, Lavendula, Marzena27, Agata92, sisiiii, karmelek, Fidelissa, mada_lena, anusiaa90, Rybka Nemo, nick nieaktualny, KasiaKa, Mamadomina, natasza82, Eve, scindapsus, lkc, Madlen222, Agusia ;), Goplana, Maga31 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też lekarze mówili że AFI 18 to dużo, górna granica normy i ze nalezy obserwować. A tętno u nas zawsze 140-150-160 i uważam że jest normalne, dziwne ze Twoj lekarz uznal to za tachykardie.

Jak ja bym takie miala to rozumiem :)

nxbhnwz.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analizuję czego jeszcze nie mam iiii -
    wózek - co dajecie na spód do gondoli?
    Kupujecie pościel jakąś czy kocyk?

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Analizuję czego jeszcze nie mam iiii -
    wózek - co dajecie na spód do gondoli?
    Kupujecie pościel jakąś czy kocyk?

U mnie w środku jest materacyk i nie zamierzam nic tam dodatkowo wsadzac, dziecko w spiworku i okryje kocykiem :)

nxbhnwz.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    U mnie w środku jest materacyk i nie zamierzam nic tam dodatkowo wsadzac, dziecko w spiworku i okryje kocykiem :)

u mnie identycznie :)

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jest materacyk, ale jakiś taki cienki i wydaje mi się, że twardo będzie miał:)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wody wyszly 12 cm ale czy to duzo czy malo to szczerze powiem,ze nie wiem

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za wsparcie dziewczyny:))
    Uwagi blue mnie rozwaliły:))

Wizyta sie odbyła. Kuzynka chciała brzuch pogłaskać ale powiedziałam, ze nie nie jestem maskotka i tego nie lubię...
    Dostały herbaty i tyle.
    Wyszło, ze chciała kuchnie zobaczyć bo u nas nie była a sie urządza.
    Dużo mówiła o firmie w której pracuje i ze jeżdzi audi 6. Bleee.
    I z głowy. Potem teściowa dzwoniła, zę przeprasza ale nie dało się jej powstrzymać...

Pati pięknie R potraktiwałaś, ma za swoje:)

Dotty zazdraszczam wyjazdu. Tez bym chciała gdzieś z moim pojechać a tu wielka dupa...
    Chyba nawet do endokrynolog i diabetolog nie pójdę ....tylko gin.

Nie mówiąc o sesji brzuszkowej mam te zdjecia które mam i musza wystarczyć ....

Catarina dobrze ze te sterydy dostajesz będziesz spokojniejsza.

Mam mega zgagę.. Chyba tez przez to leżenie.

nick nieaktualny, Mag.1990, nick nieaktualny, nick nieaktualny, xpatiiix3, Marzena27, Maga31 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Fidelissa,ciesze sie,ze udalo mi sie poprawic ci humor :-)

Fidelissa lubi tę wiadomość

• alka89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz w domku. Serduszko ok,pierwszy raz dobre wieci po wizycie.

Mag.1990, nick nieaktualny, natasza82, Mamadomina, nick nieaktualny, izia, anusiaa90, nick nieaktualny, Fidelissa, KasiaKa, Isia14, Rybka Nemo, Lavendula, lkc, Madlen222, Dotty84, sisiiii, e_v_e, Agata92, karmelek, Agusia ;), Viviana, Goplana, Marzena27, Maga31 lubią tę wiadomość

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Nelcia jest kochana, a Ty bardzo dzielna, goń tego Rciula jak najdalej co on sobie teraz wyobraża.

Caterina trzymaj sie:)

Ewelina ciszę się, że wszystko ok.

Fidelissa i bardzo dobrze, ze ich tak ugościłaś. W dupska niech się pocałują jak wcześniej nie potrafią dać znać. Pisałaś, że ta laska co była u Ciebie chciała głaskać brzuszka, a co To Ty kotek jesteś? Kurcze mnie też to irytuje, a szczególnie jedna koleżanka ode mnie z pracy, jak tylko idę z l4 ona prawie biegnie za mną i chce dotykać bo ona chce poczuć ruchy, to jej mówię, że mała śpi, a ona to obudź ją!. Co za bezwstyda!. Ludzie to jednak mają nasrane w głowach.

mada_lena, nick nieaktualny, Fidelissa, lkc, xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie,te baby jakos nie potrafia uszanowac prywatnosci,ze moze ktos nie lubi czy nie zyczy...
    Ja ogolnie jak z kims jade np. w windzie,zakrywam sie rekami na krzyz,jakby ktos chcial dotknac,to od razu przekaz niewierbalny STAY AWAY! :-)

Fidelissa, mada_lena, Rybka Nemo, Nieeesia, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka z ust mi to wyjęłaś:))

Mam dwa dziwne pytania od czapy:

1. Czy do szpitala bierzecie suszarkę aby myć włosy? Czy jest Wogóle na to czas?

2 czy jak sie naklei nakleji na ścianę nad łóżeczkiem a potem chce zdjąć to odchodzą razem z tynkiem i gładzią?
    Bo tak gdzieś przeczytałam?

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej teks był inny, że chce się zarazić...niezłe co ...jakąś chorobą? Idiotka

mada_lena, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. Nie,mysle,ze bede zbyt zjechana i za bardzo przejmowala sie krwawieniem.Najwyzej troche zmocze.A jak zostane na dluzej -maz przywiezie.
    2.Jak masz duzo warstw to owszem.Reszta zalezy od farby. Ja naklejam na tasme 2stronna,licze sie z tym,ze bedzie taka opcja - odejdzie z farba i tynkiem,ale moze mniejszy obszar i sie uda zalepic.

Fidelissa lubi tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Rybka z ust mi to wyjęłaś:))

Mam dwa dziwne pytania od czapy:

1. Czy do szpitala bierzecie suszarkę aby myć włosy? Czy jest Wogóle na to czas?

2 czy jak sie naklei nakleji na ścianę nad łóżeczkiem a potem chce zdjąć to odchodzą razem z tynkiem i gładzią?
    Bo tak gdzieś przeczytałam?
    1. Nie, nie biorę, w szpitalu ciepło - wyschną szybko:).
    2. Na naklejkach jest napisane czy są jednokrotnego, czy wielokrotnego użytku. Nawet jak jednokrotnego, to nie wiem co to za klej musiałby być, żeby odeszło z tynkiem. do glazury?

Fidelissa, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Jej teks był inny, że chce się zarazić...niezłe co ...jakąś chorobą? Idiotka

Ludzie to maja jednak na....e!!
    Ja osobiście nie znosze jak mi dotyka ktos brzucha. W szpitalu w odwiedziny przyszła niby kolezanka, kiedys dawno temu razem pracowalysmy ( ona dalej tam pracuje, zweszyla ze leże i przylazla). Ja dostałam zakaz dotykania a ona sobie macac bedzie:/ pogonilam raz dwa. Z reszta podczas wizyty nie zamierzała sie ruszyć z sali, wiec ja wyproszono. Ludzie sa beznadziejnie bezczelni. Czasem mi rece opadają do kostek :/

Rybka Nemo, nick nieaktualny, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wezme suszarke. Moje wlosy długo schna.
    Zjem chyba jeszcze kanapkę i spac. Jak co pt pokłóciłam sie z mezem. Nie dosc ze nabrał dyżurów na październik, bez mojej zgody zmienia auto -bo okazja- to jeszcze cały wieczor siedzi w necie gada skype i ogląda jakies pierdolone lampy do samochodu. Oczywiscie wyrzuciłam go z sypialni, bo patrzec na niego nie moge. Jesli mysli, ze po powrocie ze szpitala zostawi mnie na 24h plus kolejny dzien do 18.00 sama z dzieckiem to sie grubo myli!!!! Teraz ma argument zeby duuuuzo pracować bo auto kosztuje :/ jest beznadziejny... :(
    Pierdolony egoista! Cos czuje ze go pogonie niebawem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 22:58

Fidelissa, nick nieaktualny, pinsleepe lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
‹‹ 1517 1518 1519 1520 1521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ