X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę Wam zasmiecac wątek malutkiej fotkami tak jak wczesniej brzuszkowymi wiec się przyzwyczaić heheie później następne zapodam na razie spi hehe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 08:52

natasza82, Rybka Nemo, mada_lena, Amnezja, anusiaa90, Goplana, misiaczk25, Fidelissa, Maga31, blue00, sisiiii, scindapsus lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak patrzę na te zdjęcia naszych listoppadowych krusszynek, to już chcę mieć swoją! Ale z drugiej strony bardzo chcę rodzić z mężem, więc trzeba się wstrzymać z rodzenem jeszcze 15 dni :(

ÓptimusPrime, mada_lena, Amnezja, Paju, Maga31 lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:)

Jak to fajnie się czyta jak nasza Pati jest szczęśliwa:), Super:)
    Nelcia jest śliczna:)

Caśka ja też mam wrażenie, że moja mała leży w poprzek oba boki mam tak poranione że szok, ale jutro wizyta więc wszytsko się dowiem:)

mada_lena, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja zaglądam z rana. U nas pięknie, słonecznie.
    Mąz zrobił śniadanie hehe, stara się oj stara. Malutka już zapodała kopniaczki i rączkami pogrzebała mamie w spojeniu. Moja leży tak, że gin powiedział, że sam nie wie jak ona lezy, tzn, główkowo, ale nóżki tak zarzuciła śmiesznie wysoko, a dupkę wypina. Wczoraj wystawiła mi z boku obok kości biodrowej rączusię - czułam kostki dłoni - serio i mówię co Ty Mała żółwika chcesz z mamą przybić czy co :D :D
    Ja nie mogę się doczekać wtorkowej wizyty u nowego gina, wszystko sie rozjaśni w sprawie nerek, CC, szpitala.
    Pati ale Nelcia jest śliczna i malutka, aż się teraz ciągle zastanawiam jak wygląda Amelka :) ale jeszcze troszkę musi posiedzieć.

mada_lena, xpatiiix3, Amnezja, Fidelissa, Maga31, Rybka Nemo, ewelina_d lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja, Pati masz przesliczne cudenko juz nie moge sie doczekac relacji jak Marcyś zareaguje i w ogole!:) Super:) Ja po śniadanku mezus jajecznice zrobil malutka buszuje non stop i łapie czkawki. A co do karmienia to i ja zamierzam jesc wszystko i ewentualnie obserwowac. Tesciowa szwagierce jak karmila liste jakas beznadziejna wydrukowala z neta na ktorej nie mogla jesc praktycznie nic. Suchy chleb i ryż z gotowanym kurczakiem masakra:D

xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane był obchód jutro tylko echo serduszka małej i wychodzimy, no lekarz powiedział, ze śmieszne to co mi nagadali ,bo to był sam kierownik kliniki neonatologii ,ze mogłam mała karmić od sago początku sratatata i teraz Cyc Cyc i jeszcze raz Cyc kdy tylko będzie chciała żeby ładnie zaczęła przybierać bo dalej spada... Ale będzie ok jutro chce juz wyjść, a ta kruszyna by tylko spała i spała szok normalnie czy kupa czy sika dziecka nie ma :) w domku już będę mogla sama sobie się juz zajmować małą jak należy ;) hehe nawalik się szykuje cycochy bolą Idę zaraz ściągać bo nie wyjadla wszystkiego a jednym cycem się najadła ciut lżej a drugi pęka xD jest cudowna ja się na nią napatrzeć nie mogę ;) chce rosną w oczach gorąco tu strasznie jest mogła bym nago latać.. ;P biegać mogę ogólnie dzisiaj mam meeeeeega euforię po tych wiadomościach z rana ;) hehe gmina jestem do obiadu daleko no i póki mama przyjdzie ajj mam jogurcik i bułkę mu starczyć ;) co wiecej jeszcze się naswietlamy ,ale jak tylko przyjdą wyniki powiedzą czy można odłączyć juod lampy mała tzn ona w kokonie na takim materacyku świecącym pod pleckami także luzik bo i wyjąć ja mogę itd i nie musi na golaska leżeć ;) jest cudowna po prostu nie wierze ze juz jest ze mną ;)) <3 kocham ją nad życie.! Ale mimo wszystko tesknie syneczkiem chciałabym tak dwójkę razem wysciskać ;*

natasza82, Isia14, anusiaa90, ÓptimusPrime, Fidelissa, Mag.1990, Maga31, Rybka Nemo, AgataP, ewelina_d, mada_lena, blue00, Agata92, sisiiii, Madlen222, Amnezja lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    same dobre wiadomości od rana supr w domku bedzie jeszcze lepiej :)

xpatiiix3, sisiiii lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie juz chce mi się do Marcysia ;))

natasza82, mada_lena lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) z rana takie wieści.. super. Pati bardzo się ciesze, że będziecie mogły wrócić do domku i będziesz miała dwójeczkę przy sobie :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobre wieści z rana Pati :-) my też już po śniadanku, niedługo spadamy na chrzciny. Szkoda że już dzisiaj niedziela :( jutro trzeba się położyć na badania, po waszych przygodach to ja się boję tego szpitala jak ognia!!
    miłego dnia Wam życzę mamusie :*

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek!

• Goplana Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dobre wieści z rana Pati :)

Nata nie martw się szpitalem, w końcu to tylko badania, ale pytaj o wszystko, najgorsze w szpitalu chyba to nie wiedzieć co robią i co planują.

Co noc śni mi się poród, dzisiaj rano nawet na wpół obudzona stwierdziłam, że mam płaski brzuch i już nie jestem w ciąży, ale odnalazł się szybko :)
    Jednak mam wrażenie, że jeszcze trochę w tej ciąży pochodzę, wypełnia mnie spokój, że wszystko musi być dobrze, i tego się trzymam.

Mój poszedł biegać w "Biegnij Warszawo" :). Kurcze taka ze mnie kula, że nawet nie nadaję się do czekania na niego w tym tłumie na mecie... już nie mówiąc o tym, że abstrakcyjne mi się wydaje, że kiedykolwiek pobiegnę w takim biegu...

Wczoraj wpadła do mnie moja ślubna świadkowa, bo była w Wawie na konferencji - jest w 20 tyg. ciąży :). Ogólnie baby boom, moja druga koleżanka od ciążowych spacerów urodziła 2 dni temu córeczkę, po indukcji - w 2 godziny. Mówi, że gdyby nie znieczulenie to chyba musieliby jej cesarkę zrobić bo już mdlała z bólu... indukcje chyba są bardziej bolesne... albo te lekarki jakieś niewytrzymałe na bóle :D Poza tym, okazało się jeszcze, że moja kolejna koleżanka z grupy ma termin na grudzień... no wysyp :D

Miłej, słonecznej niedzieli brzuchatki (jeszcze) i mamusie :)

xpatiiix3, Maga31, ap1526, AgataP, ewelina_d, Marzena27, mada_lena, sisiiii, Madlen222, Amnezja lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Szybko mija weekend:)

Po śniadanku.
    Agusia niestety po omlecie z dżemem domowym i Grzance chleba IF oraz kawie cukier 136 :((((

Piorą się koszule i szlafrok:)
    Mam zamiar spakować dzis torbę:)

Co do staników, całkiem niezłe sa te dwupaki z h@m.
    Wzięłam za poradę Ewelinki 85 pod biustem ale miseczkę E nie D.
    Jest trochę luźna miska, ale zakładam, że sie to zmieni.

Dobrze myśle Madlen i Pati? Czy wymienić na bardziej dopasowane D?

Pati zdjecie cudne:)
    Idę nadrabiać:)
    Dzien dobry:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 12:01

xpatiiix3, ewelina_d lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• izia Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się dziewczyny dziś i dołączam do szpitalnych - twardnienie jednak nie jest dobre nawet jak się leży całe dnie.. od wczoraj lece na fenterolu - o dziwo dali bez problemu i naszczęscie puściło odrazu .. dostałam też sterydy - mały już 2500 wiec wagowo dużo - zaraz was nadrabiam, od wczoraj skład sie nie zmienił?

Fidelissa, sisiiii lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Maga pytam bo w szpitalu jest nakaz liczenia, a je tego nie robiłam i szacunkowo będę wpisywała :p przecież się rusza. jak wpiszę 20-25 to chyba będzie ok :D
    co do albumu dla dziecka, to mnie anny gedes się podobają, miałam sobie kupić jakiś ale szwagierka ponoć coś kupiła już więc się zobaczy, mam nadzieję że mi się spodoba :p
    lecę się myć i spać, miłej nocy kochane :D

Nata a jaki jest w środku?

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Super wieści:))

Iza trzymaj sie:)

Pati a jak z ta dieta dla słodkich mam po porodzie?
    Podobno mozna jesc wszystko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 12:16

qq87j44jhto0od0f.png

• caśka Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zabieram się za sprzątanie gratów ktore wrzucil mi mezyk ze strychu, hehe ojoj ile tu różnych skarbow

Maga31 lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa. Myślę ze zostawić mi juz spuchly do h xD a to dopiero poczatek..

Niby cukrzycowa a jednak nie 1800 kcal i 6posilkow i wsio a biały chleb dostaje itd ;oo

Mała już nie jest naświetlana ale za to za dużo śpi a musi jeść ciągle spada jej waga.. Jednak butla musi być jeszcze za bardzo się męczy i zasypia nie ma siły na ściąganie cyca.. ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 12:21

Fidelissa lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:)
    Niedawno co wstałam, taaaaak mi ciężko.
    M. poleciał do pracy o 6, więc miałam duużo miejsca do spania:)

Madlen - zazdroszcze lekkości, mi z dnia na dzień coraz ciężej :(

Madlen222 lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 36 tygodniu!

A propos diety dla karmiących, to ja zewsząd (w Polsce!) słyszę, że już nie istnieje coś takiego... oczywiście mówię o specjalistach, a nie zabobonach babć czy cioć. Jedyne co, to żeby obserwować dziecko i wprowadzać jedzenie mocno alergizujące pojedynczo, co kilka dni nowe. Dlatego obecnie jem na zmianę łyżką nutellę i masło orzechowe (a najlepiej razem!:)).

Za 2 tygodnie ciąża donoszona:) Mąż cały weekend zapierdziela i robi ostatnie porządki, wynosi, czyści, przekłada (najbardziej jest zadowolony z tego, że pozwoliłam, żeby 1/4 salonu stanowiły rozłożone instrumenty muzyczne:), zatem mam pianino, perkusję i 3 gitary na widoku:) ale zadowolony jak dziecko, więc niech ma:)). A ja miałam leżeć, to leżę...:)

Ja w ramach oderwania myśli od nieuchronnego (torby do szpitala już w bagażniku!:)), myślę i wymyślam co mojej siostrze na urodziny sprawić... 18te! W sensie co poza kasą;) I wymyśliłam, że zrobię jej album z 18 kartkami urodzinowymi, z moimi życzeniami, radami, ostrzeżeniami na życie "po 18tce" ;). Nie to, żeby świat się zmieniał a jej życie nagle stanęło na głowie, ale taka młodzież traktuje 18tkę jak przełom, więc czemu nie:). Jedna kartka to jeden temat, takie "mądrości" od starszej siostry ;) Także buszuję po sklepach scrapbookingowych i mam co robić przez najbliższy tydzień:).

A i temat herbatki z liści malin - w poniedziałek mam zamiar dokonać zakupu i pić. Ona nie tyle przyspiesza poród, ile dobroczynnie działa na macicę, że ta doskonale pracuje i skurcze parte trwają krócej. Jest cała lista przeciwwskazań, ale żadne mnie nie dotyczy, to zamienię pokrzywę na liście malin;)

Pati - Nela śliczności:) cieszę się, że zaczęło wszystko iść po Twojej myśli:).

Miłej niedzieli, dziewczęta!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 13:36

Marzena27, Fidelissa, Goplana, Maga31, xpatiiix3, Viviana, mada_lena, Paju, sisiiii, Amnezja lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
‹‹ 1528 1529 1530 1531 1532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ