X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę Wam zasmiecac wątek malutkiej fotkami tak jak wczesniej brzuszkowymi wiec się przyzwyczaić heheie później następne zapodam na razie spi hehe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 08:52

natasza82, Rybka Nemo, mada_lena, Amnezja, anusiaa90, Goplana, misiaczk25, Fidelissa, Maga31, blue00, sisiiii, scindapsus lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak patrzę na te zdjęcia naszych listoppadowych krusszynek, to już chcę mieć swoją! Ale z drugiej strony bardzo chcę rodzić z mężem, więc trzeba się wstrzymać z rodzenem jeszcze 15 dni :(

ÓptimusPrime, mada_lena, Amnezja, Paju, Maga31 lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:)

Jak to fajnie się czyta jak nasza Pati jest szczęśliwa:), Super:)
    Nelcia jest śliczna:)

Caśka ja też mam wrażenie, że moja mała leży w poprzek oba boki mam tak poranione że szok, ale jutro wizyta więc wszytsko się dowiem:)

mada_lena, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja zaglądam z rana. U nas pięknie, słonecznie.
    Mąz zrobił śniadanie hehe, stara się oj stara. Malutka już zapodała kopniaczki i rączkami pogrzebała mamie w spojeniu. Moja leży tak, że gin powiedział, że sam nie wie jak ona lezy, tzn, główkowo, ale nóżki tak zarzuciła śmiesznie wysoko, a dupkę wypina. Wczoraj wystawiła mi z boku obok kości biodrowej rączusię - czułam kostki dłoni - serio i mówię co Ty Mała żółwika chcesz z mamą przybić czy co :D :D
    Ja nie mogę się doczekać wtorkowej wizyty u nowego gina, wszystko sie rozjaśni w sprawie nerek, CC, szpitala.
    Pati ale Nelcia jest śliczna i malutka, aż się teraz ciągle zastanawiam jak wygląda Amelka :) ale jeszcze troszkę musi posiedzieć.

mada_lena, xpatiiix3, Amnezja, Fidelissa, Maga31, Rybka Nemo, ewelina_d lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja, Pati masz przesliczne cudenko juz nie moge sie doczekac relacji jak Marcyś zareaguje i w ogole!:) Super:) Ja po śniadanku mezus jajecznice zrobil malutka buszuje non stop i łapie czkawki. A co do karmienia to i ja zamierzam jesc wszystko i ewentualnie obserwowac. Tesciowa szwagierce jak karmila liste jakas beznadziejna wydrukowala z neta na ktorej nie mogla jesc praktycznie nic. Suchy chleb i ryż z gotowanym kurczakiem masakra:D

xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane był obchód jutro tylko echo serduszka małej i wychodzimy, no lekarz powiedział, ze śmieszne to co mi nagadali ,bo to był sam kierownik kliniki neonatologii ,ze mogłam mała karmić od sago początku sratatata i teraz Cyc Cyc i jeszcze raz Cyc kdy tylko będzie chciała żeby ładnie zaczęła przybierać bo dalej spada... Ale będzie ok jutro chce juz wyjść, a ta kruszyna by tylko spała i spała szok normalnie czy kupa czy sika dziecka nie ma :) w domku już będę mogla sama sobie się juz zajmować małą jak należy ;) hehe nawalik się szykuje cycochy bolą Idę zaraz ściągać bo nie wyjadla wszystkiego a jednym cycem się najadła ciut lżej a drugi pęka xD jest cudowna ja się na nią napatrzeć nie mogę ;) chce rosną w oczach gorąco tu strasznie jest mogła bym nago latać.. ;P biegać mogę ogólnie dzisiaj mam meeeeeega euforię po tych wiadomościach z rana ;) hehe gmina jestem do obiadu daleko no i póki mama przyjdzie ajj mam jogurcik i bułkę mu starczyć ;) co wiecej jeszcze się naswietlamy ,ale jak tylko przyjdą wyniki powiedzą czy można odłączyć juod lampy mała tzn ona w kokonie na takim materacyku świecącym pod pleckami także luzik bo i wyjąć ja mogę itd i nie musi na golaska leżeć ;) jest cudowna po prostu nie wierze ze juz jest ze mną ;)) <3 kocham ją nad życie.! Ale mimo wszystko tesknie syneczkiem chciałabym tak dwójkę razem wysciskać ;*

natasza82, Isia14, anusiaa90, ÓptimusPrime, Fidelissa, Mag.1990, Maga31, Rybka Nemo, AgataP, ewelina_d, mada_lena, blue00, Agata92, sisiiii, Madlen222, Amnezja lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    same dobre wiadomości od rana supr w domku bedzie jeszcze lepiej :)

xpatiiix3, sisiiii lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie juz chce mi się do Marcysia ;))

natasza82, mada_lena lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) z rana takie wieści.. super. Pati bardzo się ciesze, że będziecie mogły wrócić do domku i będziesz miała dwójeczkę przy sobie :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobre wieści z rana Pati :-) my też już po śniadanku, niedługo spadamy na chrzciny. Szkoda że już dzisiaj niedziela :( jutro trzeba się położyć na badania, po waszych przygodach to ja się boję tego szpitala jak ognia!!
    miłego dnia Wam życzę mamusie :*

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek!

• Goplana Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dobre wieści z rana Pati :)

Nata nie martw się szpitalem, w końcu to tylko badania, ale pytaj o wszystko, najgorsze w szpitalu chyba to nie wiedzieć co robią i co planują.

Co noc śni mi się poród, dzisiaj rano nawet na wpół obudzona stwierdziłam, że mam płaski brzuch i już nie jestem w ciąży, ale odnalazł się szybko :)
    Jednak mam wrażenie, że jeszcze trochę w tej ciąży pochodzę, wypełnia mnie spokój, że wszystko musi być dobrze, i tego się trzymam.

Mój poszedł biegać w "Biegnij Warszawo" :). Kurcze taka ze mnie kula, że nawet nie nadaję się do czekania na niego w tym tłumie na mecie... już nie mówiąc o tym, że abstrakcyjne mi się wydaje, że kiedykolwiek pobiegnę w takim biegu...

Wczoraj wpadła do mnie moja ślubna świadkowa, bo była w Wawie na konferencji - jest w 20 tyg. ciąży :). Ogólnie baby boom, moja druga koleżanka od ciążowych spacerów urodziła 2 dni temu córeczkę, po indukcji - w 2 godziny. Mówi, że gdyby nie znieczulenie to chyba musieliby jej cesarkę zrobić bo już mdlała z bólu... indukcje chyba są bardziej bolesne... albo te lekarki jakieś niewytrzymałe na bóle :D Poza tym, okazało się jeszcze, że moja kolejna koleżanka z grupy ma termin na grudzień... no wysyp :D

Miłej, słonecznej niedzieli brzuchatki (jeszcze) i mamusie :)

xpatiiix3, Maga31, ap1526, AgataP, ewelina_d, Marzena27, mada_lena, sisiiii, Madlen222, Amnezja lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Szybko mija weekend:)

Po śniadanku.
    Agusia niestety po omlecie z dżemem domowym i Grzance chleba IF oraz kawie cukier 136 :((((

Piorą się koszule i szlafrok:)
    Mam zamiar spakować dzis torbę:)

Co do staników, całkiem niezłe sa te dwupaki z h@m.
    Wzięłam za poradę Ewelinki 85 pod biustem ale miseczkę E nie D.
    Jest trochę luźna miska, ale zakładam, że sie to zmieni.

Dobrze myśle Madlen i Pati? Czy wymienić na bardziej dopasowane D?

Pati zdjecie cudne:)
    Idę nadrabiać:)
    Dzien dobry:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 12:01

xpatiiix3, ewelina_d lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• izia Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się dziewczyny dziś i dołączam do szpitalnych - twardnienie jednak nie jest dobre nawet jak się leży całe dnie.. od wczoraj lece na fenterolu - o dziwo dali bez problemu i naszczęscie puściło odrazu .. dostałam też sterydy - mały już 2500 wiec wagowo dużo - zaraz was nadrabiam, od wczoraj skład sie nie zmienił?

Fidelissa, sisiiii lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Maga pytam bo w szpitalu jest nakaz liczenia, a je tego nie robiłam i szacunkowo będę wpisywała :p przecież się rusza. jak wpiszę 20-25 to chyba będzie ok :D
    co do albumu dla dziecka, to mnie anny gedes się podobają, miałam sobie kupić jakiś ale szwagierka ponoć coś kupiła już więc się zobaczy, mam nadzieję że mi się spodoba :p
    lecę się myć i spać, miłej nocy kochane :D

Nata a jaki jest w środku?

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Super wieści:))

Iza trzymaj sie:)

Pati a jak z ta dieta dla słodkich mam po porodzie?
    Podobno mozna jesc wszystko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 12:16

qq87j44jhto0od0f.png

• caśka Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zabieram się za sprzątanie gratów ktore wrzucil mi mezyk ze strychu, hehe ojoj ile tu różnych skarbow

Maga31 lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa. Myślę ze zostawić mi juz spuchly do h xD a to dopiero poczatek..

Niby cukrzycowa a jednak nie 1800 kcal i 6posilkow i wsio a biały chleb dostaje itd ;oo

Mała już nie jest naświetlana ale za to za dużo śpi a musi jeść ciągle spada jej waga.. Jednak butla musi być jeszcze za bardzo się męczy i zasypia nie ma siły na ściąganie cyca.. ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 12:21

Fidelissa lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:)
    Niedawno co wstałam, taaaaak mi ciężko.
    M. poleciał do pracy o 6, więc miałam duużo miejsca do spania:)

Madlen - zazdroszcze lekkości, mi z dnia na dzień coraz ciężej :(

Madlen222 lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 36 tygodniu!

A propos diety dla karmiących, to ja zewsząd (w Polsce!) słyszę, że już nie istnieje coś takiego... oczywiście mówię o specjalistach, a nie zabobonach babć czy cioć. Jedyne co, to żeby obserwować dziecko i wprowadzać jedzenie mocno alergizujące pojedynczo, co kilka dni nowe. Dlatego obecnie jem na zmianę łyżką nutellę i masło orzechowe (a najlepiej razem!:)).

Za 2 tygodnie ciąża donoszona:) Mąż cały weekend zapierdziela i robi ostatnie porządki, wynosi, czyści, przekłada (najbardziej jest zadowolony z tego, że pozwoliłam, żeby 1/4 salonu stanowiły rozłożone instrumenty muzyczne:), zatem mam pianino, perkusję i 3 gitary na widoku:) ale zadowolony jak dziecko, więc niech ma:)). A ja miałam leżeć, to leżę...:)

Ja w ramach oderwania myśli od nieuchronnego (torby do szpitala już w bagażniku!:)), myślę i wymyślam co mojej siostrze na urodziny sprawić... 18te! W sensie co poza kasą;) I wymyśliłam, że zrobię jej album z 18 kartkami urodzinowymi, z moimi życzeniami, radami, ostrzeżeniami na życie "po 18tce" ;). Nie to, żeby świat się zmieniał a jej życie nagle stanęło na głowie, ale taka młodzież traktuje 18tkę jak przełom, więc czemu nie:). Jedna kartka to jeden temat, takie "mądrości" od starszej siostry ;) Także buszuję po sklepach scrapbookingowych i mam co robić przez najbliższy tydzień:).

A i temat herbatki z liści malin - w poniedziałek mam zamiar dokonać zakupu i pić. Ona nie tyle przyspiesza poród, ile dobroczynnie działa na macicę, że ta doskonale pracuje i skurcze parte trwają krócej. Jest cała lista przeciwwskazań, ale żadne mnie nie dotyczy, to zamienię pokrzywę na liście malin;)

Pati - Nela śliczności:) cieszę się, że zaczęło wszystko iść po Twojej myśli:).

Miłej niedzieli, dziewczęta!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 13:36

Marzena27, Fidelissa, Goplana, Maga31, xpatiiix3, Viviana, mada_lena, Paju, sisiiii, Amnezja lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
‹‹ 1528 1529 1530 1531 1532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ