X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Witajcie:)

Szybko mija weekend:)

Po śniadanku.
    Agusia niestety po omlecie z dżemem domowym i Grzance chleba IF oraz kawie cukier 136 :(((
    Dzien dobry:))
    Kochana wieloskladnikowe sniadanko, dlatego taki cukier, moim zdaniem nie jest źle, jakbyś nie jadła grzanki napewno byłoby ok :-)
    U mnie po weekendzie super wyniki jak narazie spadają te niedobre cyferki :-) oby tak dalej, jutro idę na pobranie na Hbca1 mam nadzieję, że będzie w normie :-)

natasza82, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    Hej, dziewczyny. Urodziłam:) O 7 odeszły mi wody, o 13.15 był już na świecie!
    Pin moje gratulacje szok co za expresowy poród, chciałabym mieć też taki szybki :-) nie można Was na chwilę zostawić hihi :-) czekamy oczywiście na sweet focie :-)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja po upuście krwi, ciekawe jak płytki i hemoglobina.
    Rano kurdę zimno na dworze.
    Powiem Wam, że ja łapię stresa przez te porody. Sama jestem urodzonym wcześniakiem i wiem jaki to ma wpływ na późniejsze zdrowie i w ogóle. Poza tym martwię się, że jak mnie złapie wcześniej to moga być nici z cesarki, bo albo sie najem przed, albo czy zdażymy bo mamy 50km do szpitala, ehh dołuje to bardzo. Rozmawiam z Małą, że nie musi sama wychodzić, bo lekarz w odpowiednim czasie ją wyjmie hehe ciekawe.
    Ninusia bardzo współczuję z powodu kradzieży, trzymaj się bądź silna dla Maluszka.
    Izia trzymaj się w szpitalu. Dobrze, że dostajesz strerydy.
    Nata równiez trzymaj się w szpitalu, daj znać jak badania.
    Karmelek i jak z terminem CC na 29.10 masz?

karmelek lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, Karmelek francuski no ..ładnie brzmi i tyle :D Jeśli ktoś nie jest pasjonatem Francji trochę bez sensu sie go uczyć... Bo to i tak organ który zaniknie :) zupełnie nie ma gdzie go użyć :) Na wakacje tam nas nie ciągnie , francuzow praktycznie nie spotykamy nigdzie, jakis ciekawych ,odkrywczych publikacji przynajmniej w moim zawodzie w Tym języku nie ma. Wiec to była nauka dla nauki - czego ja bardzo nie lubię :) Praktyczna babka ze mnie hihi .Za to hiszpański mi sie marzy...miałam sie uczyć w ciazy ale nie wyszło . To jeszcze macierzyński zostaje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 09:04

Goplana, karmelek, Maga31 lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdobry tak wogóle kochane, już po weekendzie szybko zlecial :-( dziś często się budzilam miałam jakieś koszmary a do tego obudził mnie ból ala miesiaczkowy ala rozciaganie więzadeł i ból pleców, na szczęście jeszcze nie rodze, synek musi posiedzieć min miesiąc do 8.11 :-) dalej ćwiczy dzielnie w brzuszku akrobacje, szpagaty nozkami sięga do moich bioder hihi i oczywiście czkawka :-)
    Miłego dnia trzymam kciuki za wizytujace i szpitalne listopadowki :-)

Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Ninusia - współczuję, ciarki mnie przechodzą...

Pinsleepe - Serdecznie gratuluję! Pospieszył się Antek, ale pewnie był na to gotowy :) Jak się lepiej poczujesz wrzuć nam jakieś fotki :) no i czekamy na relację porodową, szybciutko Ci poszło.

Mnie od wczoraj smutek ogarnął, głównie z powodu śmierci Anny Przybylskiej, była taka młoda, 3 dzieci... Przecież to raczysko ma szczyt zachorowalności w 6 dekadzie! Śmierć ludzi w dwudziestych/trzydziestych latach swojego życia jest dla mnie najtrudniejsza do zaakceptowania... nawet bardziej niż dzieci, bo są bardziej świadomi :(. Niewytłumaczalne...

Noc też przez to okropna, nieprzespana dodatkowo, że strasznie mnie suszyło, wypiłam 1,5 litra wody, i wstawałam co 1-1,5h do toalety... z jednej strony nie dziwota, z drugiej - pojemność pęcherza się strasznie zmniejszyła, i jeszcze puchnę jak gąbka...
    Zainspirowana pomysłem Eweliny, zakupiłam i od wczoraj zaczęłam pić herbatę z liści malin, na szczęście smak znośny :)

jftycms.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Gratuluje tym co juz maja swoje pociechy,tez bym juz chciala...
    Moj mały dzisiaj szaleje,tj takie pocieszajace w tym wszystkim...eh
    Wczoraj tak mnie cos w pipce zakuwało i puszczało,moze to szyjka ...nie wiem,takie uczucie jak by szczypało mocno i siku sie chciało

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ile czasu po porodzie trzeba czekac zeby wlosy zafarbowac? Bo i tak mam przeswity ,a nie chce całkiem wylysiec/ Mam juz wyplowiały kolor i chcialabym teraz ,ale potem tez nie chce po urodzeniu miec odrostow

• sisiiii Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie

My tez juz wstalismy i nawet po śniadanku juz.
    Powiem Wam szczerze , ze tez mnie jakiś strach ogarnia im bliżej porodu.
    Najgorsze to to , ze mam zaplanowana CC i to w 39 tyg. Boje się ze nie wytrzymam do tego terminu.

Wiadomość o Ani Przybylskiej tez mnie zdolowala. Cale życie było przed Nia:(

Miłego dnia kochane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 09:52

r5bup6u.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Karmelek to już chyba tak będzie do końca.. ja znowu wieczorem spać nie mogę, bo tu pozycji nie mogę znaleźć, jak się przewracam to brzuch boli, później już minie tyle czasu, że trzeba do kibelka iść, albo coś zjeść i tak do 2, 3, a rano obudzić się nie mogę ;/ obowiązki wzywają i niestety nie mogę sobie pozwolić żeby tak spać pół dnia... No i wczoraj wieczorem mi zaczął odchodzić delikatnie czop.

Ninusia bardzo mi przykro, że Was okradli. Nie wyobrażam sobie tak nagle wszystko stracić. Mam nadzieje, że znajdą tych drani !!

Madlen ja też nie mam żadnych skurczy.

Dziewczyny w szpitalach, życzę Wam spokojnego pobytu i zdrówka. Już coraz bliżej :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 09:53

rwi37s6.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka wydaje mi się ze można od razu farbowac:))
    Ja mam zamiar jeszcze przed rozwiązaniem pójść do fryzjera i cos z sobą zrobić.

r5bup6u.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weekendowo:)
    U nas pogoda piękna, słoneczna, trochę chłodno. Ja wstałam pełna energii więc będę dzisiaj działała, M pomył okna a ja zaraz biorę się za odkurzanie, potem prasowanie i wieszanie firanek:)
    Od czasu do czasu kuje mnie i tak dziwnie ciągnie w okolicach szyjki, brzuch napina się tylko kilka razy w ciągu dnia.

Dziewczyny, któraś wie do kiedy bierze się dowcipną luteinę?

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna do konca brac luteine bo nie zaszkodzi ,a moze pomoc

Eve lubi tę wiadomość

• alka89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    Alka wydaje mi się ze można od razu farbowac:))
    Ja mam zamiar jeszcze przed rozwiązaniem pójść do fryzjera i cos z sobą zrobić.

Niby tak,ale po ciazy pewnie mi wypadnie polowa to nie chce zeby druga wypadla od farby

• Mamadomina Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka, ja farbuję przez całą ciążę co dwa miesiące u fryzjerki, z tym, ze nie rozjaśniam, tylko farba bez utleniaczy. W pierwszej ciąży nie farbowałam włosów, a u fryzjera byłam raz jak malutki miał miesiąc, a i tak po ukończeniu przez niego 3 miesięcy włosy zaczęły mi lecieć garściami. Okazało się, że morfologia spadła i anemia się przyplątała no i smarowałam głowę ampułkami loreal expert aż miedzy włosami zaczęło odrastać owcze runo - wyglądałam jak baranek bo mam kręcone włosy.

Tak więc teraz po prostu staram sie nie zapominać o witaminach i będe je brać też po porodzie, a do fryzjera jak dotrwam idę znowu za tydzien we wtorek bo już patrzeć na siebie nie mogę.

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue ja melduję skurcze wczoraj przez połtorej h co 5 minut 40 sekundowe, w końcu ustąpiły po 2 nospach, ale dzisiaj się dopakowuję ot co

blue00 lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lafar_ra wrote:
    Planuje rodzić tutaj, może jak się pospiesze to jeszcze jest nadzieja :) Ja na pewno na patologii będę przed porodem ze wzg. na cukrzyce. Pewnie mnie położy na siłę, chociaż wcale nie mam na to ochoty.
    lafar. , dlaczego ja tez mam cukrzyce ciążowa i bede rodzic normalnie?...

qq87j44jhto0od0f.png

• caśka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o terminie dowiem się pewnie teraz na wizycie. Juz niedużo zostalo. Jestem ciekawa co moj lekarz powie i jak ustali, zwlaszcza ze moj maly to rosnie w zawrotnym tempie. Byl o tydzien mlodszy a teraz juz ponad tydzien do przodu. Zobaczymy jak teraz. Czuje ze jwst ciezki moj klocus bo juz ciezko mu w brzuchu sie obracac, pewnie ladna klucha z niego i mocno napiera mi na szyjke i wypycha brzuch. A jak leze na plecach to czuje jego ciezar dopiero, az mnie kregoslup boli.

Cos czuje ze bedsie termin ojolo 20.11 moze nawet przed. Sie okaze.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już wam tak strasznie ciężko? Nie wiem, co się ze mną dzieje, normalnie to ja jestem typowym pracoholikiem, a teraz ruszyć się nie mogę, do niczego zmotywować.

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Dzien dobry. Gratuluje tym co juz maja swoje pociechy,tez bym juz chciala...
    Moj mały dzisiaj szaleje,tj takie pocieszajace w tym wszystkim...eh
    Wczoraj tak mnie cos w pipce zakuwało i puszczało,moze to szyjka ...nie wiem,takie uczucie jak by szczypało mocno i siku sie chciało

Kochana, to szczypanie w pipce to nic więcej jak maluszek naciskający na macicę i pęcherz :) mam to samo :)

alka89 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 1535 1536 1537 1538 1539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ