Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
xpatiiix3 wrote:Świetnie, świeże foto w końcu zalapalam mojego spioszka jak się uśmiechnął, nie dość ze w czepki urodzona to od pierwszych chwil uśmiechnięta
Kurcze Pati, jaka ona do Ciebie podobna!!!!!!! Na tym zdjęciu to już wogóle cała ty!!!xpatiiix3, santoocha, Mag.1990, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
Pati przecudna jest Nelcia!! a jaki uśmieszek słodki:)
My już 3 kg ważymy, w sumie już nie gna tak do przodu, tylko tydzień. Łożysko II stopień , szyjka miękka ale zamknięta - no ale u mnie była zamknięta do 4 h przed porodem... Wg mojej gin moge rodzić, synuś zdrowy i klusek:)Mag.1990, Marzena27, xpatiiix3, Viviana, Agata92, blue00, Isia14, karmelek, Rybka Nemo, Goplana, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPati,sliczna okraglinka z corci a usmiech nieziemski
,ja wrocilam z miasta,kupilam pampersy 1-44 szt,tak akurat do szpitala,bylam mile zaskoczona jak kobieta przy kasie z pierwszenstwem zauwazyla mnie i poprosila do przodu,zamowilam tez na allegro oslonka,daszek na fotelik sam. bo posiadam bez,po drodze myslalam,ze urodze,dol ciagnie niemilosiernie,brzuch twardnial co rusz,teraz siedze i nic nie robie
xpatiiix3, Agata92, AgataP, lkc, Mag.1990, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Paju wrote:A i jeszcze sie wkurzam bo lekarza na NFZ nadal nie ma!
Chyba ta wizyte teraz i GBSa bede musiala zrobic prywatnie wrrr..!
Bylam sie dowiadywac to lekarz pobiera wymaz a do labolatorium zanosi sie samemu. Tylko no wlasnie skoro lekarz pobierze to po 18 (tak przyjmuje dopiero) to ja to do labo zaniose dopiero na drugi dzien.. jakies dziwne to bo zawsze myslalam, ze takie rzeczy nie moga czekac..
Zaniosłam dziś o 10:00.Paju lubi tę wiadomość
-
Ja po pobraniu. Jerunie, dziś jakaś masakra. Nie mogły się pielęgniarki wkłuć... w końcu przyszła jakaś z większym stażem i wzięła na strzykawkę wyciągnęła ze mnie trochę krwi, ale też mało. Nic nie chciało lecieć. Ja już się boje, jak mi ten motylek będą zakładać wszpitalu ... jak u mnie tych żył nie widać do tego głęboko są skubane. To mnie bardziej stresuje niż sam poród ;/
Dziś na 15:30 do gina. Zobaczymy co tam słychać u Lucjanina. Czy wy też tak macie, że boli was krocze np. jak wstajecie z łóżka albo w dzień? No normalnie czasem nie mogę złączyć nóg bo mnie bolą kości krocza. Jakbym jakieś zakwasy miała.
A na wizycie liczę na piękne zdjęcie 3d pyszulka małego, bo dawno nie dostałam żadnego zdjęcia. Mały nie chciał się łądnie pokazać ;/ -
hej ja też się dziś witam, troszkę późno, ale się melduję nadal w dwupaku.
Kuniak widziałam że pytałas czy GBS można robić w diagnostyce. Ja robiłam w zeszły poniedziałek w Krakowie za ul. Życzkowskiego. Tam miałam najbliżej, ale jak chcesz to mogę Ci napisac które diagnostyki w Krakowie to wykonują, bo mi Pani zaznaczyła na odwrocie rachnunku:).
Piszecie, że macie doły ja też niestety mam, to chyba objaw końca ciąży, przynajmniej ja sobie tak to tłumaczę. Od poniedziałku mam doła, że malutka nie chce się obrócić, a ja panicznie boję sie cc. Nadal leży w poprzek, czuję jak mi w boki ładuje.
Mój mąż też ma problemy z pracą, boje się, że finansowo nie wyrobimy.Blee, niech ten czas się skończy.
Pati Nelcia jest piękna:)xpatiiix3 lubi tę wiadomość
Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
nick nieaktualnyjeju jeju ide dzisiaj do fryzjera zrobic sobie moj meeeega odrost ...ale sie ciesze jak dziecko normalnie.....mam nadzieje ze sie lepiej poczuje
Agusia ;), lkc, Mag.1990, Marzena27, Mamadomina, Viviana, Agata92, natasza82, xpatiiix3, Madlen222, Fidelissa, Rybka Nemo, Milaszka, sisiiii lubią tę wiadomość
-
Pisałyście, że macie apetyt, kurdę ja też, ciągle coś jem, wydaje mi się, że zjem obiad i zaraz coś szukam co jeść. No i przytyłam znowu, ale tłumacze sobie, że to Mała rośnie
Kurdę dziś mam to usg na 18, a patrzyłam jestem 8 w kolejce także rany zejdzie naprawdę bo 10 minut wg planu to na pewno nie potrwa.
Odebrałam wyniki moczu cały czas są ok.
Agatko fryzjer na pewno poprawi samopoczucie
Rybka Nemo chętnie sie zamienie moja jest głowkowo a będzie CC także dla mnie to bez znaczenia.
Caśka tak w kroczu boli jak na zakwasy albo jak po jeździe na rowerze, najbardziej po nocy.AgataP, Agusia ;), lkc, Rybka Nemo, sisiiii lubią tę wiadomość
-
Caśka ja mam identyczny ból!!! W nocy przy orzekręcaniu się i wstawaniu do łazienki czy nawet w dzień jak wstaje to taaaki ból jakbym kopa w kość krocza dostała i nożem jeszcze ktos nadrobił! Moja męka od kilku dni. A teraz wróciłam od położnej wracałam ze łzami w oczach jak zółw nie mogłam przyspieszyć bo tak bolało i jeszcze deszcz padał a ja bez parasola wrrr humor mi to juz zepsulo!!!
Agata dla mnie i mojego meza to tez bedzie chyba jedno z najlepszych wspomnien ciazy(no nie liczac bicia serduszka i ruchów) ale jak sie za to zabieramy to mamy taka głupawke ja to sie uspokoic nieraz nie moge tak rże ze śmiechu jeszcze mój mąz tak potrafi mnie rozsmieszyc jak nikt w zyciu:)
Pati no bede sie powtarzac ale Nelcia to cudo no! A do Ciebie podobna jak nie wiem sama słodycz:)AgataP, Goplana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViv zazdroszcze usg ja nie maialm od cholery czasu bo w IRL palnowe sa tylko 3 a prywatnie to koszt 150 eur ....ostatnie mialam w 32 tyg...dzisiaj ide ale tylko na gbs bo to z kolei 80 eur wiec jakbym chciala jeszcze do tego usg to omg jadlabym obierki z ziemniakow do nast wyplaty
tyle dobrze ze w Irl wyplaty sa tygodniowe,idzie jakos przezyc
Evik no ja tez tak sie smialam wczoraj ze az strach byl zeby nic mi tam hippis nie uszkodziljuz za tydzien moge rodzic,bobr ogarniety ,wlosy dzisiaj zafarbuje,wszytsko gotowe ,znajomi wroca z wakacji zeby bylo gdzie psa podrzucic i moge przeć
,fajnie bylo ale juz prosze dziecie na swiat wychodz, juz matce ciezko sie w nocy przewracac z boku na bok..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 15:02
Evik lubi tę wiadomość
-
Agusia ;) wrote:Właśnie przyszła do mnie koszula do karmienia i szlafrok: kupiłam a'la zestaw, koszulka fajna bo na długi rękaw, jest jeszcze trochę luźna, więc będzie akurat, szlafrok chyba za duży, hmm mogłam wziąć S, poczekam na męża niech on luknie i może skontaktuje się i wymienię na S... szczerze troszkę słabo jakościowo, ma białe plamki, myślałam że będzie fajniejsza
http://allegro.pl/hit-maja-piekny-szlafrok-w-kwiaty-bawelna-m-i4653371730.html
http://allegro.pl/kelly-urocza-koszula-nocna-zapinana-if-m-i4619083896.html
Obie rzeczy kupiłam granatowe, żeby w razie czego mieć coś ciemniejszego, i widać białe plamkiAgusia ;) lubi tę wiadomość
-
Fidelissa wrote:Agusia ja tez mam Kelly granatowa. To taki materiał poprostu jest:)
no nic mam już 3 koszulki do karmienia, muszę jeszcze kupić do porodu, ale to kupię mega tanią szkoda pieniążków... ciekawa jestem czy wymienią mi szlafrok jak sama pokryje koszty transportu to pewnie nie będzie problemu.
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry i ja sie witam w nienajlepszym humorze
Noc była okropna spac nie mogłam o 3 sie obudziłam a o 5.30 wyjazd do Warszawy. Pobrali znowu krew na przeciwciała( mamy konflikt z przeciwciałami) a potem pojechaliśmy na Starynkiewicza na przepływy i tu zasmuciałąm sie bardzo bo wynik mam 1,28 norma jest do 1,5 ale zawsze miałam w granicach 1 - 1,10...kazali co tydzien sprawdzac teraz a miało byc juz co 2 ( bede juz to robic w Olsztynie bo nie nadaje sie na takie podróze już... i teraz oczywiscie sie denerwuje czy to te przeciwciała czy po prostu dzidzia jest wieksza i tez to teraz inacej wygląda...kurcze a juz sie tak cieszyłam ze ma minusa i bedzie luz....
Jezeli miałyscie robione przepływy tetnicy móżgu środkowej to napiszcie mi prosze ile wyszło waszym maluchom??
oprócz tego mam co jakis czas wkurzajce bóle @ i bóle brzucha ale bez napinania ehhh -
Witam się i ja - orka, wieloryb czy też inny ssak z rodziny gigantów...
Poczułam to idąc do sklepu, takiego tuż za rogiem, gdzie mój chód z boku na bok nawet nie przeszkadza, żeby w obie strony obrócić w 12 minut (czekolady się zachciało;)). I taaak mi ciężko, że masakra. Nawet nie wiem, czy powinnam iść, czy to się wpisuje w zalecenie "leżeć" albo "oszczędzać się", które to obowiązują mnie jeszcze przez 1.5 tyg. To była w ogóle moja najdalsza wycieczka piesza od jakiś 2 tygodni... Poza tym maksymalnie chadzam do windy i z windy do samochodu na parkingu podziemnym, więc w zasadzie odległości jak do kibla i nazad, to się nie liczy. Jak sobie pomyślę, że maksymalnie jeszcze 1.5 miesiąca mogę się turlać, to mi słabo...
W międzyczasie dla umilenia leżenia zaczęłam oglądać Z pamiętnika położnej [url]http://www.filmweb.pl/serial/Z+pamiętnika+położnej-2012-639993[/url]. Ale fajny serial! Położne w latach 50tych w Londynie, ciężarne palą papierosy, kobiety rodzą po 20 dzieci, extra, polecam:).
Też zauważam u siebie obniżenie nastroju, takie ogólne, o trochę, bez jakiś wielkich dołów, ale oznaki dobrego humoru gdzieś uciekły.
Co do kombinezonów, to mam 2: jeden 56/62 (misiowy) i jeden 62/68 (zimowy, pikowany). Oba są "śpiworkowate", tzn. mają rękawy, ale nie ma rozdzielonych nóg, tylko miejsce do przepuszczenia pasów do fotelika.
I kupiłam wczoraj w końcu laktator, na allegro, używaną Medelę mini electric. Ale stan idealny, używany parę razy, z gwarancją do 04.2016, za 60% normalnej ceny, więc zadowolona jestem:).
I tak...
Szpitalne dziewczęta - trzymam kciuki, żeby szybko się poukładało, i żebyście szybko powychodziły:)
Fidelissa, Goplana lubią tę wiadomość
-
Lavendula wrote:
Jest bombowy! Ma cudowne opinie, fantastycznie jest zrobiony, i w kilku sklepach z wózkami właścicielki mówiły, że pierwsze miejsce u nich ma:)
Lavendula, Goplana lubią tę wiadomość
-
Odnośnie spania, ja tez coraz częściej muszę uciąć sobie drzemki w dzień, kładę się na kanapie i moment odlatuje... nie wiem czy to zmęczenie czy to normalny objaw, brzuszek się spina, musiałam wziąć no-spę chyba 5 tabletka podczas całej ciąży
Natasza nie wiem jak Cię pocieszyć nie znam się na tych przepływach, myślę, ze najważniejsze, że mieścicie się w normie, a na pewno znajdziesz na miejscu lekarza, który będzie Cię badał, bo faktycznie troszkę km macie....
natasza82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyumre zarazzzzzz....chodzic nie moge tak mi mala naciska glowa na szyjke ze az placze z bólu,nie da sie chodzic ...masakra a za 30 min musze isc do gina na gbs...na piechote...no kurwa pieknie...jeszcze jest huragan dzisiaj wieje i leje ostrzezenie ktoregostam stopnia...lepiej byc nie moze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 15:32