Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • caśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No.. Ja po wizycie.

Antybiotyk znow dostalam. Znow cos w moczu. Maly waży 2500g. Uwaga!!! Termin CC zaplanowany mamy na 24.11 jesli wczesniej małemu sie nie pospieszy.

natasza82, Lavendula, karmelek, Fidelissa, Agusia ;), Mamadomina, Viviana, Marzena27, xpatiiix3, Madlen222 lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka nawet nic chyba nie mam na ból głowy. M w pracy będzie koło 20 do tego czasu umrę bo nawet nie mam siły żeby się wytoczyć z domu sama po coś do sklepu.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • staraczka83 Koleżanka

Wysłany: 8 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Ada śliczna! :)

My po wizycie, Szymek waży 2775g, więc już nie przekracza 90 centyla, jest szansa, że nie będzie wcale taki wielki i urodzę sn :)

Szyjka skróciła się z 45mm do 20mm, jest lekkie rozwarcie na opuszek palca, ale gin powiedział, że to wynika z tego, że jestem nadal aktywna, pracuję. I jak dobrze pójdzie to urodzę przed terminem. Mam zielone światło od 1 listopada :)

Pobrał wymaz na paciorkowca.
    Następna wizyta 28 października.

Kupiliśmy wózek- Camarelo Carera o taki:
    ca-13a-s.jpg

Co najlepsze, ile razy oglądałam go w internecie, byłam pewna, że kolory to granat-biały-pomarańczowy.
    A w realu okazało się, że to granat-czerwony-ecru :)

Mam wybrany dokładnie ten sam model wózka i ten sam kolor...
    gratuluję wyboru:)

• sisiiii Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja juz po wizycie. Niestety szyjka dalej się skraca i ma 25mm. Na szczęście zamknięta. Do tego niewielkie wodonercze w prawej nerce. Podobno po urodzeniu ma nie być po nim śladu. Miała może któraś z Was? Na bol mam brac nospe i lezenie na lewym boku.
    Co do cesarski to nie wiem czy dotrwam. Lekarz powiedział , żebym do 36 tygodnia wytrzymała. Mam leżeć cały czas. Adalat dalej przyjmować. I taka to końcówka ciazy, ze szkoda gadać.

Czy któraś z Was miała taka długość szyjki? Tez miała zalecenia leżenia, a może jakieś dodatkowe zalecenia mialyscie??

Jedyna pocieszajaca wiadomość ze Malý wazy 2400

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 17:20

karmelek, Fidelissa, Agusia ;) lubią tę wiadomość

r5bup6u.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    No.. Ja po wizycie.

Antybiotyk znow dostalam. Znow cos w moczu. Maly waży 2500g. Uwaga!!! Termin CC zaplanowany mamy na 24.11 jesli wczesniej małemu sie nie pospieszy.
    caśka a jaki antybiotyk dostałaś?

iv09hdgenu0skffm.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    caśka a jaki antybiotyk dostałaś?
    To juz moj trzeci, keflex

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    Hej

Ja juz po wizycie. Niestety szyjka dalej się skraca i ma 25mm. Na szczęście zamknięta. Do tego niewielkie wodonercze w prawej nerce. Podobno po urodzeniu ma nie być po nim śladu. Miała może któraś z Was? Na bol mam brac nospe i lezenie na lewym boku.
    Co do cesarski to nie wiem czy dotrwam. Lekarz powiedział , żebym do 36 tygodnia wytrzymała. Mam leżeć cały czas. Adalat dalej przyjmować. I taka to końcówka ciazy, ze szkoda gadać.

Czy któraś z Was miała taka długość szyjki? Tez miała zalecenia leżenia, a może jakieś dodatkowe zalecenia mialyscie??

Jedyna pocieszajaca wiadomość ze Malý wazy 2400
    Siiiii
    Ja miałam najpierw 31mm
    Potem 29 mm- nakaz leżenia
    Ostatnio 24mm- bezwzględne leżenie.

Krótko mówiąc, wstaje do łazienki, czasem coś zjeść. Z siadania to siadam na łożku.
    I leżę. Poduszka pod pupę i najlepiej tez pod nogi.

Jest trudno.
    Ale co tam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 17:45

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Agatka nawet nic chyba nie mam na ból głowy. M w pracy będzie koło 20 do tego czasu umrę bo nawet nie mam siły żeby się wytoczyć z domu sama po coś do sklepu.

a moze kawa albo herrbata pomooze,moze to cisnienie?

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tvp.info/17165134/rosjanie-rozpoczeli-zbiorke-na-pomnik-pomordowanych-w-polskich-obozach-koncentracyjnych

pfff

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap ?...

qq87j44jhto0od0f.png

• Florentine Ekspertka

Wysłany: 8 października 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja miałam swoją koszulę na sobie w trakcie cc i musiałam potwierdzić, że wyrażam zgodę na to i że wiem, że może się zniszczyć. Na przebieranki nie było czasu w tym pośpiechu... Także też mam pamiątkę :)

ap1526, natasza82, lkc, Agusia ;), Fidelissa, Marzena27, xpatiiix3, Madlen222 lubią tę wiadomość

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulwers poszedł :D

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Siiiii
    Ja miałam najpierw 31mm
    Potem 29 mm- nakaz leżenia
    Ostatnio 24mm- bezwzględne leżenie.

Krótko mówiąc, wstaje do łazienki, czasem coś zjeść. Z siadania to siadam na łożku.
    I leżę. Poduszka pod pupę i najlepiej tez pod nogi.

Jest trudno.
    Ale co tam:)
    Czyli lezenie i jeszcze raz lezenie. A do którego tygodnia masz tak leżeć? Leki jakieś bierzesz?

r5bup6u.png
  • Mag.1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawkę wypiłam na początku jak zaczynało boleć.
    Ciśnienie 120/68 było, ale zmierzę jeszcze raz.
    Zrobiłam sobie ogromny kubek herbaty z sokiem malinowym, miodem i cytryną.
    Wzięłam ciepłą kąpiel (lejąc wodę na odchyloną do tyłu głowę było całkiem przyjemnie) ;)
    założyłam pluszowe skarpety, ciepłą bluzę mojego M. (jak miło dopiąć się w jakieś zasuwane ubranie). I będę wyczekiwać - co dalej...
    AgataP wrote:
    a moze kawa albo herrbata pomooze,moze to cisnienie?

Marzena27, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Nata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko wytrzymaj jeszcze chwile. Takie uczucie boli pipki to normalne na tym etapie. Szwagierka czula bol i miala uczucie wlasnie mega ucisku. Co do skurczy to wcale nie musza wystepowac wczesniej moj lekarz mowi ze nie kazda macic cwiczy albo moze cwiczyc a my nie czujemu. Ja np nie czuje a na ktg skurcze minimalne co jest normalne :-) czekam na meza i tesciowa. Mam wysokie lozko w szpitalu i lepiej mi sie wstaje siku, biodro tez jakby mniej boli wiec chyba miekki materac lepszy na te moje bole miednicy i w domu przemienimy na miekki jak wroce. Mnie tutaj jakis kaszel dopadl, ale delikatny i mam nadzieje ze sie nie rozwinie tfu tfu :-)

lkc, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko wytrzymaj jeszcze chwile. Takie uczucie boli pipki to normalne na tym etapie. Szwagierka czula bol i miala uczucie wlasnie mega ucisku. Co do skurczy to wcale nie musza wystepowac wczesniej moj lekarz mowi ze nie kazda macic cwiczy albo moze cwiczyc a my nie czujemu. Ja np nie czuje a na ktg skurcze minimalne co jest normalne :-) czekam na meza i tesciowa. Mam wysokie lozko w szpitalu i lepiej mi sie wstaje siku, biodro tez jakby mniej boli wiec chyba miekki materac lepszy na te moje bole miednicy i w domu przemienimy na miekki jak wroce. Mnie tutaj jakis kaszel dopadl, ale delikatny i mam nadzieje ze sie nie rozwinie tfu tfu :-)i

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi mi kazała leżeć do mojego 37 tygodnia - po tym czasie mogę robić już co chcę.
    Fakt, że i tak nie leże non stop, ale na pewno nie robię nic, co mogłoby mnie zmęczyć.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7153998a73d276b7med.jpg
    ta da, jakoś nieproporcjonalnie rośnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 18:23

Lavendula, Nata, natasza82, Rybka Nemo, Agusia ;), madlen1705, lkc, Eve, Dotty84, Mamadomina, Isia14, Fidelissa, Agata92, Florentine, Viviana, nick nieaktualny, Marzena27, xpatiiix3, misiaczk25, nick nieaktualny, Madlen222, santoocha, anusiaa90, Maga31 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap śliczny brzuniek:)

Ja żałuję, że nie robiłam zdjęć brzuchola - na pewno zrobię przed porodem, będę sprawdzać czy chudnie :D

Lavendula, ap1526, lkc lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Sisi mi kazała leżeć do mojego 37 tygodnia - po tym czasie mogę robić już co chcę.
    Fakt, że i tak nie leże non stop, ale na pewno nie robię nic, co mogłoby mnie zmęczyć.
    Mag Ty juz masz bliżej niż dalej:))
    A od którego tyg się oszczedzasz? I bierzesz jakieś leki?

r5bup6u.png
‹‹ 1562 1563 1564 1565 1566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ