X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • caśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No.. Ja po wizycie.

Antybiotyk znow dostalam. Znow cos w moczu. Maly waży 2500g. Uwaga!!! Termin CC zaplanowany mamy na 24.11 jesli wczesniej małemu sie nie pospieszy.

natasza82, Lavendula, karmelek, Fidelissa, Agusia ;), Mamadomina, Viviana, Marzena27, xpatiiix3, Madlen222 lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka nawet nic chyba nie mam na ból głowy. M w pracy będzie koło 20 do tego czasu umrę bo nawet nie mam siły żeby się wytoczyć z domu sama po coś do sklepu.

AgataP lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • staraczka83 Koleżanka

Wysłany: 8 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Ada śliczna! :)

My po wizycie, Szymek waży 2775g, więc już nie przekracza 90 centyla, jest szansa, że nie będzie wcale taki wielki i urodzę sn :)

Szyjka skróciła się z 45mm do 20mm, jest lekkie rozwarcie na opuszek palca, ale gin powiedział, że to wynika z tego, że jestem nadal aktywna, pracuję. I jak dobrze pójdzie to urodzę przed terminem. Mam zielone światło od 1 listopada :)

Pobrał wymaz na paciorkowca.
    Następna wizyta 28 października.

Kupiliśmy wózek- Camarelo Carera o taki:
    ca-13a-s.jpg

Co najlepsze, ile razy oglądałam go w internecie, byłam pewna, że kolory to granat-biały-pomarańczowy.
    A w realu okazało się, że to granat-czerwony-ecru :)

Mam wybrany dokładnie ten sam model wózka i ten sam kolor...
    gratuluję wyboru:)

• sisiiii Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja juz po wizycie. Niestety szyjka dalej się skraca i ma 25mm. Na szczęście zamknięta. Do tego niewielkie wodonercze w prawej nerce. Podobno po urodzeniu ma nie być po nim śladu. Miała może któraś z Was? Na bol mam brac nospe i lezenie na lewym boku.
    Co do cesarski to nie wiem czy dotrwam. Lekarz powiedział , żebym do 36 tygodnia wytrzymała. Mam leżeć cały czas. Adalat dalej przyjmować. I taka to końcówka ciazy, ze szkoda gadać.

Czy któraś z Was miała taka długość szyjki? Tez miała zalecenia leżenia, a może jakieś dodatkowe zalecenia mialyscie??

Jedyna pocieszajaca wiadomość ze Malý wazy 2400

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 17:20

karmelek, Fidelissa, Agusia ;) lubią tę wiadomość

r5bup6u.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    No.. Ja po wizycie.

Antybiotyk znow dostalam. Znow cos w moczu. Maly waży 2500g. Uwaga!!! Termin CC zaplanowany mamy na 24.11 jesli wczesniej małemu sie nie pospieszy.
    caśka a jaki antybiotyk dostałaś?

iv09hdgenu0skffm.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    caśka a jaki antybiotyk dostałaś?
    To juz moj trzeci, keflex

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    Hej

Ja juz po wizycie. Niestety szyjka dalej się skraca i ma 25mm. Na szczęście zamknięta. Do tego niewielkie wodonercze w prawej nerce. Podobno po urodzeniu ma nie być po nim śladu. Miała może któraś z Was? Na bol mam brac nospe i lezenie na lewym boku.
    Co do cesarski to nie wiem czy dotrwam. Lekarz powiedział , żebym do 36 tygodnia wytrzymała. Mam leżeć cały czas. Adalat dalej przyjmować. I taka to końcówka ciazy, ze szkoda gadać.

Czy któraś z Was miała taka długość szyjki? Tez miała zalecenia leżenia, a może jakieś dodatkowe zalecenia mialyscie??

Jedyna pocieszajaca wiadomość ze Malý wazy 2400
    Siiiii
    Ja miałam najpierw 31mm
    Potem 29 mm- nakaz leżenia
    Ostatnio 24mm- bezwzględne leżenie.

Krótko mówiąc, wstaje do łazienki, czasem coś zjeść. Z siadania to siadam na łożku.
    I leżę. Poduszka pod pupę i najlepiej tez pod nogi.

Jest trudno.
    Ale co tam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 17:45

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Agatka nawet nic chyba nie mam na ból głowy. M w pracy będzie koło 20 do tego czasu umrę bo nawet nie mam siły żeby się wytoczyć z domu sama po coś do sklepu.

a moze kawa albo herrbata pomooze,moze to cisnienie?

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tvp.info/17165134/rosjanie-rozpoczeli-zbiorke-na-pomnik-pomordowanych-w-polskich-obozach-koncentracyjnych

pfff

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap ?...

qq87j44jhto0od0f.png

• Florentine Ekspertka

Wysłany: 8 października 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja miałam swoją koszulę na sobie w trakcie cc i musiałam potwierdzić, że wyrażam zgodę na to i że wiem, że może się zniszczyć. Na przebieranki nie było czasu w tym pośpiechu... Także też mam pamiątkę :)

ap1526, natasza82, lkc, Agusia ;), Fidelissa, Marzena27, xpatiiix3, Madlen222 lubią tę wiadomość

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulwers poszedł :D

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Siiiii
    Ja miałam najpierw 31mm
    Potem 29 mm- nakaz leżenia
    Ostatnio 24mm- bezwzględne leżenie.

Krótko mówiąc, wstaje do łazienki, czasem coś zjeść. Z siadania to siadam na łożku.
    I leżę. Poduszka pod pupę i najlepiej tez pod nogi.

Jest trudno.
    Ale co tam:)
    Czyli lezenie i jeszcze raz lezenie. A do którego tygodnia masz tak leżeć? Leki jakieś bierzesz?

r5bup6u.png
  • Mag.1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawkę wypiłam na początku jak zaczynało boleć.
    Ciśnienie 120/68 było, ale zmierzę jeszcze raz.
    Zrobiłam sobie ogromny kubek herbaty z sokiem malinowym, miodem i cytryną.
    Wzięłam ciepłą kąpiel (lejąc wodę na odchyloną do tyłu głowę było całkiem przyjemnie) ;)
    założyłam pluszowe skarpety, ciepłą bluzę mojego M. (jak miło dopiąć się w jakieś zasuwane ubranie). I będę wyczekiwać - co dalej...
    AgataP wrote:
    a moze kawa albo herrbata pomooze,moze to cisnienie?

Marzena27, AgataP lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Nata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko wytrzymaj jeszcze chwile. Takie uczucie boli pipki to normalne na tym etapie. Szwagierka czula bol i miala uczucie wlasnie mega ucisku. Co do skurczy to wcale nie musza wystepowac wczesniej moj lekarz mowi ze nie kazda macic cwiczy albo moze cwiczyc a my nie czujemu. Ja np nie czuje a na ktg skurcze minimalne co jest normalne :-) czekam na meza i tesciowa. Mam wysokie lozko w szpitalu i lepiej mi sie wstaje siku, biodro tez jakby mniej boli wiec chyba miekki materac lepszy na te moje bole miednicy i w domu przemienimy na miekki jak wroce. Mnie tutaj jakis kaszel dopadl, ale delikatny i mam nadzieje ze sie nie rozwinie tfu tfu :-)

lkc, AgataP lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko wytrzymaj jeszcze chwile. Takie uczucie boli pipki to normalne na tym etapie. Szwagierka czula bol i miala uczucie wlasnie mega ucisku. Co do skurczy to wcale nie musza wystepowac wczesniej moj lekarz mowi ze nie kazda macic cwiczy albo moze cwiczyc a my nie czujemu. Ja np nie czuje a na ktg skurcze minimalne co jest normalne :-) czekam na meza i tesciowa. Mam wysokie lozko w szpitalu i lepiej mi sie wstaje siku, biodro tez jakby mniej boli wiec chyba miekki materac lepszy na te moje bole miednicy i w domu przemienimy na miekki jak wroce. Mnie tutaj jakis kaszel dopadl, ale delikatny i mam nadzieje ze sie nie rozwinie tfu tfu :-)i

AgataP lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi mi kazała leżeć do mojego 37 tygodnia - po tym czasie mogę robić już co chcę.
    Fakt, że i tak nie leże non stop, ale na pewno nie robię nic, co mogłoby mnie zmęczyć.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7153998a73d276b7med.jpg
    ta da, jakoś nieproporcjonalnie rośnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 18:23

Lavendula, Nata, natasza82, Rybka Nemo, Agusia ;), madlen1705, lkc, Eve, Dotty84, Mamadomina, Isia14, Fidelissa, Agata92, Florentine, Viviana, blue00, Marzena27, xpatiiix3, misiaczk25, AgataP, Madlen222, santoocha, anusiaa90, Maga31 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap śliczny brzuniek:)

Ja żałuję, że nie robiłam zdjęć brzuchola - na pewno zrobię przed porodem, będę sprawdzać czy chudnie :D

Lavendula, ap1526, lkc lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Sisi mi kazała leżeć do mojego 37 tygodnia - po tym czasie mogę robić już co chcę.
    Fakt, że i tak nie leże non stop, ale na pewno nie robię nic, co mogłoby mnie zmęczyć.
    Mag Ty juz masz bliżej niż dalej:))
    A od którego tyg się oszczedzasz? I bierzesz jakieś leki?

r5bup6u.png
‹‹ 1562 1563 1564 1565 1566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ