X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia no dokładnie miała byc kruszyna a nie jest taka drobna :) wazy więcej niż ja gdy się urodzilam :)
    Goplanko ja nie wiedzialam nawet ze ten profesor to się w tym zajmuje dopiero dzis jego syn mi powiedział oraz powiedzial ze szpital gdzie będzie CC jest w województwie najbardziej wyspecjalizowany w zakladaniu sond na nerki w ciąży.Takze dobrze ze poprzedni gin mnie wysłał tam. Ciekawe jaka będzie decyzja jutro bo źle ze moczowod poszerzony. Ale psychicznie az mi lepiej.

Goplana, Agusia ;), lkc, sisiiii, Fidelissa lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    kurcze trochę mnie przeraziłaś
    ja zaczynałam z ponad 4 cm teraz mam 25 mm i jest miękka, leżę ale nie plackiem, gotuję, trochę ogarniam w domu i chodzę na zakupy. Mam zalecony spoczynkowy tryb życia ale chyba nie ciągle leżenie :/ fakt, że lekarz w weekend podał mi sterydy ale to chyba mocno asekuracyjnie, powiedział ze jest duża szansa ze donoszę do terminu ale gdyby coś się miało zadziać to będzie bezpieczniej,

sisi mi lekarz powiedział, że po 36 tc mogę zacząć żyć normalnie :)

ja też mam szyjkę niecałe 3 cm, mam brać magnez i "dbać o siebie". Luteina już odstawiona, nospa tylko w razie potrzeby. Leżę sporo w domu, ale też sprzątam, gotuję, wychodzę z mężem. Wizyta dopiero za tydzień, zobaczymy co tam się dzieje na dole :)

eforts, lkc lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pierwsza brzuszkowa akcje mieliśmy najgorsze ze w szpitalu wolalabym w domu... Tzn no było 10min piskow jak kotek (bez płaczu) i wierzgania nóżkami ale uspokoilam ja brzunio wymasowalam poszła kupa i cisza ;D jeszcze na odwiedzinach spooooooro osób było a ja na 5osobowej sali :/ i każdy się. Mnie patrzył ja pierdole jaki stres jak Cie komentują i patrzą na ręce... No szok po prostu myslalam ze zaraz powiem im zamknąć mordy i wypierdzielać stad bo zgrzalo mnie... A było juz po porze odwiedzin... Wrr..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 21:18

ap1526, AgataP lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena no to dobrze bo juz sie trochę wystraszyłam moim zachowaniem :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Marzena no to dobrze bo juz sie trochę wystraszyłam moim zachowaniem :)

mam nadzieję, że dobrze.. się okaże :D
    ale tak serio to myślę, że trzeba uważać na siebie, wiadomo... ale też nie dać się zwariować. Oczywiście co innego bezwzględny zakaz chodzenia czy nakaz szpitala.

Spokojnej nocy Brzuchatki, mi już się oczy zamykają... :*

eforts, Fidelissa lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts nie martw sie, ja na ostatniej wizycie mialam 24 mm szyjke male rozwarcie i tez lekarz nie kazal lezec bez przerwy. od 15 wrzesnia nie zdazylam urodzic, nastepna wizyta w poniedzialek ( 13.10 ) i tez wychodze z domu i robie rozne rzeczy ale bez szalenstw. lekarz pozwolil mi chodzic.. byle nie za duzo. lezenie plackiem doprowadzalo mnie do szalu. duza czesc dnia spedzam na lezaco, bo i tak czuje sie zmeczona..
    luteiny nie biore od 30 tyg, tylko magnez i jest dobrze:)

zaginiecie Optimus - dziwna sprawa, albo wyladowala w szpitalu albo faktycznie urodzila... szkoda, ze nie mamy do Niej numeru.

Viv- ciesze sie, ze Twoja Kruszynka taka duza juz jest i ze masz taka dobra opieke. te wizyty i dojazdy musza byc meczace ( o kosztach nie wspomne) pisalas, ze sie przeziebilas- zdrowka Ci zycze!

Pati - widze, ze na amen szpital Cie usidlil :( koszmar!!!!! niech juz Was tam nie trzymaja bo Marcel teskni! a co do tych odwiedzin - to ja bym wygonila wszystkich w chu..... :) na dodatek poza godzinami odwiedzin, ludzie to takie chamy sa. nie wiem co ich kreci w ogladaniu obcych bab na porodowce i po jaka cholere tam sie pchaja.. do tego jeszcze komentuja.. glupi swiat.

Marzena27, Viviana, eforts lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm kurcze Optimus z tego co pamiętam pisała że słabo się czuje.
    ciekawe co to się dzieje :/

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide spac. dobranoc...

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szok, co za bezczelnosc, wrrr
    Pati ale juz wiem co Ci siłę daje, Niunia jest przesłodka :D

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam od fryzjera...od razu lepiej :)

padam na ryjek...lece spac,bo plecy mnie teraz łupią ...normalnie masakra,szyjka plecy co jeszcze??

OPTIMUS ODEZWIJ SIE KOCHANA!!!

Agusia ;) lubi tę wiadomość

• sylvi Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanko do cukrzycówek. czy po identycznym posiłku macie różne cukry? bo ja np po śniadaniu mam 93 a kolacji 115 a jadłam to samo;/

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karol wrote:
    sisiiii ja już tak leże od 23 tygodnia bo wtedy moja szyjka miała 25mm
    później w 27tyg- 20mm i rozwarcie na 2 cm
    a teraz od 35 tygodnia już tylko 15mm.
    Jutro kończę 36 tydzień (podaje skończone tygodnie bo tak liczy mój gin) i jeszcze na szczęście nie urodziłam i nie biorę żadnych leków poza magnezem.
    Jeszcze mi gin pogratulował, że osiągnęłam ogromny sukces, że tyle wytrzymałam. Także niczego nie można przewidzieć
    Karol to ja Ciebie bardzo podziwiam, ze tyle wytrzymujesz. Na szczęście juz końcówka. Czyli jak się chce to można . Mam nadzieje ze mi się tez uda.

r5bup6u.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana ja mam w prawej leciutke to wodonercze, bo macica jakoś tak uciska. Jakieś pozycje do leżenia polecasz? Jak boli to leże wtedy na lewym boku.
    Kazał brać nospe. Ty cos jeszcze bierzesz? Podobno po ciąży to znika?

r5bup6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, zyje, dzieki za troske!
    Od niedzieli wieczor mocny spadek nastroju, od pon.migreny z aura,masakra...lazilam po siacanach, dzis wieczorem zaslablam, pojechalam na ip. Tam jak zawsze wszystko cacy, ja zawroty glowy, mroczki, wymioty, drgawki, a cisnienie 130/75, czyli zajefajne, zbadali, pod ktg -wszystko cacy, skurczy nie mam, nie rodze.Pilkarzyk plywa se I nie zamierza wylazic,szyjka miekka zmknieta, nie rodze. A ja chowo sie czuje, mierzyli jeszcze z 3 razy cisnienie, 130/70, Pani zdrowa! Ja opieram sie o sciane, bo mi wiruje swiat, Pani zdrowa!
    Wzieli krew, posiedzialam godzinke na wynjki czekajac, Pani zdrowa! Ok 23.10 poczulam sie lepiej, zmierzyli mi cisnienie, 130/70, Pani zdrowa!Troche magnez na granicy, ale to tak, zeby juz cos tam w razie wu bylo, 2xrano, 4xwieczorem.Pani zdrowa!
    Pilkarzyk 2500, no I komentarz, ze no Pani jednak gruba....dieta cukrzycowa, trzymac w razie wu.Konsultacja za tydzien u lek.prowadzacej.Dobranoc! Pani zdrowa!
    Buziaki, ise schlafen!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 05:53

ap1526, AgataP, Florentine, natasza82, Goplana, Milaszka, lkc, Marzena27, Madlen222, xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS.jedyna czesc mnie,ktora sie czuje super,to moja macica.Jak pisze na wypisie,jest "miekka i zrelaksowana" ;-)
    Czego i Wam wszystkim zycze :-D

AgataP, ap1526, sylvi, Florentine, scindapsus, natasza82, Goplana, Milaszka, Dotty84, lkc, Marzena27, xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus gott sei dank ze PANI ZDROWA :P Ale tak na serio jak to zdrowa jak mroczki mialas i ogolnie zle sie czulas....No ale dobrze ze pojechalas i posprawdzali,pilkarzyk ladna waga :)

ja tez mam spadek formy dont worry chyba tak juz bedzie do konca,nie moge spac plecy mnie napierd.... wzielam paracetamol i czekam moze zadziala i jakos doczolgam sie do lozka i zasne...nienawidze mojego kregoslupa ...nienawidze go!

kurde twoja macica jest bardziej zrelaksowana niz ja :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 01:24

ÓptimusPrime, natasza82, lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Paju Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lafar_ra wrote:
    mam taka nadzieje

Lafar_ra jak po wizycie?
    Wysłałam zaproszenie.
    Mam pytanie na priv :P

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa zyjemy!!!
    choc mowie Wam , bylo ciezko.nie mam sily opowiadac wszystkich perypetii, Jula Goplanka i Pati w miare byly na biezaco, tel grupa wsparcia, dzieki dziewczynYYY!!!
    CO TAM jak tam kto urodzil, kto rodzi a kto rodzic nie zamierza do grudnia?
    buzka!!!
    ajm bek!!!łoczaut;p
    pozostalej listopadowkowej grupie tez dzieki wielkie za kciuki, jak widac, dzialaja cuda;). buzka mordki!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 03:51

Florentine, Mamadomina, sisiiii, natasza82, Milaszka, AgataP, lkc, Agusia ;), Madlen222, Marzena27, zupaztytki, Isia14, Fidelissa, Nata, Maga31 lubią tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry (choc u mnie wcale nie taki dobry niestety...)

OPTIMUS, gdzie jestes? Martwimy się!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK, welcome back!!!!!

FK81 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 1564 1565 1566 1567 1568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ