Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mag.1990 wrote:Ap śliczny brzuniek:)
Ja żałuję, że nie robiłam zdjęć brzuchola - na pewno zrobię przed porodem, będę sprawdzać czy chudnie
zrobisz ciążę wsteczną
poukładasz zdjęcia w drugą stronę i będzie jak z ciąży, za 10 lat sama nie będziesz pamiętaćWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 18:34
Mag.1990, Lavendula, Rybka Nemo, lkc, Dotty84 lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki polecam rybę pieczoną folii w piekarniku, zjadłam taką rybkę + ziemniaki + surówkę z kapusty, jabłka i marchwi z dodatkiem jednej łyżeczki cukru i mój wynik to 96
a rybkę zalecają jeść w ciąży
http://zmojejkuchni.blogspot.com/2012/02/ryba-pieczona-w-folii.htmlnatasza82, Fidelissa, Eve, Marzena27 lubią tę wiadomość
-
sisiiii ja już tak leże od 23 tygodnia bo wtedy moja szyjka miała 25mm
później w 27tyg- 20mm i rozwarcie na 2 cm
a teraz od 35 tygodnia już tylko 15mm.
Jutro kończę 36 tydzień (podaje skończone tygodnie bo tak liczy mój gin) i jeszcze na szczęście nie urodziłam i nie biorę żadnych leków poza magnezem.
Jeszcze mi gin pogratulował, że osiągnęłam ogromny sukces, że tyle wytrzymałam. Także niczego nie można przewidziećMag.1990, Agusia ;), lkc, Dotty84, Fidelissa, Eve, Marzena27, sisiiii lubią tę wiadomość
Niech z Naszej Miłości zrodzi się Nowe Życie:) -
Mag.1990 wrote:Haha:D
Ale w sumie z jednej strony nie będę się dobijać jakim byłam wielorybem:D
Boże codziennie śni mi się poród:) i jestem mega podekscytowana po tych dzidziusiowych fotkach, chyba ją zjem jak też będzie taka słodka
dziś mi się śniło akurat dość dziwnie, że zostawiłam małą w kołysce w pokoju, jak się później okazało na kilka dni :o
i biegłam przerażona, że tyle czasu nie jadła i co teraz, ale nic jej się nie stało
i wciąż rzecz się dzieje u babciMag.1990 lubi tę wiadomość
-
Dokładnie Agusia:) sama pamiętam jak nam wtedy było ciężko, z powodu strat. I ten strach kiedy się wkońcu uda. Ale na każdego przyjdzie pora.
No właśnie jeszcze ten tydzień chciałabym wytrzymać, ale aż się boje jak to będzie jak wstane:) czy wogóle dam rade chodzić haha czuję się jak babcia 80 letnia. Mnie to już nawet kąpiel męczyFidelissa lubi tę wiadomość
Niech z Naszej Miłości zrodzi się Nowe Życie:) -
karol wrote:Dokładnie Agusia:) sama pamiętam jak nam wtedy było ciężko, z powodu strat. I ten strach kiedy się wkońcu uda. Ale na każdego przyjdzie pora.
No właśnie jeszcze ten tydzień chciałabym wytrzymać, ale aż się boje jak to będzie jak wstane:) czy wogóle dam rade chodzić haha czuję się jak babcia 80 letnia. Mnie to już nawet kąpiel męczy
Jak dobrze, że to już za nami i jesteśmy na finiszu, że obu nam się udało po tych ciężkich przejściach, dasz radę, wytrzymałaś tyle tygodni, więc te 7 dni do pikuśja bym chciała pochodzić jeszcze m-c do ciąży donoszonej i też mogę rodzić, nasz synek należy do dorodnych dzieci i strasznie mi ciężko, boje się co będzie jak przenoszę, wymiarami wyprzedza o jakieś 3 tygodnie, więc może zdecyduje się wyjść wcześniej
dopytam gina w poniedziałek
-
Dziewczyny poszukuje wstawki do spodni, ogólnie w spodnie się mieszczę ale nie dopinam i widziałam takie wstawki do zakrycia / przedłużenia zamka w spodniach, wiecie jak się to fachowo nazywa wpisuje różne kombinacje na allegro i nie może mnie zrozumieć
-
Mag.1990 wrote:Agusia o coś takiego Ci chodzi?
http://allegro.pl/maskujacy-pas-do-spodni-spodnicy-jedyny-na-allegro-i4597033210.html
http://allegro.pl/ciazowy-powiekszacz-paska-dwustronny-kolory-i4669804745.html
Dziękuję dziękuję dziękujędokładnie o to chodziło
Mag.1990 lubi tę wiadomość
-
Po usg Mala wazy 2531g wszystko u niej ok. Pomiary i narządy ok. Wystawiła dupke i na 3d potwierdzenie płci. Widziałam buzie rany prawie się rozryczalam.
Nerka lewa czysta zeszło z niej. Prawa zastoj i moczowod poszerzony. Jutro wizyta zobaczymy ale dzis gin to syn profesora mowil ze ojciec się specjalizuje w chorobach nerek w ciąży i wazne by nie bylo infekcji. Powiedział dobrze pani trafila i ze będzie ok.
Sisii no ja mam to wodonercze właśnie czyli inaczej zastoj w nerce jak masz pytania to podpowiem.Mag.1990, Agusia ;), Eve, lkc, natasza82, Florentine, Goplana, Marzena27, Lavendula, Rybka Nemo, Agata92, ap1526, Madlen222, Fidelissa, santoocha, anusiaa90 lubią tę wiadomość
-
Viv dobrze że z malutką wszystko w porządku:)
Trafiłaś też pod dobrą opiekę jak widać, więc musi być wszystko dobrze! :*
Kurcze ja mojego maluszka w 3d widziałam w 19 tygodniu. Był taki malutki i pewnie tak się zmienił, ale w sumie już niedługo się z nim poznamViviana, ap1526 lubią tę wiadomość
-
Viv, musi być dobrze!!
A ja jutro mam wizytę u gina i ciekawe co powie jak tam sobie w dole zagrzebie...może mimo trybu życia normalnego bez zmian
Jej ledwo wygoliłam dzisiaj mojego dzika, ale dałam radęViviana lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Vivianka suuuuper wiadomości
mała rośnie w oczach a jeszcze nie dawno tak się martwiłaś, oj tak buziulek może rozkleić, cieszę się, ze wszystkie pomiary w porządku
a z nerkami sama widzisz jedna ok, a z drugą lekarz sobie poradzi
Viviana lubi tę wiadomość
-
Vivi - no to lepiej nie mogłaś trafić
, jakby nie było przynajmniej jesteś pod opieką lekarza, który zna problem i można mu zaufać. Trzymaj się i dbaj o siebie
. Czyli cc jednak w tym szpitalu co obecnie rezydujesz?
Widzę, że polskie wózki rządzą...jak dla mnie najpiękniejsze na rynku
Agusia ;), Marzena27, Viviana, lkc lubią tę wiadomość
-
Fidelissa wrote:Siiiii
Ja miałam najpierw 31mm
Potem 29 mm- nakaz leżenia
Ostatnio 24mm- bezwzględne leżenie.
Krótko mówiąc, wstaje do łazienki, czasem coś zjeść. Z siadania to siadam na łożku.
I leżę. Poduszka pod pupę i najlepiej tez pod nogi.
Jest trudno.
Ale co tam:)
kurcze trochę mnie przeraziłaś
ja zaczynałam z ponad 4 cm teraz mam 25 mm i jest miękka, leżę ale nie plackiem, gotuję, trochę ogarniam w domu i chodzę na zakupy. Mam zalecony spoczynkowy tryb życia ale chyba nie ciągle leżeniefakt, że lekarz w weekend podał mi sterydy ale to chyba mocno asekuracyjnie, powiedział ze jest duża szansa ze donoszę do terminu ale gdyby coś się miało zadziać to będzie bezpieczniej,
sisi mi lekarz powiedział, że po 36 tc mogę zacząć żyć normalnie