X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero od tygodnia się oszczędzam. Ale z moim trybem życia przestawienie się jest ciężkie.
    Leków żadnych nie dawała - jedynie suplementy, które brałam i wcześniej
    Jod, Tardyferon, i MumOmega z DHA

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Ap śliczny brzuniek:)

Ja żałuję, że nie robiłam zdjęć brzuchola - na pewno zrobię przed porodem, będę sprawdzać czy chudnie :D

zrobisz ciążę wsteczną :)
    poukładasz zdjęcia w drugą stronę i będzie jak z ciąży, za 10 lat sama nie będziesz pamiętać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 18:34

Mag.1990, Lavendula, Rybka Nemo, lkc, Dotty84 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha:D
    Ale w sumie z jednej strony nie będę się dobijać jakim byłam wielorybem:D

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki polecam rybę pieczoną folii w piekarniku, zjadłam taką rybkę + ziemniaki + surówkę z kapusty, jabłka i marchwi z dodatkiem jednej łyżeczki cukru i mój wynik to 96 :) a rybkę zalecają jeść w ciąży :)

http://zmojejkuchni.blogspot.com/2012/02/ryba-pieczona-w-folii.html

natasza82, Fidelissa, Eve, Marzena27 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • karol Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii ja już tak leże od 23 tygodnia bo wtedy moja szyjka miała 25mm
    później w 27tyg- 20mm i rozwarcie na 2 cm
    a teraz od 35 tygodnia już tylko 15mm.
    Jutro kończę 36 tydzień (podaje skończone tygodnie bo tak liczy mój gin) i jeszcze na szczęście nie urodziłam i nie biorę żadnych leków poza magnezem.
    Jeszcze mi gin pogratulował, że osiągnęłam ogromny sukces, że tyle wytrzymałam. Także niczego nie można przewidzieć

Mag.1990, Agusia ;), lkc, Dotty84, Fidelissa, Eve, Marzena27, sisiiii lubią tę wiadomość

Niech z Naszej Miłości zrodzi się Nowe Życie:)
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karol jeszcze tydzień i możesz spokojnie rodzić, jak to zleciało a jeszcze pamiętam nasze wiadomości na OVF :)

KasiaKa lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Haha:D
    Ale w sumie z jednej strony nie będę się dobijać jakim byłam wielorybem:D
    tak, o pewnych rzeczach lepiej zapomnieć haha :D
    Boże codziennie śni mi się poród:) i jestem mega podekscytowana po tych dzidziusiowych fotkach, chyba ją zjem jak też będzie taka słodka
    dziś mi się śniło akurat dość dziwnie, że zostawiłam małą w kołysce w pokoju, jak się później okazało na kilka dni :o
    i biegłam przerażona, że tyle czasu nie jadła i co teraz, ale nic jej się nie stało
    i wciąż rzecz się dzieje u babci :)

Mag.1990 lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • karol Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Agusia:) sama pamiętam jak nam wtedy było ciężko, z powodu strat. I ten strach kiedy się wkońcu uda. Ale na każdego przyjdzie pora.
    No właśnie jeszcze ten tydzień chciałabym wytrzymać, ale aż się boje jak to będzie jak wstane:) czy wogóle dam rade chodzić haha czuję się jak babcia 80 letnia. Mnie to już nawet kąpiel męczy :(

Fidelissa lubi tę wiadomość

Niech z Naszej Miłości zrodzi się Nowe Życie:)
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    Czyli lezenie i jeszcze raz lezenie. A do którego tygodnia masz tak leżeć? Leki jakieś bierzesz?
    Luteine dopochwowo do konca 36 tyg.

qq87j44jhto0od0f.png

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karol wrote:
    Dokładnie Agusia:) sama pamiętam jak nam wtedy było ciężko, z powodu strat. I ten strach kiedy się wkońcu uda. Ale na każdego przyjdzie pora.
    No właśnie jeszcze ten tydzień chciałabym wytrzymać, ale aż się boje jak to będzie jak wstane:) czy wogóle dam rade chodzić haha czuję się jak babcia 80 letnia. Mnie to już nawet kąpiel męczy :(

Jak dobrze, że to już za nami i jesteśmy na finiszu, że obu nam się udało po tych ciężkich przejściach, dasz radę, wytrzymałaś tyle tygodni, więc te 7 dni do pikuś :) ja bym chciała pochodzić jeszcze m-c do ciąży donoszonej i też mogę rodzić, nasz synek należy do dorodnych dzieci i strasznie mi ciężko, boje się co będzie jak przenoszę, wymiarami wyprzedza o jakieś 3 tygodnie, więc może zdecyduje się wyjść wcześniej :) dopytam gina w poniedziałek :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poszukuje wstawki do spodni, ogólnie w spodnie się mieszczę ale nie dopinam i widziałam takie wstawki do zakrycia / przedłużenia zamka w spodniach, wiecie jak się to fachowo nazywa wpisuje różne kombinacje na allegro i nie może mnie zrozumieć :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia o coś takiego Ci chodzi?
    http://allegro.pl/maskujacy-pas-do-spodni-spodnicy-jedyny-na-allegro-i4597033210.html

http://allegro.pl/ciazowy-powiekszacz-paska-dwustronny-kolory-i4669804745.html

Agusia ;) lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Agusia o coś takiego Ci chodzi?
    http://allegro.pl/maskujacy-pas-do-spodni-spodnicy-jedyny-na-allegro-i4597033210.html

http://allegro.pl/ciazowy-powiekszacz-paska-dwustronny-kolory-i4669804745.html

Dziękuję dziękuję dziękuję :):):) dokładnie o to chodziło :)

Mag.1990 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po usg Mala wazy 2531g wszystko u niej ok. Pomiary i narządy ok. Wystawiła dupke i na 3d potwierdzenie płci. Widziałam buzie rany prawie się rozryczalam.
    Nerka lewa czysta zeszło z niej. Prawa zastoj i moczowod poszerzony. Jutro wizyta zobaczymy ale dzis gin to syn profesora mowil ze ojciec się specjalizuje w chorobach nerek w ciąży i wazne by nie bylo infekcji. Powiedział dobrze pani trafila i ze będzie ok.
    Sisii no ja mam to wodonercze właśnie czyli inaczej zastoj w nerce jak masz pytania to podpowiem.

Mag.1990, Agusia ;), Eve, lkc, natasza82, Florentine, Goplana, Marzena27, Lavendula, Rybka Nemo, Agata92, ap1526, Madlen222, Fidelissa, santoocha, anusiaa90 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv dobrze że z malutką wszystko w porządku:)
    Trafiłaś też pod dobrą opiekę jak widać, więc musi być wszystko dobrze! :*

Kurcze ja mojego maluszka w 3d widziałam w 19 tygodniu. Był taki malutki i pewnie tak się zmienił, ale w sumie już niedługo się z nim poznam :)

Viviana, ap1526 lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv, musi być dobrze!!
    A ja jutro mam wizytę u gina i ciekawe co powie jak tam sobie w dole zagrzebie...może mimo trybu życia normalnego bez zmian ;)
    Jej ledwo wygoliłam dzisiaj mojego dzika, ale dałam radę:)

Viviana lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivianka suuuuper wiadomości :) mała rośnie w oczach a jeszcze nie dawno tak się martwiłaś, oj tak buziulek może rozkleić, cieszę się, ze wszystkie pomiary w porządku :) a z nerkami sama widzisz jedna ok, a z drugą lekarz sobie poradzi :)

Viviana lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivi - no to lepiej nie mogłaś trafić :), jakby nie było przynajmniej jesteś pod opieką lekarza, który zna problem i można mu zaufać. Trzymaj się i dbaj o siebie :). Czyli cc jednak w tym szpitalu co obecnie rezydujesz?

Widzę, że polskie wózki rządzą :) ...jak dla mnie najpiękniejsze na rynku :)

Agusia ;), Marzena27, Viviana, lkc lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus...? odezwij się.. czyżby Synuś spieszył się już na świat? :)

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Siiiii
    Ja miałam najpierw 31mm
    Potem 29 mm- nakaz leżenia
    Ostatnio 24mm- bezwzględne leżenie.

Krótko mówiąc, wstaje do łazienki, czasem coś zjeść. Z siadania to siadam na łożku.
    I leżę. Poduszka pod pupę i najlepiej tez pod nogi.

Jest trudno.
    Ale co tam:)

kurcze trochę mnie przeraziłaś
    ja zaczynałam z ponad 4 cm teraz mam 25 mm i jest miękka, leżę ale nie plackiem, gotuję, trochę ogarniam w domu i chodzę na zakupy. Mam zalecony spoczynkowy tryb życia ale chyba nie ciągle leżenie :/ fakt, że lekarz w weekend podał mi sterydy ale to chyba mocno asekuracyjnie, powiedział ze jest duża szansa ze donoszę do terminu ale gdyby coś się miało zadziać to będzie bezpieczniej,

sisi mi lekarz powiedział, że po 36 tc mogę zacząć żyć normalnie :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 1563 1564 1565 1566 1567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ