X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    W dniu przyjecia czyli musisz jechac do porodu z gotówką??? W przypadku SN to chyba nienajlepsze rozwiazanie :)
    W Salve wszelkie płatności dokonuje się na konto, ja od 32tyg jestem pod ich opieką, gdyby sie okazalo ze urodze gdzies indziej to w ciagu 14dni zwracaja pieniazki :)
    Właśnie tak to się odbywa :) Myślę, że w przypadku SN i ostrej akcji nie każą Ci płacić przed porodem, tylko jak już będzie po wszystkim, hehe :P zresztą tam większość kobiet chyba rodzi cc, więc przed porodem można załatwić na spokojnie wszystkie formalności :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    dopadła mnie zgaga masakryczne, pochłonęłam pół litra mleka. Dzisiaj, po wczorajszej pizzy na kolację licznik pokazał 80kg OMG!!! Plus 18!!!

jutro fryzjer:) i dalej sprzątam

AgataP, ja w tym tygodniu muszę jeszcze w weekend uniwerek zaliczyć, ale od poniedziałku mogę rodzić, a co. Ale na okna chyba sie nie porwę - chociaż kto wie...

kochana ja te okna tylko od srodka ...od srodka :) jeszcze nie oszalałam tym bardziej ze w Irlandii nie da sie okien od zewnatrz umyc,otwieraja sie na kilka sposobow ale nie da sie ich dosiegnac zeby umyc z zewnatrz.

Mamadomina lubi tę wiadomość

• Paju Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na USG

Szymek leży główkowo, z prawej strony.. lewą boksuje i okopuje :)

BPD - 84,9 mm
    AC - 305 mm
    FL - 67,5 mm
    HC - 309,5 mm

Waga 2470 g (odpowiada 34w3d)

Wody w normie, przepływy ok.
    GBS pobrany jutro do 12 mam go zawieść do laboratorium w szpitalu.

Młody młodszy o 2 tygodnie bo dziś mamy z OM - 36w4d
    Na przyszły poniedziałek mamy skierowanie na Patologię żeby porobić badania bo nie wiadomo czy taka niska waga to jego uroda (ale raczej tak) czy wina łożyska (jest II stopnia)

No więc trochę jestem przygnębiona.. bo męża nie ma do piątku/soboty znowu... w poniedziałek mieliśmy załatwić sprawę.. w weekend nie idzie.. a on nie może zjechać w czwartek żeby to załatwić w piątek (chociaż jeśli szef ich przyjedzie do nich to jest szansa ale raczej niestety go nie będzie) a druga sprawa.. mój pies (york).. kurcze niby mieszkamy z rodzicami i nie ma problemu z kim ją zostawić.. ale moje (i jej chyba też) przywiązanie do siebie jest gigantyczne.. Ja przez ponad 2 lata jak ją mam to tylko jedną noc spędziłyśmy osobno... bo miałam swój ślub :P
    Ja już teraz się martwię jak to będzie i chyba najbardziej to mnie dołuje.. bo wiem, że z Małym jest OK! wiem i już!

eh.. nie myślę już o tym.. bo mi ciężko.. dziś będzie ciężka noc..

Idę Was nadrabiać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 22:25

Rybka Nemo, AgataP, anusiaa90, Fidelissa, Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, tylko że jak się skuszę i zacznę myć od środka, to bedę musiała też od zewnątrz, bo się da i wiem, że w obsesję wpadnę; dzisiaj wygotowałam butelki, jeszcze sterylizator a juz myślę, co by tu jeszcze zrobić;

mój dzisiaj zdal sobie sprawę, że to już kwestia dni , no może 2 tygodni i zbladł był, osłabion spać poszedł ;);) okno naprawił i uszczelinił w sypialni sam od siebie

a i piore jak walnieyta, koce, pledy, szlafroki, wszystko - oby pralka to wytrzymała...wczoraj nad dywanem rozmyślałam...że nie wspomnę, iz praniekanapy juz mam za sobą

idę spać, bo mi sie jeść chce, a basta powiedziałam

dobranoc cieżaróweczki

AgataP, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    kurczę, tylko że jak się skuszę i zacznę myć od środka, to bedę musiała też od zewnątrz, bo się da i wiem, że w obsesję wpadnę; dzisiaj wygotowałam butelki, jeszcze sterylizator a juz myślę, co by tu jeszcze zrobić;

mój dzisiaj zdal sobie sprawę, że to już kwestia dni , no może 2 tygodni i zbladł był, osłabion spać poszedł ;);) okno naprawił i uszczelinił w sypialni sam od siebie

a i piore jak walnieyta, koce, pledy, szlafroki, wszystko - oby pralka to wytrzymała...wczoraj nad dywanem rozmyślałam...że nie wspomnę, iz praniekanapy juz mam za sobą

idę spać, bo mi sie jeść chce, a basta powiedziałam

dobranoc cieżaróweczki

obie szalejemy z porzadkami widze,zatem to juz serio kwestia dni moze :)
    dobranoc ja tam ogladam nowe Walking Dead a co :) to takie relaksujace w ciazy na zombie popatrzec :P

Mamadomina lubi tę wiadomość

• Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus zdrówka życzę. Odpoczywaj.

Moja mała cały dzień szalała już się zaczęłam martwić czy z Nią wszystko ok. No ale niestety nadal nie czuję, żeby się odwróciła. Powoli przyzwyczajam się do myśli o cc, choć zajebiście się tego boję.

O ja tez mam jakiś syndrom wicia gniazda normlanie sprzatam jak walnięta. Jeszcze na okna się nie porwałam, ale jak się okaże, że malutka się odwróciła to za dwa tygodnie moja okna będa lśniły:) Ah ale sobie użyję:)

AgataP, ÓptimusPrime, Mamadomina lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno mleko na zgagę to jeden z najgorszych pomysłów,
    zdaje się pozornie pomóc a nasila,
    tak wyczytałam, bo męczy mnie strasznie

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus zdrówka, oby znaleźli powód Twojego złego samopoczucia i szybko wypuścili do domku

Paju z pewnością taka jego uroda i wszystko z nim wporządku, będzie łatwiej urodzić okruszka :) a jeżeli chodzi o pieska to się nie przejmuj, bo w domku się nim dobrze zajmą, a TY w szpitalu pewnie nie będziesz miała nawet czasu zatęsknić i ten czas szybko zleci :*

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:
    podobno mleko na zgagę to jeden z najgorszych pomysłów,
    zdaje się pozornie pomóc a nasila,
    tak wyczytałam, bo męczy mnie strasznie

a mnie mleko pomaga.
    Właśnie wchłonęłam ponad 0,5 litra :)

Pyza szaleje.

Nie mogę znaleźć sobie miejsca, ani siedzieć, ani leżeć, roznosi mnie....
    Nawet kąpiel nie pomogła :/

• Ninusia Ekspertka

Wysłany: 13 października 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się tak z wieczorka...
    ogólnie dzień minął tak, jak poprzednie 9 dni... czyli średnio...chciałabym zrobić coś w domu, ale nie mam na nic ochoty :(
    próbuję jednak nie myśleć i nie roztrząsać tego co się wydarzyło-nie zawsze się udaje,ale staram się, staram...
    Aha, byłam też na policji,,,chciałam się czegoś dowiedzieć w naszej sprawie. I co? no nic, bo osoby, która się tym zajmuje, nie było, nikt go nie zastępuje i nikt nic nie wie.I tyle.. Normalnie mam ochotę iść na skargę do komendanta, bo widzę, że mają nas gdzieś... póki co nie zrobili nic, a minęło już 10 dni... kuźwa, nawet u sąsiadów nie byli

Pati---jejku, jaka Nelcia superowa... a przy Marcelu wygląda na taką kruszynkę...
    Madlen---trzymam kciuki za Maluchy
    Santoocha---i bardzo dobrze zrobiłaś... wyrzuty sumienia?? no proszę Cię.... a ona miała???
    Karmelek---wracaj szybciutko do zdrowia... ja również mam nadzieję, że to, co złe to już za nami...
    Lavendula---ekstra fotki...ileż ja bym dała, aby móc się teraz odstresować ...
    Optimus...Pani zdrowa,,, no jednak niekoniecznie... dobrze, że Cię zostawili w szpitalu. Oby się wyjaśniło z jakiego powodu tak się czujesz

karmelek, xpatiiix3, Madlen222, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

jmmg93c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie! Jakis czas temu któraś wrzucali link z porównywarka cen za np pampersy :) moglibyście podesłać? Moj tablet postanowił skasować moje wszystkie notatki.. A miałam w nich zapisane wszystkie ważne linki.. :(

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka wrote:
    Mamusie! Jakis czas temu któraś wrzucali link z porównywarka cen za np pampersy :) moglibyście podesłać? Moj tablet postanowił skasować moje wszystkie notatki.. A miałam w nich zapisane wszystkie ważne linki.. :(

http://www.mlekoipieluszki.pl/
    chyba o to pytasz:

Milaszka lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki :)
    Pani zdrowa trzymaj sie:)

Iza fajnie ze w domu:)

izia lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezsennosc kurka wodna...bezsennosc...juz czuje jaka bede zmeczona jutro rano...tak z nudow to moze bym juz urodzila co...

ap1526, Dotty84, madlen1705, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• caśka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie obudzilam na sik i juz dupa zbita

ap1526 lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja na chwilke zajrzalam :-P

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    normalnie deprecha po tej akcji ze skurczami
    długo nie dopuszczałam myśli, że to mogłoby być już to
    a później jak uwierzyłam, byłam podekscytowana i gotowa
    nawet mąż, który się śmiał, że muszę się jeszcze wstrzymać
    był jakiś inny i czekał i się cieszył
    a tu wszytko się zatrzymało
    już się nastawiłam, że zobaczę swoją kruszynkę
    a tu dupa i nawet mi nic nowego nie powiedzieli, nie zbadali
    a teraz ryczę, bo chcę już,
    teraz już nie mogę się doczekać :(
    nie spodziewałam się, że może już tak boleć i tyle czasu i rozejść się po kościach
    a byłam taka pogodzona z tym wszystkim i mi się rypnęło

karmelek, AgataP lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2014, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z samego rana, obudziłam się o 3 i dupa blada. Z boku na bok z boku na bok i z tego wszystkiego tylko się pokłóciłam z M.:(

Ap1526 kochana nie przejmuje się :* ! już nie wiele zostało i widocznie kruszynce jeszcze jest wygodnie w Twoim ciepłym brzuszku i chce jeszcze posłuchać serduszka od środka i pozwolić Ci się ponudzić w domu :)

ap1526 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Wpadłam na chwile bo nie mogę spać od 4. Dziś wizyta ,ale u ginekolozki, a nie mojego ginekologa. Ona robi specjalizacje dopiero ,wiec tak tylko po recepty i szyjkę sprawdzi...

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja dziś wyjątkowo wyspana, jadę zaraz na ktg umówione do przychodni. Ciekawe jaki dziś będzie zapis. Pewnie żadnych skurczow, bo ja nic nie czuję.

lkc lubi tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
‹‹ 1603 1604 1605 1606 1607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ